אשמח לעזרתכם

ARCH 2

New member
אשמח לעזרתכם

מצרפת תרשים של הדירה החדשה שקנינו (על הנייר). אני מתלבטת לגבי שינויים באיזור המטבח ופינת האוכל, הקיר השמאלי בכניסה לדירה (ארוך מידי להשאירו ריק) וכן, חדר השינה, לכן אשמח לקבל רעיונות מכם לגבי שינויים אפשריים, ולנסות ראות דברים מזוויות שונות, שעליהן לא חשבתי. תודה מראש.

pupika

New member
לי נראה אם אפשר

בלי הקיר בין המטבח לחדר אוכל..שיהיה פתוח..

lank

New member
../images/Emo68.gifקצת טיפים

ממליצה לך בחום לקחת מעצב שיוכל לתכנן לך את הדירה בצורה הכי טובה שאפשר. בכל זאת מספר נקודות: לגבי הקיר הארוך בסלון - הייתי מצעבת קיר גבס מעניין עם מספר נישות . הקיר יהיה נטוי מעט באלכסון אל הסלון . כך שבעצם יהיה ניתן להתרשם ממנו בתוך הסלון. לגבי הכניסה הוא יהווה מענין חציצה , כך שיצור עניין באזר. את הקיר בין המטבח לסלון הייתי מקצרת ואולי אפילו מורידה חלק כך שישאר רק מטר ממנו. הייתי מתקינה שם דלפק בר לארוחות יומיות מהירות של בוקר וכודומה. כמובן שאת המקרר הייתי מעבירה לפינה הצדדית באזור המוסתר ומתכננת את המטבח בצורה כזו שיראה מדהים, שהרי החזית עכשיו פתוחה. מעבר לכך , פינת המשפחה נראית לי לא ממש נעימה וכך גם הכניסה לחדר הרחצה. כל זה , כרגע על רגל אחת אבל יש עוד מה לעבוד בכדי שתוכלו להוציא מקסימום מהדירה. שיהיה לכם בהצלחה ואנחנו כאן אם יש עוד שאלות.

אם את לא צריכה את החדר שינה

הרביעי הייתי פותחת במעין חצי פתיחה (קיר עם משרעביות לדוגמא) ועושה פינת אוכל מעניינת או חדר עבודה מעניין אבל זה רק בתכנון של מעצב פנים. חוץ מזה יש עוד רעיונות אבל בטח לא על גבי הפורום

א ו ר 8

New member
הזוית הנטויה...

בשירותי אורחים הקירות אינם מקבילים. זה יכול להיות מעניין/מכוער. עניין של טעם ושל רמת גימור... יהיו אנשים שלהם יפריע מאוד לראות שמספר האריחים לרוחב החדר אינו שווה בהתחלה ובסוף... שלא יהיו הפתעות...

חיבורים

New member
איום ונורא

1. הקיר בין הסלון למטבח חייב לעוף (אמרו את זה קודם), שינוי שיחייב גם שינוי בסידור המטבח (גם אמרו). 2. עם כל הדלתות האלה (ח. ארונות, יח' הורים ומרפסת) איפה בדיוק נכנסת מיטה זוגית סטנדרטית בח. הורים? 3. אני מבין שחצי מהקיר השמאלי בסלון הוא בעצם חלון, נכון? זה טוב כי זה הרבה אור זה רע מבחינת סידור הרהיטים (יחייב, לדעתי, הצבת מע' ישיבה מתחת לחלון). 4. הכניסה לפינת המשפחה צרה מדי מצד אחד. הגדלתה, מצד שני, תפגע בשימושיות של הפינה הזאת. בקיצור - יש כאן נסיון מעניין "לדחוס" דירת 4 חדרים בדירת 3. עוד יותר בקיצור - ים של עבודה למעצב פנים.

א ו ר 8

New member
ים של עבודה ? לא צריך להגזים!

שלא תילחצו. יש אמנם דברים שכדאי לשנות. אך מה שמעודד הוא ש- אפשר (!!) לשנות. ישנו חלל די נוח שאפשר "לשחק" איתו. יש מספיק חדרים כך שיש על מה לוותר (אם צריך). והחללים בפרופורציות סבירות באופן יחסי לדירות שאני נתקלתי בהן ועדיין. זה בהחלט אתגר נחמד למעצב יצירתי שלא נבהל מעבודה. בהצלחה ! חוץ מזה - לא שמענו מכם מה הפונקציות הנחוצות לכם? כמה חדרים? (מה גודל המשפוחה?), מה הציפיות מסידור המטבח? (חלל סגור/פתוח- זה מאוד אינדבידואלי), מטבח עם אי ? יש צורך בפינת משפחה או שאפשר לספח את השטח שלה לטובת ח. שינה הורים ו/או סלון.... וכ"ו.... תהיו קצת יותר ממוקדים בדרישות וניתן לכם פתרונות.

חיבורים

New member
לא יודע

כשמבקשים ממני לעצב דירה שלמה מחדש, כפי שנדרש פה, זה נראה לי כמו הרבה עבודה. אבל אולי זה רק אני

Anin17

New member
בכלל לא מסכים איתך

הדירה הזאת היא אחת הדירות הנוחות שמעצב יכול לבקש חוץ מטעות במטבח ובפינת ישיבה הבית חף מבעיות אחרות וגם זה ניתן לתיקון פשוט ראו בשירטוט המצורף בנוסף לשירטוט אני ממליץ לכם להשאיר את תכנון הנמכת הגבס בדיוק איך שהוא עכשיו, נקי וזורם. אני משאר שהבית מקבלן אם כן אני ממליץ להזדכות על המטבח, כיורים, ברזים וארונות אמבטיה אם יש וללכת לנגר פרטי

חיבורים

New member
באמת../images/Emo6.gif?

אז בוא תמקם, בבקשה, מיטה זוגית סטנדרטית (160X200) בח. הורים ככה שתהיה גישה נוחה ל-3 צדדים שלה גם כשכל הדלתות פתוחות. אני סקרן לראות.

Anin17

New member
אני ישאל אותך 2 שאלות אחרות

1. תראה לי דירות שאפשר למקם בהם מיטה זוגית סטנדרטית (160X200) בח. הורים ככה שתהיה גישה נוחה ל-3 צדדים שלה גם כשכל הדלתות פתוחות. 2. תראה לי אנשים שצריכים למקם בחדר שינה שלהם מיטה זוגית סטנדרטית (160X200) ככה שתהיה גישה נוחה ל-3 צדדים שלה גם כשכל הדלתות פתוחות. ולשאלתך המיטה והשידות על הקיר של החלון. החדר מלכתחילה תוכנן לסידור הזה ואין צורך להתחכם יותר מדי מה גם שהוא נכנס בו בדיוק צמוד לקיר של חדר מספר 3 תוסיף גם קומודה טלוויזיה ומראה לדרוש שבו זמנית שלושת הדלתות יהיו פתוחות זו דרישה קנטרנית ולא רצינית ולמרות זאת זה אפשרי יחידת ההורים הזו היא סטנדרטית, לא יותר ולא פחות ותאמין לי שבדירות לרוב תמצא הרבה פחות

s h i r i 1

New member
למרות שאני נוטה להסכים עם 2

זה עדיין לא אומר שתכנון כזה הוא בסדר. עומס של דלתות מפוזרות בחדר שינה הוא מעיק ומעצבן לדעתי. אני לא מדברת על פונקציונלית אלא על הרגשה מכיוון שההנחה היא שלא צריך את כל הדלתות פתוחות במקביל. לגבי 1. בדירה שלנו יחידת ההורים כוללת מקלחת וחדר ארונות ויש גישה נוחה לכל שלושת הצדדים גם כשכל הדלתות פתוחות. וככה באופן כללי, זה שבדירות אחרות אפשר למצוא פחות, לא עושה שום תכנון לטוב, הוא עושה אותו רק לטוב ביחס לדירות אחרות, בעיני זה לא מספיק. תכנון נכון צריך לעמוד בפני עצמו ולא ביחס לתכנון אחר. מקווה שזה בסדר שעניתי לך למרות שלא שאלת אותי

בחדר שינה שלי יש מקום משלושת

צידי המיטה. ואני לא ארכיטקטית ולא מעצבת פנים. פשוט... ההיגיון.... החלפתי את דלת חדר השינה ודלת חדר השירותים לדלתות הזזה, וגם הארון עם דלתות הזזה. בלי לשבור קירות, בלי לתכנן, בלי כאב ראש ובלי לשלם ללמעצב פנים / אדריכל / ארכיטקט... 200 ש"ח לדלת.

0 אור 0

New member
דלת ב 200 ש"ח?

איפה את מוצאת דבר כזה? אני הפכתי את כל המדינה עד שמצאתי את הדלתות שחיפשתי במחיר סביר (כמה מונים ממה שאת מציינת) ואפילו הדלתות הכי פושטיות שלקבלן לא עולות את המחיר הזה ..

חיבורים

New member
קודם כל הייתי שמח

אם היית בוחר ניסוח קצת יותר רגוע - נימוס אלמנטרי הוא לא רק יותר נעים, הוא גם מועיל לעסקים, תאמין לי. ולעצם העניין - לא יודע עבור מי אתה מתכנן דירות, הלקוחות שלי מעדיפים להיות מסוגלים להגיע לצד הרחוק של המיטה כשהדלת של המרפסת פתוחה ואני משתדל לספק להם את זה, אם זה אפשרי. כולנו עושים פשרות כל הזמן (אני ומשפחתי התגוררנו פעם שלושה חודשים בקראוון של 12 מ"ר בניו-זילנד והיה מאוד נחמד), אבל רק כשאין ברירה - לקדש את הפשרה רק כי "ברוב הדירות תמצא הרבה פחות" (מאיפה האינפורמציה הזאת, אגב?) זה בדיוק כמו להגיד ללקוח - אני מעצב פנים גרוע, לך למישהו אחר.

Anin17

New member
לשירי ולחיבורים

ראשית אני מצטער על ניסוח הודעתי הקודמת ועל הנימה הלא סבלנית ומנומסת למרות שלא התכוונתי לנימה הזאת, לפעמים ללא אומטיקונים וסמיילים ההודעות נתפשות אחרת ולעניין החדר שינה מה שיכול להיראות על התוכנית כעומס של דלתות מפוזרות בפועל יראה הגיוני כאשר כל הריהוט יבוא במקומו גישה נוחה לכל אזורי החדר מתאפשרת בתיכנון הנ"ל ולכן אין צורך לחפש התחכמויות מיותרות שיעלו הרבה זמן, מחשבה וכסף ובמקרה הזה יובילו לתוצאות פחות טובות אני יכתוב את ההמשך אחר כך

Anin17

New member
המשך

לאחר שראיתי הרבה תוכניות של דירות מכל הסוגים אני אומר בוודאות שזהו גודל סטנדרטי של חדר הורים לרוב נתקלים בחדרים קטנים אף יותר ולעיתם גם בכאלה שלא מציעים חדר ארונות ובטח שלא מרפסת עכשיו, מאחר ואני לא רואה בחדר שינה בעיות כלל אי אפשר להשוות את מה שאמרתי על חדרי שינה אחרים למשפט "צרת רבים חצי נחמה" ובטח שזו לא הכוונה שהתכוונתי אליה לא הבנתי את הקשר במשפט האחרון שלך חיבורים

חיבורים

New member
מה לא ברור?

כשלקוח שלי בא ואומר לי "אני רוצה להגיע לצד הרחוק של המיטה כשהדלת של המרפסת פתוחה" אני לא אומר לו "אני לא רואה כאן שום בעיה תגיד תודה שזה מה שקיבלת רוב בני האדם מסתפקים בפחות". אני נותן לו פתרון - זה המקצוע שלי. עכשיו - יכול להיות שהפתרון יקר מדי. יכול להיות שהוא יוצר בעיות במקומות אחרים. יכול להיות שהוא סתם לא מוצא חן בעיני הלקוח - מכל הסיבות האלה יכול להיות שהפתרון לא יתקבל והמצב בסופו של דבר ישאר כפי שהוא. אבל אין דבר כזה שאין פתרון.

Anin17

New member
../images/Emo26.gif

קודם כל בקשר ל-תגיד תודה שזה מה שקיבלת... עניתי בהודעה הקודמת כשאותו הלקוח יבוא אליי ויבקש את אותם הדברים אני לא אומר לו - בוא שב אני יתן לך פתרון שיכול להיות יקר מדי ויכול לפגום בדברים אחרים אני אשרטט את החדר בגדול עם הדלתות פתוחות וכל הרהיטים שצריכים להיכנס וביחד נראה שאין צורך בפיתרון אחר לשם כך החדר תוכנן וכל התערבות נוספת תיגרע, תייקר ותעקב את העניין בשורה התחתונה אל תחפשו פתרונות איפה שלא צריכים אותם

למעלה