אשמח לקבל טיפים בנוגע לעיצוב מטבח

shalvale

New member
שירי

כדאי שתקראי את כל השרשור, לא רק את ההודעה הראשונה. לנוחותך אני מצרפת עוד קישור, אבל בהחלט תעייני בכל ההודעות של השרשור (תרדי עם הדף למטה).

לעולם לא אקבל תרוץ, לגנבת יעדה!

נכון, אני לא נלדתי בארץ (בהונגריה, לא בצרפת, למדתי צרפתית, ואוהבת מאוד את צרפת),אבל שבע-עשרה שנה הספיקו להכיר את מנהגי הארץ. בהתחלה, כמו כל עולה, אני חושבת, בטראומה של השינוי, ורוצה להשתלב... אחרי 10 שנים, התחלתי לבקר, מה שלא ניראה לי... מאז, לא פעם, קיבלתי הערות, שבאיזה זכות, בכלל פותחת את הפה, אבל זה כבר פחות ופחות משפיע עלי... אני מבקרת, בזכות אהבתי לארץ, שכל פגם תרבותי מציק לי...ולא מוכנה לקבל שזה "המנטליות" הישראלית.מדינה צעירה, יש הרבה עוד ללמוד... בהודעה ראשונה שלי בפורום הזה, התעצבנתי על היחס המזלזל "לסכורה האיטלקטואלית", לחשוב, שאפשר לעשות שיפוץ בלי מתכנן מקצועי... לאחר 3 שבועות, שיעל פגשה אדריכלית, הרגשתי נצחון... אין לי בעייה, שהבן אדם עושה סיבוב לספוג אינפורמציה, קונה ז´ורנים, פותח איטרנט... בעצמי עושה את זה, כל הזמן. אבל לא כדי לקחת רעיונות, אלא לדעת מה חדש במקצוע שלי. לקוח, שמעודכן, קל יותר לשיחה, אבל האינפומציה שצבר הלקוח, מהתעניינות, בשום פנים ואפן, לא מספיק להחליף את תפקיד מתכנן המקצועי! זה מצב גרוע יתר,מאשר סטודנט לארכיטקטורה, לאחר חודש הראשון של הלימודים, מתכנן בית... לא יודעה עוד כלום! תכנון, זה תהליך לא פשוט, בטח לא קולז´ של כל מיני דברים, שעספתי פה ושם! לכן, לא מבינה את יעל, אך את יכולה לתת עצות כאלה... אולי לא הייתי ברורה, בקשר למעצבי החנויות - אין לסמוח עלהם ב 100%, מפני שאינטרס הראשון שלהם למקור! מתנגדת לכל חישוב סכר טרחה של מתכנן, הקשור לעלות הבניה! אין לעבודת המתכנן קשר, שברז האמבטיה מזהב, או מפלסטיק! הקשר לעו"ד, לרופא - לא זכור לי, שפעם אחד קיבלתי יעוץ מע"ד ללא תשלום, או בדק אתי רופא פרטי, בחינם. אבל אתם יודעם, אם יש כאלה, לא רוצה להכיר אותם. אין ארוחות בחינם, כי כולנו, צריכים להתפרנס, מי מה שאנחנו יודעים. הקבלה שנותנים עבור התשלום, זאת לקיחת אחראיות על מעשנו - במצב סביר. אם זה לא כך בארץ, לצערי, זה סימן, שאחנו רחוקים, מעולם המערבי, התרבותי, הדמוקרטי... בירידה מהירה לעולם השלישי.

עוד משהו פרקטי...

אין דבר כזה, שאותו מטבח עצל נגר, בחצי מחיר. אם הנגר נותן את אותם פרזולים פנימיים, החשובים ביותר במטבח, בגגל ניצול מקסימלי - המחיר לא חצי, ולא שלושתרבעי... עשרות פעם בדקתי - שלחתי את אותם תכניות לנגרים, ולחברות מטבחים. ברגע, שהתכנית זהה, העלות עולה עצל הנגרים, וזה הגיוני מאוד. את הפרזולים (כלל מגירות מורכבות, עגלות ניקל.. ) הם צריכים לקנות מהיבאואן, החברות, בקשר ישר עם היצרן בחו"ל, הנגר עובד בצורה מנופקטוראלית, עד שהחברה בצורה תעשיאתית. אם המחיר גבוה מידי בחברה, סימן, שלא יודעם לעבוד, בצורה יעילה, או של פירמה של אלפיון העליון. לאלה, לא כדי ללכת, אבל בחלט יש חברות ישראליות, שכדאי מאוד לעבוד איתם. אם זה בגדר המלצה, לאחרונה, עובדתי עם "אביבי", ועברו את המבחן מקצועי,בהצלחה, גם המכיר הייה סביר.

שירי71

New member
שאלה לאדריכלים שביננו

סיימתם את לימודיכם וכעת אתם בשוק העבודה. האם אתם, כשאתם עובדים האם אתם ממציאים בכל פעם את הגלגל מחדש? אני מכירה רק מעטים מבינכם, שבאים באמת עם רעיונות משלהם לדברים ממש חדשניים. האם אתם, כן אתם, לא ממחזרים רעיונות של אחרים מבלי להיות בכלל מודעים לכך שאתם גונבים "יעדה" מבלי שהדבר יעלה לכם למודע בכלל? אולי היפנוזה תעזור.

שירי71

New member
וסתם מחשבה

גם אני עובדת בתפקיד שכרוך במתן שירותים. שיכולים לעלות הרבה מאד כסף. וגם לי יש חור רציני בבנק כבר שנים. וגם אני, במקצוע שלי יושבת המון בבית כדי לעבוד על הדברים כדי שיהיו יותר מקצועיים. אבל יש דברים, שאיך לומר, הם מעבר לכסף. ואגב, היה מקרה שעשיתי דברים ואנשים קיבלו ממני ידע וכן אפילו גנבו, איך לומר. והשתמשו בזה אחר כך כדי לעשות כסף (במקומי), ובעצם גזלו ממני פרנסה אחרי שממש לקחו וצילמו חומר שאני עמלתי עליו במשך זמן ממושך. לומר לכם שזה לא מעצבן, מבאס ומרגיז לאללה? לא אוכל לשקר. אבל לפחות שאני הולכת לישון בלילה או ברגעים שאני לבד אני יכולה להיות רגועה לגבי עצמי. לגבי אותם אנשים, זו כבר שאלה אחרת. לפני שבוע פגשתי איש אחד זקן, חולה, שביקש שאעזור לו עם משהו. בזמן הליכתינו הערתי לו על שהכיס של החולצה שלו פתוח והארנק מבצבץ החוצה, ואולי כדאי שיסגור את הכיס או משהו. הוא ענה לי: תראי, אם מישהו יגנוב ממני זה סימן שאין לו. אז שיהיה לו לבריאות. ולסיום: שיהיה שבוע קל יותר, (אחרי לילה כזה, יש דבר כזה?) ושהצרות בהן אנו דנות כאן יהיו הצרות היחידות שלנו ושל כל עם ישראל.

shalvale

New member
עוד מחשבה

שירי, כולנו שואבים רעיונות ממה שאנחנו רואים ושומעים מהסביבה שלנו. כאן מדובר בהשראה וזה שונה מלבוא ולהעתיק מוצר מסויים. זה מעשה מאוד לא מוסרי, וכמו שאת אומרת שאת חווית על בשרך – זה מעצבן, מבאס ומרגיז לאללה. וכמו שאומר הפתגם – אל תעשה לחברך את השנוא עלייך. ומעבר לזאת, מדובר פשוט בעברה על החוק. חברות תובעות כל הזמן חברות אחרות על גניבת הקניין הרוחני שלהם, וברגע שהחברה מסוגלות להוכיח שאכן העתיקו מהם – הן זוכות. כמו שלא לגיטימי לגנוב את השמלה עצמה, צריך להיות גם לא לגיטימי לגנוב את העיצוב שלה. איני מבינה את המשל על הזקן החולה שעזרת לו. אכן, בעבר היה נהוג לחשוב שאם מישהו גונב זה מכיוון שאין לו. היום, מה לעשות, רוב הגנבות מתבצעות מתאבת בצע. ואם יגנבו לאותו קשיש את הארנק, רוב הסיכויים שלא יהיה זה אדם אשר אין לו במה להאכיל את 10 ילדיו, אלא בחור אשר רוצה לספק את רצונותיו ומחשיב את רצונותיו יותר משאת זכויותיו של הקשיש. והוא היה גונב לא בשביל אוכל אלא בשביל סמים, בגדים, מוצרי אלקטרוניקה וכו´. אז במקום הסיפור על הזקן (האם הסיפור עליו אמור להביא הכשר לבחורה אשר אין לה כסף לקנות שמלת כלה באלפי שקלים ולכן היא גונבת עיצוב ומבצעת את אותה דוגמה אצל תופרת זולה? או מישהי שרוצה מטבח יוקרתי וידה אינה משגת ולכן שוב, מעתיקה את המקור?) היה יותר נחמד לדעתי לתת סיפור עם מוסר השכל של הסתפקות במועט. ואת צודקת, יש לנו בארץ צרות גדולות מזה, אך עדיין זו לא סיבה לא לנסות להפוך לחברה נעימה יותר.

שירי71

New member
טוב התרחקתי מהוויכוח עצמו אבל

אני חייבת לומר שעדיין אני חשה רע מאד עם מה שעשו לחברתי במטבחי זיו. כי היא ממש אפילו לא חשבה לגנוב להם רעיון. שתביני זה לא באינוונטר של מה שעובר לה בראש. ולגבי מצלמה בחדר ההלבשה הבאת סימוכין ואת וודאי מבינה לבד מה דעתי על זה... ולגבי הזקן, הבאתי אותו כי הוא עלה לי בראש אסוציאטיבית. ולגבי תאוות בצע, לעיתים נוח לי לחשוב שאנשים תאווי בצע הם כאלה שאין להם , לא כך?! כלומר נכון שלעיתים לתאווי בצע יש כסף, אבל אין להם... נו את יודעת למה כוונתי. ולסיום, אני עדיין בדעתי שזה היה לא לעניין לרדת על יעל בקטע של מה שמלמדים בפורום חתונות. שם בפורום יש הרבה דברים יפים ואם מישהי מועדת זה לא צריך להכתים את כל הפורום, ועל זה וודאי תסכימי איתי. וסתם לשאלה, האם היית פעילה בפורום חתונות?

shalvale

New member
צודקת.

ולא, לא הייתי פעילה. ידיד שבמקרה עבר שם סיפר לי על הפורום ונכנסתי להסתכל. שם לא הגבתי - לא הרגשתי שיש לי מקום להעיר שם היות ומעולם לא השתתפתי בפורום ואני אוטסיידרית. אבל זה השאיר את רישומו, ועכשיו נאלצתי לחזור למקורות... טוב, באמת מיצינו...

הצצתי בעקבות ההפנייה...

זו לא אטחת שמעדה...כולן סברו שיש הצדקה ´לגנוב´ כי הספק/מעצב/החנות הינם בחזקת מנצלים. לא ראיתי מי שסינגרה או העבירה בקורת. הישראלי מכנה גניבה בתור ´סחיבה´ וזה לא מקרי בלבד- ככה אנחנו... הישראלי הטיפוסי ================= > ישראלי זה לקחת מלון בירושלים ולהתלונן בקבלה שלא רואים את הים. > > ישראלי זה ללכת ברחוב שכולם בו היו איתך בצבא, להיכנס למסעדה עם > תפריט בעברית, לשמוע את המלצר קורא לך "אחי" ולדעת שאתה בהודו. > > ישראלי זה לבדוק אוטו חדש ב 230,000 שקל על ידי בעיטה בצמיג. > > ישראלי זה להתקשר ל 144 לבקש את המספר של איציק כהן מרחובות > וכשהמרכזנית שואלת: "איזה איציק?", לענות: "זה עם התלתלים". > > ישראלי זה הבן אדם היחיד שמוחא כפיים כשהוא חוזר ארצה, ולא יכול > לחכות לרגע שהוא יעוף מפה שוב. > > ישראלי זה עולה חדש מרוסיה, שמתחתן עם עולה חדשה ממרוקו וקורא לבת > שלו קוראל, כי מי יודע אולי היא תגדל בארצות הברית. > > ישראלי זה להיכנס לכינרת עד האמצע ולא להירטב. > > ישראלי זה לבקש בלחש בבית המרקחת תרופה, ולשמוע את המוכר צועק : > "חגית, איפה שמת את התרופה של הטחורים?" > > ישראלי זה לראות שלט צבע טרי, להניח עליו את היד ולהגיד "וואלה, באמת > צבע טרי". > > ישראלי הוא מישהו שהיה שליח בפיצרייה וכותב בקורות חיים: "סמנכ"ל > שיווק והפצה ברשת מזון גדולה". > > ישראלי הוא מישהו שקונה מכסים של איזה מעדן חלב באלף שקל בשביל > להרוויח פאוץ ’ ששווה עשרים שקל. > > ישראלי זה לקנות ג"ורג"יו ארמני בשוק בעשרים ותשע שקל ולהיעלב שזה מזויף. > > ישראלי זה לשים שלט "שוטר פקח אני פורק סחורה" על קטנוע. > > ישראלי זה אחד ששם על האוטו סטיקר:" שרון יביא שלום ורק ברק יכול". > > ישראלי זה להתחיל לצפצף כשהרמזור מתחלף לצהוב. > > ישראלי הוא מישהו שהדיאטה שלו היא שכולם מסביבו ישמינו > > > >

סליחה, אבל אני מוחה בתוקף...

קודם כל, אין שום תאוות בצע בעיניין. מה הקשר? זה שאני מעדיפה להוציא פחות - שזה עדיין הרבה מאד, לא אומר שיש כאן תאות בצע! מה, אני אמורה לשלם יותר בלי לעשות סקר שוק, סתם, כי ככה יפה? ממש לא מקובל עלי. בתור משתתפת פעילה - לפחות עד החתונה שלי - בפורום חתונות, אני אישית לא זוכרת מעולם הצעות מגונות עד כדי הכנסת מצלמות לתא המדידה. מה גם הבושה של אם יתפסו אותי...בחיים לא הייתי עושה דבר כזה. אבל!!! כשחברות מפרסמות שמלות חתונה, וכשמטבחי רגבה למשל מפרסמים מיטבח, והוא מוצא חן בעיני, רק העבודה שלהם לא, והמחיר לא (רגבה ספציפית עובדים עם סיבית ולא עם סנדביץ´, והם יקרים בערך בשליש ממטבחי הפורום למשל), אבל העיצוב שלהם מאד יפה, מבחינת צבעים וסגנון, אז אסור לי להשתמש בקו העיצובי שלהם??? מה פתאום??? מי שמע על דבר כזה?? בחיים לא!! שוב, האופציות למישחק עם ארונות המיטבח לא עד כדי כך לא מוגבלות. יש שטח מסויים, ויש ארונות שחייבים, עם גדלים סטנדרטיים. מדיח, בילט אין, כיור מקרר וכו´. כשיש לך קו רעיוני עיצובי, ויש לך את החזון שאיך שהמטבח שלך צריך להראות, ומישהו בא ומסדר לך את הקוביות בואופציות שונות, ומשאיר לך את הבחירה בצורת הסידור הטובה ביותר, זה נקרא שאתה גונב ממנו ידע??? בדיוק ההפך! הוא גונב ממני את הידע, המקוריות של מי שלא נשחק בביצוע אלפי מיטבחים סטנדרטיים! הדבר היחיד שיש לחנויות המיטבחים האלה הוא התוכנה, אשר מסדרת את המיטבח. אז שכרתי את התוכנה שלהם לחצי שעה. זהו, זה כל הפשע. כמו כן, אם אני לא רוצה לקחת מעצב פנים, ובוחרת להשתמש בז´ורנלים של ביניין ודיור, שמצלמים שם כל מיני רעיונות ועיצובים של בתים, ויוצא לי טוב, כך שאני לא צריכה לשלם למעצב, אז אני גונבת ידע? לא ממש הבנתי... ממש לא מסכימה איתכם. חוץ מזה, הרעיון של דף באוטו הוא פשוט הצעת יעול, כי בכל מיקרה, כשאתה הולך לפגישה השניה אתה כבר זוכר איך עיצבו לך בפעם הקודמת, ומחפש או את הדימיון (אם אהבת) או את השוני - אם לא אהבת. דבר נוסף - יש לחנויות מטבחים גדלים סטנדרטיים של ארונות. מה קורה אם זה לא בדיוק מתאים אבל "יהיה בסדר"?? אני מעדיפה לקחת נגר, שאני יכולה לסמוך עליו, שיעשה בשבילי בדיוק מה שאני צריכה, ולא התאמות כאלה ואחרות על הקיים. אם הייתי משרטטת לבד מה שאני רוצה, רק ע"פ המגזינים זה לא היה גניבת ידע? אז מה הקטע בכלל?

הקטע, שיש קניין רוחני, עם זכויות

יוצרים, ובעולם תרבותי, מתייחסים לזה, ברצינות. בארץ, לצערי, עוד לא הגענו לרמה מחשבתי כזאות... אין דבר, נגיע, עוד 50-100 שנה, אולי...

זה לא סתם מחשבה...זה מצב דומה.

לאחר הודעתך, בכלל לא מבינה, אך את יכולה להצדיק כל סוג של גנבת קניין רוחני - יש אנשים, ולא רק אדריכלים - עובדה, שמפסידים הזדמנויות, כסף, בגלל המנהג השפל הזה! אין לזה קשר, לזקן, כי כולנו יכולים לתת, ללא תמורה, אם אנחנו רוצים/יכולים. אני, מזמן, לא עושה קו אחד, בלי התחייבות לתשלום, מצד הלקוח. מגיעה לזוג צעיר, בבנה ברק - העוני שותף את הקירות. הם צריכים לחלק את חדר הילדים היחיד שלהם, להפריד בין הבנות, לבין הבנים. בתוך שעתיים, היתה להם תכנית, ולקחתי סכר סימלי, ביזמתי, ולא מפני שהם רצו לעבוד עלי. מצד שיני, משהיא, שעבדת בבנק הפועלים, והתחמק מהתשלום, תבעתי אותה, מיד! וכעבור כמה חודשים, היא היתה צריכה לשלם - על פי פסק דין. הסכום לא הייה, כל-כך משמעותי, אפילו לא הייתי נכנסת למינוס בבנק, אבל בשביל ללמד אותה, לתת כבוד למקצוע, לקניין רוחני, עשיתי זאות!

אני כל כך מסכימה...מהניסיון הדל שלי

בשטח, כל מעצבי הביטבחים מעצבים אותו הדבר, כל חנויות הארונות למיטבח ולאמבטיה מוכרות אותו הדבר וכו´. ממש מעצבן, ועוד מאשימים אותי בגינבת ידע... מענין ממי גנבו את הידע בפעם הראשונה... באופו כללי, מישהו פעם אמר, שאיינשטיין היה האחרון שעלה על משהו חדש, ומאז כולנו ממחזרים....

shalvale

New member
גם כאשר נדדמה לך שמישהו "גונב"

ידע, בחברות מסודרות קודם קונים את זכויות השימוש. ותתפלאי, אסור לגנוב ידע!! אם את מעתיקה דוגמה מארכיטקט או תופרת - את גונבת. נקודה. והדבר אינו דומה למצב שאת רואה במגזין עיצוב של בית פרטי כלשהו שנבחר לככב בעיתון. על עיצוב הבית אין לאנשים הגרים בו "פטנט רשום". אין להם קניין רוחני עליו היות ולא דאגו לרשום עצמם כחברה המתעסקת בעיצוב בתים. אבל ברגע שאת מעתיקה עיצוב מחברה שזו פרנסתה - את גונבת. זו בדיוק הסיבה שאסור לצרוב דיסקים מחברים. (ואולי את גם בעד זה??). גם כאן, את לא גונבת משהו מוחשי, רק אוסף קולות. אבל עדיין - מי שצורב בחינם, לא יקנה את הדיסק בחנות, לא ישלם תמלוגים ליוצר, לא ישלם את האתנן למפיק וכו´ וכו´. וכך, אם כולם יעתיקו, לא ישאר כסף בתעשיה ולא ייצרו יותר דיסקים. אותו דבר עם עיצוב - כולם יגנבו עיצוב של בית אופנה ידוע ויפסיקו לקנות ממנו - הוא יתמוטט ויפשוט את הרגל, ולך לא יהיה יותר ממי להעתיק. אז בבקשה להפסיק לעודד אנשים בפורום לעסוק בפעילויות לא חוקיות!

shalvale

New member
ורק שכחתי עוד להוסיף

שגם את יודעת שהמעשה שהצעת אינו מוסרי, היות והצעת לשם ולשרטט את השרטוט שהציעו לך בחנות ב*אוטו*. לו היית חושבת שהכל כשר, מדוע לא להכנס עם הדף לחנות ולשרטט כמו בן אדם? מדוע לשבת באוטו, בחושך, כשאין תנאים נוחים, לשרטט מהזיכרון, וכשמגיעים הביתה להתחיל לשרטט שוב בצורה טובה?? אז אל תתממי. את הצעת לשרטט באוטו ולא בחנות כי ידעת שלא יאה לנהוג כך!

ממש לא נכון. אם החנות היתה מוכנה

לתת לי את השירטוט של המיטבח, הייתי לוקחת אותו. בגלל שהחנות לא מאפשרת לי לקחת את השרטוט, אני חייבת לשרטט לבד. דרך אגב, הייתי ביותר מחנות אחת, אשר התחייבה בפני לתת לי את השרטוט, אם אני רק אפתח תיק. אם אחרי כן אני אתחרט, הם הבטיחו להחזיר לי את כל הכסף. אז מה הפואנטה? לשים אלף שקל, לקחת את השרטוט לעשות עם השרטוט המקורי סקר שווקים מדוייק, לבחור את המקום הזול והטוב ביותר לעשות את המיטבח וללכת לקבל את האלף שקלים בחזרה?? האם זה בסדר, כי החנות אפשרה לי לקחת את השרטוט? אני מאד מצטערת, כשאני מסתכלת במגזינים, אני בד"כ רואה משהו אחד שאני אוהבת בתמונה, אבל אני לא אוהבת את המכלול. אז אני לוקחת מפה ומשם, ו"מעצבת" בעצמי מה שמתאים לי. לא רואה פה בכלל גניבה. ואין קשר לצריבת דיסקים או תוכנות, שלדעתי זה נורא. זה לקחת סגנון מפה וסגנון משם ולעשות פיוז´ן שלי רק. מצטערת כמה שתסבירו, אני לא רואה בזה פסול. גם אם את לא יוצאת ומשרטטת באוטו את תזכרי מה שראית, ותחפשי משהו דומה או שונה תלוי אם אהבת או לא. חוץ מזה, רוב האנשים שאני מכירה באים לחנות כבר עם רעיון מסויים של איך שהם רוצים שהמיטבח שלהם יראה. לא רואה בזה גניבה. ממש לא.

shalvale כתבה כל-כך ברור, אין מה

להוסיף. רק עצוב לי מאוד, שעדיין לא רוצה להבין, יעל.

אנחנו לא ממציים, כמו עו"ד, או רופא.

לעשות את העבודה, בצורה נכונה, קיבלנו כלים, בלימודים, ובכל השנים, שעובדים, צוברים נסיון, התמודדנו עם מצבים, שהינו צריכים לפתור, בצורה הכי טובה. המקצוע שלנו לא מתחיל, ולא נגמר ברעיונות.

למעלה