אשמח למתכון לפיצה מבצק שמרים טריים

TCHM

New member
לא במקום?

מה לעשות והמתכון לא נכון ואינו מתאים לשיטת ההכנה שהובאה.
במתכון צריך להיות יחס חומרים שמתאים להוראות ההכנה וזה לא קיים.
milch ביקש פעמיים הסבר, והוא לא התקבל!.
אפיה זה מדע מדויק פחות או יותר, ויחס חומרים יכול להשתנות עד
גבול מסוים, אם עוברים אותו נדרשת כבר מיומנות וידע שלא באו לביטוי
בהוראות המתכון וגם לא בתוצאות (בתמונות) כי לבצקים חריגים יש
תוצאות חריגות והמתכון כפי שהובא הוא אכן חריג.
לכתוב מותר, לשאול גם מותר...וגם לאמר "סליחה טעות".
 

פוקסי99

New member
מכוון שאני לא מקצוען ומודה בזה

אני לא רואה בבישול או באפיה מדע מדויק .מבחן הדיוק שלי הוא מבחן הטעם.
אכלתי בהרבה מטבחים מאכלים עם שמות מפוצצים ללא טעם .הייתי בחתונה במלון מפואר עם אוכל גורמה שרובו חזר למטבח מכוון שלא התאים לסועדים .אז אני לא שייך לרמה הזאת ומצטער .
כפי שכתבתי: כך אני מכין פיצה שנים רבות ותמיד אוהבים .גם ביום שישי אני מארח כ20 איש וכולם ביקשו להכין להם פיצה כפי שאני עושה
אני לא מזלזל חס ושלום במקצוענים כאן. ולא טוען שאחד מהם טועה .אבל לי זה מצליח כך
 

TCHM

New member
אין ספק שאתה טיפוס מיוחד...

בישול אינו מדע מדויק אבל אפיה כן.
מעבר לכל הפיטפוטים על אני ואני...יש טעות במתכון וזה
חישוב מתימטי פשוט של משקל ונפחים שאינו מסתדר עם
כלום ובטח שזה לא בצק "נוח וקל לעבודה".
  1. או שאתה מכין אחרת והמתכון הוא שונה.
  2. או שאתה משתמש בכוסות בנפחים שונים לקמח ולמים.
  3. או שזאת טעות הקלדה וחיכיתי שתתקן ומתברר שלא.
אז לדבר סתם ולהתרברב על אני מכין כך וכך זה יפה, אני בעל מקצוע
כבר למעלה מ-40 שנה ואותי לא מאכילים בלוקשים.
  • או שתתקן את המתכון לטובת אלו שירצו להכין אותו.
  • או שתשאיר אותו כמו שהוא ולשיטתך.
אמרתי כבר למעלה...זאת לא בושה לאמר "טעיתי", אבל אל תמרח
אותי בסיפורי סבתא וזה ממש לא עושה עלי רושם שאתה מארח כך
וכך אנשים, תהיה כנה עם עצמך ועם אלו שירצו להכין את המתכון שלך.

הכל נאמר בידידות.
 

פוקסי99

New member
לצערי לא הייתה לי סבתא כך שאין לי נסיון בסיפורי סבתא

ואכן אני מסכים איתך!! וכדי לא להטעות אחרים לדבריך .וכדי לא להשמע מתרברב גם לדבריך.
אני פשוט יורד מהפורום
כל טוב לכולכם
אהבתי להיות איתכם
 

Maldini Girl

New member
באופן אישי ממש עצוב לי לשמוע שזו בחירתך.

אתה אחד מיקירי הפורום שתורמים לו כבר זמן רב. מבינה לליבך כי זו האווירה פה כבר הרבה זמן, השתלחויות, עקיצות מכוונות כלפי אנשים. באמת לא נעים. הלוואי שתצליח לדחוק את זה הצידה ולראות את האנשים שמעריכים מאד את מה שאתה תורם לפורום, אני ביניהם.
 

yair_bar

New member
מנהל
צורת ההתבטאות שלך אינה ראויה לפורום מתכונים בתפוז

עצוב לי מאד שאתה מרשה לעצמך לדבר ככה ולפגוע בגולשים אחרים.
&nbsp
&nbsp
 

רוני1955

Active member
פיצה

לפיצות יש המון מתכונים. העניין עם פיצה הוא זמן האפיה. פיצה צריכה חום גבוה מאד לזמן קצר. כשאני מכין פיצות, אני מכין 4 כל פעם, כי זה מה שיוצא לי מקילו קמח. אני אופה כל פיצה 4 דקות בטאבון חשמלי שקניתי בדאלית אל כרמל ב 150 שקל. במקום מגש שמגיע איתו, ריתכתי רשת שעליה מונחים מגשי האפיה המחוררים היעודיים לאפיה הזו.





 

TCHM

New member
ומעט מהפיצות שלי...

מפיצה אישית מיני, פיצה מאורכת ופיצות רגילות.
מתכון הבצק זהה למתכון של milch עם מעט יותר מים.



 

עדיקים

Active member
בדיוק אתמול הכנתי פיצה


אני מכינה לפי המתכון של ג'ימי אוליבר, ללא התפחה, יוצא מעולה.
אנחנו אוהבים פיצות דקות אבל אפשר להכין מהבצק הזה גם פיצות עבות.

בצק לפיצה עפ"י השף העירום - ג'יימי אוליבר.

1 ק"ג קמח שטיבל מס' 2 (קמח לחם)
2 כוסות ושליש של מים פושרים
1 קוביית שמרים מפוררת לגושים קטנים (50 גרם שמרים טריים)
כף וחצי סוכר
2 כפות שטוחות מלח דק
2 כפות שמן זית

בקערה גדולה מאוד, שמים את הקמח ופותחים בור באמצע.
בבור מניחים את פירורי השמרים, המים הפושרים ומשהים ל-10 דקות.
אח"כ, מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן.
מתחילים לערבב עם מזלג מהאמצע כלפי חוץ לעבר "קירות הקמח" עד שנוצרים גושי בצק.
בשלב זה מתחילים ללוש כ-4 דקות, עד שהקמח נבלע ונוצר בצק גמיש.
מחלקים ל-8 או 10 כדורי בצק.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח, לפיצה לא סימטרית: אובלית /עגולה.
מניחים את עלה הבצק על דף אלומיניום שמרחתנו במעט שמן זית ומכסים אותו בדף נוסף שגם אותו משמנים משני צדדיו. בדרך זו מכינים ערימה של דפי פיצה שמופרדים בדפי אלומיניום.
ניתן לשמור במקרר 10 שעות, או להקפיא לזמן ארוך יותר.

כשרוצים לאפות פיצה, מחממים תנור לחום הגבוה ביותר, כ-250 מעלות, מניחים על הפיצה את התוספות שרוצים: עגבניות קצוצות עם תבלינים, פרוסות גבינה, ירקות וכו'.
אופים את הפיצה על הרשת בתנור, כשהיא מונחת על אלומיניום חדש שאין לו שמן בצידו התחתון...
האפיה צריכה לקחת כ-10-12 דקות.

הביאה: יעלה YNET
 
למעלה