אשמח לעזרתכם

שי16061

New member
אשמח לעזרתכם

היי, מנסה להבין למה יש צורך במספר חיסונים שהם אותו דבר?
למה צריך לעשות מחומשת כל חודשיים? מה המטרה? זה תופס רק לחודשיים ?
במידה ואנחנו במשקל הרבה יותר נמוך מהממוצע. גיל 7 חודשים 4.5 קילו( פגות)יש לזה התייחסות מבחינת כמות החומר שמזריקים? עשינו כבר 2 זריקות של מחומשת וכרגע זה נראה לי מספיק. למה עוד חודשיים לעשות שוב? בבקשה תנו לי תשובות שאוכל להתעמת עם הסביבה.

פולספגן

New member
לרוב 2 מנות זה מספיק, אך לא תוכלי לדעת את זה

כל עוד לא תעשי בדיקת דם.

אין התייחסות למשקל בחיסונים וכולם מקבלים אותה כמות שזהה לכמות שמקבל מבוגר, עם האבסורד שבדבר, למעט בצהבת B או בשפעת (אני כבר לא זוכרת) שמקבלים חצי כמות ממבוגר.

הסיבה לכל חודשיים הוא לא כי את מחוסנת, אלא שאי אפשר לתת הכל בבת אחת.

zlp

New member
שכחתי שיש לי עסק עם מומחית לנימוסים

אנא, האם תוכלי להסביר מדוע זהו אבסורד?

zlp

New member
מדהים כמה מנומסת את יכולה להיות

כשאת רוצה להתחמק מתשובה

פולספגן

New member
אני אף פעם לא מתחמקת מתשובה, אלא פשוט

לא מתייחסת אליך כפי שעושים כאן כל הגולשים ודוגמה לכך אפשר לראות אפילו בשרשור הזה בתגובתו של מור סגמון אליך.

zlp

New member
טוב, נו.

אמירת אמת מעולם לא היתה הצד החזק שלך.

אנפילד

New member
תשובות

א. מנות החיסון אחידות לילדים עד גיל שנה ללא תלות במשקל, גיל וכו'.
ב. הסיבה שניתנים 4 חיסונים עד גיל שנה היא שהמערכת החיסונית של התינוק לא מפותחת ועל כן מנה אחת של החיסון לא מייצרת את רמת הנוגדנים שנחשבת כמגינה. כל מנה נוספת אמורה להעלות את רמת הנוגדנים של 5 המחלות שבחיסון. לאחר 4 מנות כל הילדים נחשבים כמוגנים.

תשובות מפורטות יותר

העיקרון המנחה בחיסונים הוא: מידה אחת לכולם ("one size fits all"). יש בזה התעלמות גמורה מהשונות הרבה בין בני האדם וזו הסיבה שחלקנו מגיבים קשה לחיסון בעוד שחלקנו לא מרגישים כלום, כמו גם העובדה שחלקנו כלל לא נפתח נוגדנים וחלקנו נפתח כבר אחרי מנת חיסון אחת. מאחר ומערכות בריאות הציבור לא יכולות להתאים טיפול אישי, המנות, המינונים ותכנית החיסונים נקבעים סטטיסטית כדי להתאים לרוב מבחינת יעילות (בטיחות לא נבדקת במילא).

לפי התרחיש הנפוץ, מנות חיסון זהות התווספו עם השנים ככל שהתברר שהחיסונים לא עושים את מה שמצופה מהם - המחלות ממשיכות להתפרץ באוכלוסיות מחוסנות היטב. הפתרון: הוספת מנות חיסון. הדוגמא האחרונה היא החיסון נגד שעלת. היו 4 מנות בתכנית. בסוף שנות התשעים החלה עליה חדה בתחלואה למרות שיעור התחסנות גבוה מאד. תשובת משרד הבריאות? הוספת מנת חיסון בסוף 2005 לתכנית. התחלואה המשיכה לעלות. תשובת משרד הבריאות: הוספת מנה שישית בסוף שנת 2008. התחלואה ממשיכה לעלות... כך היה עם חיסונים אחרים בעבר גם כן.
כמובן שיש עם זה כמה בעיות:

1. מרבית החיסונים ניתנים בתרכיבים משולבים. כך, כאשר מוסיפים מנת שעלת לתכנית, מוסיפים "על הדרך" גם מנה של דיפתריה, טטנוס, המופילוס אינפלואנזה B ופוליו. האם היה צורך במנות נוספות של אלו? לא. מישהו בדק מה ההשלכות של זה מבחינת בטיחות? לא. מאחר וההנחה היא כי החיסונים בטוחים - לא נותנים את הדעת למחיר שבהוספת מנה נוספת (מחיר בריאותי, לא מחיר כלכלי).

2. מוסיפים נטל חיסונים על מרכיביהם הרעילים על המחוסנים.

3. מעודדים זנים של חיידקים ווירוסים להתאים את עצמם (לפתח עמידות) - ממש כמו בשימוש העודף שעשינו באנטיביוטיקה שעודד חיידקים לפתח עמידות ולפתח זנים חדשים - אף יותר אלימים ומתוחכמים.

4. בהוספה אוטומטית של מנות חיסון ("זה מה שיש לנו ולכן זה מה שאנו מציעים") נמנעים מבדיקה אמיתית של הגורמים לתחלואה / חוסר היעילות של החיסון. במקרה של השעלת, התברר במחקרים מהשנים 2008 ו 2010 שהזנים פיתחו עמידות - שונו גנטית בהשוואה לזנים המקוריים, כך שהחיסון הפך ללא רלוונטי, וזו הסיבה לעליה בתחלואה ללא קשר למספר מנות החיסון הניתנות.

כפי שכתבה פולספגן, לא תדעי במקרה ספציפי (הילד שלך) כמה מנות הספיקו על מנת לייצר בגופו נוגדנים ברמה הנחשבת כמספקת הגנה (הגנה מחקרית), ללא בדיקת דם. זה יכול להיות אחרי מנה אחת, אחרי 4 מנות ואף ללא חיסונים כלל.

zlp

New member
כל מה שכתבת בסעיפים 1-3

הופרך כבר, אפילו בפורום הזה.

אתה פשוט חוזר על אותן הטענות ומסתמך על כך שאנשים לא מבינים שהן שגויות מיסודן.

zlp

New member
לו רק היית רוצה ללמוד...

אתה באמת מסכים שנפתח את הדיון הזה כאן? שוב?

zlp

New member
אתה צודק.

כדאי שתלמד קצת לפני. לא נעים לפדח.

שי16061

New member
תודה על התשובות המפורטות

האם יש אפשרות לעשות בדיקת דם כזאת??

zlp

New member
שאלה

את כותבת "בבקשה תנו לי תשובות שאוכל להתעמת עם הסביבה".

אפשרות נוספת היא ללמוד מדוע הדברים כך: יש בהם הרבה היגיון. אז לא כדאי ללמוד את החומר לפני שמתעמתים?

למעלה