לעולם לא אקבל תרוץ, לגנבת יעדה!
נכון, אני לא נלדתי בארץ (בהונגריה, לא בצרפת, למדתי צרפתית, ואוהבת מאוד את צרפת),אבל שבע-עשרה שנה הספיקו להכיר את מנהגי הארץ. בהתחלה, כמו כל עולה, אני חושבת, בטראומה של השינוי, ורוצה להשתלב... אחרי 10 שנים, התחלתי לבקר, מה שלא ניראה לי... מאז, לא פעם, קיבלתי הערות, שבאיזה זכות, בכלל פותחת את הפה, אבל זה כבר פחות ופחות משפיע עלי... אני מבקרת, בזכות אהבתי לארץ, שכל פגם תרבותי מציק לי...ולא מוכנה לקבל שזה "המנטליות" הישראלית.מדינה צעירה, יש הרבה עוד ללמוד... בהודעה ראשונה שלי בפורום הזה, התעצבנתי על היחס המזלזל "לסכורה האיטלקטואלית", לחשוב, שאפשר לעשות שיפוץ בלי מתכנן מקצועי... לאחר 3 שבועות, שיעל פגשה אדריכלית, הרגשתי נצחון... אין לי בעייה, שהבן אדם עושה סיבוב לספוג אינפורמציה, קונה ז´ורנים, פותח איטרנט... בעצמי עושה את זה, כל הזמן. אבל לא כדי לקחת רעיונות, אלא לדעת מה חדש במקצוע שלי. לקוח, שמעודכן, קל יותר לשיחה, אבל האינפומציה שצבר הלקוח, מהתעניינות, בשום פנים ואפן, לא מספיק להחליף את תפקיד מתכנן המקצועי! זה מצב גרוע יתר,מאשר סטודנט לארכיטקטורה, לאחר חודש הראשון של הלימודים, מתכנן בית... לא יודעה עוד כלום! תכנון, זה תהליך לא פשוט, בטח לא קולז´ של כל מיני דברים, שעספתי פה ושם! לכן, לא מבינה את יעל, אך את יכולה לתת עצות כאלה... אולי לא הייתי ברורה, בקשר למעצבי החנויות - אין לסמוח עלהם ב 100%, מפני שאינטרס הראשון שלהם למקור! מתנגדת לכל חישוב סכר טרחה של מתכנן, הקשור לעלות הבניה! אין לעבודת המתכנן קשר, שברז האמבטיה מזהב, או מפלסטיק! הקשר לעו"ד, לרופא - לא זכור לי, שפעם אחד קיבלתי יעוץ מע"ד ללא תשלום, או בדק אתי רופא פרטי, בחינם. אבל אתם יודעם, אם יש כאלה, לא רוצה להכיר אותם. אין ארוחות בחינם, כי כולנו, צריכים להתפרנס, מי מה שאנחנו יודעים. הקבלה שנותנים עבור התשלום, זאת לקיחת אחראיות על מעשנו - במצב סביר. אם זה לא כך בארץ, לצערי, זה סימן, שאחנו רחוקים, מעולם המערבי, התרבותי, הדמוקרטי... בירידה מהירה לעולם השלישי.