אשמח לעזרתכם

Anin17

New member
תוספת קטנה

על זה נאמר: החכם נכשל משום שראה בפשוט מסובך והטיפש משום שראה במסובך פשוט לפעמים הדברים יותר פשוטים משנראים ואין צורך להסתבך בפתרונות מיותרים

חיבורים

New member
מעולה../images/Emo6.gif!

עכשיו רק תגיד לי, בבקשה, איפה עוד, בכל הדירות שאתה מכיר, יש דלת צירים שנפתחת ליותר מ-90 מעלות כמו שאתה מציע פה - הכלל לגבי מיקום ועיצוב דלתות קובע שלאדם סביר צריכה להיות האפשרות לפתוח ולסגור את הדלת מנקודה אחת מכל כיוון שהוא ניגש אליה (וזו גם הסיבה, אגב, שלא תמצא דלתות סטנדרטיות ברוחב של מעל 90 ס"מ) - כאן אין. מעבר לכך, עיצוב כזה מפעיל עומס לא סביר על הצירים כשהדלת פתוחה, הופך את השטח מאחוריה לחלל מת מכל בחינה מעשית והכי חשוב - זה לא נראה טוב. זה נראה כמו אלמנט שמישהו הדביק בטעות באמצע הקיר. בקיצור - מחשבה מעניינת. את הבעיה זה לא פותר.

s h i r i 1

New member
הנה רעיון לחדר השינה

להזיז את הכניסה, שלא תהיה ישר לתוך חדר השינה, מה שיצריך ויתור על המלתחה, אבל יגדיל את חלל חדר השינה ע"י הארכת הקיר. במלתחה לשעבר למקם ארון וארון נוסף למעילים מטריות וכו' למקם היכן שהיתה הכניסה. הארון יפתח מכיוון המסדרון. אני מודעת לכך שהפתרון מהווה פגיעה בפינת משפחה, אבל אני ממש לא רואה מה פינת משפחה כ"כ קטנה נותנת. במקרה שצריך עוד מקומות אכסון בחדר שינה, ניתן לנצל את הקיר שממול המיטה. בנוסף, מציעה להזיז את דלת האמבטיה ולחשוב על תכנון מחדש שלה. אני מסכימה אגב שיש צורך בשינוי במטבח.

ARCH, השינויים שאני הייתי עושה פחות

מהותיים, כי אני אוהבת את הדירה. ביחידת ההורים הייתי שמה בשירותים דלת הזזה, ואז את יכולה לשים מיטה זוגית ונשאר לך מקום משתי הצדדים שלה. בנוגע לסלון / מטבח - שיש לי שתי רעיונות: 1. את הקיר בין המטבח לסלון הייתי מקצרת לחצי גובה, ושמה מצידו השני (שפונה לסלון) פינת אוכל. ככה יהיה נוח להגיש את האוכל ונחמד במטבח (לא חנוק). הקיר שמשמאל לדלת הכניסה ושנמשך לתוך הסלון - הייתי שמה שם איזו ספה מרוקאית (מזרון מרופד על הרצפה, עם מלא כריות צבעוניות). 2. אהייתי מורידה את הקיר שבין המטבח לסלון ומציבה שם פינת אוכל, או הופכת אותו לדלפק, שהוא פרקטי לארוחות "בין לבין" של הילדים ו/או לארוחות בוקר וכאלה. מה דעתך?

ARCH 2

New member
נתתם לי נקודות למחשבה

ואני מאוד מאוד מודה לכם על כך. אנסה לענות ולכוון ובכך להעזר בכם שנית. אז ככה: 1. אנחנו זוג עם שני ילדים, מייעדים את חדר השינה השלישי לחדר משפחה/ עבודה/ משחקים, לכן בשמחה מוותרים על פינת המשפחה. חשבנו להגדיל את חדר הארונות, למרות שגם רעיון הגדלת חדר האמבטיה נראה לי מאוד. חשוב לי שהמסדרון לא יהיה צר מידי. 2. הרעיון ליצור קיר גבס דקורטיבי בסלון מוצא חן בעינינו (אם כי לא בזוית אלכסונית). 3. שרותי אורחים - נקודה חשובה מאוד הועלתה פה ואשמח לפיתרון, שיקטין כמה שפחות את החדר הסמוך לו. 4. לגבי המשטבח - חשבנו גם על הנמכת הקיר, רק שהתלבטנו בין קיצור הקיר משני הכיוונים (שיהיה מעבר לפינת האוכל משני הכיוונים) ולהצמיד לו שולחן קטן מצד המטבח, לבין אי (אם יש לי בכלל מקום לאי במטבח) - שחלק ממנו יהיה גם שולחן או בכלל דלפק גבוה עם כסאות בר מצד המטבח. קשה לי "לראות" את זה משתלב עם פינת אוכל משום מה. 5. חדר השינה - האם לדעתכם ניתן לעשות דלת הזזה במרפסת ובכך לפתור את בעיית המקום כשהדלת פתוחה? וגם באמבטיה? שוב, המון תודה על העזרה.

חיבורים

New member
לעניין הדלת -

דלת הזזה היא בעייתית מאוד כשמדובר בדלת חיצונית - אי אפשר ממש לאטום אותה וגם לא לנעול באופן אפקטיבי. הכיטוב - לנסות "לדחוף" אותה יותר לכיוון הפינה ואז פתיחתה לא תפריע למעבר. עוד אפשרות - דלת כיס (למעשה דלת הזזה שנכנסת לתוך הקיר). אפשרות שלישית - להשתמש בשתי כנפיים קצרות (35 ס"מ כ"א) - שאז ניתן לפתוח אותן ב-180 מעלות.

דלת הזזה למרפסת

לגיסתי יש דלת הזזה שיוצאת למרפסת - והיא נמצאת דווקא בסלון, בצד. ממש לידה יש ספה - שאם זו היתה דלת רגילה לא היה אפשר למקם שם ספה. הדלת עשויה אלומיניום בשילוב זכוכית. היא אטומה לגשם ורוח, אפשר לנעול אותה ואין בעיה.

האחת don

New member
קיר

לי זה לא נראה מאד ארוך. כדאי לשים על הקיר אלמנטים ששייכים לפינת האוכל (כגון שידת מגירות לכלי אוכל), ולסלון ספה / ספריה . כך שהקיר יעזור לתחום כל אחד משני החדרים. גם שתי נישות שונות מגבס יכולות לחלק את הקיר, גם עמוד שטוח בגבול פ.א. ואפילו צבעים שונים לשני האזורים. בהצלחה.

למעלה