אשמח להסבר

natali247

New member
קיצור קיבה

שלום אנשים יקרים,
אני בת 24,רוצה לעשות קיצור קיבה.. סיפורי ארוך אז אקצר :)
אני 1.73,שוקלת 108 קילו והBMI 36.09 יש לי כולסטרול גבוה,שומניים בדם,וכבד שומני,נראה לכם יאשרו לי ניתוח?\כמו כן,אני בקופת חולים מאוחדת ויש לי ביטוח עדיף ושיא,אני יכולה לעשות בבית חולים פרטי על חשבון הביטוחים האלו?

איך בכלל מתחילים את התהליך? מחר אלך למזכירות בקופה לברר הכול,אך אשמח לטיפים וכול פיסת מידע מאנשים שעברו,שאתחילו,שבאמצע ממש כול דבר.

על הוועדה.
הביטוחים הללו
התשלום

מקווה שיהיה בסדר והכול יעבור בשלום וגם אני אתחיל לחיות.

natali247

New member
ולועדה

באים עם טופס 17? או שמביאים את הטופס 17 רק ביום הניתוח?

לא מאמינה שחצי יום דברתי עם אסותא ועדין נישארתי עם שאלות

אופירA

New member
מנהל
בהצלחה נטלי

קשה לדעת אם הנתונים הללו יאשרו לך ניתוח.
מצד אחד זה מחלות שנובעות מהשמנה, אך מצד שני הן לא מחלות בפני עצמן בקריטריונים של המחלות המאשרות ניתוח ב-BMI פחות מ-40.

אני מאמינה שאין בעיה עם בי"ח פרטי, אם את זכאית, עם כל סוג של ביטוח משלים.
אבל כל הפרוצדורה של הביטוח המשלים וקופת החולים את צריכה לשאול בקופה שלך ובביטוח המשלים במקביל.
טוב לשאול כמה שיותר מקומות, וגם מקווה שמנותחי מאוחדת יענו לך מידע שיש ברשותם.

אופירA

New member
מנהל
אין למרפאה בריאטרית מזכירה שעונה לשאלות כאלה?

אלו נושאים שבין ביה"ח לבין קופה"ח שלך, ואנו לא יודעים באיזו קופ"ח את, ומה ההסדרים שלה. אז למה המזכירה של הוועדה לא נותנת את האינפורמציה הזו?
יכול להיות שהיה לך קצר בתקשורת עם גורמים בביה"ח, ולא פנית בכלל לגורם הנכון?

natali247

New member
אני לא יודעת

שאלתי כמה מהם והם אמרו שאפנה למאוחדת.. ומאוחדת בעצמם לא יודעים. אבל יותר הגיוני שאביא את הטופס כשאשלם כבר על הניתוח עצמו ולא לועדה..לא?

אופירA

New member
מנהל
לא. אל תסכימי אף פעם לתשובה "לא יודעים"

מקופת החולים שלך. מה זה לא יודעים?
אין חיה כזו לא יודעים אם הם צריכים לשלם על הוועדה או לא צריכים לשלם על הוועדה.
אם לומר את האמת, גם במזכירות של הוועדה אין חיה כזו לא יודעים אם מבוטחי מאוחדת צריכים לבוא עם טופס 17 או לא.
וועדה זה שירות אחד וניתוח זה שירות שני, ואי אפשר לומר שהטופס של הניתוח מכסה את הוועדה. זה שני דברים אחרים.

אם פקיד בקופ"ח אומר לך: לא יודע, ולא אומר לך מי כן יודע, תדרשי מיד לקבל את המנהל שמעליו!
אין תשובה של "לא יודע".
מי שלא יודע - שימציא לך התחייבות בכתב שאת לא צריכה לשלם ולא להביא שום טופס 17!

natali247

New member
אנסה

הביישנות והחוסר ביטחון שלי הורגים אותי.

חייבת להתחיל לעבוד על זה וזה הזמן

JMSixfeetsmall

New member
את צריכה לבקש טופס 17 לועדה

הוא שונה מטופס 17 לניתוח.
אני בלאומית והייתי צריכה אישור מלאומית לפני שנתנו לי טופס 17 לועדה. כשעברתי את הועדה נתנו לי טופס 17 לניתוח.

דא.. לא משנה באיזה אסותא את עוברת את הניתוח, את הועדה את יכולה לעבור בכל ביח של אסותא. תבדקי בראשלצ, אמורים להיות שם תורים נוחים וקרובים.

natali247

New member
תודה

שאלתי באיזה פורום של דר סקרן וענו לי שאני כן עומדת בקריטריונים, כי צריך BMI 35 ומעל פלוס מחלות נילוות. ורשום גם באינטרנט בקריטריונים שכבד שומני זה אחד ממחלות נילוות... אז איזה מחלות צריך?

הינה מה שרשום , הקריטריונים לביצוע ניתוח קיצור קיבה הינם BMI של 35-40 עם מחלות נוספות כגון: סוכרת, יתר לחץ דם, יתר שומנים בדם, כבד שומני, מחלת לב וכו', או BMI של 40 ומעלה ללא מחלות נלוות.

אופירA

New member
מנהל
אותי שכנעת, מקווה שתשכנעי את מאוחדת...

הקריטריונים הם של המנתח, אבל לא של סל הבריאות.
בסל הבריאות, אם לא חל עדיין שינוי, המחלות הראשיות שצריכים זה סכרת, לחץ דם, מחלת לב, בעיות מפרקים (אורטופדיות), דום נשימה בשינה, בעיות פוריות.
אבל קודם כל תנסי. אולי היום כן מכירים בקריטריונים האלה?
גם בפורום של איכילוב טוען הרופא שכבד שומני זה קריטריון, אבל בוועדות זה לא עובר. הרופא לא קובע לקופה מהם הקריטריונים.

natali247

New member
איך

איך מנסים? אצל מי מבררים?

במידה וזה לא תופס,עם אשלם לבד בלי הביטוח של קופת החולים זה יתפוס בסל הבריאות?74

אופירA

New member
מנהל
תעברי את ההליך כרגיל. הוועדה מחליטה.

מותר לך לעשות ניתוח במימון פרטי. אבל זה הון תועפות!
יש לך ביטוח פרטי? אז צריך לברר אם הביטוח הפרטי מאשר לך בנתונים הללו.

natali247

New member
אין לי

יש לי רק מאוחדת שיא ועדיף. והבנתי שהוועדה ניטרלית ולא שייכת לשום קופה. במידה ואעבור את הוועדה הקופת חולים יהיו חייבים לשלם את עלות הניתוח? יש לי גם שחלה פוליציסטית.. אבדוק גם לחץ דם.

מקווה שיהיה בסדר..

אופירA

New member
מנהל
שימי דגש על השחלה הפוליציסטית! זה משמעותי

ואז כל הבעיות האחרות מתווספות ונותנות משקל נוסף, ואז יש קצת יותר סיכוי.

JMSixfeetsmall

New member
קופת החולים לא חייבת לאשר...

גם אם את עוברת את הועדה של אסותא את צריכה אישור של קופת החולים. יתרה מכך, את צריכה לקבל קודם אישור מקופת החולים בשביל טופס 17 לועדה.

אני עברתי ועדה עם bmi 38.5 שומנים בדם וכבד שומני.

natali247

New member
אשמח להסבר

שלום,היתקשרתי היום לאסותא וקבעו לי תור לוועדה,ואז תור לדר סקרן,הבעיה שרשום באתר אסותא שצריך לבוא עם כול תוצאות הבדיקות ותוצאות בדיקות עם המנתח ששלח אותי אליהם,אבל המנתח אמר שקובעים אליו תור אחרי כול הבדיקות ואחרי הוועדה,זה תקין? אני לא אמורה להיפגש איתו לפני הוועדה?ואז עוד תור לקבית תאריך סופי לניתוח? מה זה להכיר אותו רק בסוף הדרך?נשמע לי לא לעיניין!

בחודש הבא יש לי המון בדיקות,ואת הדיאטנית הבריטארית...מפחדת שבגלל המנתח יהיה לי בדיקות חסרות,והבדיקות שאני עושה הם ממאוחדת,חייב הפניות לבדיקות לעשות את אלה של אסותא?כי הם לא הביאו לי,אז להיתקשר ולבקש?

היעוץ היה אמור להיות ב 5.8 והוועדה ב 19.8,אז דחיתי את התור ל26.8 כי הוא מקבל אחרי כול הבדיקות.. בקיצור בא לי לבכות,והם שיגעו אותי בלעביר אותי ממחלה למחלקה,בבקשה בבקשה עזרה ממי שיודע מה התהליך ומה קורה כאן :((((

קוביd1

New member
לא צריך לבכות

בואי נלך שלב שלב הוועדה זה משהו אחר ,התור לניתוח משהו אחר ,את יכולה לעשות את הניתוח אצל מנתחים שעובדים עם קופת החולים שלך במידה ויש לך ביטוח מושלם או משהו דומה לזה או ביטוח בחברת ביטוח פרטית
תעשי את הבדיקות שהוועדה דורשת ואני מקווה שתעברי את הועדה ,את יכולה לקבוע תור למנתח יום אחרי זה ,הבדיקות של הועדה כמעם זהות לבדיקות שהמנתחים דורשים.
לא להיכנס ללחץ מה יש לך למהר אז תישארי שמנה עוד שבוע חבל להתעצבן
קחי הכל בסבבה אל תתיחסי לבירוקרטיה .

קובי

natali247

New member
תודה

אני לא באמת בוכה.
פשוט הם התישו אותי ברמות!!!!!! הפנו אותי בטלפון מי פה לשם.. הוציאו לי את הנשמה! אני אעבור את הועדה כי יש לי מחלות נילוות ויותר מי 2.

שאלה קטנה..קבעתי וועדה באסותא ב6 בערב..כמה זמן ״אבלה״ שם? מספר שעות או שזה כמה דקות? כמה זמן זה לוקח? שאדע במיקרה וזה כמה שעות אז אני אנסה להקדים.

הם פיקססו לי את רשימת הבדיקות.. מחר אראה אותם.. מקווה שיהיה בסדר.

למעלה