אתגר בלתי אפשרי - תרד

ladybug6

New member
אתגר בלתי אפשרי - תרד


אז יש לי חבילה ענקית של תרד שיושבת במקרר ומסתכלת עלי.
עכשיו השאלה היא מה אני עושה עם המפלצת הירוקה הזאת, בהתחשב בעובדה שאמנם תרד לא מפריע לי באופן מיוחד אבל אני גם לא מתה עליו. אני יכולה לאכול בורקס תרד, למשל, אבל זה לא תענוג גדול במיוחד בשבילי. אם הטעם שלו מרוכז ומודגש זה די יבאס אותי, אבל אם זה ישתלב עם עוד טעמים, אולי זה יהיה יותר נחמד?
הבו לי רעיונות

ולאכול כסלט חי זה לא כ"כ בשבילי כי אני די בטוחה שזה עושה לי כאבי בטן

* מצטערת לבאס מראש אבל אני לא שותה שייקים, אז זה לא יעבוד.. הדבר היחיד שעלה בדעתי זה לדחוף כמה עלים מאודים לחביתת חומוס או לעשות מזה קציצות עם עוד דברים, אבל זה לא ממש יספיק כדי לחסל את כל המפלצת הירוקה. אז עוד רעיונות!
 

Gidi Shemer

New member
פטריות יש?

למה לא לזרוק למחבת ולהזהיב עם שום ובצל, להוסיף תרד וקצת שקדים קלויים?

מעט אגוז מוסקט, טיפונת גרד לימון
 

vegetalien

New member
תבשיל תוניסאי

העונה לשם פקיילה.
טעים בטירוף (אין צורך בבשר, כמובן. גם בימים ההם לא הבנתי למה לעזאזל דוחפים אותו לשם), וכיאה לתבשיל תוניסאי אסלי שמכבד את עצמו - שוחה בשמן.
אגב, תמונה של התבשיל הזה לעולם לא תעשה עימו חסד. תמונה קלאסית למדכאים אותי. אבל הטעם, הו, הטעם...
 

Gidi Shemer

New member
לא מאמין, אני פשוט לא מאמין שכתבת את זה

מי היה מאמין שיגיע היום ובו בן יכתוב פוסט המלצה על מאכל שהביטוי "שוחה בשמן" טבוע בו (תרתי משמע).

נראה לי שהפאי פקאן מהיום הולדת עדיין עובד על טורים גבוהים.
 

missingbamba

New member
תרד משתלב מעולה עם גרגירי חומוס

אמא שלי נתנה לי מתכון במקור משתמשים בפאזי או מנגולד. מאדים אותו עם בצל וגזר ומוסיפים גרגירי חומוס.. אותו דבר, עם תרד.
והיום בטלויזיה ראיתי מתכון כזה: מזהיבים בצל פרוס בשמן זית, מוסיפים רוטב תמרי. מאדים לאט. מוסיפים את התרד ומכסים עד שחצי מבושל. מוסיפים גרגירי חומוס מבושלים. מערבבים יחד עוד דקה וזהו. ד"א זה הוגש עם פטריות פורטבלו ממולאות בתערובת אגוזים, פירורי לחם מלא, תבלינים ושמ"ז אפויות בתנור. בתאבון. ד"א - נעים להכיר, עברתי במקרה מהבלוג שלך ממנו הכנתי אמש תבשיל עדשים ויצא טעים... באתי לקחת עוד :)
 

marx04

New member
וגם תורד עם אורז

שלום לכולם,

תרד עם גרגירי חומוס יכולים ללכת מצויין (אנחנו מבשלים עלי מנגולד עם גרגרי חומוס, וזה טעים מאד).
אבל מאז שביקרתי לראשונה בתורכיה לפני קצת פחות מ-20 שנה וטעמץי תבשיל מעולה של אורז ותרד, כשיש לי תרד אני מעדיף לבשל אותו עם אורז.
הנה מתכון של חיים כהן.
הנה מתכון לפילאף אורז, עדשים ותרד.
והנה מתכון לאורז עם תרד וחומוס.

בברכה,

אורי.
 
אז ככה

סלט עם פרות ועלי תרד מאודים, הרבה עלי תיבול קצוצים ופטריות מוקפצות- סופני ממש, האידוי מוריד את הנפח משמעותית ואפשר להשתמש בכל הכמות שיש לך

קציצות תרד ועדשים- לאדות את העלים לסחוט היטב, לצרף לעדשים חומים קטנים ששרו במים והתרככו, לתבל היטב , להדביק איך שאת אוהבת ולעצב קציצות.

פאלק פאניר טבעוני למהדרין, לא מזמן הכנתי עם טופו יצא מזהיר

בצל מטוגן, עלי תרד קוביות גזר עם קארי מדרס- יאמי יאמי

בתמונה פאלק פאניר עם טופו ואפונה ירוקה
 

missingbamba

New member
פאלאק פאניר בטורטיה מחיטה מלאה


וואי הזכרת לי שתכננתי להכין את הפאלאק פאניר הזה עם טופו. רק מה, אין לי מזל עם טופו... תמיד, אבל תמיד לא יוצא לי טופו טעים כמו כשאחרים מכינים... גם כשעקבתי אחרי ההוראות של נתן נטקין... אכלתי את הפאניר הזה בWRAP מחיטה מלאה. טעים! אם יש לך טיפים בעניין הטופו אנא שתפי. תודה!
 
כשאתה אומר לא טעים למה הכוונה?

ראשית באיזה טופו אתה משתמש?
שנית לטופו עוזר לשבת כשהוא חתוך בתוך תבלינים עם לחלוחית כלשהי, זה עוזר לספיגה.
גם בישול בתוך נוזל כשהוא חתוך קטן יחסית עוזדר בזה.
שטוף אותו היטב לפני השימוש.

הדרך הטובה ביותר היא לגרר אותו ולהכניס לתערובות עשירות בטעם כמו קציצות ירק .

אני חותכת לקוביות קטנות ומתבלת היטב- קינמון, כמון, כורכום,סילן ומעט שמן, מעסה את התבלינים, מטגנת בצל ,פטריות פרוסות ואפשר גם קוביות קטנות של גזר וקישוא- מוסיפה את הטופו מכסה ונותנת כמה דקות ככה. מערבבת ושוב מכסה. יוצא סוף.

גם בתוך רוטב עגבניות עשיר עם מיזוג נכון בין מתיקות עדינה לחמצמצות , אפשר עם הרבה שום ועלי תיבול ולתת לו לפחות 20 דקות להתבשל בזה.

אני משתמשת על פי רוב בכפרי בריא של ויילר. ניתן לקנות אותו גם בחבילות גדולות ולכמויות כאן זה חשוב.
 

missingbamba

New member
לא טעים הכוונה מרקם של נעל וטעם של אבק

ניסיתי להכין פעמיים, פעם קניתי משהו שנקרא סילקן טופו של מורי-נו. ובפעם השניה בהמלצת Herbivoracious- מה שנראה לי הכי טרי בסופר של האסייתים. אני נמצאת מעט צפונה מ Gidi Shemer (היי גידי) אז לא יודעת מה מומלץ. אבחר סוג אחר בפעם הבאה ואנסה להכין כמו שכתבת. בעיקרון אני מחפשת מרקם רך אבל לא מתפורר ושצורת ההכנה תפיק חתיכות קריספיות מבחוץ ועם מרקם נמס מבפנים. רוצה לנסות כמו במוקפץ.
 
אה, אני יודעת בדיוק מה את מחפשת

הייתי זה עתה בארה"ב ויש את הטופו שמטגנים ובפנים הוא אוורירי וספוגי משהו .
בכל מקרה לכל סוגי הטופו למעט הרכים שהם כמו שמנת חמוצה במרקם- יעבוד מה שהצעתי לך.
חתיכות קרספיות יופקו גם כשיש בצל וירקות אחרים במחבת שכבר מתקרמלים והתחתים משתפת את הטופו.
עוד דרך היא כמו שמכינים שווארמה- מקלפים בקולפן את הטופו לסרטים דקים, מתבלים היטב ומוסיפים למשרה מעט רוטב סויה וסילן. זה בטיגון עם בצל יוצא משובח וכל החלקים שיבואו במגע עם המחבת יהיו כמו שביקשת.

אנסה לשחזר איך קוראים לחברה שהטופו שלה יוצא כמו שביקשת. מה שעוד את יכולה זה לטבול את קוביות הטופו בקמח חומוס מעורבב במי סודה, יוצא ציפוי פריך מעולה כמו של שניצל.אבל לפני את חייבת להשרות בתבלינים או בקוטב סויה עם שום שיספוג. הטופו המדובר ארוז בפלסטיק יחסית קשיח לא מן ניילון שאפשר דרכו להרגיש את המרקם, זה אני זוכרת. אנסה להעזר בגוגל.

בהצלחה!
 

ladybug6

New member
וואו כמה רעיונות!


מודה שבינתיים המתכון שהכי קורץ לי זה הקוסקוס עם התרד והעגבניות במתכון ש RSPA קישר אליו, וגם אחד המתכונים עם החומוסים. ואולי קציצות. אוף, נראה מה יעלה בגורל הירקרק הזה..
 

RSPA

New member
ידעתי שתדלקי עליו


בגלל העגבניות שרי שחוגגות אצלך תמיד במתכונים או בתמונות.

חוץ מזה שהוא באמת אחלה מתכון.
 

ladybug6

New member
אני כזאת שקופה הא?

אני גם מאוד אוהבת קוסקוס וסלרי וגרגרי חומוס וגם הרוטב שם נשמע מעולה..
 
למעלה