אשמח לקבל טיפים בנוגע לעיצוב מטבח

רק שאלה

New member
אשמח לקבל טיפים בנוגע לעיצוב מטבח

סוף סוף החלטנו לעשות מטבח. יש לנו המלצה על נגר מצויין אבל הוא רק מבצע תוכניות שמביאים לו ולא עוסק בעיצוב. יש רעיונות איך להגיע לעיצוב המושלם, או לחילופין המלצות על נגר טוב שגם מעצב מאזור השרון/מרכז? תודה מראש

נופר30

New member
דבר ראשון

תשרטטי לך את המטבח שתראי את הגודל שיש לו דב שני תעשי רשימה של מה את צריכה כלומר כוסות יש הרבה אז אפשר לעשות מספר מדפים באותו ארון בדיוק בגודל של הכוס הכי גדולה וכו הין יהיה הגז וקרוב אילו לעשות מגירה לתבלינים ולסירים ועוד ועוד תמצאי מה הכי את צריכה ( לדוגמא אצלי הכל בטאפרואר אז אני צריכה ארונות עם מדפים בגודל מסויים ) אחר כך תעברי בין מקומות שמייצרים מטבחים ( סמל רגבה וכו ) ותשאבי רעיונות אחר כך פשוט תשרטטי לך את המטבח עם מידות מדוייקות ותתני לו או שפשוט תלכי לאדריכל מטבחים הוא ישאל את השאלות הנחוצות וישרטט לך את המטבח המושלם

גם אני ממש ממליצה להכנס לסמל או

רגבה או פורום או טופז או דו איט וכו´. אחרי שתי פגישות את יודעת בדיוק מה את רוצה, איפה ואיך. אם תזכרי את המידות תוכלי לשרטט לעצמך תוכנית מקצועית. אני ממליצה להביא דף נייר לאוטו, ואיך שיוצאים מהפגישה לעשות סקיצה קטנה עם מידות, ואחר כך בבית לשרטט יפה ומסודר. עובד יופי...

סליחה יעל, זאת גנבת יעדה! לא יפה..

אדריכלים, מעצבים לומדים, צוברים נסיון, עובדים קשה, לתת פתרונות טובים ללקוח שלהם. זאת "הסחורה" שלהם. לגנוב את היעדה, לא פחות חמור, מאשר להעתיק רהיטים של מעצבים ידועיים, שהתפרסמו בז´ורנל כלשהו, או להתיק בבחינת בגרות... שעושים את זה, עצוב מאוד. מותגים שונים, בגלל זה לא נכנסים לישראל, או בעיניין המחשב, העתקות תוכנה, כל כך "פופולרי" בארצנו, שבארצות הברית, אנחנו כל רגע, יכולים להכנס לרשימה שחורה. אני מתנגדת גם לפרסומות החברת מטבחים, שמציגים תכנון בחינם. קודם כל אין דבר כזה, כי עלות השכר של המעצב בחנות, חלק מהוצעות העסק, שצריך להרוויח, אין חוכמות. הדבר שיני, שהמעצבות, אפילו הטובות ביותר, תחת שליטה של אינטרס היצרן, לכן לפני הכל, הם צריכים למכור, וכמה שיותר! אני כבר יותר מחודש, חוזרת לטענה שלי, שכמו לבית משפט לא הולכים בלי עו"ד, ולא עושים בעצמנו ניתוח לב פתוח, גם לתכנון בית, מטבח, חדר ילדים, או כל דבר, שעולה לא מאט כסף, יש לפנות למתכנן,למקצוען, השומר על האינטרס שלכם, וכל עבודתו לשרת אותכם, לקבל תוצעות אופטימליות, במסגרת הרצון, והיכולת שלכם. אין קיצורי דרך בבישול, בסקס, ובבניה! כל החכמולוגיה חוזר על ראשכם, כמו בומרנג! ומגיע לכם, אם אתם גונבים יעדה!

אווה, אני לא מסכימה איתך, ולהלן

סיבותי: כל איש מקצוע שהולכים להתיעץ עימו בעצם חולק את הידע שלו איתך, החל מעו"ד רואה חשבון, ייעוץ למזגנים, מעצב שמלות כלה וכו´. בכל מקום אתה לוקח מאיש המקצוע מה שמתאים לך, ומשתמש כבראות עינך. למשל - כשחיפשתי שמלת כלה, עברתי איזה 8 חנויות, וראיתי מה שיש, וכשמצאתי את החנות שבה היתה השימלה שהיתה הכי קרובה למה שחיפשתי, עשיתי שינויים ותוספות והפחתות - ע"פ מה שראיתי במקומות אחרים - ויצאה השימלה שרציתי. לא רואה בזה גניבת ידע, אלא למידה. בכל מיקרה, חנויות המיטבחים אינן נותנות לך את הסקיצות של המיטבח, אלא שומרות את זה לעצמן. ועוד, לא הלכתי לחנות אחת, אלא לשלוש או ארבע, ומה שיצא בסוף הוא מיש מש של רעיונות של כולם - אז של מי הידע? הרעיון העיצובי המנחה בסוף הוא שלי. אני זו שאמרתי שאני רוצה אי, ולא קולט אדים, וקרוסלה, ובילט אין, ומדפים כאלה ואחרים. אני חושבת שללכת להתיעצות בחנות, ואז לעשות עבודה אצל נגר בחצי המחיר זה שווה וגם פייר. אם המחירים היו יותר קרובים האחד לשני, אז אולי באמת היה עדיף לעשות הכל בחנות. מאחר המחיר כפול בחנות, זו זכותי בתור צרכנית נבונה לעשות השוואות מחירים, ולהוציא את המינימום של הכסף שאני יכולה. בכל אופן, במיקרה שלי, האדריכלית שלי היא זו אשר מעצב את המיטבח מחדש, אז לגבי זה לא רלוונטי.

shalvale

New member
הממ...

אז למה בדיוק התכוונת כשכתבת "אני ממליצה להביא דף נייר לאוטו, ואיך שיוצאים מהפגישה לעשות סקיצה קטנה עם מידות, ואחר כך בבית לשרטט יפה ומסודר. עובד יופי..." לי זה דווקא נשמע בהחלט כאילו הכוונה היא לקבוע פגישת ייעוץ עם המעצב, לא???

ליעל של צביקה - ידע עולה כסף...לידי

מקווה שאת מבינה את הנקודה הזו - אף עו,ד לא ידבר איתך ללא קבלת שכר טרחתו - אץ מבינה מדוע אני רוצה להוריד את הודעתי?

shalvale

New member
תסלחי לה אווה...

יעל היא בוגרת פורום חתונות, הפורום שממליץ לכל כלה כיצד עליה לגנוב רעיונות לעיצוב שמלות ודורש מהן לא להרגיש לא נעים. בין הטכניקות המוצעות על ידן – להכניס מצלמה לתא המדידה (ואם המוכר תופס – להגיד לו שרוצים שלאחות של הכלה יהיה עיצוב שיתאים לעיצוב שמלת הכלה לכן צריך להראות לתופרת של האחות את השמלה), או גרירת התופרת הזולה לחנות ממנה רוצים לגנוב את הגזרה ולהציג את התופרת כאמא/קרובת משפחה ועוד ועוד. את אווה, אם אני לא טועה – נדמה לי שאמרת כך בעבר, גדלת בצרפת ולכן אינך מורגלת בגועל נפש שקיים בארץ. אז הנה, כאן בפורומים את מקבלת טעימה על קצה המזלג.

שירי71

New member
יו יו יוווווווו

שלום גם לך. בתור בוגרת פורום חתונות אני חייבת לומר לך שמעולם אבל ממש מעולם לא נתקלתי בדבר כזה שם. זה ממש מכוער לכתוב דברים כאלה מבלי להביא לפחות סימוכין. ולעניינו: חברה שלי קנתה דירה,את הדירה הראשונה בחייה. הגיעה למטבחי זיו לבחור מטבח כי לשם הקבלן הפנה אותם. בין כל המטבחים היפים שהוצגו שם כמובן -לא- היה המטבח שהקבלן הציע להם. המטבח שהוצע הוצג כשלושה קרשים בצבעים שונים בגודל 15 על 15 ס"מ ממנו היא היתה אמורה להבין איך יראה המטבח שלה. לאחר שעודדו אותנו להביט במטבחים ישבנו עם המעצבת שחזרה שוב ושוב על כמה המטבחים של הסטנדרט לא שווים וכמה כדאי להזמין ממנה משהו בהזמנה אישית או לפחות להוסיף משהו קטן למטבח של הסטנדרט (במחירים של חבל על הזמן לשלילה). אנחנו הגענו לשם עם מצלמה (ועכשיו שלווהל´ה - בטוח כבר האנטנות שלה קופצות כלפי מעלה) אבל, לצערי (או בעצם לשמחתי, כי טוב שיש בנו עוד קצת תמימות) הרעיון שלנו היה תמים לגמרי: בכלל לא חשבנו על להעתיק או משהו כזה, עד שם הראש של שתיים כמונו לא הגיע: אבא של חברתי היה מאושפז באותם שבועות והוריה גרים בקצה של הארץ כך שלא היתה שום דרך שהם יוכלו להגיע לחנות הזו. והיא היתה צריכה לתת באותו שבוע תשובה לקבלן לגבי איזה מטבח היא רוצה ... הקיצר המצלמה היתה בשביל להראות להוריה מה היא רוצה ושהם יעזרו לה לבחור. כשאמרתי למעצבת שאני רוצה לצלם היא כמעט רצחה אותי. בנימוס היא אמרה שאי אפשר ולא הסבירה. הסברנו את המצב ושאביה חולה וכו´ וביקשנו האם היא תוכל לפקסס את ההצעה שהיא מציעה לסניף של מטבחי זיו שיחסית פחות רחוק מההורים של החברה שלי כדי שהאמא תוכל לפחות לראות ולקחת שהאבא יראה גם ויעזור לביתו להחליט. אבל גם זה עבר עם וטו ענק!!! ולמה? כי - יש חשש מסתבר שהמעצבים בסניף האחר יגנבו ממנה את הרעיון. הקיצר חברה שלי עשתה שם מטבח. כי היא אדם הרבה יותר טוב ממני. היא עשתה את ההחלטה לבד על סמך מה שהיא ואני ראינו ללא שהוריה ראו או יכלו להביע דיעה. אני, למטבחי זיו, לא אכנס שוב לעולם.

שירי71 - בסוף, המטבח טוב, או לא?

1. כלל ידוע, בתוך המקצוע, שקבלנים מקבים מטבח מינימום, במחיר סימלי, כדי שהאנשים יכנסו לחברה, ויזמינו שם - זאת אומרת, קונה דירה צריכה לדעת, שחלקים מהדירה, קונה כפול... אך אפשר למנוע את זה? לא עם חכמולוגיה כאלה או אחרים. אלא, כמו שהולכים לעו"ד לבדוק את החוזה, החכמים הולכים להתיעץ עם אדריכל - לבדוק את התכנית, את מפרט הטכנית, ורק אחרי זה חותמים חוזה. במשך 17 שנה, היתה לי לקוחה אחד, שפעלה כך, וחסכה אלפי דולרים, תמורת כמה המאות שקלים - סכר טרחה שלי. 2. בחיים לא התיעצתי עם הורי על פרטי דירתי, ולא מפני שאני אדריכלית, אלא, הדירה שלי, לא הדירה של הורי. לפעמים אפשר לקבל החלטות, בלי הורים. וחוזרת, יעדה, זמן> שווה כסף, אין לאף אחד זכות לקחת את זה, ללא תמורה!

שירי71

New member
אווה כל הכבוד על זה שאת לא מתייעצת

זה לדעתי לא היה במקום בכלל להעיר על זה - זה לא ענייני, להעיר על זה שהיא רצתה להתייעץ עם הוריה. אני יכולה לומר כאן הרבה בעד או נגד אבל זה דבר אישי. ועל זה לא צריך לקבל עונש. מה, מגיע לבחורה עונש על שהיא רוצה בדירתה הראשונה שהיא קונה לבדה לגמרי להתייעץ? אני רואה בזה דווקא בדיוק ההפך!

שירי71

New member
אווה ושלווהלה למה אין התייחסות עניי

נית? אני עדיין מחכה לשמוע מה יש לכם לומר על המעצבת ממטבחי זיו חוץ מלרדת על חברתי על שרצתה להתייעץ.

אני כותבת עם שגיאות כתיב, אבל לא

סנילית. כתבתי את דעותי, בקשר למעצבים, של חברות מטבחים. מה עוד רצית לדעת? שלא נתנו לכם את הסקיצות? בצדק! החברה משלמת משכורת למעצבים, כשרות לקוחות הקונים! לא למתענינים. אבל, לאחר הזמנה, היא היתה יכולה לקבל את התכנית, ואפילו לעשות שינויים, עד שלא לוקחים מידות בשטח. לכן, הטענה, שהיא היתה צריכה להחליט, בלי להתיעץ עם ההורים, כלל לא נכון. עבדתי עם זיו, לא אהבתי את העבודה שלהם, אבל הלקוח החליט, מסיבות דומות לשל החברה,להזמין עצלם. בכל זאת, אני עשיתי את התכנית, סגרו עסקה, ולאחר המדידה, בשטח, עשנו שינויים, שבגללן, החברה החזירה חלק מהכסף. תכנית עבודה לביצוע יצאה למפעל עם חתימתי. זה סדר ענייני, ובסדר גמור.

shalvale

New member
סימוכין

הנה הסימוכין. אני לא ממציאה כלום. ולא דיברתי עלייך באופן אישי, זכרתי שראיתי את השרשור הזה בעבר בפורום חתונות, וכעת לא התעצלתי וערכתי חיפוש.

שירי71

New member
שלווהל´ה - אני לא רואה שהציעו לה לצ

לצלם? זה שמישהי שאלה זה היא עצמה מישהו הציע לה לצלם?!

למעלה