אשמח לשמוע את דעתכם על הצעת החוק הבאה:

בוזוקיא

New member
עצם זה שאין לך כלום נגד ההצעה זה כבר טוב:)

כמו שאמרתי, זאת לא הצעה מהפכנית שתשנה את חיינו מא' ועד ת', אבל היא בהחלט תשפר בצורה מסויימת את החיים של מחפשי העבודה. לא של כולם, אבל של רבים.
נכנסתי לאתר הרווחה למשל ונתקלתי ישר במודעה הנ"ל:
" אושר לקריאה שנייה ושלישית: שק מלט ייארז גם בשקים של עד 25 ק"ג"

אתה מבין לאיזה רזולוציה ההצעות חוק האלה נכנסות? כשאני בוחן את הצעת החוק שלי אני באמת חושב שהיא תעזור לאלפי אנשים, ומנגד אמנם לא תעזור להרבה אחרים, אבל גם לא תפגע בהם כמו שאתה אומר.

שים לב לאחת התגובות שנתקלתי בהן בלינק ששלחתי לך:
This is driving me nuts.

I do a job search and get 189 results. FOUR of them have a salary listed. I am currently unemployed and looking for a job, but I do not want to waste my time applying for hundreds of jobs that are below my salary needs.

נראה לי שה מסכם את הכל

h a j b i

New member
לי אין מה להתנגד, מעסיקים יתנגדו כמובן

כי אתה מטיל עליהם מגבלה שלא הייתה קודם ואף אחד לא אוהב מגבלות.
מנגד, אני לא באמת חושב שהיא תסייע למישהו. בסופו של דבר תקבל בכל המשרות שכר שהוא בערך הטווח התחתון של מה שכתוב בטבלאות שכר המפורסמות אצל חברות השמה וכו.

ברור שיהיו כאלה שמוכנות לשלם יותר ואפילו הרבה יותר אבל למה להן להגיד את זה מראש? אם אתה נגיד מובטל שנה, מיואש, רעב ללחם אז בתכל'ס תהיה מוכן לעבוד גם עבור מינימום, זה עדיין לא אומר שתרשום את זה בקורות חיים כי אז זה בערך מה שתקבל...

בוזוקיא

New member
שיתנגדו

מה שריציתי להבין בפוסט הזה זה בעיקר אם יש חורים בעלילה שלא הצלחתי לחשוב עליהם. כרגע לאחר קריאת כל התגובות אני חושב שמעבר לסקפטיות, אין ממש דעות נגד ההצעה. כלומר אתה ואחרים סקפטים שהיא תעזור במשהו, אבל לא ממש הצגתם סיבה נחרצת לפסול אותה.

אני אנסה לשלוח אותה לועדת הרווחה, כנראה שהיא תלך לפח בלי שישהו בכלל ישקול את הדברים לעומק, אבל לפחות ניסיתי לשנות במשהו את המציאות העגומה של מחפשי העבודה.

h a j b i

New member
עצם זה שהיא לא תעזור זו סיבה נחרצת לפסול אותה

במדינה דמוקרטית קובעים חוקים והגבלות רק כאשר הם נדרשים ויש בהם תועלת. הגישה היא שכל מה שלא אסור, מותר ואתה מטיל איסורים רק אם אתה צריך ולא סתם בשרירותיות.

the new L

New member
אתה מתעלם מכך שיתכן

שלאנשים עם כישורים מסויימים החברה מוכנה לשלם יותר. אני אתן לך דוגמה מהתחום שאני מכיר, התחום האקדמי:

אוניברסיטאות (לא בהכרח בארץ, כך שאפשר לדבר על אוניברסיטאות פרטיות) מודיעות שהן מחפשות פרופסור חדש. אנשים מגישים מועמדות. אבל יכולים להגיש מועמדות כל מיני אנשים, חלקם בתחילת הקריירה שלהם, וחלקם פרופסורים בעלי שם בן לאומי. הראשונים, אם יתקבלו, יקבלו שכר נמוך יותר מהאחרונים, כי לאוניברסיטה יש אינטרס לפתות את אותם מומחים גדולים יותר שיבואו לעבוד אצלה, והיא מוכנה לשלם על כך עוד כסף.

בוזוקיא

New member
אתה יורד למקרים הספציפיים

לא שזה רע, אבל בוא נגיד ככה שרוב המשרות הן לא של פרופסור, ולהן ההצעה תעזור מאוד. ובנוסף, משרות הפרופסור לא יפגעו כלל!
כיום המצב הוא שפרופסור תותח רואה "דרוש פרופסור", אז הוא כנראה ירים טלפון ויברר אם בכלל הם מוכנים לדבר על סכום של 30 אלף בחודש או שהוא לא בכיוון בכלל.
אם ההצעה שלי תתקבל, אז אותו פרופסור יראה מודעה "דרוש פרופסור, שכר התחלתי של 8,000 לחודש".עדיין הוא יכול להתקשר ולשאול, זה לא סותר.
לעומת זאת מפתח תוכנה למשל שמחפש עבודה, יריץ חיפוש אונליין ויקבל בסביבות ה-200 תוצאות למשרות פנויות. לך תתחיל לעשות טלפונים! אם ההצעה תעבור, אתה תוכל למיין את המשרות לפי השכר ולהתחיל למקד את החיפושים שלך בסביבות הציפיות שלך. זה לא סותר את העובדה שתוכל להגיש מועמדות גם למשרה של מנכל אינטל, מיליון וחצי לחודש, ולא סותר את העובדה שתוכל לפנות לחברה קטנטנה שמחפשת מפתח תוכנה עם שכר של 5000 בחודש, ולנסות לדרוש מהם יותר.

h a j b i

New member
ואז חזרת לטענה שלי

שמעסיקים יפרסמו משרות עם שכר נמוך שהוא רק בסיס לתחילת מו"מ.

בוזוקיא

New member
או שכן או שלא

לא לחוקק חוק רק מתוך המחשבה על כך אנשים יעקפו אותו בדרכים עקלקלות זה, טעות. כשחוקקו את חוק הפופקורן (שדרך אגב, בסוף לא נכנס לתוקף כי הכנסת התחלפה) אפשר היה לטעון שהמחירים של הקולנוע פשוט יכפילו את עצמם. עם חוק הסלולר, אפשר היה לחשוב שחברות הסלולר יסרבו לכור לחברות הוירטואליות דקות שיחה במחירים מצחיקים.

אם אכן הבעיה הזאת תצוץ בעתיד צריך לשבת ולחשוב איך פותרים אותה. בעתיד.

h a j b i

New member
טעות זה לחוקק חוקים חסרי תועלת מלכתחילה

אגב, אתה בטח מבין שנגיד שהחוק הזה באמת יעבוד הוא גם מוביל בעצם לפומביות של השכר (לא בהכרח דבר רע אבל זו דווקא כן מהפכה). אתה כעובד יודע בדיוק כמה מקבלים החדשים כי זה כתוב במודעות דרושים שלכם ואם אני כמעסיק רוצה לגייס עובדים טובים יותר ולשלם יותר אני לא יכול כי כולם יראו את זה וירצו שישוו להם את השכר.

אז אני חייב לגייס אותם בפחות באופן רשמי אבל לסגור בחוזה על העלאות שכר כדי ליצור את פערי השכר הרצויים אבל בלי לחטוף מכה של דרישות להעלאת שכר.

סביר להניח שתוך זמן קצר זה יעבוד בערך כמו היום עם החברות השמה. יש שכר שמפורסם ויש שכר שנאמר לחברת השמה מצד אחד וציפיות שכר של עובד מצד שני והם עושים את ההתאמות.

בכל מקרה תקבל עיוות.

בוזוקיא

New member
לדעתי זה לא חסר תועלת

אני לא סקפטי כמוך לגבי העובדה שישר החברות יקפצו לתת את השכר מינימום הקבוע בחוק. מה שכן, ברור שהחברות יציינו במודעות את המדרגה התחתונה של השכר שהם מוכנים לתת. עדיין, לפחות למחפש העבודה יהיה אופציה לסנן משרות על פי מדרגות שכר. אז אמנם לא נראה "דרוש מפתח, שכר של 15,086.38" אבל בהחלט נראה מדרגות שכר שיקלו משמעותית על חיפוש העבודה.
לגבי מה שאתה מתאר, או שאכן החברות ימשיכו לפרסם עם שכר רשמי נמוך יותר ורק בראיון עצמו יתנו הצעה גבוהה יותר, או שהן יפרסמו את ההצעה לתפקיד חדש. זה מאוד נפוץ גם היום. במקום מפתח, ירשמו למשל מפתח בכיר, והופה, מדרגת שכר חדשה.
עדיין, בפני מחפשי העבודה יהיו יותר נתונים ויהיה קל יותר למקד את החיפושים.

למעלה