אש אש מדורה

אש אש מדורה../images/Emo117.gif

קאבר - טוב או רע ? דוגמא מעולה לקאבר מעולה היא החידוש של take that ביחד עם לולו ל-relight my fire אי שם באמצע שנות התשעים. מעבר לזה שהשיר מדהים בביצוע הנ"ל, הוא גם קיבע סופית את מעמדה של טייק ד´את בישראל כלהקה מצליחה (ובמילים אחרות - הצליח במצעד של נחשון...
). אכן, קאברים עושים רק טוב...

MARMELAD

New member
אייי המצעד של נחשון

אכן קאברים זה דבר מופלא... מקפיצים זמרים אלמוניים בכמה דרגות בלי להתאמץ בכלל. חוץ מזה מאוד מעניין לראות איך מעבדים שיר קלאסי בצורה עדכנית. הבעיה היא כשהחידוש לא יותר מוצלח מהמקור - אם זה כי הזמר/ת אנמיים או כי העיבוד מזעזע. ואז זה עושה רק רע. חידושים מוצלחים: Killing me softly - Fugees Lady Marmelad - Duhhh Billie Jean - שכחתי מי חידש אבל זו גרסת רוק נהדרת מלפני משהו כמו 6-7 שנים We Are The Champion - Robby וכל הדיסק החדש שלו חידושים שחבל שנעשו: It´s a raining man - Gery Halliwell Lady Marmelad - All Saints (למרות שזה לא יצא כסינגל אלא כבונוס לסינגל אחר) It´s a raining man - The Weather Girls + Ru paul

לא לא לא

החידוש של All Saints היה בסדר גמור, באמת שהן לא הזיקו, הקליפ אמנם קצת מזיק לעיניים, טוב בסדר, מזיק הרבה לעיניים, אבל השיר בהחלט סביר.

**Blue-Lagoon**

New member
אההההה

אמנם אני די מחבבת את LADY MARMELAD בגירסה של כל הבנות למיניהן אבל איך אפשר להגיד שהגירסה של ALL SAINTS לא יפה ביזיון אכזבת גיא

MARMELAD

New member
אוי , קרציות ../images/Emo6.gif

מה אתם מתאכזבים? טעם מוזיקלי, יו נואו, אי אפשר שכולנו נאהב את אותם הדברים. אם הייתי רוצה הסכמה הייתי מדבר עם עצמי...

אני שונאת קאברים!

לפי דעתי זה סתם טריק מסחרי של להקות\זמרים בלתי מוכרים עושים כדי להכנס למקום הראשון, חוצמזה שהמקור הוא תמיד הטוב ביותר (לדעתי)
חולת נפש

האמנם ?

אני רק אציין שלושה שמות : ג´רי האליוול - זמרת די מוכרת שלא בדיוק צריכה אזכור חוזר. דיאנה קינג שהפיחה חיים בI Say A Little Prayer וכמובן - Duran Duran שא. לא היו חדשים ב. אני ממש בספק אם השאיפה להגיע למקום הראשון זה מה שעשה להם את זה כשהחליטו לחדש את perfect day

ג´רי האליוול היא לא הכי מצליחה שייש

אם לא שמת לב היא דיי נעלמה, ודיאנה קינג גם אז לא הייתה ממש הכי מוצלחת, חוץ מזה יש גם זמרים שאין לי מושג למה הם עושים קאוור. יש שירים שעדיף שהם ישארו קלאסיים, ושאנשים יכירו אותם בזכות השירים שהם היו ולא בגלל שאיזה זמר פופ חידש אותם.
חולת נפש

אכן , יש קאברים משובחים

לייטנינג סידס חידשו את YOU SHOWED ME ועשו לו רק טוב, כך גם ברנד ניו הביס לשיר הפלאי YOU´VE GOT A FRIEND , וכמובן החידוש הגדול של ג´ורג´ מייקל ומג"ב(מרי ג´יי בלייג´) לAS של סטיבי וונדר. לגבי טייק דאת´ אזכיר רק שהשיר שגרם להם לפרוץ לתודעה הוא קאבר (COULD IT BE MAGIC) . לגבי דוראן דוראן נדמה לי שזה מתוך הדיסק הקרוי בפשטות GREATEST HITS .

צודק

could it be magic הכניס אותם לתודעה בבריטניה וביתר העולם..אצלנו רק הדואט עם לולו השלים את המהפך אחרי pray המוצלח.

KM-AIR

New member
זה לא היה באף אלבום שלהם

עד כמה שידוע לי, אבל אני אבדוק את זה בבית ואחזור אליכם עם תשובה

**Blue-Lagoon**

New member
אמנים לא מוכרים?

מריה קארי לא מוכרת? בגלל זה היא היתה צריכה לחדש את AGAINST ALL ODDS? וכמובן גם את WITHOUT YOU שאין לי מושג של מי הוא במקור WESTLIFE שחידשו את MORE THAN WORDS הם לא מוכרים? LIMP BIZKIT שעשו קאבר ל WISH U WERE HERE לא מוכרים? ונתנו לך מלא דוגמאות אחרות לא מספיק?

GEL

New member
מדונה-אמריקן פאי

לדור שלא ידע את דון מקלין.................אחלה קאוור לדעתי

לא חוכמה

השיר המקורי הוא לדעתי אחד הגרועים שהיו אי פעם. איטי, משעמם וארוך כאורך הגלות.אפילו אמנים גרועים ממדונה היו יכולים לעשות ניסים ונפלאות עם השיר הזה

Tom2002

New member
דווקא אמנים מאוד מוכרים מבצעים קאב

קאברים!!!!!!!!!!!!!!!!! הנה כמה דוגמאות: Britney Spears - (I can´t get no) satisfaction Christina Aguirila, Mya, Pink, Lil Kim - Lady Marmalade Westlife - Uptown Girl ויש עוד מלא... אם בריטני ספירס לא מוכרת, כריסטינה אגורילה לא מוכרת, ווסטלייף לא מוכרים.... אז מי כן?? Jhfr GFfd - וסתם המצאתי את השם הזה!!

חולוני

New member
Without You במקור של Nilsson.

וכמובן שהמקור הרבה הרבה יותר טוב, יש לי אותו באחד מאוספי האייטיז שלי.. ובכללי, קאברים זאת קללה (כמובן שתמיד יש יוצאי דופן, אבל לא לעיתים קרובות..).

חולוני

New member
אהה, בעצם זה לא אוסף אייטיז..

זה אוסף של שירים מכל הזמנים, כי השיר הוא מ-71.

למעלה