"אתחול" ל-Star Trek

Broken Bow

New member
"אתחול" ל-Star Trek

יש כבר זמן רב דיבורים על כך ש- J. Michael Straczynski, היוצר והמפיק של בבילון 5 כתב הצעה ל"אתחול" של יקום מסע בין כוכבים, ועשיה מחדש של הסדרה המקורית. כעת פורסמה ההצעה הזו ואפשר לקרוא אותה כאן. מה אתם חושבים באופן כללי על הרעיון, וספציפית על ההצעה שלו?

Bajoran Priest

New member
הממממ...

אני באמת לא יודע. מצד אחד הרעיון נשמע מפתה, להתחיל הכל מחדש, בצורה שונה, מתאימה לשנות האלפיים. יכול להיות שזה באמת מה שיוכל למשוך שוב את הקהל. מצד שני... להתחיל הכל מחדש? לשכתב את ההיסטוריה? אחר כך יהיו טרקים A וטרקים B ?.. כאלה שהם כביכול אוהדי סטאר-טרק, אבל מבחינתם כל הסדרות "הישנות" הם רק איזושהי גרסא מיושנת של "הדבר האמיתי והעכשווי" ?.. זאת מחשבה קצת מוזרה.

n i v1

New member
לא יהיו A ו- B

כולם יהיו, וכמו שיש כאלה שאוהבים סדרה כזו או אחרת, גם את זו יאהבו רבים, ואחרים לא. אבל אני חושב שזה רעיון טוב, כי איך הוא כתב: לא רוצים עוד "סטר טרק: איזשהו דור" או "סטר טרק: ספינה חדשה" או "סטר טרק: החיפוש אחר עלילה".

railan

New member
רעיון מדהים! הלוואי ויקרה

תמיד דיברו על משימה של 5 שנים. אבל שידרו רק 3. איפה עוד שנתיים? מה קרה בין הפרקים? זו יכולה להיות סדרה מצויינת. באנטרפרייז ניסו להיות עיקביים מבחינה טכנולוגית ועלילתית עם שאר הסדרות. אולי אין צורך? כמו שיש Dr. WHO של 2005, עם שחקנים חדשים ועלילות חדשות, שווה לעשות אותו הדבר לסטאר טרק. בלי שום קשר, הייתי מעדיף, כמובן, ש- JMS ימשיך קודם את ג'רמיה...

n i v1

New member
קראתי את הקובץ

ואהבתי מה שקראתי, רק חבל שזה לא נכתב עכשיו ב- 2006. ולא רק זאת, JMS מזכיר את המרד של המעריצים אל מול סרט של סטר טרק אקאדמי, הסרט הבא שקורם עור וגידים מומלץ לקריאה

DDN

New member
קראתי

ואני לא יודע כמה אני אוהב את הרעיון. לבנות את עולם STAR TREK מחדש, זה כמו חוברות הULTIMATE שמארוול מוציאות עכשיו. מצד אחד, אני רואה את היתרון, מצד שני, זה בהחלט יצור פלגנות בין אוהבי הסדרה. לשכתב את כל עולם מסע בין כוכבים? או לשכתב את הסדרות הראשונות כדי שיתאימו יותר לDS9 וויאג'ר? לבנות את כל כל כל העולם מחדש? נראה לי מוזר ביותר. לא יודע אם מצא חן בעיניי.

PILPIL

New member
עוד לא הספקתי לקרוא

אבל זה נשמע רעיון מצויין יקום ST נמצא בכזו מצוקה, וכל רעיון שמתבסס על הקיים הוא קטסטרופלי. להתחיל מחדש זה נשמע מצויין, כי זה יתן סיכוי ל- ST לא לגווע לחלוטין. אז תהיה פלגנוך - so what? יהיה יותר מעניין...

Tal Shiar

New member
אני דווקא לא מסכים...

מה לעשות, אני עדיין מאמין בצוותים של חלל עמוק וויאג'ר כבסיס להמשך ואם לא אז צוות חדש שימשיך מאותה נקודה בה הסתיימה מלחמת הדומיניון... ובכלל אני שולל לגמרי כל דבר שקשור ב TOS או באותה תקופה, הרי נוצרו 4 סדרות המשך מעולות ודווקא TOS הייתה החוליה החלשה של כל עולם הסטאר טרק... יש מספיק דברים שאפשר לעשות עם המאה ה24 או לחלופין להמשיך את המאה ה22 עם אנטרפרייז...

oblique

New member
ולי יש רעיון מחתרתי ביותר...

עולם המראה! חבר'ה זה משהו שלא נוצל מספיק ותאמינו לי הטעימה הקטנה שעשו ב"אנטרפרייז" הייתה רק טעימה... למה לא לעשות סדרה על יקום המראה שמתחילה ממש מאפס? שנים שלושה סרטי טלוויזיה שמראים את ההיסטוריה של יקום המראה עד לתקופה של אנטרפרייז (משהו בסגנון של כיתה בבית ספר שלומדת שיעורי הסטוריה ודמויות עם מדים של יקום המראה בתור מורים) ואז אם הרייטינג טוב... החל מהפרק של אנטרפרייז.. (ואז נחשו מה? אם הרייטינג יהיה ממש ממש טוב מי תחזור לעונה החמישית שתסגור את כל מה שלא נסגר..)המשך בתקופה שאחרי המפגש של קירק עם יקום המראה.. (ההתמוטטות בעצם) וכלה בתקופה שאחרי חלל עמוק 9.. מי רץ עם הרעיון לפאראמאונט? יש מתנדבים?

PILPIL

New member
ברור שיש

אבל עושה רושם שלכותבים נגמרו הרעיונות. האמת היא שאני מבינה אותם - המסר של ST, שעשה אותה ליותר מסתם סדרה, יצא מהאופנה. זה היה מסר ליברליסטי מובהק, משהו מאד מודרני בשנות ה- 90. אבל מה? היום הפוסט-מודרניזם באופנה. המסר האוטופי כבר פאסה, כי העולם הרבה יותר ביקורתי, הרבה פחות תמים. אני חושבת שאם ינסו למצוא משהו חדש באמת, רק אז יש סיכוי לעשות את יקום ST לרלוונטי שוב. אם יצליחו למצוא משהו חדש בכללים הקיימים - אני רק אשמח. פשוט קשה לי להאמין שיצליחו...

sysiphus

New member
TOS החולייה החלשה?

הסדרות שדיממו חובבים על ימין ועל שמאל היו חלל עמוק 9 וויואג'ר, בעוד הן זוכות לחובבים צעירים יותר, שבאו בשביל האקשן בעיקר, ועברו לסדרות אחרות או גדלו משם הלאה לסדרות *טובות* יותר. הסדרה המקורית היא בשום מצב אינה "חולייה חלשה". אני יכול להבין בצפייה כיום שהיא קשה יותר לצפייה, אבל כך גם כל סרט או סדרה אחרת מאותה התקופה, עשיית הקולנוע והטלוויזיה הייתה שונה, החברה הייתה שונה וכו'... גם מסע בין כוכבים: הדור הבא היא משעממת מבחינה ויזואלית, שמרנית מאוד מבחינת תנועות מצלמה והעלילה בה יחסית איטית, בטח כשמשווים אותה ל"אבודים" או "גלקטיקה".

Bajoran Priest

New member
<זע באי-נוחות על כסאי>

אני לא בטוח בתקפות הטיעונים שלך. עשית מחקר סטטיסטי לגבי כמה מהטרקים המקוריים של שנות התשעים נשארו נאמנים ל-TOS וכמה "עברו לסדרות חדשות וטובות יותר"? השוואת את זה עם חלל עמוק או וויאג'ר? עד שלא עשית זאת, דבריך הם השערה בלבד. חלילה לי מלומר ש-TOS היא "חוליה חלשה". בלעדיה לא היה יקום מסע בין כוכבים, והיא הייתה פורצת דרך לתקופתה. עם זאת אני יודע שאני מגדיר את עצמי מבחינת חובבות קודם כל כטרקי (חוץ מאשר חובב מד"ב ופנטזיה באופן כללי) ואני אפילו לא ראיתי יותר מאשר כמה פרקים בודדים של TOS. אני טרקי בזכות חלל עמוק תשע, ולא עברתי לסדרות "טובות יותר", למרות שאני בהחלט מכיר בכך שיש סדרות שבאספקטים כאלו או אחרים הן טובות יותר מאשר חלל עמוק תשע. אמנם, אני יכול להעיד רק על עצמי. אבל גם לטענה שלך אין ככל הידוע לי ביסוס אמפירי מוכח. ובכלל, כמו אנשים באו בשנות השמונים ל"הדור הבא" בגלל "האקשן והמגניבות", גדלו ועברו לסדרות "טובות יותר" ? אני לא יודע. אולי הרבה.

חלל עמוק תשע? זה טרק זה?

|בורח|

למעלה