בחש דיגי בהשראת ורדה בן ברוך והתאמות שלי
באחש דיגי ,אורז בוכרי ירוק עם בשר טחון.
תבשיל קדירה שיכול לשמש תוספת או ארוחה בפני עצמה.
המצרכים:
500 גר' בשר טחון. (יכול להיות הודו, בקר או המוצלח מכולם בקר וטלה מעורב).
4 כוסות ירק קצוץ דק. (יכול לכלול תרד, כוסברה, שמיר, פטרוזיליה חלקם או כולם ביחס לפי הטעם האישי).
3 כוסות אורז בסמטי שטוף ומושרה במים עם מלח 10 דקות.
4 כוסות מים.
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1/4 כפית צ'ילי גרוס
מלח
פלפל
ההכנה:
לחמם שמן ולטגן בצל לשקיפות. להוסיף את שיני השום לטיגון קצר מאוד. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד להשחמה. להוסיף תבלינים מים ו1/2 כוס מהירוקים הקצוצים.
לבשל על אש קטנה 20 דקות.
להוסיף את העלים הירוקים ולהגביר אש.
להוסיף אורז מסונן ולערבב היטב. המים והאורז אמורים להיות בגובה אחיד. אם חסרים מים להוסיף. לתבל במלח נוסף לפי הטעם. לבשל על אש גבוהה עד שהאורז סופג את המים.
להקטין להבה. לערום את האורז בצורת כיפה. בידית של כף עץ לנקב בערימת האורז ארובות מסביב ובמרכז עד תחתית הסיר.
לעטוף את פנים המכסה במגבת מטבח. (לקשור קצוות סביב הידית כדי לא לגרום לשריפה). הבוכרים מניחים גם כרית שטוחה מרובעת על מכסה הסיר. אני מוותרת...
לבשל כרבע שעה. לפתוח את הסיר. לערבב היטב את תוכן הסיר. לערום שוב לערימה. לנקב שוב ארובות לכסות כמו קודם ולבשל רבע שעה נוספת.
להגיש עם סלט חצילים על האש או טחינה מתובלת.