אתגר קטן...

spake

New member
ניסיון להסבר...

אתה צריך להבין משו לא מבינים אותך שאתה אומר שאתה מקבל חשמל..... כי מבחינה פיזיקאלית אתה לא אומר כלום קווי מתח הם אינם מקור סטטי! להפך הם דינאמים מאוד... אם אתה מתכוון למה שקודמיי הזכירו כלומר להדליק מנורה נניח מקו חשמל שנמצא מעל הבית שלך אזיי הדרך הפשוטה ביותר היא לחפש נקודת חשמל קרובה ביותר. אם אתה חושב שבניית שנאי תעזור לך אתה טועה כי חברת החשמל לא אוהבת לתת לך מתנות ולכן היא הייתה עולה עליך מיד! אם אתה רוצה ליצור זרם חשמלי במעגל שלך ממקור מתח "ישר" כלומר מתח שאינו משתנה בזמן אני ממליץ לך לקחת שיעורי ריצה כי אם תרוץ מספיק מהר אולי יהיה לך מתח של 1nA שזה לא רע בכלל. עכשיו קצת רצינות אם אתה מתכוון כיצד יוצרים ממקור סטטי זרם חשמלי התשובה אולי תפתיע אותך אבל מה שעושים משקיעים כפול עבודה ומקבלים בסופו של דבר זרם כלומר... ניקח למשל את הטורבינה של חברת החשמל... את הטורבינה הזו צריך לסובב איך מסובבים אותה? ע"י שירפה של פחם או נפט. בעקבות השריפה משתחררת אנרגיה אנרגיה זו מנצלים לסיבוב הטורבינה. הטורבינה מסתובבת בתוך שדה אלקטרו-מגנטי וכמובן שינוי בשטף המגנטי גורם לשינוי בשטף החשמלי שינוי. או במילים שלך קיבלנו חשמל. סיבוב הטורבינה הוא מחזורי ולכן נקבל תדר מחזורי וכמובן כל פונקציה מחזורית ניתנת לתיאור ע"י סינוסים והינה קיבלת לך מתח חילופי. מקווה שלא איכזבתי אותך שאי אפשר "לגנוב חשמל" מחברת החשמל.

black mind

New member
אתה בטוח שהוא הבין מה שניסתה להסביר?

אני היחיד או מי שרוצה לבנות את המערכת לא בדיוק יודע על מה הוא מדבר, הרעיונות שלו הם נחמדים מאוד בתאוריה רק שהם לא ישימים בעליל! אני חושב שהדבר הכי טוב שנוכל לעשות מעבר לנק' כאן היא להסביר לו למה זה לא אפשרי ולא להמשיך את ההסבר של מה לא נכון, מסכימים איתי? (מומלץ לפי דעתי לפני שבונים כזה דבר להבין דברים כמו השראה מגנטית, מהו חשמל, קליטת RF והמרה שלו ועוד נושאים שהוא יתקל בהם במהלך הבניה שעל על אחד מהם הוא יתקע אם הוא לא ילמד לפני זה) black mind

spake

New member
מה שניסיתי להגיד הוא...

שלא קיים שום מכשיר בעולם שיכול אפילו להדליק מנורה של 50W מהמתח של חוטי החשמל בלי להתחבר לחברת החשמל מכיוון שכולם כאן ממציאים מכשירים מתוחכים ויפים ושוכחים שזה תלת פאזי וברגע שיש זליגה או שינוי במתח ישר יודעים שמשו לא בסדר בחברת החשמל... וחוץ מזה כל החישובים אחרים. אגב מישו הזכיר כאן רדיו או מכשיר דמוי רדיו שיקלוט את התדר של חברת החשמל..... אם הוא רוצה ליצור מתח של 1nm בבקשה. זה לא מסובך בכלל. אבל זה בערך כמו לחבר את עצמך כמקור מתח לנורה.

black mind

New member
תיקון קטן....

אני יודע את זה שיחסית קשה להדליק נורה של 50W בלי להתחבר ישירות אל חוטי החשמל, אבל בכל מקרה זה אפשרי (ביעילות העברה של 40%). קראתי על זה מאמר לא ממזמן ואני מחפש אותו כרגע כדי לצרף. כרגע מצאתי כתבה על הנושא לא מה שאני קראתי אבל עדיין מראה את זה שקיימת האפשרות... בכל מקרה הישומים האלו הם לא מה שכותב ההודעה המקורית מתכוון אליו.... black mind

spake

New member
חחחחח

אהבתי........... אבל אחי זו לא מנורה של 50W זה בקושי 4W וגם בזה אני לא בטוח. חוץ מזה חברת חוקרים טוענים זה דבר אחד כי התיאוריה והמציאות הם שני דברים שונים כפי שציינתי יש דברים רבים שצריך לקחת אותם בחשבון תיהיה בטוח שאם ימציאו דבר כזה למחרת בבוקר אתה תראה חצי מדינת ישראל מפעילה ת'דבר הזה ואחרי חצי שנה כל חוטי החשמל בארץ יהיו מצופים בחומר כזה שגם אם תיגע בחוט חשמל לא תוכל אפילו להדליק לד.

black mind

New member
השיטה הזו היא מאוד לא כלכלית

בגלל שהשיטה הזו מאוד לא כלכלית והחוקרים הצליחו לבנות משהו ממנה אז הם עובדים על לשפר את זה במקום להפוך את זה למוצר לשוק. בכל מקרה נחמד לדעת שזה קיים לא? black mind

למעלה