אתאיזם זאת היא שטות,

DRYICE

New member
אתאיזם זאת היא שטות,

אתאיזם, הוא אמונה, ולמעשה זאת אמונה שטותית ביותר מדובר באמונה שאין אלוהים. כל בר דעת יודע שלא ניתן להוכיח בכלים לוגיים או מדעיים את קיום האלוהים. וודאי וודאי שלא ניתן להפריך את קיומו של האלוהים. ואילו האתאיסטים נוטים לראות את עצמם, כטובים יותר מהמאמינים למיניהם שכן הם הגיעו לאמונתם בלא כלום דרך מחשבה הגיון כל מיני רעיונות נפלאים כאלה רבים מן האתאיסטים משוכנעים כי ביכולתם להפריך את קיום האל, או לפחות להוכיח מעבר לכל ספר שהדתות המרכזיות וכל מאמיניהם טועים לחלוטין. זאת יומרנוץ אדירה והיא למעשה חסרת כל בסיס. רוב המאמינים בדת זאת או אחרת מודעים לעובדה שהם מאמינים, שבסופו של דבר אין להם הוכחות, אבל האתאיסט מאמין והוא לרוב בכלל לא מודע לכך שהוא מאמין. הוא משוכנע מעבר לכל צל של ספק שאין אלוהים, ואילו אין לו הוכחה לכך. האתאיסטים מזכירים במידה רבה את אמנון יצחק ושרלטנים אחרים, המשוכנעים כי ביכולתם להוכיח כי קיים אלוהים. DRYICE אגנוסטי.

כמה טוב

שאף אחד לא עושה הכללות ומתנשא.

A Boy

New member
יש יותר הוכחות שאלוהים קיים

מאשר שיש הוכחות שהוא או היא לא קיימים.

DRYICE

New member
אם אין הוכחות לכאן או לכאן

אזי איך יכולים להיות יותר לצד זה. אפשר לאמר יש יותר עדויות לצד זה,(אפשר להתווכח) אפשר לאמר נוכח כל העדויות שירמזו שצד זה צודק אל מול העדויות הסותרות, אני מסיק כי סביר מאוד לעניות דעתי שצד זה צודק, יותר מזה אי אפשר לדעת. אין הוכחות לאף צד! ואם מישהוא חושב שיש אני מבקש ממנו שיראה לי הוכחה, אני מאוד אשמח, אם אראה הוכחה זה יפתור אצלי המון שאלות לא פתורות. DRYICE

אנדרי ז

New member
רק לצד אחד דרושות הוכחות

וזה הצד הצד שטוען שמשהו קיים. עד שלא הוכח אחרת אותה ישות אינה קיימת.

הלומה

New member
לא הבנתי.

הפילוסופיה שלך ברמה גבוהה מדי בשבילי. הדבר היחיד שהבנתי שאלוהים היא אישה. (וזה מאוד מוצא חן בעיני) אגב - ברשת מסתובבת הוכחה שאלוהים היא אישה... אנסה למצוא אותו.

ברור שהיא יכולה להיות רק אישה.

מה יכול להיות יותר אלוהי מאישה? דרך אגב, לפני שנים אחדות הופיעה באוקראינה כת חדשה בראשות אישה אחת שמאמיניה הכירו בה כהתגלמות החדשה של ישו.

InvisibIe

New member
אולי זה לא נכון מבחינה לוגית טהורה,

אבל מעשית, זה הכי הגיוני. כלומר, אם להמשיך עם קו המחשבה שלך, גם יכול להיות שכל החיים שלנו הם חלום ואין דרך להפריך או לאמת את זה. יכול להיות שהחתולים מנהלים חיים אינטלגנטיים סודיים ולמעשה יש להם שפה והטכנולוגיה הרבה יותר מפותחת מהטכנולוגיה שלנו, בני האדם, רק שהם מסתירים את זה. הרבה דברים יכולים להיות. אבל אני לא אתחיל להגיד על כל אחד מהם ש"יכול להיות שהוא לא קיים, אבל גם יכול להיות שכן". אני לא מתיימרת לטעון לרגע שיש לי הוכחות לכך שאלוהים אינו קיים. אני מודעת לזה שבעיקרון יכול להיות שהוא קיים, אבל הסיכוי הזה אפסי ואני מרשה לעצמי להתעלם ממנו.

הלומה

New member
אני מצטרפת אל הלא נראית

הסיכוי שיש אלוהים קלוש. הסיכוי שאין אלוהים הגיוני. לכן אני מצטרפת אל הלא נראית ומכריזה "אין אלוהים והיא לא קיימת"

L7

New member
ההגיון בהמצאת אלוהים

גם אגנוסטי צנוע יכול להודות כי יש הגיון רב בהמצאת מושג האלוהים על רקע המיבנה הפסיכולוגי/סוציולוגי של האדם והחברה.

ronen1981

New member
אתה יכול לאמר.

שאתאיזים היא אמונה שאינה מקובלת עליך ולפרט מדוע אבל אתה לא יכול להגיד שהיא שטויות. כעת אני בספק עם כל האתאיסטים כדבריך "ואילו האתאיסטים נוטים לראות את עצמם, כטובים יותר מהמאמינים למיניהם שכן הם הגיעו לאמונתם בלא כלום דרך מחשבה הגיון כל מיני רעיונות נפלאים כאלה רבים מן האתאיסטים משוכנעים כי ביכולתם להפריך את קיום האל" אתה מאוד מכליל בנקודה זאת וטועה. מה שכן כיום אדם אתאיסט בלא מעט מקרים בא עם עוד השקפות כגון הומניזים ליברליות סובלנות כלפי השונה שיויון זכויות וכולי ואילו כמכלול אכן בעיני ממקמים אותו עלפי סולם הערכים הסוביקטיבי שלי במקום גבוה יותר מזה של מרבית מחזיקי הדתות הפודמנטליסטיות (שלא לדבר על רדיקליות.) כעת לגבי "הוכחת אי קיומו של האל בצורה לוגית" גם פה הבעיה שכן נניח ומישהו יצליח להוכיח זאת הרי שמה מונע מהאדם הדתי לטעון שאלוהים מעבר ללוגיקה וכי היא לא חלה עליו (אמנם באומרו זאת הוא אולי "מציל" את האל אבל קובר את הדת והציויים שבה....) ,מכל מקרה לא ידוע לי כיום על טיעון לוגי ה"מוכיח" שאין אל אבל יש מספיק תאוריות מדעיות המצמצמות עד מעוד את ה"תפקיד האלוהי" ועוד טיעונים לוגים המצמצמים עד מעד את ה"יכולות" שעומדות לראשותו של אותו האל . אני אנסה לאתר כמה מהן שמנוסחות בצורה יפה עלידי אדם המכונה ברשת בשם סיברדיין. ראו לינק מצורף (נ.ב ידוע לי כי חבד ניסו להתמודד עם טיעון זה עלידי שינוי מסוים בתפיסה של הידיעה האלוהית וחופש הבחירה אבל לדעתי בצורה לא מספקת ומכל מקרה הלינק מענין וראוי.) http://www.hofesh.org.il/articles/god/freewill.html

אם אינני טועה, הדת היהודית למשל,

שוללת בכלל ביסוס לוגי של האמונה. אל תחקור במופלא ממך! דיברתי עם אברכים נחמדים מאוד, והם אמרו לי את זה, ואף הביאו את סיפור הפרה האדומה כדוגמא למצווה נטולת היגיון ביודעין. לאדוקים ביותר אסור גם ללמוד נ"ך, רק תורה. בנביאים וכתובים יש יותר מידי הרבה שאלות (אם כי לדעתי גם בתורה לא חסר). ספר איוב למשל, המטיל ספק באקסיומת הצדק האלוהי.

האם אפשר לדרג שטויות?

זאת אומרת, האם אפשר לומר: "זו שטות גדולה יותר"? האמונה בדת היא שטות גדולה באמת!!!! אתאיזם, אינו אמונה, הוא העדר האמונה, האדם הדתי הטוען לקיומו של אלוהים בורא עולם, נדרש להוכיח או להאמין...

dar האחת

New member
באמת אין צורך לדרג

וזה מה שהופך את האתאיסטים לפלורליסטים הומניסטים כפי שתאר זאת מצוין רונן. אני לא רוצה לומר על אף צד שאמונותיו והשקפת עולמו הינן שטויות .אחת הסיבות שיש הרבה יותר המאמינים באלוהים כיון שהאדם מטבעו הוא יצור המוגבל ביכולותיו והוא מלא בפחדים וחרדות והדת מספקת לאנשים את התרופה המרגיעה הנחוצה לו על מנת לשרוד. אתאיזם לא מספק את הכלים הללו ולכן קשה יותר להיות אתאיסט. לדעתי אתאיזם זו השקפת עולם ולא אמונה. אדם מאמין ודתי אשר מנסה להביא הוכחות לקיום האלוהים מכתים את אמונתו. אני כאתאיסטית לעולם לא אנסה לכפות ולשכנע בצדקת השקפתי.רבים מהאנשים שהם דתיים ומאמינים מנסים בכל מרצם לשכנע חסרי אמונה עד כדי איום בכל מני מרעין בישין אם לא יקוימו פולחני האל לרצותו. זהו אחד ההבדלים המהותיים.

הרועי

New member
אתיאיזם אינו היעדר אמונה

אתיאיזם אינו היעדר אמונה, כפי שטענת. מדובר באמונה לכל דבר, הדוגלת בכך שאין אלוהים. אפשר לראות זו לפי המילה אתיאיזם עצמה, וע"י השוואתה למילים מונותיאיזם או פוליתיאיזם).

למעלה