הכנתי עוף עם ירקות ואורז ,,
עוף,ירקות ואורז בשקית קוקי בתנור. (מתכון טעים במיוחד,שהביאה דליה ).
המתכון דורש זמן להכנתו, אך ההשקעה כדאית מאוד.
 
המצרכים:
 
לקנות שקית "קוקי" 30X50 (ענקית).
 
8 חלקי עוף ,כרעיים ושוקיים.
2 בטטות שלמות - לחתוך לפרוסות עבות .
1/2 כוס שזיפים מיובשים שחורים ומגולענים.(ללא חרצנים).
 
כוס וחצי אורז לבשל בסיר עם הרבה מים רותחים, לבשל רק 10 דקות - ואז לסנן.
 
4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות ,לבשל מראש 1/2 בישול.
 
2 כוסות מים חמים מעורבבים עם כפית אבקת מרק -בצל ,או אבקת מרק -פטריות.
להוסיף מלח לפי הטעם.
 
אופן ההכנה:
בקערה גדולה ועמוקה להכין את המשרה לעוף ולירקות:
8 שיני-שום מקולפות ,
בצל חצוי ל-2 חלקים, ופרוס ,
1/4 כוס שמן זית ,
3 כפות גריל -עוף
או 3 כפות פפריקה מתוקה,
2 כפות סילאן ,
כף אחת רוטב טריאקי או סויה,
כף אחת רוטב צ'ילי,
1/3 כפית כמון,
פלפל שחור
קמצוץ קינמון.
 
לערבב את כול חומרי המשרה בקערה,
ולהכניס את הכרעיים והירקות לתוך המשרה ,להשאיר במשך -3 שעות.
 
לאחר 3 שעות,להניח שקית "קוקי" בתבנית גדולה, ולמלא אותה בכל התכולה לפי סדר :
אורז בתחתית ,
מעליו כרעיים/שוקיים,
ומעליהם מניחים את הירקות ,ולצקת את 2 כוסות הנוזלים ,(כולל הנוזלים מהמשרה.)
לסגור היטב את השקית - צלייה "קוקי",
ולחורר למעלה 4 נקבים קטנים בקיסם ,ליציאת אדים ,במהלך האפייה.
לאפות שעה וחצי ,בחום בינוני, 170 מעלות.
לאחר שעה וחצי,להפוך את השקית לצד השני.
ולהמשיך לאפות עוד - 35 דקות. (אם זלגו חלק מהנוזלים מהשקית לתבנית, זה בסדר).
 
אופציה:
אפשר להוסיף לירקות 2 כוסות של שעועית -ירוקה קפואה,
(לאחר חליטה של 5 דקות במים רותחים- וסינון.)