אשמח להמלצות לכבוד שבוע הספר!

אבל אם כבר מדברים על ספרים חדשים

שאמורים לצאת בשבוע הספר.
מה עם ההמשך של בת העשן והעצם??
מקור מוסמך (אכמו
) העריך שהוא עתיד לצאת לקראת שבוע הספר, בפעם האחרונה ששמעתי, והערכה של אכמו כמוה כדברי אלוהים חיים^^. *באמת* עבר הרבה זמן מאז שהספר הראשון יצא. שנה, נדמה לי? ולא יתכן שהוא היה עד כדי כך לא מוצלח...אז כן, הגיבורה מכסחת את כולם, כולל את הבחור שהיא אמורה להיות איתו דביקי-דביקי, ולמעשה אין שם מספיק דביקי-דביקי בשביל להדביק יצירת אומנות של ילד בגן, והוא בכלל לא צפוי, אבל נו, זה עדיין ספר *נוער*. וההוצאה לאור עשתה בחכמה וכתבה את התקציר בצורה מעורפלת שישתמע ממנה שמדובר בעוד חיקוי של דמדומים, כך שבטוח שכמה ילדות בנות 12 קנו אותו (ואני כמעט ולא קניתי אותו) לפני שהן נוכחו בטעות וגילו שאשכרה מדובר בספר אמיתי ואיכותי.
אבל הנה שבוע הספר הגיע ולהמשך מתורגם אין סימן וזכר! הוא אחד האהובים עלי (רק אתמול ציטטתי ממנו לידיד שלי, "ילדה ששיחקה בנוצות על הרצפה במאורה של שטן" וכל זה, והוא אמר שהוא בהחלט יכול לדמיין אותי משתלטת לשטן על המאורה שלו^^) אני רוצה המשך

גם לספרים של ריק ריירדן אני אשמח. בן האדס יוצא רק בחנוכה, נכון? ביטרבלו יוצא בחנוכה...האם עד חנוכה לא יהיה שומדבר *נורמלי* לקרוא?

אכמו

New member
ההמשך לא יצא?

טוב, לא קשורה לזה ישירות אז לא יודעת למה, מקווה שיצא בקרוב ויעביר לך את הקריז
בן האדס וביטרבלו יצאו בחנוכה, כן. קראת את אטלס האזמרגד ויומן האש? ספרים ממש חמודים.

eyalg1972

New member
ספרים חדשים של אופוס

הי,

יצאו שניים בהוצאת אופוס-

"עידן דרקולה" של קים ניומן- מציאות אלטרנטיבית בה דרקולה מביס את ואן הלסינג וחבורתו ומשתלט על אנגליה.

"מעוף הצללים" של אורסון סקוט קארד- המשך קורותיו של בין וילדיו לאחר מאורעות "הצל של הענק"

נסה את תשעה נסיכים לאמבר של זילאנזי

זה בפנטזיה
את אודיסאה בחלל ואת סיפורי אסימוב במדע בידיוני

לפחות שניים עונים לעניין..

תודה! שכחתי לציין שאת חמשת הספרים הראשונים של אמבר קראתי באנגלית ונהניתי. את החמישייה השניה התחלתי ובשלב די מוקדם הפסקתי. אולי אשוב לזה פעם.
אודיסאה בחלל זו המלצה טובה, ואסימוב - יש דברים ספציפיים שאתה ממליץ? אני מודה שכמעט לא קראתי אותו.

כל הספרים של אסימוב טובים.

אהבתי במיוחד את סדרת הרובוטים שלו, "מחר כפול תשע" (סיפורים) ואת "מערות הפלדה" שלו בכיכובו של ביילי הבלש ואייליה הרובוט.

את מחר כפול תשע קראתי,

ויש לפחות סיפור אחד עם אותו בלש שקראתי, אבל לדעתי זה לא מערות הפלדה.
תודה שוב!

יש דור שלא מכיר את אסימוב?

אני לא יודע איך זה יתקבל היום, אבל מלבד סדרת לוקי סטרייק, שזה מערבוני חלל לנוער שגם אז לא תפס אותי, יש לו המון ספרים.
בשנות החמישים והשישים יצאה סדרת סיפורים קצרים שלו, ממש לא זוכר כותרות מלבד "שקיעה".... ו"אנוכי הרובוט".... וסדרת איליה ביילי עם ר דניאל שהחלה נדמה לי במחר כפול תשע,
יש גם את כל הסדרה של מוסד וקיסרות...

אני לא הייתי הולך על "דור"...

לי, ספציפית, לא יצא לקרוא הרבה ממנו. אני יודע שכל סדרת המוסד מאד נחשבת, ואולי הגיע הזמן שאקרא. קראתי את הסיפור הקצר של שקיעה, האם הנובליזציה שווה את זה?

הפיכת הסיפור הקצר לספר באורך מלא.

"שקיעה" התחיל כסיפור קצר, אותו קראתי בקובץ "מבחר הסיפורת הבדיונית", קובץ מצויין אגב.

MxIxAx

New member
עכשיו שיש לי הפוגה מספרי מסע בין כוכבים

אני אמנם לפני דרך ארוכה עם משחקי הכס / שיר של אש ושל קרח, אני יכול להתחיל קלאסיקות ואבני דרך בז'אנרים שאנחנו עוסקים בהם פה.

כאמור יש גם קובץ סיפורים בעברית באותה

כותרת....
אגב, מאוד ממליץ על כלל הספרים בסדרה "המיטב..." יש שם אוספים מצויינים

מזילזאני נהנתי גם מאדון האור ונסיך החלומות

ואולי עוד אחד או שניים שהכותרת ברחה לי....
נדמה לי שהיה גם בעל החלומות מהד.....
אבל היו גם אחרים פחות טובים

גם אני פחדתי! פשוט תתחיל. זה מה שאני עשיתי.

למרות שנראה שזה ים של חומר, הסיפור דורש ריכוז אבל לא יותר מדי, ולא קל לאבד את הדרך. החמישייה הראשונה פשוט מצויינת - את השנייה לא ממש קראתי.

avivs

New member
למרות הגודל,

הסיפור מאוד קריא, ויש פרקים קצרים עם ספרים בני מאה ומשהו עמודים בערך. גם הכתב גדול וברור.
החמישיה הראשונה הייתה ממש טובה, אבל בשנייה כבר איבדתי עניין מהר יחסית.

trilliane

Well-known member
מנהל
את "אדון האור" לא הצלחתי לצלוח, וניסיתי...

הו, כמה שניסיתי... (יותר מפעם אחת). אבל אין לי מושג מה הוא רצה מחיי עם כל הקשקשת ההודית הזו. בקושי הצלחתי לעקוב אחרי העלילה והדמויות וזה היה משעמם להחריד.

אני קורא אותו לראשונה עכשיו, באנגלית

לטעמי מרשים מאד, והקשקשת היא שולית. מה שכן, עכשיו לקראת הסוף נדמה לי שיש כמה "קיצורי דרך" שהסופר לקח בלי הצדקה.

למעלה