אשמח למתכונים לסוף שבוע שניתן להכין בסיר אחד

האמנם?

שלום
ארטור כתב: "אני מכין אותו לא כמו מרק, גם ללא תפוח אדמה (או ממש מעט קרומפלי),". אז מה מסמיך את הגולש שלו?
אפשרות נוספת זה הג'לטין מהשומן בבשר בקר.
אבל יש עוד שיטות להסמכת הנוזל...פשוט מעניין לדעת באיזו שיטה הוא משתמש.
 
ההונגרים מאוד

אוהבים רביחות במיוחד בתבשילים ובמרקים שלהם
 
גם בביתי הכינו רק מרק גויאש. למעשה כשזה צלי זה נקרא אחרת

Marha Pörkölt
משום מה מייחסים את השם "גולאש" לכל קדירת בשר הונגרית למרות שיש מגוון גדול של מאכלי קדירה שונים בתחום.
 
Marha Pörkölt - צלי בקר הונגרי

Marha Pörkölt - צלי בקר הונגרי

המתכון:
כרבע כוס שמן לטיגון.
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
1/2 1 ק"ג בשר בקר (אני השתמשתי בשריר), חתוך לקוביות.
3-4 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח.
100 גר’ רסק עגבניות
1 כוס מים חמים.
בסיר רחב, לטגן בצל לשקיפות. להוסיף את קוביות הבשר ולהשחים משני הצדדים. להוסיף תבלינים ולערבב היטב. להוסיף שום , פלפל, רסק עגבניות ומים ולהביא לרתיחה. להנמיך להבה ולבשל בביעבוע עדין כ 3 שעות עד שהבשר מתרכך.במהלך הבישול להשתדל להמנע מהוספת מים. הרוטב אמור להיות מועט וסמיך. להוסיף מים רק אם התבשיל מתחיל להחרך.
בדרך כלל מוגש עם בצקניות.
בגלל הנוער הצעיר מאוד הוגש עם אורז לבן או פירה לפי בחירה.
 
גולש ומרק גולש

שלום
המאכל המכונה מרק גולש: Gulyásleves שונה מגולש: Gulyás.
בבודפשט בעיקר נתקלתי במרק.
בגרמניה (פרנקפורט) זה דווקא הנזיד או תבשיל. כך גם באוסטריה.
וזה מוגש עם לחם.

למיטב הבנתי Pörkölt זו מילה כללית לתבשיל. לפעמים לתבשיל שמכינים על הפלנצה. זו מילה כללית שאינה מחוברת למנה שנקראת Gulyás.
 
את מאוד מאוד צודקת !

באנו מאותה תרבות והשורשים שלנו נטועים באותו המטבח


כל אחד יכול לבשל עוף לעטוף אותו באורז ולצעוק סושי יפני ! או להוסיף את המילה צרפתי בסוף
(
באגלית בעבר, סיומת צרפתי מרמז על גנאי או משהו מלוכך וכך בעצם נולדה הנשיקה הצרפתית)

בקיצור, זה שבגרמניה ובאוסטריה בישראל וסינגפור קוראים לזה XXXהונגרי, לא מחייב, שמחבר המתכון זימזם צ'רדש בזמן הבישול

אבל כן אכלתי באגר גולש שאינו מרק, שאלתי בפליאה ונאמר שיש גם וורסיה כזו במטבח ההונגרי
 

raya

Well-known member
המתכון הזה לגולש - מעולה ואומץ בחום אצלי.
 
לבקשתך כמה מתכונים זמינים לתבשילי קדירה

גולש הונגרי


רכיבים:
2 כפות שמן לטיגון (רצוי קנולה, או עדיף שומן אווז)
1 בצל גדול חתוך דק
5 שיני שום מעוכות
1.5 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות של 5 ס"מ
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
1 כפית קימל (לא חובה)
1 קופ’ עגבניות מרוסקות (או 2 עגבניות גדולות ובשלות קלופות וקצוצות היטב)
1 פלפל אדום או ירוק (לפי הטעם)
1.5 ליטר מים רותחים או ציר בקר
8 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
מלח
פלפל

אופן הכנה:
בסיר גדול ורצוי נמוך, לאטום את קוביות הבשר בשמן או השומן (לא בבת אחת כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן), עד שישחימו יפה מכל הצדדים.

להוציא את קוביות הבשר ולאדות בצל ושיני שום.

להחזיר את הבשר לסיר.

להוסיף פפריקה וקימל ולערבב היטב כך שכל קוביות הבשר יצופו בפפריקה.

להוסיף מים רותחים. להביא שוב לרתיחה ולהוסיף את קוביות הפלפל והעגבניות. להמשיך לבשל ברתיחה עדינה כשעתיים.

לבדוק שהבשר התרכך ואם לא, אז להמשיך לבשל כ 1/2 שעה נוספת.

להוסיף קוביות תפו"א.

לוודא שיש די מים לכיסוי ואם חסר להוסיף עד לכיסוי חלקי לפחות של תפו"א.

לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.

לבשל כ 45 דקות נוספות עד שהתפודים רכים.

לנער את הסיר מדי פעם כדי שכל תפו"א יוכלו לספוג מהרוטב.

ניתן להוסיף בצקניות. שקוראים להן נוקדלי במקומותנו.

הערות:
גיוונים נוספים: להמיר חלק מהמים ביין אדום. להוסיף ירקות שורש בשלב הוספת הפלפל והעגבניות.

 
אני מעולם להבנתי מה את הרעיון מאחורי מקלובה

טעים, אני לא אומר שלא!
אבל
אורז, בעוד שאני מכוה שיצא לי אחד אחד או נוזלי כמו בריזוטו פה מתקבל גוש אחד,
עם תפוח אדמה חרוך למטה וטעם שמן עז.
כאילו הקונספט ארוחת שאריות שנשרפה לי, אופס עשיתי מזה מאכל לאומי


בכל מקרה זה כן טעים לי, לא אני לא מכין בבית
 
הונגרי הנה סיפור.חיפה רח' יפו

בוקר טוב.
בקצה רחוב יפו היתה תחנת אוטובוסים .
שלמדתי בעפולה בבית הספר החקלאי התחנה הראשונה אגד חיפה (אמרנו קצה רח' יפו ) והנה עולה ריח משכר של עוגות נהדרות של זוג קונדטורים שהיתה לבם חנות עוגות
מופלאה.
תמיד שמרתי כמה לירות (לפני השקל) בכדי לקנות עוגה ולחסל אותה עוד באוטובוס לעפולה .
עוגה פשוטה אניגלש קייק מטריפה .
לימים חיל בחיל הים ומידי פעם עובר לקנות עוגה הביתה וכך עד שנסגרה הקונדטוריה ,עצוב.
כמו עוד חנויות שחוסלו בגלל "הקניון" והמחירים הגבוהים.
אבל לא אלמן ישראל ועברתי לרח' המקביל העצמאות ושם היו שני דברים מטריפים אחד קונדטריה "שני" וקפה "גולד" בשנות השמונים עברתי ברחוב מהבסיס הביתה ומהבית לרחוב שחציתי אותו כי נכנסתי לנמל בדרכי לבסיס ופעם בשבוע הייתי קונה קפה טחון קולומביה והריח היה מטריף את נהג הטרמפ לבסיס הסמוך לרמב'ם .
לקראת חנוכה כל בוקר נכנס ל שני לקנות סופגניה מטריפה .
לימים חנות הקפה נסגרה והבעלות עברה לעלית ,אבל הקונדרטוריה המכישה וקפה קניתי אצל המתחרה גם קפה טוחן קולומביה ושם תמיד כיבודו אותי בכוס קפה טחון עם חלב.
בזה לא נסגר הנושא היה באותו הרחוב עגלה עם בורקס וכל שישי בבוקר קניתי בורקס גבינה ותרד וכך בגעתי למשרד וכל החיילים שלי שהיו בתורנות היו מתכבדים עם כוס תה נענע.
העגלה היתה שם דבר בחיפה והחימום של הבורקס היה עם פחמים והבורקס היו קריספיים משהו לא מעולם הזה.
לימים פתח האיש כמה חניות אבל האיכות לא היתה אותו הדבר.
ברחוב יפו בקצה בסמוך לתחנת הכרמלית היה צריך של גוי שהכין פלאפל וזה היה הפלאפל .
אבל בערבים שהינו מחליטים ללכת לסרט ובדרך לעלות להדר היה חנות של פלאפל ממש בצומת שהיה תמיד עומס והפלאפל מדהים והמחיר שווה לכל נפש וכך מגיעים לקולונוע שבעים .
כאשר הינו בתורנות כמה מטרים מחנות הפלאפל היתה מאיפה של בייגלה מטריפה והינו תמיד שולחים נהג להביא לנו בייגלה וכמובן חבילה של חמאה ,גבינה צהובה הינו לוקחים מחדר האוכל ,הינו מסבים וחוגגים בנאה גדולה .
לימים הכל נעלם ואיכות ירדה פלאים .
פתחו אצלנו סניף של "שני" והאיכות והטעם לא אותו הדבר כי הריבה היתה ריבת משמש עשוויה נהדר.
זהו להפעם מאיר
 

yair_bar

New member
מנהל
זה ממש לא יוצא גוש

צריך להשתמש באורז עבה יחסית והוא ממש לא אמור לצאת גוש.
יוצא אחד-אחד עם מעטה שומני קל סביב הגרגר.
&nbsp
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
מתכון שלי לסופריטו בקר

המצרכים:
&nbsp
1 קילו בקר
2 קילו תפוח אדמה (דזירה)
שמן צמחי (תירס/סויה/חמניות)
2 כפות שטוחות מלח
1 כף שטוחה פלפל שחור טחון
מים רותחים
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
1. מחממים בסיר רחב (סוטאז') שמן בגובה 3 ס"מ על להבה בינונית-גבוהה.
2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ * 3 ס"מ
3. כשהשמן חם מטגנים את תפוחי האדמה בנגלות עד להשחמה. להקפיד לטגן בשכבה אחת.
4. כשתפוחי האדמה שחומים מעבירים לקערה בצד וממשיכים לנגלות הבאות*.
5. חותכים את הבקר לקוביות בגודל 4 ס"מ * 4 ס"מ
6. מגבירים את הלהבה ומחכים 5 דקות עד שהשמן יתחמם לטמפרטורה גבוהה.
7. מכניסים פנימה את קוביות הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים במשך 10 דקות.
8. מוציאים כמחצית מכמות השמן ותבלים במלח ופלפל
9. מוסיפים לסיר מים רותחים שכמעט יכסו את הבשר (צריך לראות מילימטרים מהבשר מציצים למעלה) ומביאים לרתיחה.
10. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית שעתיים
11. מוציאים את הבשר בעזרת כף מחוררת ומכניסים את תפוחי האדמה לבישול של 10 דקות.
12. תוך כדי בישול תפוחי האדמה מנערים בעדינות את הסיר כדי שהרוטב יעטוף את תפוחי האדמה וייספג בהם.
13. מחזירים את הבשר לסיר ומתענגים.
&nbsp
* ניתן לטגן את תפוחי האדמה מראש ולשמור במקפיא.
** נתחי הבשר המומלצים - שריר, כתף, שפונדרה, צוואר
 

shron17

New member
הכנתי עוף עם ירקות ואורז ,,

עוף,ירקות ואורז בשקית קוקי בתנור. (מתכון טעים במיוחד,שהביאה דליה ).
המתכון דורש זמן להכנתו, אך ההשקעה כדאית מאוד.
&nbsp
המצרכים:
&nbsp
לקנות שקית "קוקי" 30X50 (ענקית).
&nbsp
8 חלקי עוף ,כרעיים ושוקיים.
2 בטטות שלמות - לחתוך לפרוסות עבות .
1/2 כוס שזיפים מיובשים שחורים ומגולענים.(ללא חרצנים).
&nbsp
כוס וחצי אורז לבשל בסיר עם הרבה מים רותחים, לבשל רק 10 דקות - ואז לסנן.
&nbsp
4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות ,לבשל מראש 1/2 בישול.
&nbsp
2 כוסות מים חמים מעורבבים עם כפית אבקת מרק -בצל ,או אבקת מרק -פטריות.
להוסיף מלח לפי הטעם.
&nbsp
אופן ההכנה:
בקערה גדולה ועמוקה להכין את המשרה לעוף ולירקות:
8 שיני-שום מקולפות ,
בצל חצוי ל-2 חלקים, ופרוס ,
1/4 כוס שמן זית ,
3 כפות גריל -עוף
או 3 כפות פפריקה מתוקה,
2 כפות סילאן ,
כף אחת רוטב טריאקי או סויה,
כף אחת רוטב צ'ילי,
1/3 כפית כמון,
פלפל שחור
קמצוץ קינמון.
&nbsp
לערבב את כול חומרי המשרה בקערה,
ולהכניס את הכרעיים והירקות לתוך המשרה ,להשאיר במשך -3 שעות.
&nbsp
לאחר 3 שעות,להניח שקית "קוקי" בתבנית גדולה, ולמלא אותה בכל התכולה לפי סדר :
אורז בתחתית ,
מעליו כרעיים/שוקיים,
ומעליהם מניחים את הירקות ,ולצקת את 2 כוסות הנוזלים ,(כולל הנוזלים מהמשרה.)
לסגור היטב את השקית - צלייה "קוקי",
ולחורר למעלה 4 נקבים קטנים בקיסם ,ליציאת אדים ,במהלך האפייה.
לאפות שעה וחצי ,בחום בינוני, 170 מעלות.
לאחר שעה וחצי,להפוך את השקית לצד השני.
ולהמשיך לאפות עוד - 35 דקות. (אם זלגו חלק מהנוזלים מהשקית לתבנית, זה בסדר).
&nbsp
אופציה:
אפשר להוסיף לירקות 2 כוסות של שעועית -ירוקה קפואה,
(לאחר חליטה של 5 דקות במים רותחים- וסינון.)
 
למעלה