אשמח לעצות שלכם

אשמח לעצות שלכם

קצת ארוך ....

אני בקשר עם הרבה מאוד הערכה, כבוד הדדי וחברות באמת טובה כבר קרוב לשלוש שנים.
אני יכולה לומר שהקשר הזה סבל הרבה מאוד מהמורות היות שבתחילתו הייתי מאוד תמימה כלפי האנשים /מכרים שהקיפו אותנו (ומוזר לומר שהם היו החברים שלו, שלהם האמין/מאמין כמו ל-GPS).
לא אלאה אתכם בפרטי עבר אבל חשוב מאוד לזכור שידעתי עם כל הקושי לא לוותר ולהמשיך הלאה, מלבד מקרה אחד בו נואשתי אך, חזרתי בי.
כמו שאמרתי, אני מאוד מעריכה ואף אאדיר רגע ואומר שבמקום מסויים אני מעריצה את יכולות חשיבה שלו, כי הן אחרות משלי ובהרבה מקרים בחיים, אני מוצאת שהן חכמות ופרקטיות יותר .
אני יותר רגשית, יודעת להכנס לסערת רגשות פנימית ומוציאה מעצמי הרבה אמוציות בהתנהלות שלי, למרות שאני לא מחצינה את הדברים בצורה זולה כלשהי או פאתטית.
אם הוא לא שם לי לפעמים ברקס, אני מסוגלת לעשות מהמצב בצק פילו עם הרבה שכבות של רגשות.
הוא השלים עם זה, הוא חותך את המצב לחתיכות אובייקטיביות כאמור וביחוד לרזולוציות נכונות ואז אני מגיעה לפתרון מצב חד יותר.
רק מה הבעיה כאן? העבר עדיין רודף אותי מדי יום. עבר שבנוי מהרבה חוסר אמון שנגרם מיחסים שלו עם חברים וחברות שידעו למשוך אותו למצבים שקריים וחיץ בינינו מצדו בעיקר למשך הרבה מאוד זמן, לא שכחתי לו את זה..
כך, שנוצר מצב של חוסר אמון מצדי שמפריע לי אישית באינטרקציה איתו וביחוד עם החברים/חברות המקיפים אותנו ו"דורשים מאד בשלומי"
הדבר גורם לי להתרחק לפעמים רגשית מאוד עד כמה שפיזית אני יכול להיות קרובה באותו חדר.
בהיסטוריה שלנו, אני עם היסטוריית פרטנרים יחסית קטנה לעומתו. היה לי פרטנר אחד משמעותי של כמה שנים בהם הרגשות והמצבים האלה לא היו. אדרבא, המצבים של היום חדשים לי. נפרדנו כי עזבתי. לא היתה סיבה קונקרטית מולו ממשית אלא שהייתי בעצם....ילדה.

בהיסטוריה של הפרטנר הנוכחי, קיימות הרבה מאוד פרטנריות, חלקן לא ראויות, חלקן מאוד בעייתיות וכמה מהן אפילו קשות. הן מבחינתו היו צריכות לעבור סוג של סיווג חזותי ראשוני ולפי זה היתה מתקבלת ההחלטה. לא היה שם תוכן כלשהו. ומאיך שכולן הורגשו לי, הבנתי שלא היתה שם אפילו אקסית אחת שידעה איך לבנות מולו גשר יחסים פורה והגיוני. כולן חשבו על עצמן ואף אחת לא באמת ראתה אותו אלא את איך הן מרוויחות מהקשר, שלא נדבר על התיסבוכים שכל אחת סחבה על עצמה. לא היה שם משהו בקיצור שאפשר לקרוא לו בשר.
הכל תמיד קיבל זמן מוגבל וכך הוא מאוד התרגל ללבד שלו ולשטחיות שלו ביחסים.
כל זה אני מאמינה גורם לו הרבה פעמים גם לפתח ידידויות עם נשים שהן בעצמן בעייתיות אך, מאימפולס מסויים הוא מסוגל לקרוא לזה קשר חברי לכל דבר ועניין.
אני לא איזו פלצנית שחושבת שאני איזו ציונית שגילתה לו את הגלגל אבל מצד שני, עובדתית הוא מעריך אותי והרבה רק שאני לא באמת בתוכי מאמינה לזה כמו שצריך להאמין.
וזה לא חס וחלילה גורע ממה שאני חשה כלפיו אבל נבנית בי שכבה של פגיעות וריחוק כלפיו שמתעצמת מיום ליום. הנחתי לדברים מאחורי אך, אני ממשיכה להתעסק במשהו חזק ממני.
השיגרה מתנהלת על מי מנוחות אך, אני במקום מנטאלי אחר.
הוא מודע לכל מה שאני מעלה אך, בשיחות שלי איתו בעבר הוא היה אומר לי דוגרי :"אני לא מבין על מה את מדברת".
תאכל'ס, הוא יודע על מה אני מדברת, רק שבגלל שהוא מודע לכך, הוא לא מסוגל לתת לי פתרון קונקרטי לבוא ולהבין שהוא לא יכול לשחק יותר ב"את פה ושם", זה נחמד אבל אני לא באמת מאחורייך מאה אחוז כשבאמת צריך. האחרים תמיד צודקים, האחרים הם המראה הנכונה ומה שקרה בעבר לא באמת נעלם. ונוצר מצב לפעמים, שאני מונעת משנינו תקשורת והרבה פעמים שיחות שצריכות להיות.

מה עושים עם עבר מורכב שבנה כל כך הרבה שכבות של חוסר תקשורת בהווה?

אני לא רוצה לשנות אותו כי זה הוא ואני מכבדת. אני רוצה לדעת איך ואיפה אני באמת בקשר הזה ואם נכון לי להמשיך בקשר בו בתוכי אין לי אמון, כשהעבר (והווה בעייתי עם "ידידות בעייתיות" שלו) מעיבים?

תודה.

Another Girl

New member
גם אני לא מבינה על מה את מדברת.

מרוב מטאפורות, חתיכות אובייקטיביות ובצק פילו אי אפשר להבין את הבעיה שלך.
מה בדיוק הבעיה? את לא סומכת עליו כי הוא בעבר הלך אחרי החברים שלו ונגדך? שיש לו ידידות? שניהם?
ניקוי ומיקוד ממש נדרשים כאן.

אמממ...

כשאת אומרת "גם", למי את מצטרפת בעצם? כי אמרת את הסיבה שלך לפני הבחור השני.

אין פה מטאפורות, אני מתארת מצב פשוט- בהם את מעריכה את האדם מולך, את מביאה ומבינה את השוני המשלים אבל בעצם עם כל זה המשברים הם מאוד קטנים שיוצרים בעיה גדולה מעבר מעיב,

כן, בגלל כל הסיבות שמנית.

אני חושבת שאם אין משהו טוב למישהו, עדיף שלא יגיד אותו בכלל.
תודה על תשובתך,

Another Girl

New member
כתבת שחבר שלך "לא מבין על מה את מדברת", לא?

מעבר לזה, נראה לי שאת מעדיפה להיעלב מאשר להקשיב. אז שיהיה לך המון בהצלחה בהמשך.

ArrowNY88

New member
לא ברור כלום. מה את רוצה??

י פתרון קונקרטי למה?? מה את רוצה לפתור??
הבן- אדם לא יכול לשנות את העבר שלו
זה נשמע שאת קצת דרמה queen

אייבורי

New member
משתתף בצערו

כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש כאב ראש

בסוף הוא יפרד ממך

[זה לא בצק פילו, זה סלט מחשבות ומחסור חמור בתעסוקה פרודקטיבית]

היא כתבה: הוא מודע לכל מה שאני מעלה אך, בשיחות שלי איתו בעבר הוא היה אומר לי דוגרי :"אני לא מבין על מה את מדברת".

וואלה, גם אני לא הבנתי על מה היא מדברת

רואה 6 6

New member
את חייבת ליהיות יותר ברורה וממוקדת

כי אי אפשר להבין על מה את מדברת ואם תקשיבי לעצמך אולי תוכלי להבין קצת מחלק מעניני התקשורת שלכם.
מה שאני מבינה מהסיפור, שבחרת לעצמך ליהיות עם אדם ששומר על מרחק או שזו את בעצם מרוב פחדים וחששות ומחשבות ש-הנה בא השוס-כלכך הרבה בנות כוסיות,היכן זה שם אותי.
זו אפשרות אחת: שניכם או שאחד מיכם מרחיק את השני .אם זה נכון,אני לא יודעת מה לייעץ לך,חוץ מלא להישאר עם מי שמרחיק אותך כי עם תחליטו להקים משפחה ,הלבד שאת תרגישי יהיה הכי גדול שאי פעם חשת.

אפשרות אחרת, שעכשיו ,שהכל על מי מנוחות,כמו שאת אומרת, משעמם לך. אין אקשן חיצוני ואת חופרת לחינם. אם זה נכון, אז תפסיקי את זה אם את רוצה לשמור את מערכת היחסים הזו ותעסקי במה שבחוץ ולא בתוך הראש.

היי, תודה על תשובתך קודם כל,

צודקת, לא הייתי ברורה ובטח לא ממוקדת כי רציתי ליסוך סוג של רצף של סיפור שנים, רק שזה יצא בלילה. סורי.

לגבי תשובתך, תראי, אני ממש לא מאויימת מאישה/בחורה כזו שתהיה. באמת שלא חסר לי כלום, אני אישה מאוד יפה, מבינה עניין, חכמה ומושכת. ואם אני רק רוצה, הרבה מתאגדים סביבי ואני יוצרת אווירת חברים טובה מלאת צחוקים ועניין. מה גם, שלא חסרים גברים שמתחילים איתי על בסיס יומי ולא אחד. אז יופי, סקסיות ובלה בלה ?! נו, יש לי, זה לא מרגש אותי.
כך, שלגבי הבנות שמקיפות אותנו, אין להן חשיבות בעיני בכל אספקט שהוא שיהיה, ההיפך, אין בהן בכלל עניין ככל שמדברים עם מי שלא תהיה מהן. זה הוא הבעיה.
אחרי ההרבה מאוד זמן שעבר, ראיתי כל מיני תופעות התנהגותיות בו איתן שהיו משפיעות ומזעזעות אותו עד לניתוק מוחלט מהבן אדם. הן היו מעבירות איתו חודשים שלמים של "סחבקיות" לכאורה, בתואנה שמדובר שם באמת בידידות כלשהי כשהוא באמת היה ועדיין מאמין בקירבה הידידותית איתן, כשלמעשה לא מדובר ביחסי גומלין אלא בניצול טהור שלהן בו.עד כמה שפיקח ניסה להיות וחשב שזה יקדם אותו לעניינים שלו כ"ידיד שלהן" . היתה שם ידידות מעוותת. כל אחת מהן עם בעיות זעם וחוסר יכולת לתקשר נכון כשהן בקשר כזה שיהיה. הן אוכלות לו את הראש.
איך זה השפיע עלי? אם היה יוצא שהיינו כולנו באותה סביבה והן היו מעוניינות באיטרקציה איתו, הן היו מסתובבות סביבי לידו מחוייכות כאילו נתקע להן קולב בפה מרוב אושר, ההוא חושב שהן חברות שלי כשמאחורי הגב (כשאני בעצמי רואה!) הן מלכלכות עלי אבל לכלוכים כבדים. ואת חושבת שלא עליו בשלב כלשהו?! ברור שכן.
אם היה עושה איתן "ברוגז" (כשזה משתלם להן עדיין להיות לידו) הן היו מסתובבות ברונדלים סביבנו כאילו עוד רגע עומדות להודיע על התאבדות. וגם ההיפך.
עד שהידידויות האלה היו נגמרות בפיצוץ.

אחד החברים שלו בא אלי יום אחד פתאומיות כ"נשמה טובה" ומרוב עצבים עליו טייח בי הרבה מאוד דברים ישירות לגביו , שזעזעו אותי לכמה ימים וקמתי כאילו לא קרה כלום.
מעבר לזה, אני יכולה לומר לך שכל פעם שהיה עוזר להן והיה מבין שמשהו לא בסדר בהתנהלות שלו, היה מגיע עם איזה צ'ופר של "קחי, תשתקי".
אז את מבינה, היום אני מתעלמת מכל סוג של שליפה מתחת למותן ומהידידות המטורללות שלו אחת אחרי השניה ואני פשוט רוצה להגיע להבנה נכונה. האם אני מגזימה או לא.
האם בא לי להשאר עם אדם כזה או למצוא את התעתיק של האקס שידע באמת להיות נאמן ויציב.

את יודעת, זה מזכיר לי משפט אחד רגע לפני שהחלטתי ללכת מהאקס, שאמר לי :"תזכרי דבר אחד - אף אחד לא יאהב אותך כמוני! עשיתי אותך מלכה". להגיד לך שהוא טעה?! ממש לא. זה נאמר מאגו? ברור שכן, אבל הוא לא טעה.

רק שאני צריכה להיות מציאותית ואקס זה אקס. ואני רוצה ללכת קדימה.
ולא, לא משעמם לי ולא הכל על מי מנוחות, אני פשוט יודעת שקיימת לי מתחת לאף עוד ידידה מעוותת (ומטורללת) ולא בא לי סיפורים חוזרים ונשנים של העבר שלי.

רואה 6 6

New member
אני מצטערת,זה נותר לא ברור.

אם יש ענין עם החברות האלה כרגע,אם הן חותרות תחתיך תתריעי על זה ותדרשי שהקשר יפסיק איתה. אם הוא מסרב לקרר את הקשרים עם הקלפטעס האלה תעיפי אותו.באמת.
אם אין ענין וכל מה שאת כותבת הוא בעבר למעשה, אז יש לך בעיה עם עצמך: את לא אמא שלו, את לא המורה שלו והגישה הזו מתנשאת גם אם את לא מתכוונת לכך.

זה העניין,

שלחלק מהדברים יש משקולת כבדה כי ידידות אחרות שלו שהן ה"עבר" פשוט מתגלגלות לגלמים שהן גם הווה.
אני לא מוצאת את עצמי מעירה אותו משנתו לגבי הידידויות האלה. אני לא רוצה לקחת את התפקיד הזה בכלל כי הוא זה שצריך להתבגר ולהבין שזה לא במקום.
זה שהן מפיקות מהידידות הלכאורתית הזו משהו, זה מאוד ברור לי, לו זה גם ברור אבל הוא לא מבין עד לאיזו רזולוציה זה מגיע.
הוא חושב שהוא מסייע, עוזר ומקורב אישית, הוא לא מבין ומודע שהוא מנוצל.
הן מסובבות אותו על הזרת הקטנה כי הן הבינו שנורא קוסם לו שהן חגות מסביבות ועושות לו טיזינג. הוא מודע לזה שזה המשחק, גם הן.
הכל תמיד בחזקת ספק ובכאילו ידידות ועזרה, כשהכל למעשה בולשיט אחד גדול. ובגלל החולשה הזו שלו והילדותיות שלהן, הן מעמידות אותו יפה מאוד במקום בהתפרצויות זעם.
כך שזה לא שזה מפריע לי אחרי שלוש שנים כי אני "איזו לא מפותחת ורכושנית" חלילה, אלא כי זה גורם לו כאדם להרבה תנודות במצבי רוח.

הוא רק לא באמת רוצה להיות מודע לכך שלמשחק הזה יש תאריך תפוגה והוא יפסיד בסופו של דבר את הסבלנות של היחידה שיכולה לסבול את השטויות האלה שלו.

רואה 6 6

New member
את לא רוצה ללכלכך את הידיים אז מה נשאר לך?

לעזוב אותו ,לאכול את עצמך בשקט וגם...פשוט להפסיק לחפור בזה. הוא ילד גדול.

בעיני הוא לא ילד גדול,

אם הוא היה ילד גדול, כל התופעה הזו פשוט לא היתה קורית. ולא הייתי במצב הזה.
אני לא אוכלת את עצמי, אני יודעת לשמור על עצמי טוב מאוד.
זה הוא שבסופו של דבר יצטרך להבין את הטעויות של עצמו, לראות מה הוא בוחר ולהבין שלבחור נכון זה תהליך התבגרות חשוב.
מה אני עושה? עוד לא החלטתי. אני בטוחה שהאפשרויות שהעלית הן לא כל מה שנשאר, הן רק חלק. אני מנסה עדיין ללמוד מה אני יכולה לעשות עם עצמי.

רואה 6 6

New member
הגישה שלך מכשילה אותך.ממש.הוא כן ילד גדול

ואחראי על ההחלטות שלו ועל מה שיצא מהן. יש לך מן קורבניות כזו,מין רחיצת כפיים כזו,כך זה מתבטא כאן,לא יודעת אם בשאר החיים שלכם אבל אם כן,אז תתחילי בלא לדמיין שאת איזה קורבן ל"תינוק" הזה עם "הידידות" שלו.
הוא בן אדם בוגר,את אדם בוגר,או שתיסגרו בחדר עד שיצא עשן לבן ותוציאו הכל החוצה או שלא אבל תיהיי מודעת גם להלך הרוח שלך.

ילד גדול לא מתנהג ככה,

זה שאדם נניח בן 35 לא מעיד באמת שמנטאלית הוא בן 35, סתם לשם דוגמא.
זה שהוא צריך להיות בבגרות של בן 35, זה נכון ושם אני אומרת - כך אתה צריך להתנהג, בבגרות של בחור בן 35, לא של בן 16 מבולבל.
אני לא חושבת שאני קורבן. אם הייתי קורבן, הייתי מייללת כמו ילדה קטנה עוד מההתחלה. אני פשוט חושבת שזה צריך לקבל מענה כבר.
אני לא הולכת לסגור אותו בחדר עד שייצא עשן לבן, הוא צריך להגיע לתובנות חיים האלה לבד; להתבגר.
זו אני צריכה לבחור איך אני מתנהלת.

למעלה