אשמח לעזור בכל מה שקשור לאוקראינה:)

friend9

New member
תשובה

בספר כמעט ולא נזכרים שמות של מתיישבים. הוא נמצא בספריות של כל האוניברסיטאות, בספריה העירונית בית אריאלה בת"א, ובעוד 7 מכללות. זה לפי www.libnet1.ac.il רעיון נוסף: מאמר מתוך חוברת AVOTAYNU, כרך 15, מס´ 2, עמ´ 14. המחבר דמיטרי פלדמן. הנושא: מקורות ארכיוניים לגנאלוגיה של מתיישבים יהודיים בדרום רוסיה במאה ה-19. אולי למישהו בפורום זה יש החוברת או גישה אליה.

yoavep

New member
תודה

בכל מקרה - תודה רבה על העזרה אני אנסה לחפש את הספר.

yoavep

New member
חוברת אבותינו

האם למישהו יש גישה לחוברת AVOTAYNU, כרך 15, מס´ 2? יש שם מאמר שמעניין אותי. בתודה מראש יואב

זיסער

New member
נוֹבוֹפּוֹלְטֵבְקה...

ב"ה יואב, סליחה על העיכות בתשובה, פשוט לא היית בבית עד עכשיו :)))) אז ככה אאם אתה מעוניין אז בארכיב בחרסון (שנמצא ברחוב Radianska St. 3 טל: 00380552225733 פקס: 00380552225895) ישנם רשימות מיפקד אוכלסין מפורטות מאוד וכוללות כמעט את כל הפרטים על כל התושבים (של נובופולטבקה) משנת 1858 ומספרם הסידורי הוא 22/1/1 מקווה שעזרתי זיסער (אם תאמר לי שם של בן אדם ספציפי אולי אוכל בעתיד למצוא לך יותר פרטים:)))

yoavep

New member
יש לי את המידע מ-1858

תודה אך הדבר היחיד שהצלחתי למצוא הוא דווקא את רשימת המפקד מ-30.4.1858, שם מופיע נחום פרמן (מופיע כינקילביץ פרמן) (NAHUM PERMAN) - נולד ב-1822 וכל ילדיו. הבן האחרון, לייב, הוא סבא של סבתי. אם תוכל לעזור עם עוד פרטים, אשמח. באופן כללי אני מעוניין שכל בן משפחת פרמן שהגיע משם. בתודה מראש יואב

זיסער

New member
מעלין בקודש ולא מורידין... :))))

ב"ה אם הבנתי נכון, אז אתה מעוניין למצוא את הוריו של ר´ נחום פרמן ואת יחוסו למעלה... ברגע שיגיעו ליידי הרשימות אבדוק. אגב, נובופולטבקה נמצאת כיום (ונראה לי שגם פעם) בתחום שיפוט/אזור "velikaya aleksandrovka" "אלכסנדרובקה הגדולה" (תרגום מאוקראינית:)... תנסה לבדוק את רשימות הלידה של האזור משנת 1822... (אני לא מצאתי לביינתים היכן הם:)))) אגב, אותו ר´ נחום פרמן היה דתי/חילוני? ואם דתי האם השתייך לפלג מסויים? (ככל שזה נראה שולי זה פרט מאוד חשוב:)))) בתקווה שלא סיבכתי... זיסער

yoavep

New member
תשובה

נחופ פרמן (או ביידיש פערמען) היה אדם דתי מאוד, כמו רוב היהודים באזורים האלה באותה תקופה. אני יודע שאחד מבניו, ר´ מנשה פרמן, היה רב והיו לו (מנשה) בנים מוהלים ורבנים. אחד מהם גר בכפר חב"ד ועד היום ישנה משפחה דתיה שם. לאיזה פלג השתייך נחום - אין לי מושג! אני בהחלט מעוניין למצוא "צפונה" מנחום פרמן למרות שגם מזרחה ומערבה. כמו שכבר נכתב בפורום - חשוב מאוד לגלות את כל ענפיו של העץ ולא רק את שורשיו. אלו הם עוד קצת פרטים לגבי המשפחה: נחום פרמן (מופיע כנחום ינקילביץ פרמן) נולד 1821/2 נפטר לפני 1885. הוא התחתן עם פרומה מובשבנה, נולדה 1813/4 ונפטרה לפני 1893, והיו להם 7 ילדים: (כולם נולדו בנובופולטבקה). 1.1. יענקל (נולד 1843). 1.2. יצחק (נולד 1844). 1.3. לייב (נולד 1847 ונפטר 1850). 1.4. פרלה (נולדה 1850). 1.5. מנשה (נולד 1852). 1.6. וולף (זאב) (נולד 1854). 1.7. יהודה לייב (נולד בנובמבר 1857). קרוי על שמו של אחיו הגדול שנפטר ב-1850. זהו סבא של סבתי. לנחום היו שני אחים תאומים שנולדו ב-1828: בר (נפטר 1854 ללא ילדים) וטעבל (אולי טוביה) שהתחתן עם דבורה ונולד להם בן יענקל ב-1853. לגבי רשימות לידה - אין לי מושג היכן אפילו להתחיל לחפש. נאמר לי שהארכיונים בחרסון נשרפו במלחה"ע ה-II ולכן קשה מאוד להשיג משם נתונים. בתודה מראש יואב

זיסער

New member
רשמתי...

אני לא מבטיח אבל כשאהיה שם אחפש :))) ואולי לפני זה? לך תדע! :))) זיסער

א77

New member
והקדשת מקום בספרך לפולנאה?

אז בכניסה לבית העלמין היהודי שבפולנאה נקבע שלט באותיות עבריות "פאלאנער אידישער בעיסוילעם" למי שאינו מבין את זה ואת הגיחוך שבזה" בעברית זה נקרא "בית העלמין היהודי שבפולנאה" בית עולם במבטא אשכנזי מקבל היגוי של בעיסוילעם. ואגב בבית העלמין הזה בין שוכני העפר שם טמונים הרב הקדוש רבי יעקב יוסף הכהן מפולנאה בעל ה"תולדות" והרב רבי לייב מוכיח

זיסער

New member
פשששששששששש יישר כויח... :)))

ב"ה לכל הפונים מחר אשב על המפות ואענה אי"ה לכולם... עד היום לא הצלחתי לפענח ת´מה שכתוב בתמונה והייתי בטוח שכתוב שם "פאלאכער אידישער בעיסוילעם" ותודה רבה רבה על העזרה (שיצאה תחת ידך ללא כוונה:) (תשים לב בתמונה שלא כ"כ מבדילים אם זה נון או כף:))) אם את מישו מעניינים תמונות מכל קבר של צדיק באוקראינה, אסרוק עבורו...:))) דרך אגב ראיתי שהזכירו את כאן את בערגסאז... ראשית כל כיום זה נקרא באוקראינית "בֶּרֶגוֹבוֹ"... ושנית כיום רח"ל המיסיונרים מאוד מאוד פעילים שם... (באופן אישי היה לי תאקר איתם)... להת´ זיסער

א77

New member
זיסער, נשמע מדבריך שיש לך המון

המון תמונות מאוקראינה. אז גם לי יש... יש לי של הרה"ק רבי אברהם המלאך בנו של המגיד ממזריטש בפסטוב. יש בברדיטשוב. של הרה"ק רבי לוי יצחק. ושם בבית הקברות יש גם של הצדיקים ממאקרוב, מילדי הרה"ק מטשרנוביל. בשפיקוב יש של הרב הקדוש רבי מרדכי משפיקוב בנו של הצדיק מסקוירא. ושל חתנו שהוא אחיו של הרב מנדל פרידמן הרבי מבוהוש שלפני הקודם. ואביו של הרבי מבוהוש הקודם. של רבי שלום מפרוהובישט בפרוהובישט, הנמצא בפסגת הר. של בעל התולדות ורבי לייב מוכיח. בהאניפולי את האוהל הקדוש של המגיד ממזריטש ורבי זישא. באותו אוהל נמצאים גם רבי יודא לייב בעל ה"אור הגנוז" ורבי דוד מהאניפולי. כמובן במעזיבוז וודאי יש לך, עם כל הספונים במקום. הזכירו בפורום גם את הוסיאטין, או כפי שנקראת שם גוסיאטין, והבאתי תמונות לפורום מהקברים המשופצים שם. מצרנובצי סאדאגור וצורטקוב, ועוד ועוד.

זיסער

New member
שפיקוב נשמע לי טוב :))))

הייתי שם בערב שבת לפני השקיעה ונגמרו לי הפילים :))))) אשמח אם תשלח לי באיי מייל:)))) זיסער

א77

New member
אז בטח היית שם לא כמוני

אני הייתי שם בבית העלמין ליד הקבר המשותף של הרה"ק רבי מרדכי משפיקוב, חתנו הרה"ר שלום יוסף מבוהוש ונכדו/בנו הילד ישראל [אחיהם של האחים הקדושים האדמו"ר הקודם מבוהוש זצ"ל והרה"ק מפלוישטי הי"ד זצ"ל. כמו"כ היינו גם בחצר משותפת במקום שם היו גרים האדמורי"ם לבית הנ"ל. הגויה טוענת שהפרות שלה בריאות בשר ונותנות חלב רק בזכות המקום הקדוש. ועוד ועוד. יש שם סך הכל 6 יהודיות. בכל אופן מיכיון שהתמונות הם גם מאנשים מבינינו וכרגע אין זה הוגן שאשלח זאת. אז אשלח לך את המצבה לאחר שעזבנו. עם דמדומי ערב בחשכה. וגם לא ניתן לקרוא את הכתוב בתמונה זו. אוליי אשלח עוד אחת שם ניתן יותר לקרוא.

א77

New member
והנה עוד אחת משפיקוב

וכשתתעניין בכיתוב המדוייק אומר לך. אוליי לא הבנת טוב. בתמונות שברשותי מצולמים אנשים מקבוצתנו, ואין טעם לחושפם. ונזכרתי גם מאנאטיבקא. מקום ציונו של הרב הקדוש רבי מוטל´ה מטשרנוביל. יש לי תמונות מהאהל [מאד יפות]

א77

New member
זיסער. אשמח מאד

אם תהיה לך תמונה טובה של הציון הקדוש בפרוהובישט, על הפסגה. אגב, אני מקווה שאתה יודע שבחודש כסלו שנה שעברה בנו שביל ומדרגות המוליכים עד לציון. גבאי טיפל בזה. לאחר שנתבקש וקיבל כסף עבור זה.

זיסער

New member
יש לי כמה תמונות יפות...

בס"ד אקווה שאמצא זמן לסרוק אותם :))))))) זיסער

א77

New member
ממתין

אמנם בחוסר סבלנות, אבל בנימוס עד שתתפנה עבורי לסרוק

א77

New member
ועוד דבר.

לכל חברי הפורום, את זיסער אני מכיר מפה ומשם. רק מהודעותיו באינטרנט. ויש מה לשבחו הרבה.

למעלה