ארכה מבית המשפט לביטול עמדה

מצב
הנושא נעול.

kobyzi

New member

שלום! אני תבעתי את מעבידי על פיצויים ותשלומים סוציאלים כולל משכורת אחרונה. כשהגשתי את כתב הדין, בית הדין פתח לי שני תיקי תביעה, האחד פיצויים והשני כל השאר. היום נערך השימוע הראשון הדן על פיצויים בלבד, עבדתי שנה ו11 חודשים אצל מעבידי ולפני כחודשיים מכרו מעבידי את בית העסק (יש לציין שלמעבידי יש מספר עסקים) ומכרו לאחר, לי הם לא הציעו להמשיך לעבוד אצלהם, אך לא הייתה הודעת פיטורים, הבעלים החדשים שרכשו את העסק הציעו לי להישאר איתם אך בשכר נמוך מהקודם. הסכמתי מכיוון שלא הציעו לי דבר אחר ואכן עבדתי שם במשך חודש. בייעוץ של מס' גורמים נאמר לי שאכן זו עילה לפיצויים, האמנם? כבוד השופטת טוענת שהעסק מורכב ואין לי סיכויי לדרוש פיצויים כי נשאר לי מקום עבודה ורק התחלפו הבעלים, היא נתנה לי 10 ימים כדי להודיע אם לשנות את כתב האישום ואם במידה ואפסיד אחייב בהוצאות בית המשפט, כמו כן המעביד טען שיתבע להוצאות יום העבודה ש"בוזבז" לו. מה דעתכם? האם לסגת מעמדתי? מה סיכויי לזכות בתביעה השנייה- דמי הבראה, ימי חופשה, משכורת אחרונה ועוד מס' תוספות קטן? בתודה

kobyzi

New member
התיחסות בבקשה

שלום! אני תבעתי את מעבידי על פיצויים ותשלומים סוציאלים כולל משכורת אחרונה. כשהגשתי את כתב הדין, בית הדין פתח לי שני תיקי תביעה, האחד פיצויים והשני כל השאר. היום נערך השימוע הראשון הדן על פיצויים בלבד, עבדתי שנה ו11 חודשים אצל מעבידי ולפני כחודשיים מכרו מעבידי את בית העסק (יש לציין שלמעבידי יש מספר עסקים) ומכרו לאחר, לי הם לא הציעו להמשיך לעבוד אצלהם, אך לא הייתה הודעת פיטורים, הבעלים החדשים שרכשו את העסק הציעו לי להישאר איתם אך בשכר נמוך מהקודם. הסכמתי מכיוון שלא הציעו לי דבר אחר ואכן עבדתי שם במשך חודש. בייעוץ של מס' גורמים נאמר לי שאכן זו עילה לפיצויים, האמנם? כבוד השופטת טוענת שהעסק מורכב ואין לי סיכויי לדרוש פיצויים כי נשאר לי מקום עבודה ורק התחלפו הבעלים, היא נתנה לי 10 ימים כדי להודיע אם לשנות את כתב האישום ואם במידה ואפסיד אחייב בהוצאות בית המשפט, כמו כן המעביד טען שיתבע להוצאות יום העבודה ש"בוזבז" לו. מה דעתכם? האם לסגת מעמדתי? מה סיכויי לזכות בתביעה השנייה- דמי הבראה, ימי חופשה, משכורת אחרונה ועוד מס' תוספות קטן? בתודה
התיחסות בבקשה
....

שיר ורד

New member
אני חושב שאתה משמיט פרטים חשובים

אני חושב שאתה משמיט פרטים חשובים
כגון: 1. הסכמת (אולי אפילו בכתב) להמשיך לעבוד בתנאים פחות טובים. 2. הבעלים החדשים הסכים לקבל את מחויבות הבעלים הקודמים כולל לחובת פצויי פיטורים. 3. כשעזבת את מקום העבודה, לא ציינת בהודעת ההתפטרות שההתפטרות נובעת מהרעת התנאים. אם זה המצב, נראה שאתה אכן בבעיה. גם אם זה כך, ובמידה והתנאים החדשים היו הרבה יותר גרועים, יתכן שתוכל לטעון את הטענה הבאה (אם איננה סותרת את כתב התביעה המקורי שלך) . כאשר התחלף המעביד הבנת שמגיעים לך פצויי פיטורים והצעת הבעלים החדש, היא הצעת עבודה חדשה ובמיוחד מאחר והבעלים החדש לא אמר שהוא ממשיך את הסכמי הבעודה הקיימים כולל רציפות לעניין פצויי פיטורים. הסכמת לקבל עבודה זו בתור עבודה זמנית לתקופה קצרה בלבד מאחר ולא היתה לך כל עבודה אחרת. אילו היה נאמר לך שזה המשך של העבודה הקודמת לא היית מסכים להמשיך והיית מתפטר בגין הרעת תנאים. גם במצב שלא התחלפו המעבידים, התפטרות של העובד כחודש לאחר הרעת תנאים, היא זמן סביר להתפטרות שכזו ולכן אין לראות בחודש הנוסף שעבדת, כהסכמה להרעת התנאים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה