אתגר למאותגרים משפחתית:

עִידן

New member
"הורה לבדי" זה בעייתי בעיני.

אני חושבת ש"הורה יחיד" מתאים יותר.

נֵץ

New member
לאיזה ביטוי את מתכוונת?

sibling? בעברית אחא (רבים: אחאים)

idoz

New member
יאלה מתחשק לי לנסות

זוג אמהות / אבות לאמהות : אמלס (מבוטא כAmles) וברבים אמלסיות. שתי האותיות הראשונות מאמא ולסבית. לאבות: אבגיי וברבים אבגאים
אחים שאינם מאותו אב/אם: אחים חורגים מן הסתם אני, אשתי והכלב - משפחה גוזית
וד"א אני שונא את הניקוד

מה עם

איזו מילה עברית ללסבית ולהומו? משהו יותר חינני מ"אוחצ'", "מתרומם" או "נושך כריות".

גנגי

New member
../images/Emo34.gif

סליחה, מה עם קצת גאווה? מה עם כל הגאים והגאות? זה לא טוב? בעיניי זה בהחלט מספק. למשל: אור מספר לחבר'ה שהוא יצא מהארון ויוצא עם שמוליק (לא ביד). שואלים החברים: ואיך אמא שלך הגיבה? אומר אור לחברים: וואללה, מה אני יגיד לכם, אמא שלי גאה.

דלזאגי

New member
לאסבית והומואיסט, עפ"י ש"ס../images/Emo45.gif

ועל זה נאמר: בא לקלל ויצא מברך, לדעתי אחל"ה מילים שתמיד מצליחות להצחיק אותי, לא וולגריות ומעליבות וכו' ד"א, האם מה שח"כ הנ"ל עשה נחשב אצלכם לביוט יחידני?

רציתי להוסיף לרשימה

של גנגי גם הורים מאמצים ואחים מאמצים, כי גם זו פונקציה משפחתית אחרת. אבל אז חשבתי שוב ואמרתי לעצמי: לא. אמנם משפחה מאמצת אינה משפחה ביולוגית, אבל אין שום צורך במינוח אחר. זה כל העניין. הורים מאמצים הם הורים, ואחים מאמצים הם אחים. אם רואים בזה משהו שמצריך מינוח אחר פירוש הדבר שרואים בזה דבר אחר. ולא היא. אחותי המאומצת היא אחותי, והורַי הם הוריה. הם הסבא והסבתא של ילדיה, ואני הדודה שלהם וכן הלאה. אז השאלה היא, בהנחה שכוונת המשוררת/הוגת השרשור היא לומר שאין כאן חריגוּת, אלא דווקא מצב שיש לקבלו כנורמלי - למה בעצם אתם מחפשים מינוח אחר?

גנגי

New member
מפני שיש שינויים

חברתיים ששינויים לשוניים צריכים לבוא בעקבותיהם: כשהייתי קטנה לא התמודדו עם מונח המשפחה החד-הורית אלא במקרים שהאם או האב התאלמנו. כיום זה נפוץ ומקובל, ואני לא רואה כל סיבה להכתיר אנשים בשמות לא מתאימים כמו "אם חד הורית" או "אב חד-הורי". למה שלא יהיו להם תארים שיעידו על מצבם המשפחתי באופן מדויק הן חברתית והן לשונית?

מוגג

New member
שמעתי על מישו

שאימץ לו-חם כי לא היה מרוצה מחמיו. שמוליק?

גנגי

New member
עוף מפגר:

אתה חושב שקיימב-רידג' קרויה על שם שמוליק? כי עובדה שעושים שם שימוש מושכל (!) באלו [מן (מין?) העיתונות - עיתון הארוורד, השבוע]

למעלה