אשראי וטיול

Fellowship

New member
אשראי וטיול

מתנצל מראש על רדידות השאלות לאור שאר הנושאים הגוררים התלהמות רבתי

אנו מתכננים את טיול הקיץ, העלות של כל מה שמזמינים מראש היא כ 30K$,
בנוסף, במשך הטיול נוציא באיזור ה 10K$.

1. מסגרת האשראי של אישתי ושלי יחד היא רק 20K$, אני צריך לגהץ 30K$,
אני מניח שאני יכול לגהץ חלק, לפרוע את החוב לחברת האשראי וחוזר חלילה, האם יש דרך נוחה יותר?
אני יכול לשלם פשוט ב Debit Card, אבל אפסיד את ה Reward שמקבלים באשראי (כ 300$-400$),
והטבות נוספות עבור חלק מהעסקאות, במידה ומבוצעות באשראי (כמו ביטוח לרכב שכור וכו').

2. ההוצאות בחלק מהטיול תהיינה במטבע זר, ובכל מקרה שקלנו להוציא בקרוב כרטיס אשראי נוסף,
חשבתי על הכרטיס הזה: Bank of America Travel Rewards Credit Card,
החלק החשוב הוא פטור מדמי כרטיס ומעמלת מטבע זר,
בנוסף הוא מעניק בונוס נקודות בשווי של 250$ לשימוש בעסקאות תיירות.
האם יש כרטיס מומלץ יותר שיש לו פטור מדמי כרטיס (חובה) ומעמלת מטבע זר?

vinney

Well-known member
הנושא האהוב עליי!

1. נכון. אתה יכול לבקש הגדלת מסגרת (זה לרוב גורר בדיקת אשראי), אבל אם אתה מתכנן לבקש כרטיס אשראי חדש - לא נראה לי שכדאי לך. שלם, פרע, שלם שוב, וחוזר חלילה. במילא אתה לא מתכוון (אני מקווה...) לגרור את החוב ולשלם ריבית, אז מה משנה לך אם תפרע כמה ימים קודם?
&nbsp
2. הgo-to שלי זה Quicksilver card של CapitalOne. אין עמלות מטבע חוץ, אין דמי חבר, והכי חשוב - זה כרטיס שנועד לאנשים שנוסעים. אז לא צריך לעשות את כל הסיפור הזה של "להודיע לבנק שנוסעים" או להתקשר מאמצע שום מקום ולשאול למה לא אישרו לך את הכרטיס בסופר (קרה לי עם Citi, למרות כל ההודעות, כמה פעמים רצוף באותה הנסיעה). הם גם נותנים איזה 1.5% של cash back. יש לי כמה כרטיסי נסיעות (מכל מיני סיבות), אבל quicksilver זה הכרטיס שתמיד נוסע איתי, כי הוא תמיד יעבוד.
&nbsp
לגבי BoA - אין לי שום דבר טוב להגיד על הבנק הזה באופן כללי, זה אחד הבנקים היותר גרועים מבחינת שירות הלקוחות בארה"ב (אפילו יותר גרוע מהשיטיבנק...).

Fellowship

New member

1. אכן עדיף כבר להוציא כרטיס נוסף, אז בינתיים נשלם, נפרע וחוזר חלילה,
ללא גרירת חוב כמובן, פשוט נשלם, מייד כשהעסקה תהפוך Posted אז נפרע,
המסגרת תתפנה וחוזר חלילה.
&nbsp
2. תודה, אבדוק את הכרטיס.
&nbsp
בנוגע ל BofA, בדומה לבנק דיסקונט בישראל, אין לי דברים טובים לומר, אבל גם לא דברים רעים,
אז מבחינתי זה דבר טוב, אבל מבלי לומר אותו, מכיוון שאחרת יש סתירה פנימית

אין שום עמלות שוטפות בחשבונות, אני לא צריך מהם שום דבר,
ובפעמים הבודדות שכן צריך משהו, אני מקבלים מענה סביר,
בבנק דיסקונט זה נוח יותר, מכיוון שעונים לי במהירות למיילים וגם מבצעים הנחיות בהתאם לכתוב,
ב BofA לא מאפשרים לי (אולי לכולם) להעביר פקודות במייל.

debby12

New member
מנהל
שיטי-בנק זה מעולה

לא הכרתי את זה. הם גם גובים 30 דולר לחודש דמי ניהול חשבון אם היתרה במשך החודש נמוכה מ-50 אלף דולר. גם בו-פה גובים?

יש לי סיפור עגום עם שיטיבנק. פעם הייתי בחו"ל בנסיעת עבודה ולדאבוני נזקקתי לכסף מזומן מקומי (זה היה באירופה אגב, לא במדינת עולם שלישי אם זה משנה משהו). עצרתי בכספומט מקומי, הכנסתי הכרטיס והקוד - והמכונה הודיעה לי שלא אוכל לקבל מזומן. ניסיתי עוד כספומט או שניים - אותו דבר. התקשרתי לשיטיבנק - ושם הם הודיעו לי שבאיזה אודיט הם גילו שאין להם את מספר הסושיאל סקיוריטי שלי מחובר לחשבון ולכן החשבון מושעה!. הם חלילה לא טרחו לפנות אלי כדי להודיע לי את זה או לבקש שאתקן את החסר.... הצעתי לתת להם את המספר מיד אבל לא לא - הם אמרו שאי אפשר ואני צריכה להתייצב בסניף שלהם עם תעודה מזהה וכרטיס הסושיאל שלי. כל זה בעודי באירופה מתחננת לשיטינק שיתנו לי להוציא איזה 80 יורו במזומן מהחשבון שלי.

נשבעתי אז בו במקום שאעזוב אותם לכשאחזור. אבל זו היתה יותר מדי טירחה עם כל ההוראות קבע וכו' - אז עזבתי את זה.

vinney

Well-known member
הוראות קבע??

יש דבר כזה בכלל?
&nbsp
כשהם סגרו לי את הכרטיס והשאירו אותי עומד עם העגלה מול הקופאית בסופר בלונדון פעמיים רצוף - סגרתי את הכרטיס, לא זוכר אם זה היה אחרי שחזרתי או לא, אבל שיחת הטלפון לא הייתה נעימה.
&nbsp
עם הבנקים - אם לא מצביעים ברגליים אז לא מצביעים בכלל, אין שום דרך אחרת להשפיע עליהם.

debby12

New member
מנהל
איך אתה משלם חשבון מים/חשמל/גז וכו'?

אצלנו זה הולך בהוראת קבע. ויש לנו גם הוראות קבע אחרות - למשל לחשבון החסכון של הילדות לקולג'
, לאורתודנט (שלא מקבל כרטיסי אשראי כדי לא להפסיד מילימטר מהמיליונים שהוא עושה) ועוד הרבה הרבה דברים

בנוסף, אני מעדיפה בנק שיש לו גם סניפים בינ"ל יען כי מרבה ליסוע לצרכי עבודה. סניפי שיטיבנק יש גם באסיה ובאירופה.

vinney

Well-known member
המם....

חשבונות אני משלם או דרך כרטיסי אשראי (עדיף, כי הם נותנים הרבה cash back) או דרך האתרים שלהם. כמה דברים אני משלם דרך bill pay, אבל לא רואה הרבה בעיה לקנפג bill pay, מה גם שהרבה בנקים תומכים בbill-pay אלקטרוני כך שהחשבון המלא מופיע באתר הבנק וצריך רק ללחוץ כפתור "שלם" (או להשאיר להם לשלם אוטומטית בdue date).
&nbsp
&nbsp

debby12

New member
מנהל
תודה

הקטע הזה של לשלם כל חשבון באופן אינדיבידואלי דרך האתר הוא משהו שאני מעדיפה לא להשקיע בו זמן, גם אם כרטיס אשראי היה נותן משהו חזרה). כל אחד ומה שמתאים לו.

בנוסף אצלנו, חלק מהחשבונות (למשל, מיסי מקרקעין - אותם אי אפשר לשלם בהוראת קבע) גובים 2.5% או 3% עמלה למשלמים בכרטיסי אשראי

מה ההבדל בין bill pay ל-ACH (הרשאה לחיוב חשבון = הוראת קבע)? אני מכירה ACH - בזה אני משתמשת. לא מכירה ביל-פיי - אשמח להסבר

vinney

Well-known member
אני משתדל להמנע מלתת את הפרטי בנק שלי אם אפשר

לפעמים אי אפשר - חשבון המים למשל אפשר לשלם רק בACH, אבל גם אז אני מקליק כל חודש ולא נותן להם לחייב אוטומטית בלי שתהיה לי אפשרות לבדוק מה הם שמו לי שם בחיוב.
&nbsp
bill pay זה שירות של בנק בו הם שולחים שיק (שלהם לרוב, לא מחשבון שלך) למי שאת אומרת. עם הרבה ספקים גדולים (כמו PG&E או COMCAST) יש להם שיטה לקבל את החשבון ולהעביר את החיוב בצורה אלקטרונית, אז אני רואה את חשבון הגז שלי כבר באתר הבנק עצמו ובכלל לא מתעסק עם PG&E. היתרון של זה הוא שיש לך את רשימת הPAYEES שלך במקום אחד, ואם את רוצה לעבור חשבון - פשוט צריך להעתיק, במקום לנסות לזכור למי אמרת לחייב איזה חשבון מתי.

Boston Guy

New member
בעניין ה"אל תחייב אותי אוטומטית" אני עם ויני

כשמדובר בחיוב בסכום קבוע (כדוגמת דמי מנוי לעיתון המקומי וכיוצ"ב) - אני פחות מקפיד. בסופו של דבר - מכון הכושר, העיתון וכיוצ"ב לא לא יכול לשנות את סכום החיוב בלי להודיע לי מראש, וגם לא הגיוני שהם יקפיצו את סכום החיוב בצורה קיצונית בבת אחת.

אבל כשמדובר על דברים כמו "חיוב על צריכה" - כל מני דברים יכולים לקרות...
כבר קרה לי שקיבלתי בחודש מסויים חשבון מים שהיה גבוה פי 5 מהחשבון הקודם, בגלל שגיאת קריאה... ואם החיוב היה אוטומטי - הייתי מקבל "מכה" לא צפוייה בחשבון הבנק, בלי אזהרה מוקדמת.
במקרה קיצון - זה יכול להכניס אדם לאוברדראפט בלי שהוא בכלל ידע מזה.

לכן אני מעדיף לעשות "הוראות קבע" בכרטיס אשראי. זה נותן זמן לעשות דיספיוט, או לעבוד מול הספק שיתקן את החיוב.

ואם זה חיוב בעבור צריכה כלשהיא, או משהו שעלול להשתנות בצורה רצינית - הגישה שלי היא "קודם תראו לי את החשבון, ואז אני אחליט איך ואם לשלם אותו".

liat1271

New member
בדיוק רציתי לעשות חיוב אוטומטי לחשבון המים

בתשלום בכרטיס אשראי, ראיתי שיש אפשרות הגביל את הסכום, שהם יכולים למשוך.

Boston Guy

New member
נשמע טוב. מצד שני - אצלנו זה חשבון רבעוני, אז 4 פעמים בשנה

אני צריך "להתמודד" עם החשבון הזה... עדיין נמצא במעטפת היכולות שלי. זה לא שמגיעים 12 חשבונות מים כל חודש.
מכיוון שהיום 99% מהספקים מאפשרים לשלם להם דרך האינטרנט, לפחות מספר הצ'קים שפעם הייתי צריך לכתוב ומספר הבולים שהיה צריך להדביק על מעטפות הצטמצם למשהו כמו 2 בשנה... לפני 20 שנה זה היה יותר מ 20 כל חודש.

liat1271

New member
אצלנו בדיוק שינו את התשלום של חשבון המים

מרבעוני לחודשי
והאתר שלהם מיושן, אי אפשר לשנות את תאריך התשלום.

Fellowship

New member
בו-פה = BofA?

אם כן, אז הם לא גובים דמי ניהול חשבון כל עוד היתרה היא לפחות 2K$.

Boston Guy

New member
לא יודע לגבייך - אני תמיד נוסע עם כמה כרטיסים עלי...

אני נוסע עם לפחות כרטיס אשראי אחד מכל סוג (אמקס, ויזה, מאסטרקארד), ועם לפחות שני כרטיסי דביט (לרוב שלושה) - משלושה חשבונות בנק שונים בשלושה בנקים שונים.

יצא לי כבר בנסיעות עסקים (ונסיעות פרטיות) למצוא את עצמי במקומות שלא מוכנים לקבל כרטיס אשראי של מאסטרקארד, אבל כן מוכנים לקבל כרטיס אשראי של ויזה. יצא לי כבר להתקל באמצע נסיעה לחור שכוח אל במצב שרשת הסליקה של ויזה "נפלה" והכרטיסים שאתמול עבדו בלי בעייה היום מקבלים DECLINE - אבל מאסטרקארד עובר בלי בעיה. ואמריקן אקספרס זה בכלל אופרה - אהובים ומקובלים מאוד במזרח הרחוק, הרבה פחות במזרח אירופה...
וגם בענייני משיכת מזומנים בכספוחור - בדיוק כדי לא למצוא את עצמי במצב של "אין לי איך למשוך מזומן", אני דואג שיהיה לי יותר מכרטיס כספוחור אחד איתי.
כך, אם המחשב של CHASE נפל (קרה לפני כשבועיים - היה להם DOWNTIME של יותר מ 12 שעות שבהם שום עיסקת דביט לא עברה, בשום מקום בעולם) - עדיין יש לי כרטיס אחר שכן עובד.

בכלל - אני לא מחזיק את כל הפעילות העיסקית שלי בבנק אחד (וגם לא בשניים, או שלושה...). המשכורת שלי נכנסת ב DIRECT DEPOSIT לשני בנקים שונים (חלק לבנק א' וחלק לבנק ב'), המשכורת של אישתי נכנסת לשני בנקים אחרים (להלן בנק ג' ובנק ד'). זה שיש DIRECT DEPOSIT מרצה לפחות שלושה מתוך הבנקים הללו ופוטר אותנו מתשלום עמלות ודמי ניהול בהם. ובבנקים אחרים שלנו בכלל אין עניין של דמי ניהול ועמלות...

טיפ לגבי כרטיסי אשראי בנסיעות - חשוב מאוד לדעת מה ה PIN של כרטיס האשראי. (לא ה CASH ADVANCE PIN - אלא ה PIN של כרטיס האשראי עצמו). למרות שבארה"ב אנחנו בכלל לא משתמשים ב PIN, כי כאן רשתות הסליקה עובדות רק עם ה CHIP, ברוב שאר העולם זה CHIP+PIN. ולמרות שלא משתמשים בו, לכל אחד מכרטיסי האשראי בעלי ה CHIP שמונפקים בארה"ב יש PIN - שבמקרים מסויימים בכלל לא טורחים להעביר ללקוח.

vinney

Well-known member
זה לא נכון שלרוב כרטיסי האשראי יש PIN

בארה"ב מנפיקים לרוב כרטיסי CHIP+SIGNATURE ואין להם PIN. זה יצר קצת בעיות באירופה שם לא הכירו כזה דבר ולא הבינו למה אנשים לא יודעים מה הPIN שלהם. כי אין להם. עכשיו ברוב המקומות המתויירים כבר מכירים, בנסיעות האחרונות שלי באירופה לא היו לי בעיות.
&nbsp
יש בנקים גם בארה"ב שמנפיקים CHIP+PIN ונחמד אם יהיה לך אחד מהכרטיסים האלה (ברקלי למשל, או CITI עסקי), אבל לא קרה לי שלא הצלחתי להסתדר בלי בשנתיים האחרונות.

vinney

Well-known member
לא זוכר את הסטטיסטיקות

אבל Citi, Chase, Boa ו Capital One מכסים את מירב בעלי כרטיסי האשראי בארה״ב.
&nbsp
לגבי סיטי, בטבלה שלך רשום שהם מציעים, אבל (כמה שידוע לי, ותקן אותי אם אני טועה) זה רק לכרטיסים עסקיים (יש לי אחד). אני מניח שזה גם המצב בBoA.
&nbsp
https://www.creditcards.com/credit-card-news/market-share-statistics.php

liat1271

New member
לא זוכרת שבקשו מאיתנו PIN באירופה

בעבר, כשלא היה צ'יפ לכרטיסי אשראי, היו מקומות שלא יכולנו להשתמש בכרטיס, בשני הביקורים האחרונים שלו באירופה, לא היתה בעיה עם כרטיסי האשראי. לחלק מהם יש לי קוד, אבל אני לא זוכרת אותם

למעלה