אשראי וטיול

debby12

New member
מנהל
תודה

היו עלי כמובן כמה וכמה כרטיסי אשראי שעבדו בלי בעיה. אבל לא סידרתי להם PIN אז לא יכולתי למשוך איתם כסף מכספומט. בינתיים סידרתי לאחד.
לגבי כרטיס ATM- מבחינתי less is more - פחות דברים לאבד - אז אני מעדיפה רק אחד

סקרנת אותי לגבי ארבעת החשבונות (להלן א',ב', ג', וד'). למה כל כך הרבה בעצם? האם זה מהחשש שהמחשבים של 3 מתוך הארבעה יקרוס?

קרה לי לא מעט באמת בתשלום באירופה (בה נהוג שהמלצר בא לשולחן עם מין מחשבון סליקה ביד) שהמכשיר ביקש ממני PIN. מכיון שלמיטב ידיעתי אין כזה - אז המצאתי אחד. זה תמיד עבד (למרות שלא תמיד המצאתי את אותו אחד). נסתרות דרכי הפין.... (punn and PIN intended)

Boston Guy

New member
שריטה פרטית שלי. פיזור סיכונים ואי תלות בספק יחיד.

אני לא מוכן להגיע למצב כמו שתיארת של "זה מסובך מדי להתנתק מהספק שמתעלל בי אז אני נשארת איתו". ב"מערכות היחסים" עם ספקי שירות - אני משתדל לא להיות תלוי בספק אחד.
זו גם הסיבה שאני ממעט להשתמש ב"הוראות קבע" ישירות מחשבון הבנק. למעט תשלומי משכנתא - אין לי כאלה. בכלל.

אני משתדל לשלם חשבונות ותשלומים קבועים בכרטיס אשראי, אלא אם כן זה כרוך ב"קנס" (למשל - תשלום "ארנונה" אצלנו דורש "קנס" של 5% על תשלום בכרטיס אשראי... שזה הרבה מאות דולארים בשנה).
ומה שקשור לעסק אני משלם בכרטיסי האשראי העסקיים כך שזה מנותק מהסטוריית האשראי האישית שלי.

יש לי דף אקסל חביב שבו אני מחזיק רשימה של אילו תשלומים קבועים יורדים מכל כרטיס אשראי, עם המידע לגבי כל אחד מהם (מה צריך לעשות כדי לשנות את הכרטיס). שם גם כתוב מתי כל כרטיס אשראי פג, כך שאני יודע במבט חטוף את מי צריך לעדכן כשמגיע כרטיס חילופי או מעדכן תאריך התוקף.

אם בנק מעצבן אותי - יקח לי 10 דקות לסיים את מערכת היחסים איתו. זה מה שעשיתי ל BofA לפני כמה שנים. אני משנה במחלקת ה payroll של המעביד הרלוונטי את הוראת ה direct deposit, מחכה שזה יכנס לפעולה - ואז סוגר את החשבון.

כל הלוגיסטיקות האלו שורפות לי כמה שעות בחודש, אבל לפחות נותנות לי הרגשה כוזבת שאני שולט בפיננסים ולא הם בי.

Fellowship

New member
"הרגשה כוזבת"

debby12

New member
מנהל
מה שמתאים

אני מעדיפה לחסוך את השעות האלה ובמקומם להפסיד קש-בק (וגם - זה פחות מטריד אותי).

בנוסף, אני תמיד מדמיינת את עצמי מתפוצצת עם איזה מטוס לא-עלינו (ואני מרבה לטוס...), ורוצה שיהיה יותר פשוט לרמבו והילדות לסדר את הפיננסים בבחינת less is more (אצלנו אני זו שיותר שולטת במספרי החשבונות, מה פוקע מתי וכו')

אנחנו דוגמא קלאסית להעדפות שונות

וואו, איך אתה מנהל את כל זה?

משהו כמו מינט? "סתם" מסמך אקסל?
&nbsp
יש לנו היום שני חשבונות בנק וכמה כרטיסי אשראי ולא מצאתי דרך באמת נוחה להתנהל עם כל זה.

Boston Guy

New member
שילוב של מינט, כמה אקסלים ותייקנות כפייתית

אני לא מרגיש שאפשר לסמוך ב 100% על מינט. הוא כלי נחמד וזה עוזר לראות את כל החשבונות והכרטיסים על דף אחד - אבל בהרבה מקרים מצאתי "פשלות סינכרון" שבהן מינט איבד קשר עם מוסד פיננסי זה או אחר לכמה ימים, או התבלבל לגבי תשלום חשבון של כרטיס אשראי ו"ראה" את הזיכוי בחשבון של כרטיס האשראי כמה ימים לפני שהוא "ראה" את החיוב בחשבון הבנק שממנו הכסף יצא... ואז מינט מראה לי תמונת מצב לא מציאותית שבה לפי מינט יש לי יותר כסף ממה שבאמת יש בחשבונות.

הצורה שאני מנהל את זה קשורה לצורה שבה הזיכרון שלי עובד.
"צרובה" לי בראש תמונת המצב הפיננסית שלי, ואני זוכר את כל רשימת מה צריך לשלם לאן ומתי. זה לא משהו רצוני - זה פשוט ככה אצלי.
זה כמו שאני זוכר את מספרי חשבונות הבנק כולל הראוטינג נמבר של המוסד הפיננסי - יש לי בראש את ה"תמונה" של הצ'ק בפינקס הצ'קים, ואני "קורא" את המספרים משם.

יש לאישתי סיפור משעשע על הפעם (מזמן... לפני המצאת הסמארטפון והאפליקציות) שבה נשדדתי בזמן נסיעת עסקים בחו"ל וצילצלתי אליה משם כדי שתתקשר לכל חברות האשראי ותקפיא את הכרטיסים. היא מספרת איך במהלך שיחת הטלפון עברנו כרטיס כרטיס, ואני אמרתי לה באיזה תיק מסמכים בבית ותחת איזה חוצץ היא תמצא את ה STATEMENT של כל אחד מהכרטיסים, ואיפה כתוב בכל אחד מה STATEMENT מספר הטלפון שאליו צריך להתקשר כדי לבטל את הכרטיס... כי יש לי בראש "צילום" של כל תיקיית מסמכים בבית ושל כל STATEMENT.

debby12

New member
מנהל
מינט?

קצת מופתעת יען כי בתור מישהו שמצטייר כזהיר-חששן קמעא, זה לא מלחיץ אותך להעלות לאיזו אפליקציה מקוונת את כל נתוני חשבונות הבנק/כרטיסי האשראי שלך?

(אולי זה לא מה שמינט עושה - אבל זה מה שחשבתי....)

Boston Guy

New member
מלחיץ? קצת. אבל מינט טוען שיש לי יותר מ 40 חשבונות פיננסיים.

כשמינט מתעדכן הוא "סופר" מה חשבונות הוא צריך לעדכן - והמספר הזה די גדול אצלי. אני מעדיף שיהיה לי לפחות כלי ריכוזי אחד שנותן לי תמונה כוללת, בנוסף לגישה הישירה לכל אחד מתריסר או יותר המוסדות הפיננסיים שאיתם אני עובד.

כלום לא בטוח בימים טרופים אלו. כל כמה שבועות מגיע עוד מכתב ממוסד זה או אחר שמודיע לי שפרצו להם ושיכול להיות שהנתונים שלי זלגו החוצה. ולא מדובר ב"מוסדות קיקיוניים"... אחד הברוקרים הכי גדולים בארה"ב, רשתות מסחר ענקיות, וגולת הכותרת - אחת משלוש ה"קרדיט ביורו" שנפרצה והזליגה את הפרטים של יותר מ 100 מליון אמריקאים.
אז מה לעשות? לחזור לתקופת האבן, להחביא את הכסף מתחת לסלע במערה שלי ולתקשר עם החברים על ידי איתותי עשן מדורה ביום ותופי טם-טם בלילה?

החיים מלאים בסיכונים. עוד כמה דקות אני צריך לצאת לנסיעה של כמה עשרות מיילים בכבישים שעמוסים ב MASSHOLES (כינוי חינני לנהגי מסצ'יוסטס).
מכיוון שהשעה 12 בצהריים כבר עברה, חצי מהם מן הסתם כבר שיכורים כלוט (מורשת אירלנד מאוד חזקה כאן) והחצי השני כבר עישן חצי ערוגת איזדרכת (עכשיו כשזה חוקי אצלנו) והכל אצלו צחוקים ושאנטי.
ויש ביניהם שגם וגם.

הוראת קבע באמת קל להעביר

אני מעדיף להגדיר auto-pay באתר של נותן השרות ולא באתר הבנק. בכל אופן, מעדכנים פרטי חשבון - וזהו.
חבל להשאר עם נותן שרות גרוע בגלל משהו שאפשר לפתור בכמה דקות.

איי ל

New member
מנהל
יש לי שני כרטיסים של Capital One

אחד מהם הוא ה Venture והשני הוא Spark.
שניהם נותנים 2%, הראשון הוא מיילים (שניתן להמיר לקאשבק) והשני הוא קאש בק.
שני הכרטיסים הם בעלי דמי חבר, אבל הסכום של $95 שווה את החצי אחוז הנוספים, שבמקרה שלי שווים לפחות פי עשר.

liat1271

New member
גם לי יש את שני הכרטיסים האלה

אבל יש לי עוד כמה כרטיסים

corrigenda

New member
צ׳ייס preferred יכול להשתלם למרות העלות השנתית

אני הוצאתי אותו אחרי שבדקתי והסקתי שמבין הכרטיסים ללא עמלות מט״ח הוא זה שהכי סביר שיאושר למי שאין לו היסטוריית אשראי משמעותית.

יש לו עלות שנתית של $95 אבל רק מהשנה השנייה ואפשר לבטל לפני המועד (דיסקליימר: זה מה שכתוב באתר שלהם, לא ניסיתי לצאת כי החלטתי שמשתלם לי להשאר גם עם העמלה הזו). קש-בק של 2% על הוצאות travel ובונוס למשתמש חדש של קש-בק בשווי $500 (אולי השתנה קצת בינתיים) אחרי שהוצאת סכום שהוא פחות מרבע ממה שאתה ממילא מתכנן לגהץ עכשיו.

במקומך הייתי מחשב ש - 500 + 2% * 30k זה מספיק כסף כדי שאטריח את עצמי לבטל כרטיס בתוך שנה, אבל לך אולי יש כיסים עמוקים משלי

Fellowship

New member
בהחלט שווה את הטרחה, אבדוק, תודה. אגב, יתרון מטופש אבל נוח

לכרטיסים של BofA, הוא שאני צופה ומבצע פעולות בכרטיס,
דרך אותו אתר ואותו שם משתמש וסיסמא שיש לי לבנק עצמו
ולא צריך לנהל עוד אתר, עוד שם משתמש, עוד סיסמא ועוד מקום בזכרון

למעלה