אשמח לקבל הסבר לזה

ספר יקר

New member
השלב הראשוני - למצוא אדם עם ידע וכלים בפיזיקה

שיגלה שהרגישות הזו אכן קיימת אצלי. מכאן-אני סומך עליו. תודה לך.

ateo

New member
בתור מדען, להלן מפרט הניסוי שלך:

נשחזר את ניסוי ה Therapeutic touch המיטולוגי (*) 1. גייס חבר. חשוב שיהיה אדם אמין ורציני שאין סיכוי שעבד עליך. מומלץ לגייס גם משקיף שלישי. 2. קח 2 כיסאות בחדר ריק, ללא חפצים כלל אידאלית. ובהחלט בלי חפצים רפלקטיביים. האר את החדר בתאורה המינימלית האפשרית להתמצאות. (הרי אתה טוען זה מעצם זה שמביטים בך, לא ממה שאתה רואה). 3. החבר ישב כ 3 מטרים מאחוריך, כשחזיתו מופנית אל גבך. 4. החבר יטיל קוביה. אם יצא 1-3 יביט בך, אם לא (4-6), יביט בנקודה על הקיר 10 ס"מ מימין/שמאל לראשך. אתה וגם החבר תרשמו על דף את התוצאות: הוא אם הוא הסתכל, ואתה תרשום האם אתה חושב שהוא הסתכל או לא. אל תוודאו את התוצאות אחד עם השני אלא לאחר שביצעתם את הניסוי כ 100-200 פעם. אח"כ תחזור על הניסוי, רק בתנאים דומים בחדר אחר עם חבר אחר. תספר לנו פה את התוצאות המספריות, ואני אוסיף עליהן את החישוב בסטטיסטי. אם זה יהיה משמעותי - נראה איך ממשיכים משם... (*) הניסוי הזה מאוד דומה לניסוי של Emily Rosa שהראה כי TT אינה שיטה שבה ניתן לחוש את ה"הילה" של אדם, וזיכה אותה במעמד של האדם הצעיר ביותר שפירסם מאמר בעיתון מדעי (בגיל 9)

ateo

New member
פתרון

תעשה את הניסוי לאורך יום שלם. אתה תקרא ספר, תראה טלוויזיה, תגלוש באינטרנט ותעבוד לחילופין. הבחור שיושב מאחוריך ישב ויגלוש באינטרנט עם לפטופ. כל מספר דקות, שהוא יבחר מראש בלי להגיד לך, הוא יגריל במחשב מספר (נניח עם הפונקציה rand באקסל) ואם הוא קטן מ0.2 (כלומר בסיכוי של 20%) הוא יבהה בך. הוא ירשום את התוצאות (אם הסתכלת או לא, ואת מספר הפעמים שהסתכלת בלי שהוא בהה בך) אז הנה אותו הניסוי, רק שהפעם אין סיכוי שתשאר מרוכז בזה שהוא יושב איתך, גם אין שום בעיה שתדברו (מעט) מידי פעם, כדי שלא ירגיש מוזר.

ספר יקר

New member
ובכן, כן, זו כנראה האופציה היחידה כדי להתקדם.

אעדכן אחרי שאמצא הזדמנות להוציא אותה אל הפועל. תודה.

ספר יקר

New member
עוד דבר:

זה לא שאני מרגיש בתוכי שמישהו מסתכל עלי, ואז מסיט את המבט שלי. מה שכן קורה לי מס' פעמים בשבוע (באוטובוסים/מועדונים/בית כנסת/משרד ועוד ועוד), זה שאני שקוע בהרהורים/מטלות שונות ומוצא עצמי מרים את המבט שלי /ו/או מסובב את ראשי מבלי לתכנן זאת (ברור שבתת-מודע המוח נתן פקודה לראש להתרומם/להתסובב לאחור) ומגלה שמישהו/י נועץ/ת מי מבט. הרבה פעמים במועדונים זה מאד מסייע לי להתחיל עם בחורים, כי אני מכתחילה אתחיל רק עם מי שהבחנתי שנועץ בי מבט (+מוצא חן בעייני, כמובן) וכך נמנעת אי-נעימות של להתחיל עם מישהו שלא מעוניין (למרות שקרה לי פעם אחת שסורבתי גם ע"י מישהו שהתחלתי איתו במועדון). אם כי זה גם גורם לאי נעימות הרבה פעמים, כי אנשים שלא מוצאים חן בעייני ונועצים בי מבט מוצאים אותי מחזיר להם מבט מבלי שהתכוונתי בכלל (למרות שאני ממהר להסיט את המבט, כדי להבהיר להם שאני לא בעניין).

22ק ו ס ם

New member
וכמה פעמים אתה מסתובב ולא מסתכלים עליך?

יש לנו נטייה לזכור יותר "הצלחות" שמתאימות לתאוריה שבנינו. בפועל, אין שום יכולת לאנשים לגלות שמסתכלים עליהם בלי שום רמז חיצוני. נעשו מחקרים מבוקרים ולא מצאו שזה אפשרי. זו יותר אשלייה פסיכולוגיה מתופעה ממשית.

Gidi Shemer

New member
הוא לא ספיידרמן.

אבל האייה שלו באמת מיוחדת. הוא כבר 20 דקות נועץ בך מבטים מבניין שכן. אני יודע כי אני יושב מאחוריו ונוע. בו מבטים.

Gidi Shemer

New member
סוף סוף. אני מחכה שעות

עכשיו אני יכול להפסיק לנעוץ מבטים באחוריך וללכת לישון סוף סוף

זה רק אני

או שלשרשור הזה התגנבו נימות הומואירוטיות? "מסלסל באצבעותיו בשערו", "לנעוץ מבטים באחוריך"

Gidi Shemer

New member
מסכים, זה מזכיר את התחושה של

"היתה לי היום הרגשה רעה שמשהו כזה יקרה". בפועל, יש לנו הרבה ימים שיש הרגשה שכזו, אבל לא קורה שום דבר. כשזה כן קורה מדי פעם, יש תחושה של "לא יכול להיות שזה קורה".

ספר יקר

New member
תודה! אם הבנתי נכון, כשנעצן מבט בגב הקהל

האנשים בקהל הסתובבו בשיעור גבוה מאשר בזמן שלא נעצו בהם מבטים. כלומר, למסקנה, יש כוח למבט?

squalus

New member
אני רק השליח

לא קראתי את מה שהבאתי לך, רק חיפשתי בשבילך. הקריאה והסקת המסקנות - עליך

למעלה