אשמח להסבר

natali247

New member
עוד שאלה קטנה

ראיתי יש איסוף שתן והתוצאות באות אחרי 3 שבועות..אפשר לבצע את הבדיקה השבוע גם? לא חובה סמוך לוועדה נכון?

natali247

New member
חשכו עיני

הרופאת משפחה שלי נתנה לי היסטוריה רפואית שרשומה על דף וחצי והכול של זה בכלל על הקשב והריכוז שלי,רשום שהפסקתי לקחת ובלה בלה...

היא לא הייתה אמורה לתת לי את כול המידע על הבעיות שיש לי שקשורות להשמנה שלי? אני בהלם שהיא סתומה כזאת.
תקנו אותי עם אני טועה.

ושוב היתקשרתי לאסותא ששוב יפקססו לי את רשימת הבדיקות,קודם אני עוברת בדיקות שהקופה תאשר לטופס 17 ואז בדיקות כבר לוועדה,מקווה שאספיק כי הוועדה ב 19.8,נראה לכם אספיק?
צרגישה גם שהרופאה באמת מקשה עלי בטימטום שלה,אבל לא יודעת איזה רופא משפחה אחר מבין בקטע הזה :(((,היא תכשיל אותי בסוף.

פעם ההיסטוריה הרפואית,פעם אמרה לי שעד שלא אדע עם יאשרו לי ניתוח סופית לא תביא לי הפניה לגסטרו כי זה הרבה קרינה וחבל שאעבור סתם,כאילו היא לא מבינה שעד שלא יהיו לי את כול הבדיקות אז לא יאשרו לי????? :((((((((((

אופירA

New member
מנהל
נאלי, את מגיבה בהיסטריה בגלל ציפיות לא נכונות

רופאי משפחה לא מבינים בתהליך הזה שום דבר. אין רופא משפחה שמבין בזה, כי זה בעיקר פרוצדורה של המוסדות הרפואיים ולא רפואה.
זה התפקיד שלנו ללמוד מה צריך לעשות שלב אחרי שלב.
בשביל זה יש פה אנשים שעוזרים לך - ואם זה שרוול אז עדיף בפורום המשורוולים ששם יש יותר בעלי ניסיון עם שרוול ועם ניתוחים בתקופה האחרונה (כי הכללים של משרד הבריאות משתנים כל כמה זמן).
את צריכה להסביר לרופאת המשפחה בסבלנות מה שביקשו ממך, ולא לצפות שהיא תדע בעצמה.
היא לא יכולה להבין שלא יאשרו לך ניתוח בוועדה ללא כל הבדיקות. את צריכה להסביר לה בנעימות.
היא לא סתומה, היא לא מטומטמת והיא לא בלה בלה בלה. תצאי מהסרט של המחשבות האלה עליה, ויהיה לך הרבה יותר מקום בראש כדי לשתף איתה פעולה ולהסביר לה מה שהיא לא מבינה בידידותיות. אם לא תשתפי איתה פעולה היא לא תוכל לעזור לך במה שהיא חייבת לעזור לך - הפניות לבדיקות.

תקבעי תורים למכונים כבר היום, ותנסי להקדים כל תור מאוחר מידי שייתנו לך. יש כל מיני דרכים להקדים תורים. אבל צריך לבקש את זה ולא לתבוע ולדרוש ולצפות ולהתייאש ולהיות נדהמת...
יש בדיקות שלא תספיקי עד הוועדה, אז לא קרה אסון. תפקססי למזכירות הוועדה את התוצאות ברגע שיהיו לך, ואז תקבלי תשובה מהוועדה.

אופירA

New member
מנהל
מה הבעיה עם ההיסטוריה הרפואית?

איזו היסטוריה רפואית ביקשו ממך להביא?
יש לך BMI גבוה מ-40? או שיש לך נמוך מ-40 ולכן את צריכה להביא הוכחות על מחלות נלוות?
יש לך מחלות נלוות?
איזה מידע על איזה בעיות שקשורות להשמנה שלך ציפית שהיא תביא (לפני שתחליטי שהיא סתומה. שלא חס ושלום בסוף נגלה שהסתומה היא מישהי אחרת דווקא...).

natali247

New member
וואלה אופיר

ברוך השם אני לא סתומה

ציפיתי שהיא תביא את ההיסטוריה הרפואית שלי. איפה שרשרום על הכבד השומני,כולסטרול גבוה,שחלה פוליציסטית,שומנים בדם.

ולא היסטוריה רפפואית איפה ששום דבר מי זה לא מוזכר אלה רק התרופות שהייתי לוקחת והפסקתי שכולם קשורים לקשב וריכוז בכלל

יש לי BMI 36.52 והמחלות הנילוות. רשום שצריך להביא לועדה היסטוריה רםואית בכלל בכללי, ולא היסטוריה רפואית האחרונה שלי ועוד כזאת שלא קשורה לניתוח בכלל

איך אנשים אמורים לדעת הכול לבד?אז בשביל מה יש רופאים?פשוט בהלם

אופירA

New member
מנהל
אוב, את צודקת, יש צורך גדול במחלות נלוות

כבד שומני, כולסטרול גבוה, שומנים בדם - לא ממש עוזר.
מה שאפשר לבנות עליו זה השחלה הפוליציסטית, וכאן צריך מכתב מרופא מקצועי, רופא גניקולוגי שמכיר את הבעיה, ולא רק מרופאת המשפחה.
רופאת המשפחה צריכה לכתוב על הכבד השומני, הכולסטרול והשומנים בדם, אבל זה לא קריטי, כי יש בדיקות שמלמדות על כל האלמנטים האלה כאלף עדים.

לכן את צריכה להסביר לה בדיוק על איזה מצבים יש לכתוב בפרוטרוט. כי הם אלו שקשורים להשמנה.
אני לא יודעת למה רופאי המשפחה לא למדו את הפרוצדורה הנחוצה לניתוחי קיצור קיבה. מן הסתם, לא עשו להם סדנאות מטעם מי שצריך ללמד אותם. אני לא יודעת איפה הכשל.
אני יודעת רק שיש כשל, ושכעובדה, רופאי המשפחה לא יודעים כלום ולא צריך לצפות מהם לדעת, אלא ללמוד בעצמנו ולהנחות אותם.
מאיפה אנו אמורים לדעת? אנו צריכים ללמוד. גם בפורומים השונים, גם מהמידע שנדרוש ממשרד קופת החולים, גם מהביטוח המשלים, גם מהמנתח ומזכירתו וגם מהמרפאה הבריאטרית של בית החולים. צריכים לשאול, לרשום לעצמנו בצורה מסודרת את המידע ואת שמו ותפקידו של מי שאמר לנו את המידע, ולהצליב מידע. מדובר בתהליך מורכב שבו מעורבים הרבה גורמים רפואיים, ולכן יש סיבוכים בתקשורת בין הגורמים השונים כמו בכל מערכת מורכבת. בעל האינטרס (המנותח העתידי) הוא זה שצריך לגשר על הקצרים בתקשורת ולהוביל את המהלך.

תחשבי בהיגיון - אם אני צריכה קבלן טוב, שיתקן לי את היסודות של הבניין שלי (אני צריכה, כי אני וועד בית, והבניין שלי עומד להתמוטט...). מאיפה לי לדעת הכל לבד?
אני צריכה ללמוד. לברר מה צריך לעשות, לשאול אנשים וגורמים מוסדיים. להחליט להירשם לאגודה לתרבות הדיור כדי לקבל מהנדס בחינם. לבקש את השירות של המהנדס ולשאול אותו כל מה שלא ברור לי מהמידע שהוא נותן לי. עכשיו צריך להשיג קבלן. אז אני שואלת אנשים, שכנים, בעלי מקצוע, פורומים, חברים, מכרים, אוספת מידע ומקבלת החלטות. מדברת עם הקבלן שהחלטתי לקחת ומבררת איתו מחיר. עושה השוואות מחירים ומקבלת החלטה ומסכמת על תאריך ואופן ביצוע העבודה.
מוסיפה גם תפילה טובה, כי זה תהליך מורכב, ואני יכולה בהחלט להיכשל בלי סייעתא דשמייא טובה.

natali247

New member
אני

היום היתקשרתי לאסותא שוב 4 פעמים שישלחו לי בדיקות ושאלתי על הטופס 17.

שאלתי אחת שם שמביאה מידע על הועדה וקובעת תורים לניתוח ושאלתי אותה עם יתנו לי אישור עם המחלות האלה ובי אמ אי והיא אמרה דלא תיהיה בעיה לקבל אישור...ומבמאוידת הם מביאים שם עם מחלות שאחת מהם צריכה להיות אצלך בשביל לעמוד בקרטריונים שלהם,ורשום שם שומנים בדם. ועם יש טופס 17 והקטפת חולים מעבירה אין שום סיבה שאסותא לא תעביר..מקווה לטוב...מחר אנסה להסביר לה,פשוט קשה להסביר כשאני בעצמי בקושי מבינה..וגם אקח מרופאת נשים מכתב על השילה פוליציסטית לכול מקרה שיהיה. תודה

אופירA

New member
מנהל

למעלה