ארמית

motorist

New member
ארמית

חיפשתי האתר של פרויקט רוזטה (http://www.rosettaproject.org), פרויקט שמנסה לתעד כמה שיותר שפות, את השפה הארמית. הם נתנו שלוש תוצאות Assyrian Neo-aramaic Lishana Deni Western Neo-aramaic האם הן באמת ארמיות או שקרבתן לארמית היא כמו קרבת אטלקית ללטינית? האם דוברי השפות האלה יכולים לתקשר אחד עם השני? לאיזו שפה יש את הכתב הארמי הנכון?

איליה.

New member
שמעתי על דוברי אשורית בקווקז

- בארמניה או באזרבייג'אן. כמה שזה לא מדהים, עד היום יש שם כפרים שבהם גרים אנשים שקוראים לעצמם אשורים. יכול להיות ש-Assyrian Neo-aramaic זאת השפה שבה הם מדברים?

motorist

New member
נכון

אבל מרכז דוברי השפה נמצא בעירק (סגנו של סאדם חוסיין הוא ממוצא אשורי) וטורקיה. יש להם בנוסף פזורה בכל העולם. הינה רשימת המדינות בהם יש אשורים: Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan, Belgium, Brazil, Canada, Cyprus, France, Georgia, Germany, Greece, Iran, Iraq, Italy, Lebanon, Netherlands, New Zealand, Russia, Sweden, Switzerland, Syria, Turkey, United Kingdom, United States הינה קישור נחמד על הסטוריה אשורית: http://www.aina.org/aol/peter/timeline.htm

nizanm

New member
שרשור מדהים ם ם.ארמית ואשורית

יש לי ידידה,עובדת 30 מטר ממני. שפת האם שלה - ארמית כזו שבתנ"ך. מדהי ם ם . חתיכת הסטוריה מהלכת ממש על ידי יומיום. ויש גם אשורית. פ י י י י .(P)

slevinger

New member
היא לא שומרונית במקרה??

אגב איך אתה יודע שזו ארמית מהתנ"ך???

motorist

New member
אם כבר מדברים על ארמית

זה נכון שיש ישיבות שמלמדים שם ארמית?

motorist

New member
אם כבר מדברים על ארמית

זה נכון שיש ישיבות שמלמדים שם ארמית?

hillelg

New member
איני מכיר ישיבה שבה לא מלמדים ארמית

לא אשתמודעתי לישיבתא דלא ילפין בה לישמנא ארמאה.

hillelg

New member
בעצם

לא אשתמודעית לישיבתא דלא ילפין בה לישנא ארמאה.

b100

New member
הגמרא כתובה ארמית.

משום שהגמרא כתובה ארמית, ומלמדים גמרא בישיבות=>לומדים ארמית בישיבות. דרך אגב, רוב התנ"ך כתוב עברית, ויש מס' ספרים אשר כתובים (הם או חלקם) ארמית.

nizanm

New member
ככה. שפת האם שלה ארמית

בפירוש. לא אחת אני יושב ומדבר אתה, ואני מרגיש נוגע בהסטוריה עתיקה ששרדה,וששריד משרידיה יושבת מולי ומשוחחת אתי. הם מאותו אזור הצפון פרסי/קווקז/משהו מהסביבה. ממש לשבת ולשמוע ממנה שהיא קוראת ארמית מהתנ"ך - שפת אם ביולוגית וחיה שלה. אשורית? חדש בשבילי. אחלה שרשור

adi1979

New member
חבר אנגלי סיפר לי פעם

במהלך טיוליו בעולם (הקולוניאליסטיים האלה..) שבסוריה, דרומית מזרחית לדמשק ישנו חבל ארץ בו הם דוברים ארמית. אמנם זו ארמית חדישה יותר, שונה מהארמית המקראית, אך עדיין ארמית. לגבי לימודי ארמית- צריך לברר כיצד ניתן להצטרף לשיעורים בנושא באוניברסיטה כ"שומעים חופשיים" (כמובן, הם אינם חופשיים מתשלום..)

motorist

New member
אני לא מכיר אותה

אבל יהדות כורדיסטאן דיברה ארמית. בגלל זה הרבה ישראלים חושבים שכורדית זו בעצם ארמית אבל היא בעצם שפה שנבעה מפרסית.

slevinger

New member
למה שלא תשאל אותה??

היא בוודאי יודעת את ההסטוריה של הלשון שלה, הגיוני לא??

nizanm

New member
יא - אללה. אחלה פורום.

איך הפזורה האשורית שרדה כלכך הרבה אלפי שנים? בכל כך הרבה מקומות? יש שרידים של שוומרים ואכדים? אם יש, אז אין כבר יותר אחורה. פוו פ פ ..

איליה.

New member
אני חושב שזה כמו היהודים

ששרדו כל כך הרבה שנים, והסיבה היא - דת. לאשורים יש כנסיה משלהם, והם תמיד חיו בין עמים מוסלמים ששנאו אותם וטבחו בהם, והייחודיות שלהם היא זאת ששמרה אותם ביחד, ממש כמו היהודים. זאת ההשערה שלי לפחות, על סמך הקישור המעניין שנתן motorist.

motorist

New member
האמת היא

שמבחינת דת האשורים די מפולגים הינה שרשור שהיה על הסטוריה אשורית בפורום ערוץ ההסטוריה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=433&msgid=25226545 וחלק נבחרת על הנושא: חלקם שייכים לכנסייה הכשדית (שהיא קתולית אם אינני טועה) וחלקם שייכים לכנסיית המזרח (שהיא נבדלת מהאורתודכסית הרוסית או היוונית), וחלקם נסטוריאנים. למעשה, רק 26% מהאשורים הם נסטוריאנים כפי שאחד מהאתרים שצירפתי מפרט. חלקם הגדול (45%) כשדי (ולא, לא מדובר בכשדים שמוזכרים בתנ"ך, אלא בשם של הכנסייה).

למעלה