אשמח לשמוע רעיונות

../images/Emo6.gif

עם בעלי חיים קורים קטעים מצחיקים כל הזמן. הייתם צריכים לראות את הבעת פניו של השוטר שעצר אותי לבדיקה שגרתית וגילה שבמושב שליד הנהג יושבת... עז!

dreaming h

New member
המחקר שאת מדברת עליו

נשמע לי כמו דוגמא לתיאוריה של הזרם הביהביוריסטי בפסיכולוגיה, וכנראה שלעולם לא יהיו הוכחות מוצקות גורפות, כל עוד פסיכולוגיה לא תהיה מדע מדויק. הזרם הזה אכן גורס שהכל נרכש וגם פוביות. מעבר לכך, ההיסטוריה האבולוציונית שלנו השפיעה על סוגי הגירויים שאנו נוטים לפתח פחד מפניהם. בני אדם נוטים לפתח פחדים מנחשים, ממים, מגבהים ומחללים סגורים, על אף שאינם בהכרח קשורים בטראומה, ופחדים אלו בד"כ נפוצים יותר, לעומת פחד מאובייקטים אחרים שקשורים לא פחות ואף יותר בטראומות. הפחדים האלו, שבהם אנו נוטים לקשר במהירות אובייקטים מסוג מסוים (נחשים, עקרבים, מקומות סגורים וכו') עם אירועים שליליים, נקראים "פחדים מוכנים" והם אינם מולדים ואינם טבועים באדם, הם פשוט נרכשים בקלות יתרה.

מוהר

New member
אבל אמא, הנחש הזה מפחד ממני ! ../images/Emo9.gif

ובגלל שהוא מפחד ממני אני לא אתקרב ואפחיד אותו... ממה שראיתי הדבר הכי קל בילדים בגיל הרך הוא לעורר הזדהות, ואם הם יבינו שהנחש מפחד ממש כמוהם - הם ינסו להקל עליו, לכן, פשוט להסביר שרוב הנחשים לא מכירים בני אדם, בניגוד לנחש שאת מביאה, שגדל בבית, עם ילדים ולמד שהם לא מפחידים, רוב הנחשים לא למדו את זה, ולכן הם מפחדים. הם רואים את הילד, וחושבים להם - איזה גדול, איזה מפחיד, הצילו!!! ולפעמים, ממש כמו ילדים, כשאין להם ברירה, והם מפחדים נורא נורא, הם פשוט יכישו, רק כדי שיתנו להם ללכת. ואם אני לא רוצה שיכישו אותי? אתן לנחש לזחול למקום אחר, בשקט
אין כמו הזדהות

**לילך**

New member
את צודקת בהחלט

מכיון שיש נחשים ארסיים ולא תמיד ניתן ללמד את הילדים לאבחן מה נחשב נחש מסוכן ומה לא עדיף ללמד את הילדים להיזהר. בעיקרון את יכולה להסביר להם, שנחש גם ארסי לא תוקף סתם אלא אם מתגרים בו ולכן אם רואים נחש התגובה הכי נכונה היא פשוט להתרחק ממנו,בשום אופן לא לזרוק עליו חפצים או לנסות להזיז אותו, לפי מיטב ידיעתי נחשים לא רודפים אחרי בני אדם אלא מגיבים על דריכה, פגיעה בהם וכו.... התרחקות תמיד תמנע הכשה. אפשר להיפגע גם מנחש לא ארסי או נחש שלא מסוכן כלפי בני אדם, בגלל זיהום שנוצר מנשיכה, למשל נשיכה של נחש שחור לא ארסית אבל עלולה לגרום לזיהום: טטנוס וכו. לכן חשוב ללמד שצריך להיזהר מללכת יחפים עם רגליים חשופות (יחפים וסנדלים) באיזורים שבהם עלולים להיות נחשים, למשל בעונה החמה, הליכה במקומות שבהם לא רואים מה קורה על האדמה, כמו דשא גבוה, לא להרים אבנים וחפצים שונים שנמצאים בטשח בידיים חשופות בשום אופן, תמיד להשתמש במקל ארוך או פשוט הכי מומלץ:לא לחטט מתחת לאבנים ודברים שעלול להסתתר מתחתם נחש. אני מדברת מתוך ניסיון של ימי ילדותי במקום כפרי, איזורים שבהם היה עשב גבוה וגם נחשים בסביבה, חלקם לא ארסיים: נחשים שחורים וחלקם ארסיים: צפע. לא נעים להתקל או לראות צפע וגם נחש שחור ענקי זה משהו שמעורר פחד גדול. למרבה המזל תמיד היו חתולים בחצר, כך שאני מניחה שהם דאגו לטפל ברוב הנחשים,נתקלתי פנים אל פנים בנחש צפע חי פעם אחת בלבד, זה היה מחזה מבעית, הוא נתקע ברשת של לול בלי יכולת לזוז, הכלבים נבחו וכך הפנו את תשומת לבנו. בגלל שהיה תקוע ניתן היה לטפל בו מיידית ללא סיכון הסביבה. את שאר הנחשים ראיתי מתים, בדרך כלל נפגעו ממכונת קיצוץ הירק לפרות, זה גם די מבעית לראות חתיכות קצוצות של נחש בתוך האוכל של הפרות.... ולדמיין מה היה קורה אילו הייתי הולכת בעשב הגבוה עם רגליים חשופות... כמו כן אני מכירה לפחות שני אנשים שהוכשו על ידי צפעים וחייהם ניצלו בנס, מאז אני בהחלט מפחדת פחד מוות מנחשים ומהליכה בעשב גבוה.

**לילך**

New member
מידע על נחשים והתנהגות נכונה

לפני מספר ימים הספקתי לסכם כתבה מחדשות ערץ 2: חדשות ערוץ 2 לוכד הנחשים פרחי ומגן דוד אדום מסבירים מה לעשות כשנתקלים בנחש: ראשית חשוב לדעת שהנחשים הארסיים הם הצבעוניים ביותר, כך שאם פגשתם נחש צבעוני, תתרחקו מייד (לא בריצה לאט לאט) אם אתם הולכים ורואים נחש, פשוט ללכת בצורה רגועה הצידה ולהתרחק, נחש מכיש רק כאשר מתגרים בו, הוא לא רודף אחרי אנשים אם חס וחלילה מכיש אתכם נחש, חשוב להגיע לבית החולים במהירות הגדולה ביותר, הטיפול הוא רק בבית החולים. בנתיים חשוב מאד למנוע מצב שבו מתגברת זרימת הדם בגוף, לכן חשוב לא לזוז ולהישאר רגועים כמה שיותר,אז נכון שיש נטיה טבעית להכנס ללחץ אבל לנסות להרגע: פאניקה תזוזה ולחץ מגבירים את מחזור הדפ ולכן מאיצים את התפשטות הארס בגוף. ההוראות של מגן דוד אדום במקרה של הכשת נחש: 1. להימנע מתזוזה כדי למנוע התפשטות הארס 2. להסיר בגדים ותכשיטים שמכסים את המקום שננכש 3. אסור לצנן את מקום ההכשה 4. אסור לאכול או לשתות- כדי למנוע את הגברת מחזור הדם 5. אסור למצוץ את מקום הארס (בניגוד למה שמקובל) 6. להגיע מייד לבית החולים אני מניחה שכל ההורואת האלה נכונות הן לגבי הולכי על שתיים והם לגבי הולכי על ארבע.

תיקון פרט חשוב../images/Emo70.gif

הנחשים הארסיים הם הצבעוניים ביותר? לא ולא. הנה, לשם דוגמא, תמונה של פתן שחור אשר חדר לבית פרטי
. צבעו של הנחש שחור אחיד והוא ארסי בהחלט. הוא לא הדוגמא היחידה וישנן גם דוגמאות לנחשים לא ארסיים צבעוניים. אין סימן זיהוי מובהק המבדיל בין הנחשים הארסיים לבין אלו שאינם ארסיים (ותשכחו גם את המיתוס על הראש המשולש). כדי להבדיל בין אלה לאלה יש להכיר היטב את כל הנחשים בסביבה. נחשים רבים דומים זה לזה. רק מומחה יכול לקבוע בוודאות את מין הנחש ואם הוא מסוכן או לא. אגב, הקטע הזה הוא גם חלק חשוב מכל הדרכה על נחשים.

לגבי הנחשים- אני לא בטוחה

אני מקווה שהמשתתפים שמגדלים נחשים יוכלו להעשיר אותנו אבל יצא לראות נחשים צבעוניים מרהיבים שאינם ארסיים, כמו הקינג סנייק למשל . וגם לי סיפור עז, כמובן. בעצם גדי. כשגדעון שלנו היה קטן הילדה שלי היתה לוקחת אותו לטיול בשכונה ברצועה. הכי מצחיק היה לראות את תגובות העוברים ושבים, החל במבט נדהם וכלה בשאלות "איזה סוג הכלב הזה??!!".

**לילך**

New member
תודה על התיקון החשוב

מה שהבאתי איננו פרי ידע שלי אלא סיכום של כתבה ששודרה בערוץ 2 אף אחד לא אומר שהכל בכתבות טלויזיה מדוייק. בכל מקרה ציינתי בהודעתי הקודמת שמי שלא יודע להבחין בין סוגי הנחשים השונים עדיף שיזהר תמיד מכל נחש שהוא רואה. כמו כן יש סוגי נחשים שאולי אינם ארסיים אבל בהחלט מסוגלים לחנוק אדם או ילד קטן למוות, לא יודעת אם יש סוגים כאלה בארץ, אבל בחו"ל בודאי שיש.

כפי שציינת - לא בארץ

ובכלל מקרי טריפת אדם על ידי נחשים נדירים למדי. רק האנקונדה ומינים מסויימים של פיתונים מסוגלים לזה וגם אז רק פרטים גדולים מאד.

למעלה