אשמח לשמוע את דעתכם על הצעת החוק הבאה:

בוזוקיא

New member
אשמח לשמוע את דעתכם על הצעת החוק הבאה:

יש לי הצעת חוק, ואני אשמח לעזרתכם בשני דברים.
1. שתגידו לי מה אתם חושבים על הנושא
2. שתכווינו אותי לאיזה ח"כ לדעתם עליי לפנות במייל בתקווה שההצעה תגיע אליו.

ההצעה- על כל חברה/מעסיק שמפרסם/ת הצעת עבודה, בין אם זה דרך חברת כוח אדם או דרך כל אמצעי אחר, עליו לציין בגלוי את הצעת השכר. הצעה זו תוכל לעלות במידה והמעסיק יחפוץ בכך, אך לא לרדת(!).

הסבר: כיום כל אדם שנקלע למצב של חיפוש עבודה, מכיר את התופעה של עשרות מקומות עבודה שמזמנים לראיון, מבלי לגלות על איזה שכר מדובר.
הגעה לראיון לוקחת זמן רב ושלא נדבר גם על כסף לתחבורה (לפעמים מדובר אפילו בעיר שונה), ולכן זה מרתיח שאתה עשוי לגלות רק בראיון עצמו שהשכר המדובר הוא בכלל לא בכיוון שלך.
אני לא רואה שום תירוץ הגיוני למעסיק לא לפרסם את הצעת השכר. מעבר לכך, זה יכול (במודע או לא במודע) לגרום לאפליות בין מגדרים בחברה, דוגמה:
ידידה שלי הלכה לראיון עבודה, כמובן מבלי לדעת מה גובה השכר המוצע, ובסוף הראיון לא יכולתי שלא לתהות האם המעסיק הציע לה שכר נמוך יותר מאשר לגבר, כי הוא ראה שיש לה בטחון עצמי נמוך יחסית (ליתר דיוק, היא נשאלה לגבי ציפיות השכר שלה והיא נקבה לדעתי בסכום נמוך ממה שהיא הייתה אמורה לדרוש, ורק לאחר מכן אמרו לה מה השכר).

אדם שנמצא בין עבודות לא יכול להרשות לעצמו לסנן עבודות שלא מצויין לגביהן השכר, ובטח שלא לנקוט בצעדים עקרוניים כדוגמת צמחוני שנמנע מאכילת בשר. מה כוונתי? אני צופה שאנשים ינסו לטעון שזכותו של המעסיק לבחור שלא לציין שכר, ומי שלא רוצה שלא יגיע לראיון.
מי שיטען את זה, צודק בדבר אחד. כיום זאת אכן זכותו של המעסיק, וכאן בדיוק נכנסת הצעת החוק.
דרך אגב, כיום למי שלא יודע,החוק מחייב את בעלי הסופרים לציין מחיר על כל מוצר שהם מוכרים. אני לא רואה קושי לחייב גם מעסיקים לציין "מחיר" לכל עבודה שהם מציעים.
אדם אשר מחפש עבודה הוא צרכן, והוא נמצא בעמדה נחותה מעמדתו של המעסיק, ולכן החוק חייב לדעתי להגן עליו.
בסופו של דבר, המעסיק חייב לדעתי להחליט מבעוד מועד על השכר שהוא מוכן לתת, ואין סיבה שזה ישתנה, ולא משנה אם הגיע לראיון בחורה, גבר, דתי, חילוני וכו'. רק סייג קטן- ציינתי בהצעה שלמעסיק יהיה את החופש להעלות את הצעת השכר, נניח במידה והוא ממש מרוצה מאחד המרואיינים ורוצה להבטיח שהוא יסכים לקבל את העבודה.

מה אתם אומרים? אשמח לשמוע דעות לפה ולשם. כרגע אני לא מוצא פגמים בהצעה הנ"ל אבל מכיוון שמעולם לא הייתי מעסיק, אולי יש חורים בעלילה שלא חשבתי עליהם.
תודה מראש לעונים!
נ.ב: אשמח גם לתשובה לשאלה 2!
נ.ב2:אני מפרסם את ההודעה הזאת בעוד כמה פורומים בתקווה לקבל תגובות מגוונות ככל הניתן. אני מניח שבפורום הזה יהיה אחוז גדול יותר של אנשים שתופסים את הצד של "מחפשי העבודה" ואני אשמח לצד תגובות הנגד, גם לתגובות שיחזקו את הבעד. למה בעד? אולי יש שיקולים נוספים שלא נגעתי בהם? האם לדעתכם יש סיכויי שחוק כזה יוכל לעבור? בפורום אקטואליה ששם כנראה שהחברים קצת יותר מבוגרים, הביעו התנגדות נחרצת, כנראה ששם הרוב שייך לצד המעסיק, אך לצערי עוד לא קיבלתי ממש תגובות נגד ענייניות אלא סתם הערות בוטות.
 

BloodyRose

New member
בשביל זה יש מחשבוני שכר

לא סתם אסור לדבר בחברות על מה השכר שלך - השכר הוא חוזה *פרטי* בינך לבין המעסיק. אין שום סיבה שתדע כמה מרוויח האדם שלידך, ושהוא ידע כמה אתה מרוויח.
בוא נאמר שאני מחפשת להעסיק מהנדס אלגוריתמים. מגיעים לי לראיון שני אנשים - אחד אדם צעיר עם שנה ניסיון בתחום, והשני מבוגר יותר עם 20 שנות ניסיון. שניהם היו מגיעים לראיון אם הייתי מפרסמת מראש את השכר המוצע? סביר שלא. האם אני מעוניינת להעניק לשניהם את אותו השכר? ממש לא.
מחשבון שכר לוקח את כל הדברים הללו בחשבון, ואני לא חושבת שההגבלה שעשית למוצרי מזון בסופר היא נכונה. אין תג מחיר למשרות.
בנוגע ל"בזבוז זמן" שהולך על להגיע לראיון ורק אז לגלות שזה לא ילך בגלל ציפיות השכר השונות - רוב חברות ההשמה מציינות בקורות החיים של המועמד (בחלק של "סיכום הראיון" שלהם איתו) מהן ציפיות השכר שלו. כך המעסיק יודע אם שווה לו לזמן את המועמד לראיון או לא (אל תשכח שגם למעסיק עולה המון כסף לראיין אנשים. זה בזבוז זמן וכסף וגם לו יש אינטרס לא לנהל ראיונות מיותרים).

ברגע שאתה אומר שה"מחיר" שמוצמד למשרה הוא לא קבוע, ואפשר להעלות אותו במידת הצורך, אתה בעצם מבטל את הרעיון מאחורי היוזמה הזו. לא עשינו כלום בזה, אם עדיין שני אנשים ילכו לאותו הראיון ובסופו של דבר יקבלו שתי הצעות שכר שונות. כדי לקבוע מה השכר עליו ידונו, יש מחשבוני שכר ששני הצדדים מודעים אליהם.

בנוגע לידידה שציינת - אין פה שום עניין לאפליה בין מגדרים. אמרת שהיא הגיעה עם ביטחון עצמי נמוך ואמרה מהי ציפיית השכר שלה, שהיא כנראה נמוכה. איך זה קשור לעובדה שהיא אישה?
להבא שתכין שיעורי בית, שתראה מה השכר הממוצע בשוק בהתאם לידע ולניסיון שלה, ושתדע להעריך את עצמה בצורה מדוייקת יותר.
אם היא הייתה מגיעה עם ביטחון עצמי גבוה יותר, "מוכרת" את עצמה בצורה טובה יותר ומצמידה לעצמה מחיר גבוה יותר, אולי היא הייתה מקבלת הצעה גבוהה יותר (יש פה הרבה "אולי", וזה מאוד לא מדוייק, אבל זה *ממש* לא קשור לאפליה מגדרית).

בקיצור - הרעיון שלך לא באמת ישנה את התמונה ברגע שהכרזת שלא מדובר במחיר סופי אלא עדיין נתון למשא ומתן. אם כבר, זה יתן יותר כח למעסיקים *לא* לתת הצעת שכר גבוהה יותר ("אמרנו מראש מה השכר, למה שנדון בו עכשיו מחדש? אם השכר לא מתאים לך, למה באמת מלכתחילה? זה השכר שאנחנו מעוניינים לתת וידעת את זה מראש").
 

בוזוקיא

New member
לא היית רוצה ששניהם יגיעו לראיון

כשחברה מחפשת עובד, היא מחליטה מראש מה הם הקריטריונים שלה. בדוגמה שלך הם יחליטו מראש כמה ניסיון הבן אדם צריך ועל איזה מערכות, מה התקציב שלהם למשרה הפנויה, כמה דחוף להם למצוא מישהו וכו' וכו'.
אין שום סיבה שיגיעו לראיון שני אנשים, כך שאחד מהם עם אפס ניסיון ואחד עם ניסיון של שנים, כי זה אומר בהכרח שאחד לא עונה על הקריטריונים.
ב-99 אחוז מהמקרים החברות מפרסמות את כל הקריטריונים במודעת הדרושים, ואת צודקת מהבחינה הזאת שניתן להשתמש במחשבון שכר בשביל לחשב "תג מחיר" למשרה. זה רק מחזק את מה שאני אומר.

ובקשר לפסקה האחרונה שלך-
ההצעה הנ"ל תגרום להקשחת התנודות בשכר בין אנשים שונים ומגדרים שונים שמתמיינים לתפקיד זהה. הסיבה לכך היא שברגע שהמעסיק יאלץ לתת תג מחיר ראשוני למשרה, הוא יהיה חייב לבחור תג מחיר הגיוני. אם הוא ישים תג מחיר נמוך מידי, לא תהיה דרישה למשרה ואם הוא ישים תג מחיר גבוה מידי הוא לא יוכל לעמוד בו (כי החוק יאסור עליו לרדת מתג מחיר זה). לכן הוא יהיה חייב לשים תג מחיר הגיוני, והתנודות פלוס מינוס מתג מחיר הגיוני הם משהו כמו 10 אחוז לפה ולשם, וכאן אנחנו אפילו מגבילים את התנודה כלפי מטה ולכן מצמצמים אפילו עוד יותר את טווח התנודות. בקיצור אם תגיע בחורה לתפקיד או אם יבוא גבר לתפקיד, ונניח שחברה מסויימת עד עכשיו נהגה לקפח נשים, לאחר ההצעה הנ"ל הקיפוח כבר יהיה קטן בהרבה פשוט כי למעסיק לא יהיה טווח למשחקים.

עדיין לא מסכימה?
 

h a j b i

New member
לא, כי אם אתה טוב אתה נהנה מהתנודות האלה

אם אני ועוד מישהו עובדים באותו תפקיד והתרומה שלי כפולה משלו, למה שזה לא יבוא לידיד ביטוי בשכר? מה האינטרס שלי בכלל כעבוד להשקיע ולהצטיין אם בכל מקרה אני מוגבל לאותו שכר המתאים לתפקיד שלי?

בתחום שלי לפחות (תוכנה) המצב אפילו הפוך, הפערי שכר אפילו לא מתקרבים לשקף את ההבדל בתרומה בין עובדים שונים. יש כאלה שאני תורם כפול מהם ויש כאלה שתורמים כפול ממני אבל אתה לא רואה פערים של פי 4... (אולי של פי 2 בערך)
 

בוזוקיא

New member
תסתכל שוב על ההצעה

אני מדבר על הצעת השכר ההתחלתית,...עוד לפני שמישהו מכיר אותך ועוד לפני שהוכחת את עצמך. כל ההבדל בין מה שקורה היום לבין מה שאני חושב שצריך לקרות זה שכיום אתה מגיע לראיון עבודה בלי לדעת על איזה שכר מדובר (ותגלה רק במהלך הראיון), ולדעתי מה שצריך להיות זה שתגיע לראיון עבודה עם ידיעה מראש על איזה שכר מדובר. זה הכל.
לא הצעה מהפכנית מידי, אבל כן אחת (שלפי דעתי) תקל במידה מסויימת על מחפשי העבודה
 

h a j b i

New member
גם אז קיימים פערים

גם אם כתבתי את כל הדרישות, עדיים יכולים לבוא מועמדים שאני מעריך שהפער ביניהם עצום אבל היתרון של הפחות טוב שהוא יהיה לי זול יותר ואם אני צריך לאייש את המשרה מהר אולי אני אתפשר.

כפי שכתבתי, בפועל זה לא ישנה הרבה אבל בתיאוריה אתה רוצה גם לקחת מהבינוניים והחלשים את היתרון שלהם שהם זולים יותר וגם לדפוק את הטובים שלא יוכלו להרוויח יותר.

אני חושב אחרת, אני חושב שיש מקום לכולם, גם אם זה לא באותו מחיר.
 

בוזוקיא

New member
תהליך קבלת המועמדים הוא הפוך ממה שאתה מתאר

קודם מחליטים במדוייק מה המשרה, מה הדרישות, ובהתאם מה השכר.
אחר כך מסננים מבין כל המועמדים את המועמד המתאים ביותר למשרה. לא שמעתי בחיים שלי על מישהו שלא התאים למשרה אבל שיכנע את המעסיק להתקבל בשכר רעב...זה לא הולך ככה. כשיש משרה פנויה זה אומר שיש פער בחברה שצריך לסתום. אתה לא יכול לסתום אותו בעזרת עובד לא מתאים רק בגלל שהוא זול. מה שכן, אם העובד מתחנן על ארבע שיקבלו אותו, אז אולי המעסיק יכול להפנות אותו למשרה אחרת בהתאם לכישוריו, ולקבוע את השכר בהתאם.

מי שבינוני, כלומר הקורות חיים שלו בינוניים (כי בסופו של דבר המעסיק לא יודע עליך כלום מלבד הקורות חיים), לא אמור לפנות בכלל למשרות שהדרישות הן מעבר למה שהוא יכול להציע.
 

h a j b i

New member
ואני אשאל שוב, בכמה גיוסים היית מעורב?

אם אני רוצה שומר או מנקה או מלצר, אני בהחלט יכול יכול לפרסם רשימת דרישות ברורה ואת השכר. מי שמתאים לו מתאים, מי שלא אז לא. אבל בתפקידים שדורשים יותר זה כבר לא כל כך פשוט. פרסמתי שאני רוצה מישהו עם 2-3 ניסיון. שלח לי מישהו עם 5 שנים שנראה מעולה לחברה אבל עצם זה שהוא שלח למשרה שהיא קצת מתחת ליכולת שלו מראה שאול אני יכול להעסיק אותו בפחות מכמה שהיה עולה לי בדר"כ מישהו כזה אבל בקצת יותר מכמה שאני תכננתי לשלם. אז אני מזמן אותו ואם הוא באמת מרשים אותי אני מציע לו יותר.

מצד שני שולח לי מישהו עם קצת פחות משנתיים ניסיון אבל נראה מבריק, מצטיין, הספיק הרבה. אז למרות שהוא לא עומד לגמרי בדרישות אני אזמן אותו ואם הוא ירשים אותי אני אקח עליו קצת סיכון ואציע לו משכורת קצת יותר נמוכה (ואם יוכיח את עצמו הוא יבקש כבר העלאה בעצמו).

ואני בכלל לא נכנס לזה שאתה לא תמיד סגור מה הדרישות שאתה רוצה ואז אתה מפרסם טווח רחב, מתחיל לראיין מועמדים ובהמשך מסיק מה הרמה שאתה מחפש בהתאם לאלה שמגיעים.
 

kagome10

New member


http://haacked.com/archive/2007/06/...uctivity-differences-between-developers.aspx/
 

h a j b i

New member
זה לא באמת ישנה

אם אני מעסיק אני אפרסם משרות עם שכר נמוך ממה שאני באמת חושב לשלם ואז אנהל מו"מ עם מועמדים והשכר בפועל יהיה גבוה יותר ועשוי להשתנות ממועמד למועמד, בדיוק כמו היום.

אתה הריי לא יכול לאסור למעסיק לשלם יותר, נכון? אפילו אם אתה מחליט לאסור לשלם שכר שונה ממה שהובטח. אני יכול לתת למועמד העלאה בשכר אחרי יום לשכר האמיתי שסגרנו בינינו (או שעכשיו תרצה גם להכניס שלא רק שחייבים לשלם בדיוק את השכר הזה אלא שאסור גם לשנות אותו למשך תקופה X).

שכר קבוע לתפקידים קבועים מתאימים למשרות ממשלתיות וגופים גדולים ואז אתה מקבל לרוב מנגנון מנופח של דרגות ותקנים עם כל מיני חוקים (עשית תואר שני? אתה יכול לקבל עוד 5 אחוז מעל לכמה שמותר בדרגה שלך).
 

בוזוקיא

New member
חוקי שוק

תשים הצעה נמוכה מידי ואף אחד לא יגיע לראיון.
זה גם יפגע בשם של החברה להציע תג מחיר לא הגיוני, כי אפילו אם אני יודע שהם עושים את זה כטריק לצורכי מיקוח בשלבי הראיון, אני אישית הייתי מתרחק מהחברה הנ"ל. זאת חברה שמנסה להתחכם עם החוק ולשחק במשכורות העובדים. בסופו של דבר אני חושב שלציין את השכר המוצע על גבי מודעת הדרושים הוא לא כזה צעד קטסטרופלי למעסיק. בסך הכל מתישהו בתהליך המיון יגידו לך בסופו של דבר על איזה שכר מדובר, וכנראה שזה יהיה במהלך הראיון, אולי אפילו בתחילתו.
 

h a j b i

New member
מצד אחד אתה רוצה לקבע את השכר ומצד שני אתה

רוצה חוקי שוק.
אז קודם כל, יש חברות טובות, מצליחות ומבוקשות שידועות בכך שהן לא משלמות הרבה. בדק פעם למשל כמה צ'ק פוינט, אינטל או טבע משלמות? אנשים ימשיכו לעמוד בתור...
דבר שני, גם בשכר מוצע נמוך יבואו מועמדים. אתה אולי לא תבוא בגלל שזה טריק אבל מאה אחרים (כולל אני) נבוא כי מה שקובע זו השורה התחתונה, בכמה שכר סגרת.
אני לא חושב שההצעה קטסטרופלית, אני חושב שהיא פשוט חסרת טעם.
 

בוזוקיא

New member
רק עכשיו אני מבין שאנחנו מדברים על שני דברים

שונים..
אני ממש לא מדבר על לקבע את השכר....אפילו לא קרוב.
תקרא מה שכתבתי לך למעלה
 

h a j b i

New member
זה מאוד קרוב כי אם אני אמור לכתוב כמה השכר

אז עכשיו קיבעתי את השכר למשרה הזו והתחייבתי עליו ואז אין לי גמישות להחליט לשלם יותר עבור עובד טוב יותר או פחות עבור עובד פחות טוב.

אגב, האח החורג של ההצעת חוק שלך היא הצעת חוק שמחיבת מועמדים לרשום בקורות חיים בכמה הם מוכנים לעבוד. למה שהתחייבות תהיה דווקא מצד המעסיק?
 

בוזוקיא

New member
לא קיבעתי שום דבר שלא היה מקובע כבר

כשחברה מגייסת לתפקיד מסויים, כנראה שהיא כבר יודעת כמה היא תשלם לבן אדם. הדברים האלה נקבעים הרבה מראש וכנראה שאם כבר מדברים על גמישות, היא כלפי מטה. צריך להיות תותח על בשביל לגרום למעסיק לשלם לך יותר ממה שהוא תכנן, ואם אתה אכן תותח על, ההצעה שלי לא אמורה להזיז לך כי היא לא מונעת מהמעסיק לשלם לך יותר.


לגבי האח החורג- אתה צודק מבחינה עקרונית שזה עובד לשני הכיוונים, ואני אענה לך ממה שכתבתי למישהו בפורום אחר:
כשמדובר בשוק חופשי, יש לך שתי אופציות:
1. אפשר לפרוש בפני האדם שמחפש עבודה את המידע לגבי המשרות, והוא יחליט לבחור את ההצעה המשתלמת ביותר עבורו. (=פגיעה מסויימת במעסיקים)
2. אפשר לפרוש מפני מקום העבודה את כל היצע העובדים, ומקום העבודה יבחר את העובד המשתלם ביותר עבורו.(=פגיעה מסויימת במחפשי העבודה)

לדעתי, מכיוון שהאדם המחפש עבודה הוא זה שנמצא בעמדת נחיתות מול המעסיק, עליו צריך להגן. ומכיוון שידו של המעסיק היא על העליונה, ההגנה הנ"ל חייבת לבוא בצורה של חקיקה (אין לבן אדם שמחפש עבודה דרך אחרת להתגונן מפני התופעה, כל עוד הוא לא עובד הוא לא מביא לחם הביתה).
 

h a j b i

New member
הפסקה הראשונה שלך לא נכונה לכל תחום

יש תחומים שבהם זה לא עובד ככה. החברה יודעת כמה היא מוכנה לשלם לכל היותר (וגם זה פתוח לפעמים ולא צריך תותח על בשביל זה, מספיק סתם תותח), מציעה למועמד פחות ומנהלת איתו מו"מ. גם רשימת הדרישות היא לפעמים פתוחה וניתנת לשינוי. אני לא יודע בכמה גיוסים היית מעורב מהצד של החברה אבל אני אנחש שלא הרבה.

אני יודע שהצעה לא תזיז לי, לדעתי היא פשוט תהיה חסרת משמעות. כמו במו"מ. יפרסמו 20 אחוז פחות מהמקסימום ואז ינהלו עם העובד מו"מ בסוף תהליך המיון.
 

בוזוקיא

New member
דרך אגב, אני מצרף לינק

http://humanresources.about.com/b/2013/10/29/do-you-post-salary-in-job-postings.htm

מסתבר שאת כל הוויכוח שלנו ניהלו כבר אנשים אחרים.
תקרא את התגובות שם, הרוב המוחלט "בעד" ההצעה שלי, ואנשים שם מביאים טיעונים הרבה יותר חכמים ממני.

בסופו של דבר הציבור הורגל למשהו פסול לדעתי. אם זה היה הפוך, ומישהו היה מנסה להציע שחברות לא יכתבו את השכר, היו סוקלים אותו.
תראה עד כמה קשה לחפש עבודה בימינו, זה פשוט מגוחך. בסופו של דבר המשכורת מהווה 80 אחוז מהשיקולים שלך בעד ונגד עבודה מסויימת, ודווקא אותה לא מציינים במודעות. אבסורד
 

h a j b i

New member
שמע, אני לא הולך לקרוא את כל זה

אל תשכח שבתור מועמד אתה יכול לציין ציפיות שכר, אתה יכול לשאול בטלפון כמה השכר וכו. אתה יכול גם לעבוד עם חברות השמה שהן לוקחות ממך מצד אחד את צפיות השכר והמעסיקים מצד שני את טווח השכר שהם משלמים ומבצעים התאמות וככה אתה יודע שאתה לא מבזבז את זמנך בראיונות עבור משרות בשכר לא ראוי. אז קיימות לא מעט אלטרנטיבות כיום.

אין לי כלום נגד ההצעה, לדעתי היא פשוט חסרת תועלת אבל אם אתה באמת מאמין בה, פנה לכמה חברי כנסת ותנסה לקדם אותה, בהצלחה.
 
למעלה