אשת השבוע!

אשת השבוע!

איחור קל בשל החג

אשת השבוע שלנו היא.. dori78!

עשרה דברים שאת אוהבת בעצמך וגורמים לך להרגיש טוב.
שאלות מחברי הפורום.

תהנו וחג שמח!

[נ.ב. - מתנדבים נוספים דרושים! שלחו לי
]

dori78

New member
ובכן...

אני מאוד אוהבת את השיער שלי, מעולם לא התעסקתי עם צבעים ושאר שטויות והוא בריא מאוד.
אני אוהבת את העובדה שבשנים האחרונות אני יותר פתוחה לאנשים חדשים וחוויות חדשות.
אני אוהבת את העובדה שאני לומדת לעמוד מול אנשים, הפסקתי להתחבא.
יש לי חוש טבעי לשפות, ככה שאני יכולה ללמוד די מהר. זה מאוד שימושי כשנוסעים לחו"ל ואפשר להסתדר די מהר, גם במקומות שלא דוברים אנגלית. מצד שני - הפעם האחרונה שהייתי בחו"ל, היתה לפני חמש שנים וחצי, ככה שלא ממש יוצא לי להשתמש ביכולות האלה...
אני מאוד אוהבת בעלי חיים, אני חושבת שלמדתי מהתנהלות עם בעלי חיים על התנהלות עם בני אדם.

עד פה לעכשיו, כי אני בין טיול לטיול.
בערב עוד חמישה חתולים

dori78

New member
אוהו...

כילדה, מרבית בני האדם נראו לי די דומים.
לא היתה לי אינטראקציה עם אנשים מעבר למינימום הנדרש.
כל התנהגות שלא הייתי רגילה אליה, נתפסה בעיניי כמשהו חריג, מוזר ולעתים אפילו ראוי להוקעה.
בעלי חיים, מצד שני, היו לי מאוד ברורים בשוני שלהם, מגיל די צעיר.
חתול לדוגמה, שנתפס בעיניי הרבה אנשים כמו כלב קטן - הוא חיה שונה לחלוטין מבחינה התנהגותית.
מרבית האנשים שלא אוהבים חתולים, מסבירים את זה ב"הוא לא נאמן כמו כלב, הוא לא מראה אהבה כמו כלב*" וכד'.
ואני תמיד עונה - אבל חתול זה לא כלב, למה שהוא יתנהג באותו אופן?
אז לקח לי זמן, אבל בסוף הבנתי שגם בני אדם הם לא אותו הדבר, יש התנהגויות שונות משלי וצורות חיים שונות משלי.
להשקפתי - כל עוד זה לא פוגע במישהו אחר - שכל אחד יעשה מה שטוב לו.
זאת גם הסיבה, שכתבתי שאני יכולה להיות בקשר חברי עם אנשים שלא בהכרח חושבים כמוני על כל דבר.

*אם זה מעניין מישהו - זה לא נכון, חתול בהחלט מסוגל להראות אהבה ולהיות נאמן, בעיניי הרבה יותר מכלב.
כי כלב זו חיית עדר, יש לו אהבה ונאמנות בילד-אין בגנטיקה, הוא רק מחפש מי מנהיג העדר, כדי להשליך עליו את זה.
אם חתול מראה לך אהבה ונאמנות - לדעתי זה שווה הרבה יותר, כי זה מתוך החלטה אמיתית ולא מתוך התניה גנטית.
זה לא אומר שאני לא אוהבת כלבים, אני אוהבת כמעט את כל סוגי החיות (כן, כולל נחשים).

Reyn

New member
מצחיק, אני הגעתי מאותה חוויה לתוצאה הפוכה

תמיד אהבתי וגידלתי חיות, ותמיד היה לי קל להתחבר לחיות שפגשתי (כלב ברחוב, לצורך העניין). הצרכים, הרצונות והמניעים שלהן פשוטים וברורים, ואין שום מחסומים תרבותיים כמו שיש לנו עם אנשים אחרים. מעולם לא הרגשתי שכל האנשים דומים, אלא שהם כל כך שונים זה מזה שלעיתים קרובות אנחנו מתקשים להבין אנשים שונים - יותר משאנחנו מתקשים להבין חיות ששייכות לגזע אחר לגמרי. זה אירוני. מה גם שהאינטראקציה עם חיות פשוטה בהרבה, יש פחות מקום לסיבוכים ומריבות.
כל זה רק גורם לי לחבב חיות יותר, ואנשים פחות.

dori78

New member
אני חייבת להגיד

שאני לא בטוחה אם הבנתי את הכוונה שלך.
קראתי את הפוסט ואני יכולה להגיד לך, שהרבה פעמים ניגשתי ללטף כלבים שהיו מחוברים ברצועה לבחור זה או אחר.
אין לי בעיה לפתח שיחה, גם אם אני עם אזניות. אבל אחרי כמה וכמה אי-נעימויות הבנתי, שהרבה מהגברים האלה היו בטוחים שבאתי ללטף את הכלב/ה כי רציתי להתחיל איתם. אחרי שהבנתי את זה, הפסקתי להתייחס לאנשים שמחוברים לכלבים שאני פוגשת ברחוב.

באופן כללי יש לי תחושה, שהרבה גברים מפרשים מחוות ידידותיות כניסיון התחלה.
זה לא כיף.

Reyn

New member
הנקודה היא כמובן לא הכלבים ובעליהם

הנקודה היא שאינטראקציה אנושית היא סבוכה ולעיתים קרובות מובילה למקומות לא רצויים, בדיוק כפי שתיארת הרגע, לעומת אינטראקציה עם בעלי חיים, שהיא פשוטה ובדרך כלל חיובית.

כשמתייחסים לנשים כמו אל כלבות

זה בהחלט עלול להוביל לאי הבנות.

(אין לי שום כוונה להעליב כלבות.)

dori78

New member
זה לא לגמרי מדויק

יש לי צלקת קטנה, מתחת לעין שמאל.

בשנת 2001, ממש יומיים אחרי פתיחת השנה האקדמית, הייתי בדרך לחברים.
ראיתי גולדן רטריוור מחובר לנער בן 14, שאלתי אם מותר ללטף ואחרי שקיבלתי תשובה חיובית ליטפתי.
גולדן, כידוע, הוא אחד מגזעי הכלבים הכי שקטים ונוחים, כך שלא חששתי.
אחרי שהכלב הגיב לליטופים בקשקושי זנב, כרעתי ברך והושטתי יד ללטף, הפעם כשאני פנים אל פנים עם הכלב.
תוך שניה הוא קפץ עלי, נתן לי ביס קטן בפנים (כיסה את כל הלחי, יש לי צלקת קטנה בפנים השפה העליונה ואחת מתחת לעין).
אחרי עוד שניה הוא שחרר, אני הרמתי את יד שמאל להגן על הפנים וחטפתי עוד ביס קצת מתחת למרפק.

נזקקתי לתפר ביד, שאחות קופ"ח המאוד מקצועית (NOT) החליטה להוציא אחרי שבוע וחצי. כמובן שזה נפתח והתאחה אח"כ בצורה די מגעילה, עד היום הצלקת הזו מזכירה לי שאחיות קופ"ח לא תמיד יודעות מה הן עושות.

התברר שהכלב הספציפי הזה,נאסף ע"י המשפחה מאחת העמותות, רק שהם לא טרחו להתייחס לעבר שלו.
זה כנראה כלב שעבר התעללות כזו או אחרת, הוא לא נשך אותי כי אני עשיתי משהו רע.
הוא נשך אותי כי זה זרק אותו לאיזו טראומה מהעבר.

ככה שגם אינטראקציה עם בעלי חיים יכולה להיות שלילית, אם לא מתייחסים לכל האינפורמציה.

לפי התיאוריה שלך, אם בחורה לא נותנת לך לגעת בה אחרי 4 דייטים ונרתעת מכל מגע, היא פשוט לא נורמלית.
אבל יכול להיות, שהיא עברה איזושהי חוויה שגרמה לה להירתע מגברים או ממגע באופן כללי.
אמרתי את זה כבר פעם ואני אגיד את זה שוב - תקשורת, תקשורת, תקשורת.
כל אחד הוא עולם ומלואו, לא תמיד כל החוויות הן חיוביות וזה יכול להשפיע על אינטראקציה עתידית, לפעמים בלי שליטה.
תדבר,תשאל, תהיה רגיש. יש לי תחושה שאתה עשוי לגלות הרבה דברים טובים על אינטראקציה עם אנשים...

Reyn

New member
לכן כתבתי ש*רוב* האינטראקציות עם בע"ח חיוביות

ולא כולן.

גם במקרה שתיארת היה הסבר יחסית פשוט להתנהגות של הכלב, רק שלא הכרת את ההסבר ולא זיהית את הסימנים לכלב שעלול לתקוף מתוך פחד (בד"כ אפשר לזהות את הסימנים, אבל אני מבין שבמקרה הזה הוא לא הציג אותם).

בכל אופן, לא ברור לי איזה חלק מהתיאוריה שלי לקחת לכיוון של "נורמלית/לא נורמלית". הרי כתבתי במפורש שהתנהגויות של אנשים נובעות מהשוני המובנה בינהם, ושזו הסיבה לכך שקשה יותר להבין אנשים מאשר חיות. בכלל לא דיברתי על חריגה מהנורמה או משהו כזה.
ובשביל תקשורת, תקשורת, תקשורת, צריכה קודם להתפתח תקשורת. בניגוד למקרה שתיארתי בפוסט ההוא עם האוזניות.

בכל אופן, לא התכוונתי להפוך את זה לתת-דיון שמתנגד באופן כלשהו לתחושותייך, שאני כמובן לא חולק עליהן. רק ציינתי כהערת אגב שהתחושות שלי בעקבות היכרות עם בע"ח הן שונות.

אני גם אוהבת בע"ח

חתול זו החיה האהובה עלייך? חתול מייצג קצת בעיניי את מה שהיינו רוצים להיות כאלו שיודעים לדאוג לעצמנו בלי לשים %^& על כולם
את עושה רושם של אישה עם ביטחון עצמי. זה תמיד היה ככה?
ושאלה נוספת מה משך אותך מלכתחילה לרשום בפורום הזה?

dori78

New member
שמחה לשמוע

אין לי חיה אהובה, אני בעייתית כשזה מגיע לחיות...
יש לי כמה חברים, שכשאנחנו הולכים ביחד ויש חתול או כלב (או סוס, לצורך העניין) בהמשך השביל, הם מיד תופסים לי את היד, כי אחרת אני אלך מיד ללטף (את מה שזה לא יהיה) ואגרום לעיכוב של כל הקבוצה...

את שני העשורים הראשונים לחיי, העברתי בתחושה שאני אחת הנשים הכי מכוערות ומטומטמות שמהלכות על פני הפלנטה.
זה למרות שהיו לי בני זוג החל מגיל 16, מה שמראה לך שביטחון עצמי וזוגיות לא בהכרח קשורים אחד בשני.
הייתי נעלבת ובוכה מכל שטות שמישהו אמר לי, ביליתי לא מעט שעות בקריאה ומלאכת יד בבית, כי לא כ"כ רציתי אינטראקציה.
היו לי 2-3 חברות, אבל גם איתן הרגשתי שהן בעצם עושות לי טובה שהן מבלות איתי.
עד כיתה ח', למשל, לא העזתי להקריא את שיעורי הבית שלי בכיתה, כדי שלא יגלו כמה אני סתומה. אז הגעתי לא פעם למצבים, שהמורה ביקשה ממני להקריא מה כתבתי (אחרי שהיא בדקה מחברות וחשבה שהתשובה שלי ראויה להקראה, כנראה) ואני פשוט הייתי תוקעת עיניים ברצפה וסותמת את הפה עד יעבור זעם. אני יכולה לשער, שחלק מהתלמידים חשבו שאני סוג של אוטיסטית, כי הייתי נסגרת באיזה סוג של בועה ולא מגיבה לאף אחד עד סוף השיעור.
בגיל 20 החלטתי שלא ייתכן להמשיך להרגיש ככה, בעיקר כי פגשתי אנשים ונשים שהיו בעיניי הרבה יותר מכוערים או מטומטמים (או שניהם גם יחד) ממני. אז הבנתי שיש פה בעיה, אבל לא ידעתי איך לפתור אותה. לקח לי עוד כמה שנים להחליט שאני עושה מעשה, התחלתי לדבר עם אנשים וליזום שיחות, סתם כדי ללמוד איך יוצרים אינטראקציה. בתקופה הזאת, היתה מישהי שקראה לי פעם "ידידותית-יתר". זה מאוד העליב אותי, אבל אחרי שהתגברתי על העלבון, הבנתי שאני עושה משהו נכון ברמה הבסיסית, רק "לוחצת" יותר מדי. אני רוצה לקוות שבסיום התהליך, אני אגיע לסוג של אמצע - ככה שאני אוכל לפתוח שיחות עם אנשים, אבל לא לכפות אינטראקציה על מי שלא מעוניין בזה...

אני נכנסת לכל פורום חדש שנפתח בפרדס - בד"כ זה כדי לגלות שאין לי מה לחפש שם, אבל מה אכפת לי לבדוק.
פה היו הודעות שהיה לי מה להגיד בהקשר אליהן, לאט לאט גיליתי שבעצם - גם אם אני נמצאת בזוגיות, זה לא אומר שיש לי ניסיון בכל האספקטים של זוגיות, ככה שבהחלט יכול להיות שאני מתאימה לפה. חוץ מזה, חלק גדול מהודעות ה"שלום אני חדש פה", תיארו תחושות שאני זוכרת באופן חד ומאוד כואב, ככה שאני בהחלט מתחברת למה שאנשים פה כותבים.

מקווה שלא שכחתי כלום...
הזיכרון בגילי, את יודעת

מנומשת27

New member
איך אפשר לא לאהוב שיער סגול?

שאלות

1. מה עושה לך את זה בגבר?

2. מה מוריד לך מגבר?

3. מהי החיה הפנימית שלך?

4. מה השיר האהוב עליך? (אפשר גם להתלבט בין 2-3)

למעלה