אתגר למאותגרים משפחתית:

גנגי

New member
אתגר למאותגרים משפחתית:

אח"לה מבקשת למצוא מילים חדשות שיגדירו מצבים אחרים של משפחה: חלופה ל"אם/אב חד-הורי/ת" אחים שאינם מאותו אב/אם זוג אמהות / אבות אם חורגת שאינה מרשעת אב חורג שאינו חורג מתקציב המשפחה אבי הכלה, אבי הכלה 2, חתונה מאוחרת, אני, אשתי והכלב, וכד'. בקיצור - הבנתם, נכון? שנסו מתניים וגשו למלאכה.

giba70

New member
אם/אב חד הורי/ת

אם חד-הורית (של ארץ ישראל): ארץ תכול אין אב אב חד-הורי: אם-אין-אם (להגיד מהר הרבה פעמים בקצב ההיפ-הופ)

גנגי

New member
אתה אב-הבית?

אח"לה. ~אם הבנים שמחה אז יש שגיאת דקדוק~

Ayelet CA

New member
שנוס שינסתי

אני נגד הביטוי "אם חד הורית" (או אב), כי לא האם היא חד הורית אלא המשפחה. באנגלית זה single moms ואני בתחילה קראתי לזה "אמהות חדות" ואז שמעתי את הביטוי "אם יחידנית" שדי מצא חן בעיני. לגבי אחים חורגים, כבר שנים שאני מכנה אותם "אחים תותבים", וכנ"ל ההורים, "אם תותבת" ו"אב תותב". אפשר גם ללכת על פי המגמות בתיכון, אם אחים אינם ביולוגיים, הרי שהם הומניים, האין זאת? ואם האם התותבת אינה מרשעת הרי שהיא יכולה להיקרא "אם טוטבת"

ויזית

New member
זכורתני, בימי רווקותי,

נהגתי להגדיר את עצמי כ"משפחה חד הורית בלי ילדים"

אטיוד5

Active member
לפני שנכנסים לפרטי פרטים ...

דרושה מלה חלופית למשפחה עצמה. נכון שאנחנו כבולים ורתוקים במרצע למשפחותינו, אבל מפה ועד השרש ש.פ.ח, שגילויו היחיד הנוסף שכרגע עולה בדעתי הוא שיפחה, יש עדיין מרחק מה. מה למשפחתי ולשפחה? צורתה הזכרית של שפחה היא עבד. עכשיו תארו לכם שמשפחה היתה נקראת מעבדה. לא מוגזם קצת?

כנף

New member
אחים חורגים הם אחים חלקית, ועל כן

אחיחים. על משקל צהבהב וכד'. (אחיחיות נשמע לי נורא ופלני)

גנגי

New member
אחיחיות

נשמע לי כמו ההגדרה המושלמת לעוגיות שאופה חברה שלי אחת: מצד אחד אפיפיות, מצד שני חי-חי-חי...

shellyland

New member
דוקא לי זה נשמע ערב לחיך

אולי עידן רוצה להתעלק שוב על איזו מאפייה עם השם הזה?

כנף

New member
אבל הפעם,

מוטב שתשיג לנו שם אחוזי הנחה, או איזו אחלופה נאה אחרת.

עִידן

New member
השם לא נשמע טעים.

ואגב, ביקרתי היום באמפייה, שלי, והם לא שינו את ה"צרפתי קטן". ואם כבר מדברים על שמות מגרים - בעיני להרבה מאכלים בעברית יש שמות מגרים בטירוף, למשל: רקיק(נשמע מד-אים), עוגיות, חביתיות...

גנגי

New member
מה דעתכם על

"הורה לבדי"? כי הורה שמגדל לבדו את הילדים אינו בהכרח "הורה בודד", אבל הוא לבד.
משפחה חד-הורית זה מושג טוב, אני לא רואה כל סיבה להמיר אותו באחר.
אחים למחצה - באנגלית יש ביטוי שמגדיר אחים באופן כללי, בלי הגדרה של קשר דם, בהכרח. אפשר שיהיה כזה גם בעברית. אולי "אחוונים"?
זוג אמהות - הוֹרוֹת. (משפחד-מינית).
זוג אבות - הורים (מה לעשות שהריבוי של זכר וזכר ושל זכר ונקבה תמיד זהים בעברית)
אם חורגת שאינה מרשעת - אם חלופית (ואם ביולוגית שנטשה - "אם חולפת"..)
אב חורג שאינו חורג מתקציב המשפחה - דנחסכן
אבי הכלה - חם
אבי הכלה 2 - שוב חם.
חתונה מאוחרת - מוטב מאוחר מהצגה ראשונה.
אני, אשתי והכלב - משפחה טובה מילד טוב. טוב, אני אחשוב עוד, אבל אני צריכה גם את עזרתכם.

למעלה