אתגר

giladznaor

New member
אתגר

לקראת יום העצמאות, אני מציע אתגר לנכבדי הפורום: המציאו דגם אוריגמי של דגל ישראלי מדף אחד (שצידו האחד לבן-טהור וצידו השני כחול-ים). פרס מובטח לדגמים הטובים ביותר (פרס ראשון - "תודה רבה", פרס שני - "תודה"). נא להעביר לכל הערן לייזרוביצ'ים למינהם

bshuval

New member
כל הארץ דגלים דגלים

האתגר הזה כבר הוצע פעם בo-list. (הציע אותו לא אחר מאשר גלעד אהרוני בכבודו ובעצמו). איש לא הצליח (או לפחות לא פרסם) לפתור אותו... (למרות שאני יכול לפתור את האתגר מודולרית!) אני אציין שדגם שאינו בפרופורציה גם יתקבל. (המלבן לא ביחס המתאים או המרחקים לא נכונים). בהצלחה! נ.ב. כאשר איתרתי לפני מספר דקות את הנושא מתוך תיבת הדואר שלי, מצאתי גם תגובה של דיוויד ליסטר לנושא. מסתבר שהוא, בין כל פעילויותיו המגוונות, גם סגן-נשיא אגודת הדגלים הבריטית (יש דבר כזה!) הלוואי והיה לי את הזיכרון והידע שיש לו!!!

bshuval

New member
יחס המלבן של הדגל

למי שמעוניין, בירור קצר העלה כי יחס צלעות הדגל הינו 8:11 (בדיוק כמו דף letter אמריקאי). מעניין. מישהו צריך להמציא על זה תאורית קונספירציה.

bshuval

New member
מידות מדויקות

מצאתי גם אתר המכיל מידות מדויקות של הדגל! (כולל עובי הקו של המגן-דוד, והמרחקים בינו לקוים המקבילים!) ראו קישור

bshuval

New member
שכה אחיה

ג'ייסון קו הצליח לקפל דגל ישראל מנייר אחד! ראו תמונה בקישור.

giladznaor

New member
ג'ייסון קו פשוט גאון!

לא הייתי בטוח בכלל שמישהו יעמוד באתגר (או בכלל ינסה), ובטח שלא בכזאת מהירות. אומנם הדגל לא מושלם (הפרופורציות של 8:11 שבועז ציין, והמגן דוד לא חלול), אבל בכל זאת מגיע צל"ש. אחרי שקיפלתי את הלוח שח של מונטרול אתמול (מOrigami Inside Out, שניתן להזמין מהמרכז בישראלי לאוריגמי) ידעתי שניתן לקפל דגל ישראל, כולל מגן דוד חלול, ביחס סביר בין גודל הדף לגודל הדגם, ובגלל זה גם הצעתי את האתגר. מעניין איך הCP נראה...

yepeled

New member
האתר של ג'ייסון

הדגל מופיע באתר של ג'ייסון. האתר מפתיע ודינמי מאוד בחודש האחרון הוא חידש ורענן עשרות דגמים!

giladznaor

New member
הוראות לדגם של ג'ייסון קו

שלום לכולם, ג'ייסון פירסם את תרשים הקפלים של הדגל. אחרי כשעה של ניסיונות הצלחתי לקפל את הדגל. הנה כמה טיפים לקיפול: ----- זהירות!!!!! ----- לא לקרוא אם אתם רוצים לנסות לקפל לבד !!!!!! -- 1) התחיל בקיפול הקווים האנכיים במרכז הדף (1/32) 2) קפלו את האלכסונים הארוכים יותר (30 מעלות מהקו ה3 מהמרכז) 3) קפל את האלכסונים הקצרים יותר (30 מעלות מהקו ה5 מהמרכז [קו זה אינו מופיע בתרשים, ואינו חיוני]) 4) בעזרת קיפולי מדרגה של שני האלכסונים בכל הפינות ניתן למצוא את הקווים הדקים שבתחתית ובראש הדף ואת הקווים האנכיים שבצידי הדף (לא הראשונים, אלא השניים, הקצת יותר ארוכים). כמו כן קיפול המרגה יגלה את שני הקווים האנכיים הארוכים. 5) קפלו את הטרפזים הקטנטנים במרכז (עוד פעם, 30 מעלות עד מפגש בקו האופקי הבא. ניתן להיעזר באלכסונים הארוכים משלב 2). 6) מכאן זה צריך להיות די ברור.... 7) בהצלחה!

giladznaor

New member
מישהו ניסה לקפל את הדגל?

איך שראיתי שג'ייסון פרסם את תרשים הקפלים ידעתי שאני חייב, אבל חייב, לשבת ולפל אותו. איפה תחושת השליחות הלאומית שלכם!!! חובתינו למלא את הארץ בדגלי אוריגמי!

Eliran g10

New member
הדיאגרמה

הדגם של הדגל הוא באמת מיוחד אבל לא מצאתי את ההוראות שלו באתר של ג'ייסון

giladznaor

New member
ההוראות

ההוראות של הדגל מופיעות מתחת לתמונה של הדגל. הריבוע הלבן עם כל הקווים מציין את כל הקיפולים שצריכים לבצע כדי לקפל את הדגל. הוראות מסוג זה נקראות crease-pattern, או "תרשים-קפלים". יותר קשה לקפל מהוראות כאלה, אבל כדאי לנסות. בהודעה הקודמת שלי הסברתי קצת על איך לקפל את הדגל. בגדול, תדפיס לך את תרשים הקפלים ותשים אותו מול העיניים. כך דף אוריגמי ותנסה לשחזר את כל הקפלים שבתרשים בדף האוריגמי. בהצלחה!

ittaih

New member
קיפלתי את הדגל

ביחד עם שקד לוטן. עשינו זאת! אין לי מצלמה דיגיטלית אבל תאמינו לי - יצא יופי! הדגם באמת יפה-פה. אגב, בתמונה של גלעד מופיעים על פני הדגל הגמור קיפולים שלא מופיעים בתמונה אצל ג'ייסון קו. הדגל שלנו יצא יותר דומה לזה של ג'ייסון, אבל גם-כן לא בדיוק אותו דבר, כאילו יותר "חלק". בהזדמנות צריך להשוות את המהלכים (כמובן שה-cp לא נותן את כל הכיוונים מבחינת הרים ועמקים, וכנראה שזה מקור ההבדל) ולראות איך הכי טוב.

giladznaor

New member
נכון,

באמת לא קיפלתי את הדגל בשיטה ה"נכונה". ההבדל הוא סצורה שמקפלים את קיפולי המדרגה (pleat) במרכז הדף. השיטה שביצעתי פשוט קלה יותר והתעצלתי. תוצר לוואי נוסף הוא הצורה של המגן דוד עצמו - בדגם המקורי ניתן לראות שהמשולשים "חופשיים". ג'ייסון רמז לי שייתכן שהוא יכין לנו הוראות לדגל (הוא משתמש בפריהנד). ודרך אגב, אם כבר מדברים עליו, בועז סיפר לי היום שג'ייסון קו רק בן 17!!! נראה לי שיש לנו גירסה אמריקאית לסאטושי קמיה... חו. ממנו גם בן מולר וג'רד נידל מקליפורניה בני ה14-15 מסתמנים ככוכבים עולים (על בן מולר כבר עשו כתבה בטנטיידן).

giladznaor

New member
ה O-List

למי שלא מכיר, הOrigami-List הוא רשימת אימיילים שמופצת בין החברים הרשומים (הירשמות בחינם, כמובן), ששם מדסקסים את ענייני האוריגמי מכל הכיוונים ובכל הרמות. ניתן לבקש שם עזרה למתקשים וכד'. הפורום כולל מאות רבים של חברים, בינהם כל גאוני האוריגמי - רוברט לאנג, ג'וזף וו, ג'ייסון קו, פול ג'קסון, ועוד רבים. ניתן להירשם בשתי דרכים. בדרך הראשונה תקבלו כל הודעה יישירות לאימייל, ובדרך השנייה מקבלים פעם ביום אימייל אחד עם כל ההודעות לאותו היום. (אני רשום בצורה השנייה, וכנראה שבועז בצורה הראשונה). בקיצור, מומלץ מאוד מאוד מאוד, לכל חובבי האוריגמי בכל הרמות (כולל מי שרק מתחיל). ידע בסיסי באנגלית מחוץ. להירשמות: http://www.mvg-ori.nl/faqs/maillist.htm

gaharoni

New member
דגל

כשהצעתי את האתגר בעבר, אף אחד לא הצליח ליצור דגל שכזה. שמחתי מאוד לראות את יצירתו של ג'ייסון קו! הוא אחד מה"גאונים" החדשים - ועוד נשמע ממנו רבות. לדגל שיצר ג'ייסון, אגב, יש זכות קיום בפני עצמו - ואפילו ראש ממשלתנו הראשון דוד בן-גוריון הצטלם איתו. עוד קצת מידע על דגל ישראל עם כוכב מלא

חומיחום

New member
אני חושב שהצלחתי

אני חושב שהצלחתי להמציא דגל אבל בלי צבעים. מה אתם אומרים?

giladznaor

New member
יפה מאוד!!!

וואו, בטוח שלא תיפיתי שמישהו כאן יצליח כ"כ מהר. כל הכבוד!!! אני מציע שתנסה לקפל את זה מדף עם צבע שונה בכל צד כדי לראות איך הצבעים ייצאו, ואח"כ לנסות ולהתאים אותם. יש מצב להוראות?

חומיחום

New member
בטח שיש מצב להוראות, אבל

יש מצב, אבל להכין את ההוראות יקח כמה ימים טובים, בגלל המיבחנים המאוד מאוד מעצבנים שיש לי לאחר החופשה. דרך אגב, די קל להכין את הדגל שלי ואולי כשאני אתן את ההוראות אתם תעזרו לי לשפץ את הדגל מכמה בחינות. ועוד דרך אגב, הדגל הוכן מדף מלבני רגיל.

nirk9

New member
מה זה חומיחומי?

חומיחומי????????????????????????? איך קוראים לך באמת?

giladznaor

New member
ומה זה

אדם בן 99 שמשוטט לו להנאתו בפורום אוריגמי? ובאמת, ביננו, למי איכפת בן כמה אתה או איך באמת קוראים לחומיחום? מי שרוצה לספר על עצמו שיספר, ומי שלו רוצה, שלא יספר. איש באמונתו יחיה...

למעלה