את צודקת בהחלט
מכיון שיש נחשים ארסיים ולא תמיד ניתן ללמד את הילדים לאבחן מה נחשב נחש מסוכן ומה לא עדיף ללמד את הילדים להיזהר. בעיקרון את יכולה להסביר להם, שנחש גם ארסי לא תוקף סתם אלא אם מתגרים בו ולכן אם רואים נחש התגובה הכי נכונה היא פשוט להתרחק ממנו,בשום אופן לא לזרוק עליו חפצים או לנסות להזיז אותו, לפי מיטב ידיעתי נחשים לא רודפים אחרי בני אדם אלא מגיבים על דריכה, פגיעה בהם וכו.... התרחקות תמיד תמנע הכשה. אפשר להיפגע גם מנחש לא ארסי או נחש שלא מסוכן כלפי בני אדם, בגלל זיהום שנוצר מנשיכה, למשל נשיכה של נחש שחור לא ארסית אבל עלולה לגרום לזיהום: טטנוס וכו. לכן חשוב ללמד שצריך להיזהר מללכת יחפים עם רגליים חשופות (יחפים וסנדלים) באיזורים שבהם עלולים להיות נחשים, למשל בעונה החמה, הליכה במקומות שבהם לא רואים מה קורה על האדמה, כמו דשא גבוה, לא להרים אבנים וחפצים שונים שנמצאים בטשח בידיים חשופות בשום אופן, תמיד להשתמש במקל ארוך או פשוט הכי מומלץ:לא לחטט מתחת לאבנים ודברים שעלול להסתתר מתחתם נחש. אני מדברת מתוך ניסיון של ימי ילדותי במקום כפרי, איזורים שבהם היה עשב גבוה וגם נחשים בסביבה, חלקם לא ארסיים: נחשים שחורים וחלקם ארסיים: צפע. לא נעים להתקל או לראות צפע וגם נחש שחור ענקי זה משהו שמעורר פחד גדול. למרבה המזל תמיד היו חתולים בחצר, כך שאני מניחה שהם דאגו לטפל ברוב הנחשים,נתקלתי פנים אל פנים בנחש צפע חי פעם אחת בלבד, זה היה מחזה מבעית, הוא נתקע ברשת של לול בלי יכולת לזוז, הכלבים נבחו וכך הפנו את תשומת לבנו. בגלל שהיה תקוע ניתן היה לטפל בו מיידית ללא סיכון הסביבה. את שאר הנחשים ראיתי מתים, בדרך כלל נפגעו ממכונת קיצוץ הירק לפרות, זה גם די מבעית לראות חתיכות קצוצות של נחש בתוך האוכל של הפרות.... ולדמיין מה היה קורה אילו הייתי הולכת בעשב הגבוה עם רגליים חשופות... כמו כן אני מכירה לפחות שני אנשים שהוכשו על ידי צפעים וחייהם ניצלו בנס, מאז אני בהחלט מפחדת פחד מוות מנחשים ומהליכה בעשב גבוה.