אשמח למתכונים לסוף שבוע שניתן להכין בסיר אחד

Maldini Girl

New member
יש לי מתכון אחד שאני מאד מחבבת של עוף עם אורז וירקות

אני מכינה אותו בסיר כבד, שבעייני עושה לו פלאים. אף פעם לא ניסיתי להכין בסיר רגיל.
&nbsp
3 כרעיים חתוכות במפרק
1 בצל גדול, קצוץ גס
1 כוס אפונה (אפשר סנפרוסט) מופשרת
2 כוסות אורז (אני משתמשת בבסמטי)
1-2 גזרים, קלופים, מגוררים
מעט שמן לטיגון.
3 כוסות מים (יש מצב שצריך קצת יותר) מתובלות- אני מתבלת במלח פלפל וכמון. אפשר איזה תבלין שאוהבים, אפשר גם להמיר במרק עוף או מרק ירקות צח.
&nbsp
בסיר כבד על הגז מחממים מעט שמן ומטגנים בו את העוף טוב טוב מכל הצדדים.למה חשוב שהוא יהיה מטוגן ממש טוב? כי זמן הבישול בהמשך הוא קצר יחסית. מוציאים את העוף לצלחת בצד ובאותו סיר עם אותו שמן מטגנים את הבצל עד תחילת השחמה, אח"כ מוסיפים את הגזר והאורז, מטגנים מספר דקות, מוסיפים אפונה ומטגנים עוד כדקה.
מסדרים מעל את העוף ומוסיפים את המים. בעיקרון המים אמורים לכסות את כל תערובת האורז, אבל כדאי בהחלט שהם יכסו גם חלק מהעוף, ולכן אם 3 כוסות מים לא מספיקות אפשר להוסיף עוד קצת מים, לא יותר מידי שהאורז לא יהיה "אובר".
מביאים לרתיחה, ואז מכסים את הסיר ומעבירים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עוד כ25 דקות.
בשלב הזה התבשיל אמור להיות מוכן, אם העוף עוד לא מוכן- כדאי להכניס את הסיר לתנור שחומם מראש על חום בינוני לעוד כמה זמן (מקווה שחצי שעה תספיק, לשמחתי אף פעם לא קרה לי שלא היה מוכן)
&nbsp
 

גםאני5

New member
אני אוהבת את התבשיל הערבי (שכחתי
) עם אורז וירקות מטוגנים

 
פפריקש עוף ואורז בנוסח כשר (ויסלחו לי חובבי השמנת)

רכיבים:
עוף מפורק מחולק ל 8 או רק כרעיים וירכיים בכמות מקבילה (הפעם רק שוקיים 2 מגשיות 12 יחידות)
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום מעוכות
1 כוס עגבניות קלופות וקצוצות
1/2 1 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
שמן או שומן אווז לטיגון
מים חמים או מרק עוף לכיסוי.

אופן הכנה:
בסיר רחב לטגן בצל במעט שמן לשקיפות. להוסיף את השום הכתוש ולערבב היטב.

להוסיף את חלקי העוף ולטגן מכל הצדדים עד להשחמה (כ 10 דקות). להוסיף את הפפריקה ולערבב היטב.להוסיף את העגבניות, למזוג מים חמים כדי כיסוי מחצית גובה העוף, להנמיך להבה ולבשל ברתיחה עדינה כ 40 דקות או עד שהעוף רך (המים מצטמצמים לרוטב מרוכז רצוי לא להוסיף מים בשלב הזה).

להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. להוסיף את האורז ולערבב היטב. להוסיף מים חמים או מרק כדי כיסוי האורז, לכסות ולבשל על אש קטנה 20 דקות עד שהאורז מתרכך .
הערות:
כך אמי נהגה להכין.
אני מוציאה את חלקי העוף, מעבירה לכלי סגור ומכניסה את האורז לרוטב, מוסיפה מרק עוף כדי כיסוי ומבשלת אותו בנפרד. רק בתום הבישול מחזירה את העוף לסיר לחימום קל כי לא אוהבים אצלי עוף "מלוכלך באורז".

כמובן שניתן להעשיר את התבשיל עם תוספת ירקות שורש או גיוונים אחרים כיד הדמיון.

 
סופריטו - אני מכינה שנים ממתכון של גיל חובב.

רק מטעמי בריאות לאחרונה במקום פלחי תפודים מטוגנים, אני מכינה את התפודים אפויים עם התזה קלה של שמן זית.

סופריטו של גיל חובב. "אורח קבוע" אצלי בבית גם בקיץ... אם יש נתח בשר משובח הוא פשוט להכנה ומעדן.
1 ק"ג בשר בקר בקוביות גדולות יחסית
מעט שמן לטיגון
2 כפות פפריקה מתוקה
10 שיני שום קצוצות
1 כוס מים חמים
6 תפו"א קלופים וחתוכים לשמיניות לאורכם
שמן תירס (או חמניות)לטיגון עמוק
מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
משחימים את קוביות הבשר מכל הצדדים במעט שמן
מוסיפים פפריקה ושום ומערבבים היטב בכף עץ.
מוסיפים את המים ומערבבים לרתיחה, מכסים מורידים להבה ומבשלים על אש קטנה, בביעבוע עדין שעתיים. מדי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים, אם חסרים - מוסיפים, אבל יש לזכור שכל הסוד של הסופריטו הוא בישול במעט נוזלים.
בינתיים מטגנים את שמיניות תפו"א בשמן עמוק עד שהן שחומות ופריכות. מוציאים מהשמן ושומרים בצד על נייר סופג.
אחרי שעתיים בישול מוסיפים לבשר את תפו"א המטוגנים, מלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד חצי שעה, אגב טילטול הסיר מדי עשר דקות, כדי שתפו"א יספגו רוטב וטעמים. מגישים חם.
מקור המתכון גיל חובב GILFOOD
 
אושפלאו בהשראת ורדה בן ברוך עם התאמות שלי

הכמות מאכילה לשובע 8 אנשים ועוד נשאר...
המצרכים:
1.500 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות (צלעות מס' 2 הפעם).
1 בצל גדול חתוך לקוביות.
4 כפות שמן.
1 ק"ג גזר חתוך לגפרורים.
1 פלפל חריף מנוקה וחתוך לקוביות
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 כוסות מים
3 כוסות אורז, לשטוף ולהשרות 1/2 שעה במים בתוספת כף מלח גס.

ההכנה:
בסיר גדול עם מכסה תואם, מחממים שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שמשנה את צבעו. מוסיפים חופן גזר חתוך לגפרורים ואת הפלפל החריף. אם נחוץ מוסיפים מעט מים. מבשלים עד שהבשר מתחיל להתרכך. הזמן תלוי בסוג הבשר. עד כאן ניתן להכין מראש.
מחממים את התבשיל ומוציאים את הבשר. שמים בתחתית הסיר שליש מהגזר. מחזירים את הבשר ומעליו מניחים את יתרת הגזר. מוזגים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מסננים ושוטפים את האורז ומניחים אותו מעל לגזר מבלי לערבב. מוסיפים עוד כפית מלח ואם רוצים גם פלפל שחור. המים אמורים להגיע עד פני האורז. מבשלים בסיר פתוח על להבה גדולה עד שהמים נספגים באורז. עורמים את האורז בעדינות (ללא הגזר), לצורת גבעה שקודקודה במרכז הסיר. לוקים כף עץ או כלי בישול אחר עם ידית עגולה ומחדירים במרכז אורז עד לתחתית הסיר ליצירת ארובה. מכינים עוד שלוש ארובות כאלה מסביב. מכסים את מכסה הסיר עם מגבת מטבח ומכסים. על המכסה מניחים כיסוי כבד שיחתום אותו היטב. מקטינים להבה ומבשלים מבלי לגעת, 20 דקות. פותחים את הסיר, מערבבים שוב את האורז בעדינות. עורמים שוב לגבעה וחוזרים על תהליך יצירת הארובות. מכסים שוב במכסה העטוף ומניחים שוב כיסוי ומבשלים 30 דקות נוספות.
להגשה. תחילה מעבירים את האורז לקערה גדולה. מעל האורז את שכבת הגזר ומעל הגזר את הבשר.

 
בחש דיגי בהשראת ורדה בן ברוך והתאמות שלי

באחש דיגי ,אורז בוכרי ירוק עם בשר טחון.
תבשיל קדירה שיכול לשמש תוספת או ארוחה בפני עצמה.

המצרכים:

500 גר' בשר טחון. (יכול להיות הודו, בקר או המוצלח מכולם בקר וטלה מעורב).

4 כוסות ירק קצוץ דק. (יכול לכלול תרד, כוסברה, שמיר, פטרוזיליה חלקם או כולם ביחס לפי הטעם האישי).

3 כוסות אורז בסמטי שטוף ומושרה במים עם מלח 10 דקות.

4 כוסות מים.

3 כפות שמן

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

1/4 כפית צ'ילי גרוס

מלח

פלפל

ההכנה:

לחמם שמן ולטגן בצל לשקיפות. להוסיף את שיני השום לטיגון קצר מאוד. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד להשחמה. להוסיף תבלינים מים ו1/2 כוס מהירוקים הקצוצים.

לבשל על אש קטנה 20 דקות.

להוסיף את העלים הירוקים ולהגביר אש.

להוסיף אורז מסונן ולערבב היטב. המים והאורז אמורים להיות בגובה אחיד. אם חסרים מים להוסיף. לתבל במלח נוסף לפי הטעם. לבשל על אש גבוהה עד שהאורז סופג את המים.

להקטין להבה. לערום את האורז בצורת כיפה. בידית של כף עץ לנקב בערימת האורז ארובות מסביב ובמרכז עד תחתית הסיר.

לעטוף את פנים המכסה במגבת מטבח. (לקשור קצוות סביב הידית כדי לא לגרום לשריפה). הבוכרים מניחים גם כרית שטוחה מרובעת על מכסה הסיר. אני מוותרת...

לבשל כרבע שעה. לפתוח את הסיר. לערבב היטב את תוכן הסיר. לערום שוב לערימה. לנקב שוב ארובות לכסות כמו קודם ולבשל רבע שעה נוספת.

להגיש עם סלט חצילים על האש או טחינה מתובלת.

 
בוקר טוב jó reggelt

אם אני מבין נכון את בקשת האדון, הוא רוצה להכניס הכל לסיר, לשכוח על הכיריים, ולאכול ארוחה מלאה! (כלל חלבונים ופחממות)
לכן סופריטו זה מעולה! ועונה לו בדיוק על הצרכים ++
גולש כמרק או אפילו לא כמרק בהחלט ממלא אחר הדרישות
Paprikás Csirke לא עוזר לו (ואני חולה על Paprikás )

אני אישית, מאוד מעריך אותך ומחזיק ממך בשלנית מעולה!
ואלופת ה Magyar gasztronómia
ולכן אשמח לשמוע מימך איך את מכינה את מרק הגולש שלך, ואת הסופריטו

תודה ויום נחמד






 
יש 2 מתכוני גולש: מרק ותבשיל קדירה

שלום
לפי כמות הנוזל, זה נראה לי כמו המרק. האם כך?
 
זה אכן גרסת המרק. אבל אפשר להקטין את כמות הנוזל ולגוון.

אם רוצים תבשיל סמיך יותר מקטינים את כמות הנוזל. במרכיבים הבסיסיים אין הבדל.
כמו שציינתי הגיוון זה כבר לפי הטעם האישי.
 
אני לא יודע

אני מבשל לרוב רק את המרק או גרסת המרק אם תרצי.
שבא לי לגוון אני מוסיף נוקדליי, קימל אני פחות אוהב....

גירסת הגולש כצלי, שנים שלא הכנתי כי זה לא היה בבית הורי, לאחרונה הבחנתי שכן מוגש גולש כצלי במסעדות (ושמו גולש) ולכן נכנעתי והחלתי אף אני להכין.
אני מכין אותו לא כמו מרק, גם ללא תפוח אדמה (או ממש מעט קרומפלי), אבל שוב הטיבול שונה לפחות שלי
 
למעלה