אתגר קטן...

טוינג

New member
אתגר קטן...

בתור מבקר אקראי בפורום, וחובב מדע פופולרי- אם כי לא ממש מצטיין במדע, אני מניח שאני משתייך לאותם מבקרים לרגע ששואלים שאלה, ומספקים עניין ואתגר לכל מביני העניין, דרי הקבע בפורום... לעניין. אני מנסה למצוא מידע, שרטוטים ודוגמאות, לאופן המרת שדות אלקטרומגנטיים לחשמל. אשמח לכל! תודה ויום יפה.

black mind

New member
השאלה לא הכי ברורה....

אתה מתכוון לשאול כיצד לוקחים שדה אלקטרו-מגנטי והופכים אותו לחשמל מהכיוון של השראות מגנטיות (שנאי מתחים משתמש בזה). או שהכוונה שלך היא בכלל לשדה המגנטי שנוצר בעת מעבר חשמל כמו שקורה בסלילים. בכל מקרה שדה מגנטי קבוע שיעבוד ולא יזוז ביחס למוליך (שנמצא במעגל חשמלי סגור) לא יגרום לשום תנועה או היווצרות של מה שאנחנו קוראים "חשמל" בשביל שתיווצר לך תנועה על גבי המוליך (תנועה = זרם חשמלי) אז אתה זקוק למשהו שיתן את האנרגיה כמו תנועה של המוליך או השדה המגנטי. מקווה שעזרתי לך, תסביר יותר טוב מה השאלה שלך והאנשים פה ינסו לעזור לך. black mind

טוינג

New member
טוב,

אז ככה, קודם כל תודה על התגובה. אני מדבר על מקור סטטי (קווי מתח) שמייצרים שדה אלקטרומגנטי קבוע, שבקרבתו אני רוצה להציב אלמנט מסוים שמצד אחד 'ישבור' אותו, וכתוצר לוואי יתקבל חשמל במתח ובזרם מסויימים(שאיתם הבנתי, אפשר לשחק).

black mind

New member
תלוי בסוג המתח

אני מאמין שאתה מדבר על קוי מתח של חברת החשמל ואז מדובר בקווים שמוליכים חשמל AC שאיתו ניתן לעשות את המשחק שאתה מדבר אם כי השדה שאתה תקבל הוא כזה שלא כדי אפילו להתחיל לשחק איתו בשביל לקבל חשמל. במידה ומדובר על קוי חשמל DC נוצר שדה השדה הזה הוא קבוע ולא יתן לך שום אפשרות למשחקים איתו (מעבר למשיכה קלה של מגנטים בגלל קוטביות) black mind

sagima

New member
אני לא יודע

למה אתה שואל את זה ומה (אם בכלל) אתה מתכוון לעשות, אבל רק תשים לב שמה שאתה מדבר עליו הוא כמובן לא חוקי (טוב, לא באמת בדקתי, אבל אני בטוח בזה).

black mind

New member
עזוב לא חוקי לא אפשרי אם הבנתי נכון...

אם אני מבין נכון את המחשבה שלו הוא רוצה לקחת את השדה המגנטי שקבלי המתח הגבוהה ליד הבית שלו עושים ולהפוך אותם לחשמל שהוא יקבל "בחינם" הבעיה היא שכדי שתיהיה משמעות להמרה של החשמלי שהוא רוצה הוא צריך להיות קרוב אליהם מאוד מאוד קרוב אליהם וגם אז הוא לא יזכה לקבל משהו ששווה להשקיע בשבילו. כמות האנרגיה שאפשר להשיג בעזרת התלבשות על השדה המגנטי של קוי מתח של חברת החשמל שקולה לכמות האור שמופקת מהמספקים אצלך בקיר (הניצוץ הקטן הזה שיש שם) רק שהמחיר של דבר כזה יהיה עצום. בשביל לבנות את ה"שנאי" שהוא רוצה על קו מתח בודד של חברת החשמל הוא יזדקק לסליל המשני (זה שמוציא לך את המתח ועליו בה העומס) הסליל הזה יהיה זקוק להשראות כל כך גבוהה שלא יהיה כדי לחשוב על זה בכלל (בשנאי הרגיל שמשמתמשים יש לך שני סלילים במטרה להפוך את העניין ליותר יעיל ויותר זול). לא משנה איך הוא יסובב את הרעיון שלו להתבסס על השדה המגנטי של קוי מתח של חברת החשמל לא יתן לו כלום.... (אולי קצת רעש על גבי מתקני שידור אבל זו תוצאת לוואי ולא משהו שהוא רוצה ככה שאנחנו נשארים עם שום תועלת מהעניין) black mind

טוינג

New member
מעניין!

אז קודם כל, אני בהחלט מאושר מהעובדה שיש פה אנשים שמבינים, ומזה שהתחיל דיון! שנית, בעניין החוק... נניח והיינו חיים במדינה מתוקנת, שבה החוק היה מתבסס על טובתו של האזרח הקטן ולא על זו של התאגיד הרומסני, כלום לא היה אותו אזרח מסרב בתוקף לציית מראש לחוק שעושה עוול? קל וחומר במדינה לא מתוקנת, פורסת לה חברת חשמל את קוויה באשר תחפץ, ואני עוד צריך לבדוק אם המחשבה שלי חוקית... ועל זה כבר נאמר- 'טול קיסם מבין שיניך, טול קורה מבין עיניך!'. אם לחברת חשמל יש רישיון בלתי מוגבל, לפזר שדות אלקטרומגנטיים על מי שבא לה, כולל גני ילדים- אז מבחינתי, גם אם היה חוק שמדבר על זה שאסור לי ל'קצור' חשמל מהאויר- הייתי מוכן להיות עבריין בר' גלי! חוצמזה, עד כמה שבדקתי(ובדקתי), אין חוק כזה. בטח ובטח כשמדובר בשדה שחל על השטח הפרטי שלי, מקו שעובר מחוצה לו. אבל חשוב שאסביר את מקור העניין. הסיבה המרכזית לכל הנושא, היא חיפוש אחר אלמנט שיחסום או 'ישבור' את השדה האלקטרו מגנטי בשטח שלי. אני יודע שאין הוכחות, ובלה בלה בלה, אבל אני לא מוכן להיות שפן נסיונות ולחיות עם הספק שאולי לשדות כאלה יש השפעה. והאמת היא שכבר קראתי מספר מחקרים שמצביעים על נזקים, במיוחד לילדים. ועובדה שחברת החשמל כבר מבינה את הנושא ומתחילה להעתיק קווים, להצליב פאזות או להטמין אותם. במקרה שלי, מאחר ורק אני ושכני "זוכים" להשראה, קצת קשה לי לראות איך נצליח לגרום לתאגיד ה"עני" הזה לזוז מפה. אז לפחות אגן על עצמי, בהיעדר מדינה מתוקנת שתעשה זאת למעני. ובדרך אגב, מישהו סיפר לי שמעז אולי יצא מתוק, ואולי אפילו אצליח להטעין איזה מצברון קטן בחשמל מאותו מתקן... תגידו לי שאין כאן צדק פואטי... ושוב תודה על העזרה. וסליחה אם אני משתפך כאן ברגשנות יתרה. הנושא, תקוותי שתבינו, כאוב למדי... שבוע טוב ואזניי עדיים כרויות לפניניכם!

אחמס1

New member
אוקיי, זה לא מה שאמרת קודם

קודם דיברת על שדה אלקטרומגנטי קבוע - אבל מקווי מתח של חברת חשמל מתקבלים גלים אלקטרומגנטיים בתדירות של 50 הרץ. טכנית זאת כן אנרגיה ש"נשפכת" מחוטי החשמל, אבל ההספק הוא קטן למדי ואני לא חושב שיש סיכוי לעשות עם זה משהו שימושי. בעיקרון מכשיר רדיו לוקח הוא "מכונת הקסם" שהופכת גלים אלקטרומגנטיים ברדיו לאנרגיה חשמלית. במכשירים מודרניים יש סוללה או שהם מתחברים לחשמל, אבל זה עניין טכני של הרמקול של המכשירים האלו ולא הכרחי באופן עקרוני. אתה יכול לבנות רדיו קריסטל, ולכוון אותו על 50 הרץ, ואז הוא יעשה מה שאתה רוצה. ייתכן ותיתקל בקשיים טכניים כי ברוב התדריכים לבנייה של מכשיר כזה מכוונים אותם לתדרי FM, שזה פי מיליון מהתדירות של רשת החשמל. וגם ההספקים שונים.

orion256

New member
הצעה חליפית

הצעה: תרתום טרקטור לעמוד המתח שליד ביתך (זה לא חשוב אם הוא ac או dc) ותפיל אותו. בכך תפתור את נושא סכנת הנזק שעשוי להיות או לא להיות - מה שבטוח בטוח. בשלב הבא יבואו לעצור אותך לחקירה. לא להיבהל - זה שלב טכני וחלק מהתהליך. בסוף ישחררו אותך הביתה. לאחר מכן תקבל המון ניירת בירוקרטית של תביעות משפטיות כאלה ואחרות. את כל הניירת הזאת תבעיר באש - ותקבל אנרגיה בצורת חום שעולה למעלה. תניח במרכז הטרמיקה שבשבת נייר שהכינות מראש, שאליה חיברת דינמו של אופניים וכך תוכל לקבל חשמל. אחרי כן תתקלח כי בטח נורא תסריח. בשלב הבא בטח יכניסו אותך לכלא לתקופת מה. בתקופה זו שלא תהיה בבית לא תצרוך חשמל וכך תחסוך כסף, ןבמקביל עמוד המתח החדש שכבר בנו בחצרך שוב לא יסכן אותך מכיוון שלא תהיה שם, וכמו כן הרצל שותפך לתא מסתמן כמקור סיכון יותר מאיים. מקווה שעזרתי שאדי

אחמס1

New member
החישוב התיאורטי המדויק לא פשוט

צריך לדעת את הפרמטרים של עמוד החשמל (כמה קבלים, מה הפרשי הפאזות בינינם, מה המרחקים של כל קבל ממכשיר הרדיו). אבל מצד שני יכול להיות שאין לך שום צורך בחישוב המדוייק, אלא רק לדעת את אמפליטודת הגל באזור שלך, ואת זה אפשר למדוד עם מכשיר מתאים (ואז צריך לחשב את שטף וקטורי פוינטינג על המכשיר שלך, אבל זה עניין טכני).

טוינג

New member
למרות הסינית...

נשמע לי שעלינו על ה"גל"... יש לך קצת יותר מידע ספציפי, כגון; שם המכשיר שאני צריך לחפש ומה אני עושה עם הנתונים שאקבל ממנו?

black mind

New member
מהו התקציב שמוקצה לפרויקט הזה?

ברור לך העלויות שאתה מדבר עליהן בשביל להתחיל להפוך את האנרגיה הזו ש"נוזלת" מקוי החשמל לאנרגיה שאתה תוכל להשתמש בה והיא תיהיה יותר מאשר אוזניה קטנה? העלות של מערך כזה תיהיה לא נמוכה וסביר להניח שברוב המקרים תגלה שיהיה לך יותר זול לשלם על האנרגיה הזו לחברת החשמל.... בכל אם אתה רוצה "לשבור" את הקרינה הזו ככה שהיא לא תגיע אליך אז אתה יכול לבנות כלוב פראדי סביב הבית שלך ואני מבטיח לך שלא תיהיה לך קרינה אלקטרו-מגנטית בתוך הבית שלך רק שגם הפלאפון שלך לא יקלוט...
לא משנה איך תסובב את זה בלי לבנות כלוב פראדי הקרינה האלקטרו-מגנית תמשיך להגיע אליך וניצול שלה יהיה הרבה יותר מידי יקר בשביל להיות ישים... (מדאיג אותך הקרינה בנה לעצמך כלוב פראדי אין לי הצעה אחרת בשביל להגן עליך מפני השדה המגנטי) black mind נ.ב. אם אתה לא רוצה לבנות כלוב פראדי עבור כל הבית את יכול לעטוף את עצמך עם חליפת אלומניום מלא שתתן לך הגנה מפני השדה המגנטי (נייר כסף גם עושה את העבודה אבל הוא פחות יעיל כי הוא מאוד דק). לא משנה איזו הגנה אתה עושה תזכור אנשים חיים גם אחרי MRI ששם יש לך שדות שחזקים במספר סדרי גודל מהשדה שיש לך מקוי המתח של חברת החשמל...

טוינג

New member
אני מאוד רוצה להירגע עם הדאגות,

אבל איכשהו, בכל פעם שאני שואל מישהו שמנסה להרגיע אותי, אם הוא היה מוכן שמעל לחדר של הילדים שלו, או מעל לגן הילדים שלו, יעבור קו מתח גבוה- התשובה היא שלילית.... ואם היא חיובית, איכשהו זה מזכיר לי חומרים כמו אזבסט ודי די טי, שהכל איתם היה בסדר גמור, עד שפתאום הם הפכו לסכנה גדולה... דווקא נשמע מעניין הכלוב הזה. תודה!

black mind

New member
אם אתה רציני בקשר לבניה של קלוב פארדאי אז....

הוראות לבנית קלוב פארדאי: 1. בנה שלדה שתוכל להחזיק מספר טונות מסביב לבית שלך 2. קנה לוחות מתכת (אני מאמין שעובי של 1.5 מ"מ נחושת יהיה מספיק עבה אבל מומלץ שמישהו יחשב את זה) שיתחברו אל השלדה 3. תדאג שככל הלוחות יהיו מחוברים זה אל זה כך שהם יהיו כמו לוח אחד 4. תתקין המון מזגנים לכלוב לפני שאתה סוגר אותו כי הוא מאוד יתחמם בשמש 5. הזמן את עורך הדין שיסביר את הבניה הבלתי חוקית שעשית אני מאמין שאם תקיים את ההוראות האלה תשיג לך כלוב פארדאי שימנה מהשדה המגנטי להיכנס על כל המשתמע מזה, אין יותר קליטה בצלחת הלווין של יס, אין יותר רדיו, אין יותר פלאפונים, אין יותר שום שידור אלחוטי שיכנס אליך הביתה, שום שדה מגנטי לא יכנס! מקווה שעזרתי לך (תכנון קצת יותר ראלי אפשר לעשות, אפשר להשתמש גם ברשת במקום הלוח רק שאז מידת החסימה היא יותר נמוכה ויהיה יותר קל לבנות אולי נכתוב יותר מאוחר תכנון ראלי יותר כרגע אין לי זמן להכין כזה והוא גם יהיה צריך לקבל מדידות של עוצמת השדה שאתה מנסה לעצור (1 מיקרו טסלה או 500 מילי טסלה)) black mind

טוינג

New member
דווקא שמעתי משהו על מתקן הרבה הרבה יותר פשוט.

אם יהיה לי עוד מידע- אשמח לשתף אתכם. תודה בכל אופן

black mind

New member
אתה יכול לתת לנו קריאה של מד שדה מגנטי?

קיימים כיום הרבה חשמלאים שיש להם מכשיר שמודד את השדה המגנטי שנפלט, אם תתן לנו את התוצאות של זה אנחנו נוכל לעזור לך בצורה הרבה יותר טובה (לדוג' קביעת צפיפות החורים ברשת של כלוב פארדאי שיחסום את השדה). ויהיה נחמד אם תספר לנו כמה קבלים של חשמל רצים באזור של הבית שלך כי יש מצב שחברת החשמל מריצה 6 קבלי מתח שכמעט ומבטלים לחלוטין את השדה המגנטי שהם מיצרים (ב3 מעבירים בצורה הרגילה את החשמל וב3 האחרים מעבירים אותם ב180 מעלות פחות מה שמוביל לביטול השדה המגנטי כמעט לחלוטין). black mind

sagima

New member
בקשר לחוקיות העיניין

אז גנבה זה לא חוקי באף מדינה מתוקנת, ואפילו יותר מזה פגיעה בתשתיות לאומיות היא עברה חמורה על החוק. בכל מקרה, אם אתה רוצה "להתגונן" מקרינה אלקטרומגנטית אתה יכול לעבור לגור ביערות הגשם או משהו, או לחילופין לבנות לעצמך כלוב פאראדיי בבית, אבל אל תבכה כשלא תהיה לך קליטה בסלולרי.

טוינג

New member
מי בוכה ועוד כמה דברים...

יותר ממה שמדאיגים אותי גופים מסואבים, שעושים הון על גבם של אזרחים, תוך רמיסה גסה של בריאותם ואיכות חייהם, מדאיגים אותי אזרחים תמימים וטובי לב, שמשוכנעים שהחוק במדינה נכתב על ידי האלים באולימפוס... ידידי הטוב! לפני שאתה הופך אותי לגנב, ואת הסיכוי שלי להפיק 2 וולט מהקרנתי בקרינה אלקטרומגנטית (ודרך אגב, אם היית מכיר אותי, היית מבין שהדבר האחרון שמטריד אותי, הוא הקליטה בסלולרי...), אולי כדאי שתבדוק מי באמת מסכן את הדמוקרטיה ושלטון החוק? יצא לך פעם לחשוב על זה (וזה לא הזיה שלי), שלא מעט חוקים נחקקים על מנת לשרת אינטרסים של כל מיני חברות מסחריות, תמורת טובות הנאה? שאלת את עצמך פעם, מה הם היסודות המוסריים עליהם החוק נכתב? או שמא אתה רואה בחוק איזה מקור למוסר טהור, שלא מושפע משום גורם או מניפולציה?... הלוואי שיגיע היום, שבו "גניבת" חשמל מהאויר, יהיה מה שיטריד אותנו... וזה אחרי שיהיו חוקים, שיאפשרו לעוד חברות להתחרות במונופול המושחת ביותר בתולדות המדינה, שגובה ממך תעריפי חשמל כפולים ומכופלים, שאפילו אין לך למה להשוות אותם כדי להבין! ואותה מערכת חוקים, היא זו שנמנעת באופן שיטתי מלאפשר לחברות נוספות להיכנס. בכל מקרה, גם אם תצליח למצוא ולהוכיח שמדובר בגניבה (מה שאני יודע שהוא לא נכון), אני מוכן להיתלות בכיכר העיר על כך- וזאת בתנאי שהפשעים האמיתיים שיש פה, יגמרו... אבל בכל זאת מעריץ את טוהר המידות שלך. אשמח אם תעזור לי לחפש חוק שאוסר דבר כזה. סתם בשביל העניין...

למעלה