ארסים בים

shaharp

New member
ארסים בים

היי אני דייגת וזו פעם ראשונה שאני מגיבה לגביי הדייג בכלל ביום חמישי הלכתי לדוג והוצאתי לשמחתי בורי ענק ששבר לי את השפיץ אחרי שהחלפתי חכה הוצאתי צ"פורה של 700 גרם ויש עדים אבל ביום שבת הייתי מהלילה וכל הזמן אכל רק קומוניסט מכה ממש מכה אז אם למישהו יש אינפורמציה חדשה על משהו או מקום חדש אשמח לקרוא בתודהושיהיה אחלה דייג

joko7

New member
הו כמה שאנחנו שמחים שיש גם דייגות;-

אחלה,,,,,,,נקווה שתישארי איתנו לאורך זמן,אין ספק שכולם ישמחו להגיש לך עזרה,,,ברוכה הבאה לפורום, שאלה לי אלייך,,,,את בטוחה שהוצאת צ´יפורה?? יש לי הרגשה שאת מתכוונת לפרידה כסופה או שמד המשקל שהשתמשת בו היה אופטימי מדי,,,הצ´יפורה הכי גדולה שראיתי הייתה של 500 גרם בערך וגם זה היה נדיר,רוב הצ´יפורות הם בסביבות ה400 גרם ונחשבות לדג יפה מאוד.

אורניהו

New member
איפה אתם תופסים כאלה..אני מתייבש

בצפון כבר זמן רב[חופי בצת]וחוץ מאיזה מוסר קטן..ממש כלום.

rondadon

New member
חשבת להחליף מקום?!?!?!

למה שלא תנסה בחופי אכזיב?! כל החוף הסלעי... אם אתה דג עם רולר וגמברי / סבידה או משהו בסגנון תוכל לתפוס מגוון רחב של דגים ובגדלים נכבדים...

shaharp

New member
קרסים קרסים

האמן לי שאחרי הבריחה הגדולה שהייתה מהכלובים באשקלון אני יודעת מה זה ציפורה והוצאתי לא אחת והרבה חברים שלי קיבלו ממני את הדגים כי בעלי לא אוכל דגים חבל

אוריא

New member
../images/Emo12.gifברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה. באיזו נחת רוח כתבתי את הה´ ב"ברוכה".
מקווה שהפעם הראשונה תהפוך להרגל. ספרי לנו איפה דגת? רולר? בוס? ושאר ירקות.

אוריא

New member
ועוד שאלה קטנה.

למה בכרטיס האישי שלך את מופיעה ככגבר? גם בהודעות האחרות את כותבת בלשון זכר. מאוד מענין.

shaharp

New member
קרסים קרסים

נכוןשאני מופיעה בשם של גבר אבל אני אישה זה האימייל של בעלי אני דגה באשדוד ורק עם בוס והכי הכי מוזר שאני דגה אך ורק עם בצק מסטיק לא עם תולעים ולא עם שרימפס ותאמינו לי מה שיוצא עם בצק יוצא עם שרימפס וכל הגועל הזוחל אז שמחתי על התגובה נהייה בקשר ביי הדייגת

zoharfi

New member
אז תפתחי כרטיס משלך...

זה לוקח בדיוק דקה ועשרים שניות...

joko7

New member
ואני לא הבנתי אם את שואלת או מלמדת

בתור דייגת חדשה את קובעת לנו עובדות שהן פרי מאמצייך בלבד ולהערכתי רחוקות מהמציאות. הנה לך דבר בסיסי ביותר שראוי שתשנני: כל דג וסוג הפתיון שלו,תנסי לתפוס בורי למשל עם גמברי או תולעים ונראה אם תצליחי,וגם ההיפך נכון סרגוס לא יאכל בצק ובטח לא אינטיאס או פרידה,שוב אני אומר כל דג והפתיון היחודי לו,,,לא חלמנו את זה בלילה זה מנסיון שלנו ושל הרבה דייגים לפנינו,אינני מבין מהיכן את שואבת את הנתונים שאת מעלה בפנינו כאן או מי מלמד אותך את רזי הדייג,,,,,,לא ראיתי צ´יפורה של 700 גרם מעודי וכמו כן לא פגשתי בורי שחשקה נפשו בגמברי וזאת אני יכול לומר אחרי הרבה שנים של דייג,בכל מקרה באם תאבי דעת אנחנו כאן.

תיקון - סרגוס יאכל בצק ועוד איך.

לא רק שאת מרבית הסרגוסים שתפסתי עד ליום זה תפסתי על בצק דליל ובצק מבושל. מה גם שהסרגוס הגדול ביותר שתפסתי עד היום - גודל של חצי קילו - תפסתי על בצק דליל, תאמינו או לא. גם סיפרתי על המקרה בעבר בפורום. סרגוס אוהב מאוד גם תולעים, גמברי וגם פלוטה, אבל אל תאמר שהוא לא יאכל בצק - סרגוס של חצי קילו זה לא צחוק.

joko7

New member
הסרגוס אצלך ניר אוכל בצק??

מאחר ונפלו בינינו חילוקי דעות באשר לזהוי של אי אלו דגים אינני בטוח כלל וכלל שאנחנו מתכוונים לאותו דג,ממה שאני יודע יש לפחות שלושה בנים חורגים לסרגוס,מזונו הטבעי והמועדף ביותר של הסרגוס בטבע הינו צדפות וקונכיות למיניהן ובשרות האדם הוא התמכר גם לגמברי קישקע שניצל ובוודאי תולעים, אבל בצק ניר???? בצק??? אולי אתה נופל על קראס ואתה קורא לו סרגוס ניר,אבל גם הקראס אינו חובב לחם מושבע ויעדיף דברים אחרים,,,,גמרת אותי, פשוט קרעת אותי,

אל תזלזל בי ידידי -

אני יודע מהו דג הסרגוס ובכוונה תחילה קראתי לו בשמו העברי ולא בכינויו - כרס (או קראס, או קרס, איך שתרצו לכתוב זאת). הסרגוס אוכל בצק, אך כמובן שאוכל גם גמברי תולעים שניצל ופילוטה. וכמו שאמרתי, כבר יצא לי לתפוס סרגוס של חצי קילו על קרס 9 ובצק דליל, בלילה, על אחד משוברי הגלים בתל אביב. ובגלל שרון העלה לנושא גם את הכחילות - באותו לילה שתפסתי את הסרגוס היפהפה הזה, העלינו על חכותינו (אני וחבר) כחילות רבות, היות ובאנו בעיקרון לדיג כחילות, עם כמות ענקית של לחם ופיתות לריסוס. תפסנו כחילות גדולות מאוד יחסית לגודלן הממוצע, והכל על בצק דליל.

joko7

New member
זלזול? חס ושלום ניר,הזלזול באדם אחר

הוא ממני והלאה,באם נפגעת מדבריי הרשה נא לי להתנצל בפניך,לא זו הייתה כוונתי,אני דוגל בעקרון של "מכל מלמדיי השכלתי" ואשמח ללמוד ממך דבר חדש או שניים ואף אודה לך על כך. לפעמים אנו מפרשים או לסירוגין מנסחים את דברינו כמו שאנו חשים אותם באותו רגע ויש בנו את הנטיה לשכוח שהצד השני שקורא אינו שכפול גנטי שלנו והוא עשוי להבין אחרת. לפי כך הרשה נא לי להביע את צערי על חילוקי הדיעות שהתגלעו בינינו ולקוות שבית הלל ובית שמאי יגיעו לעמק השווה,אני מתנצל בפניך שנית באם דברי גרמו לך עוגמת נפש או צער כלשהו,,,כל טוב ידידי

אין בעיה, התנצלותך התקבלה כמובן ../images/Emo13.gif

ומבטיח לך שמה שסיפרתי על הבצק דליל והסרגוס נכון לחלוטין וקרה במציאות הלא כל כך רחוקה. אולי למדת משהו חדש...

תיקון טעות.................

הרשה נא לי ידידי.. לידע אותך בכמה וכמה פרטים נוספים בנושא הדייג.. א. ידידי הרבה מסוגי הדגים שאנו מכירים אוכלים.. בצק .. לחם... פיתות.. ושאר מיני קמחים למניהם.. קרס.. סרגוס.. בננה ( בקלה צעיר ) כחילות.. ברבוניה.. פרידה.. בורי למינהו. דניס.. ואגב ישנם דניסים גדולים גם של קילו.. ואני מאמין שגם מינים נוספים.. יהנו מעת לעת מקמח.. בצורה זו או אחרת.. ב. ידידי.. אז מה עם אותה דייגת אינה מוכנה לגעת מסיבה זו או אחרת בכול אותם מיני פתינות שאנחנו מכינים.. והיא אוהבת להשתמש רק בפתיון הבצק.. בגלל זה צריך להעיר לה בצורת הסגנון אותו כתבת.. לא יאה ולא נאה.. סגנון שכזה.. אבל שיהיה לך בכול זאת דייג מוצלח..

joko7

New member
לא יאה ולא נאה?את מה שנאמר על הגמל

ודבשתו אתה מכיר לא?? גם אתה מאלו שסובלים מרגישות יתר? או שאולי אתה מתיימר להיות סומך הנופלים או אולי צ´ארלי ביטון המופלא משדר לך מסרים ליליים? באם לדעתך שגיתי בניסוח דבריי ונימה מעט תוקפנית או בלתי מתחשבת (לדעתך כמובן) נשקפה לה מתוך הגיגי נפשי יכולת להעיר לי על כך במסר אישי ומובטח לך שהייתי בוחן דבריך בכובד ראש,אך כרגע אני משיב לך באותה הדרך שבחרת אתה,וכעת לענייננו: בזמן עבר לימדו אותי דייגים שבורי אינו אוכל גמברי וסרגוס אינו אוכל בצק,הם התייחסו לעניין זה כאל לחם חוק ואני בתור נער מתלמד לא חשבתי אפילו לרגע להטיל ספק בדבריהם וגם לא ניסיתי להאכיל בורי בגמברי,פשוט קבלתי את הדברים כמו שלימדו אותי והם השתרשו להם עם השנים,כבר חזרתי ואמרתי שצ´יפורה של 700 גרם לא יצא לי מעודי לראות וכמו שנאמר אין טוב ממראה עיניים,מיותר לציין שרוב הצ´יפורות שנמכרות בשווקים אינם מגיעות גם לגודל כזה, אם היה בא אליך דייג והיה אומר לך שהוא תפס לוקוס בכנרת היית מאמין לו?אפילו אם היית רואה תמונה היית חושב שהיא מפוברקת,אז מה בפעם הבאה שתלך לדוג בכנרת אתה תשתמש בפתיון חי ללוקוס? נו באמת,,,,,זה על אותו משקל שאני אנסה לדוג בורי עם גמברי,היכן כל הפעמים שזרקתי על גמברי? מדוע לא עלו אותם דגים שאוכלים בצק או להיפך? אם אני אכתוב מחר שהוצאתי צ´יפורה ענק ולא אראה תמונה,תחשוב לבד כמה יאמינו לי וכמה יאמרו שאני מגזים ומספר סיפורים סתם,אז מה אסור לי כבר לומר שנראה לי שהיא כנראה טועה בהערכת המשקל או שמד המשקל אינו תקין לדעתי,אינני מבין אותך מורה דרך מה גידפתי אותה או ניבלתי את פי??בסך הכל הצעתי לה לרכוש מעט ידע מהחברים כאן, בפעם הראשונה היא אמרה שהיא דייגת חדשה ובפעם השניה היא מצהירה שראתה מספיק דניס,אז מה היא תאמר עכשיו?? שראתה מספיק בכלובים או בשוק ועכשיו היא תתפוס אותם בעצמה,,,,נו באמת היכן ההגיון בכל זה ולמה עניתי לך בכלל,תבדוק טוב את עצמך לפני שתתקן אחרים

רגיעון של הדס

לכל ידידי ומכובדי הדייגים השלום והברכה. בפורום הזה אנו מנסים לשמור על רמה של חברות,כבוד הדדי,סובלנות וסבלנות איש לרעהו וחברו,ונכון הוא שאנו "משפריצים" את אשר על ליבנו על המסך,אך....בואו כולנו נרגע וננסה לשמור על הפורום הזה בצורה מכובדת אחרת נקלע למצב אשר קרה בפורום דיבורים של רשת הדייג בו להזכיר או להכיר למי שלא שמע עשו מה שנקרא "מי שברך" לחברים צעירים או אחרים והדבר יצר התלהמות מיותרת שמתאימה אולי לפוליטיקאים שבמושב כנסת ישראל. אנא מכם לא להעלב,השתמשו במסר אישי להבהרות,סיפרו עד עשר לפני שמשמיצים או מחדדים קרסים ומשולשות איש במסך חברו ותזכרו שכולנו כאן במטרה משותפת של לימוד איש מחברו ולא מתוך כוונה של לבלוט . העיקר שלא יחדור הרוע לקהילה זו. וקצת למען המידע גם ציפורה אוכלת בצק ומיני קמחים , מנסיון בולט וגם בורי אוכל גמברי כשהוא עטוף בבצק מסטיק או שהוא טחון לתוך בצק מבושל. ללמדכם שהחיים הם לא שחור או לבן,יש גם אפור באמצע. ושאיש לא יחשוב כי הדברים הללו כוונו אליו אישית. תהנו.

למעלה