"אתחול" ל-Star Trek

פאגאן

New member
נו באמת

בשבילך ממילא יש רק DS9 אז אתה פסול עדות כמו שאומר קופמן. בלי TOS אין ולא יהיה טרק,TNG זה גדול שני האחרות בסדר, אנטרפרייז זה לא סטאר-טרק. אי אפשר ולא צריך לבנות מחדש, מה שצריך זה פשוט צוות קריאטיבי טוב יותר וכמו שהציעו פה מקודם להתבסס על ספרי הטרק, אותם יש בכמויות(וגם כאלה שלא נחשבים קנון).

Bajoran Priest

New member
סליחה? מי, מה?...

מי אמר שבשבילי יש רק DS9? למה אתה מכניס לי מילים לפה? TOS היא בעצם הטרק היחיד שראיתי ממנו מאוד מעט, מהשאר ראיתי את הרוב (במקרה של חלל עמוק ו-וויאג'ר, את הכל). כל שאר הדברים שאמרת בכלל לא קשורים למה שאני אמרתי.

לא מסכים איתך, ואני אפרט:

אוקי אז גם בתקופתו "הצעירים" ראו ודחפו את TOS. כי היא הייתה בתקופתם "הדבר". כמו כן היא התאימה לרוח התקופה, במוזיקה ובסגנון הפרקים. לא הייתה נטישה לסדרה הנ"ל כי לא היה שום אלטרנטיבה ראויה, מה עוד ,שהסדרה ירדה ואפשר לומר נכשלה. TNG - אני מסכים איתך חלקית, אכן בעונות הראשונות, הסדרה הייתה דיי שמרנית, ואפילו משעממת, אבל לאט לאט היא הוכיחה את עצמה, ושוב לטעמי , כטובה ביותר איי פעם. לדעתי בעיקר בחיבור של השחקנים, אבל הכי חשוב היתקדמות הטכנולוגיה בטלויזיה. הסדרה התחילה בשנות ה80 וסיימה בשנות ה90, וההיתקדמות הטכנולוגית באותה תקופה הייתה חשובה לא פחות מהתסריט. דבר נוסף אין יכולת השוואה בין TNG לבין אבודים וגלקטיקה, בטח לא מבחינת צילום. התקופה שונה לחלוטין ותקצת היריעה מלפרט. וויאגר וDS9- כבר נוצרו בתקופות שהיו להם מתחרים רבים. בטלויזיה הפנימו שיש קהל חזק בז'אנר המדע בדיוני, והתחילו להשקיע יותר וגם החלו לקצור. אי לכך הנגיבה לדעתי הייתה בעיקר בשל האלטרנטיבות, תוסיפו לזה תסריט ומשחק בינוי + ותקבלו את המעבר מסדרות מס"ב לאחרות. האנטרפרייז לעניות דעתי מוכיחה את מוכיחה את האמור לעיל בצורה הטובה ביותר: סדרה איכותית ביותר הן מבחינת העלילה, ההפקה, התלבושות, השחקנים, וכו' לא ממש הצליחה להמריא לכל אורך חייה, בעיקר משום שאם אני כצופה לא חושב שהיא מספיק טובה, יש לי היום אלטרנטיבה בדמותה של נניח גלקטיקה, או SS1. בעבר זה לא היהה קורה. אם לא אהבתי מ"ס פרקים בTNG, לא היה לי לאן לברוח. דבר אחרון, אמרת "צעירים שבאו בשביל האקשן". ובכן גם במס"ב צריך להיות אקשן. ורצוי שיהיה טוב. כי מין הסתם יש חלליות אז כדאי שגם ימריאו ינחתו ואם אפשר גם שינהלו קצת תמרונים ויריות אחת בין השניה. חלק לא מבוטל אוהב את זה.

sysiphus

New member
הוא מציע מה שעשו לגלקטיקה

אמנם מדובר בסדרה עם בסיס חובבים הרבה יותר קטן, אבל היא יותר גדולה מסתם סדרת-שנות-ה-70 שנותרה עם בסיס חובבים מצומק וזהו. הייתה סדרת המשך קצרת-זמן וטפשית, איגדו כמה פרקים כפולים לסרטי טלוויזיה, היו קומיקסים וספרי קריאה לאורך 20 השנים שהיא לא נכחה בטלוויזיה, וכמובן שהיו כנסי חובבים, פאנ-פיקשן, מוצרים וממורביליה, וכוכבי עבר ששימרו את הסדרה בחיים כדי לשמר את תהילתם. והיא גם זכתה למעמד של קאלט בזכות הקרבה למלחמת הכוכבים בזמן היציאה וב-feel של הסדרה. ואז בא רונאלד ד. מור, פליט "הדור הבא" ו"חלל עמוק 9" ורצה "להמציא את הסדרה מחדש". הסמנטיקה הייתה "to reimagine" את הסדרה המקורית. לקחת את הקונספט, את הדמויות ולהפיק סדרה חדשה, בערך באותו פורמט כפי שמוצע כאן ל"מסע בין כוכבים". כשנחשץ הרעיון כמובן שהייתה בעתיות מאוד גדולה מול בסיס החובבים הקיים שאהב את הסדרה כפי שהיא ולא רצה לראות "חזון חדש" שלה אלא המשך שלה (ובייחוד כשהם לא זכו לכ"כ הרבה המשכים כפי שזכתה מסע בין כוכבים...). מה שהוא עשה מאוד דומה למסמך של JMS. פיילוט שמציג את הקונספט בתצורתו החדשה ולמעשה הוא התחלה של סדרה חדשה לכל דבר - לא צריך להיות חובב גלקטיקה במשך שנים ארוכות כדי להבין מה קורה ולדעת את ההקשרים בין כל דבר לכל דבר אחר. הסדרה מתחילה מחדש, מאפס, עם אפס תלות בקשרים או continuity ועם היכולת לעשות הכל. ואז כמה פרקים טווים עלילת חובקת-עונה או חובקת-סדרה (בדומה לבבילון 5, תיקים באפלה ועוד...) ובין לבין פילרים שבונים דמויות (למרות שכאלה יש מעט מאוד בגלקטיקה) ומספר פרקים שבנויים על פי התסריט המקורי של פרקים בסדרה המקורית, אבל תחת הפורמט החדש, כך שזה קצת דומה, אבל קצת שונה... אלה מגניבים במיוחד (אם הם עשויים טוב) לחובבים של הסדרה המקורית. הרעיון שלו הצליח בעיקר בגלל הביצוע המצוין שלו, שמתעלה עשרות מונים על המקורית ועל מרבית סדרות הטלוויזיה המיינסטרימיות הקיימות.... והרעיון הזה יכול להצליח שוב עם מסע בין כוכבים, אני דווקא חושב שהוא מצוין, אבל... ההצעות של JMS לעיבוד העלילה, הוא כבר לא משהו to say the least. סטרזינסקי הוא מאוד "פנטסטי" בעלילותיו. הוא אוהב "ערים קבורות של גזעים עתיקי יומין שמחכות למגליהן מליוני שנים מתחת לאדמה" ו"יצורים קדומים בעלי כוחות קדומים שכל הגלקסיה מחפשת אחר קיומם". זה מאוד בבילון 5. זה מאוד *לא* מסע בין כוכבים, שעלילתה מונעת ע"י הכאן והעכשיו, המדע והטכנולוגיה, והיא לא פנטסטית סגנון "בבילון 5" או "מלחמת הכוכבים". קיצר - כן לרעיון, לא ליישומו לש סטרזינסקי. אבל זה הכל תיאורטי כי זה בכל מקרה לא יקרה. וחבל. זה באמת היה מחדש משהו במסע בין כוכבים.

Broken Bow

New member
מסכים איתך, אבל

יש משהו שיותר הפריע לי מאשר הגזע העתיק וכו', שאכן נשמע מאוד מאוד מוכר מ""איפשהו"". מה שהפריע לי זה שהם הציעו שלא יהיה יותר ה-Prime Directive, לפחות לא בצורה שאנחנו מכירים אותו - אי ההתערבות. הוא אומר שה-Prime Directive יהיה ביצוע המשימה מעל הכל! אני חושב שזה נוגד את כל העקרונות של יקום ST כפי שבנה אותו רודנברי וכפי שאנחנו אוהבים אותו. ה-Prime Directive הוא אחד העקרונות הבסיסיים של ST וללא ספק אחד הדברים שמבדילים את ST לעומת סדרות מד"ב אחרות. אין ספק שה-reimagine הושפע בעקבות הצלחת גלקטיקה, אבל, לא שאני מזלזל בגלקטיקה המקורית או מעריציה, היקום שלה לא היה כה מפותח מבחינת הכללים והסיבוכיות שלו. באופן אישי הייתי מעדיף לראות סדרה חדשה שמתקדמת הלאה לעתיד. אומרים שאין רעיונות כבר, אבל זה לא נכון, פשוט צריך צוות קריאטיבי אחר, חדש. תראו איזו השפעה הייתה למני קוטו כשהוא עבר לנהל את עונה 4 (מבחינת תסריטים וכו'). צריך צוות קריאטיבי חדש עם רעיונות חדשים, ולא לחזור ולעשות שוב סדרה שנעשתה בצורה מעולה במקור, למרות ההצלחה של גלקטיקה. בנוסף אני חושב שלחלק גדול מהמעריצים יהיה מאוד קשה לקבל שחקנים אחרים בתפקידים של קירק, ספוק ומק'קוי. אבל מבין כל הרעיונות ש-JMS הציע במסמך אני חושב שהרעיון הכי טוב היה הרעיון של לקחת סיפורים של סופרי מד"ב שונים ולעבד אותם לסיפור של ST. זה יכול להיות רעיון מעולה לחוסר מקוריות שטוענים שקיים.

AKIRA972

New member
אם יהיה אתחול להוריד את השם רודנברי

לדעתי האישית זו תהיה קטסטרופה. לא מוכן לוותר על העולם המוכר של מב"כ עם היסטורייה של 40 שנה בשביל משהו לא ברור-טוב ככל שיהיה. אנטרפרייז השתפרה רק כשחזרה לשורשים בעונה 4 ולא ההפך. ג'ין אמר בכל הראיונות שלו ללכת קדימה.

sysiphus

New member
אנטרפרייז השתפרה בעונה הרביעית...

רק עבור חובבי מס"ב לדורותיה, שאהבו את כל הרפרנסים, בעיקר לסדרה המקורית. כמישהו שמאוד נהנה מהעונה הרביעית, אני יכול לומר בלב שלם שאני מבין לחלוטין איך זה לא רק היה מעט מדי ומאוחר מדי. ה"מעט מדי" אינו מתייחס רק לכך שהיה מדובר בפרקי העונה הרביעית בלבד. ה"מעט מדי" היא גם העובדה שהפנייה בפרקים האלה היו לקהל מצומצם מדי מלכתחילה - קהל החובבים ההדוק. להתבסס על קהל כזה לא יביא לשום יצירה גדולה בתחום, כי זה לעולם לא יביא לפריצה למיינסטרים.

HyperNovA

New member
זה רע

אני לא אוהב את הרעיון. כמו שקודמים לפניי ציינו, זה יהיה לקחת את היסודות המוכרים שלנו, שזה ייקום הסטאר טרק וליצור משהו חדש, אחר. לא היה אכפת לי לראות סידרה מד"ב חדשה, אבל אני מאוד לא הייתי רוצה לראות סידרה חדשה עם המותג ST של שמו. אני בטוח שגם מי שהרעיון קוסם לו עכשיו, יתחרט על זה שהוא יראה את הסידרה. תחשבו שאתם רואים את סידרת ST החדשה ופתאום יגידו לכם שהפריים דירקטיב זה המשימה מעל לכל. לא תרימו גבה ותגידו "היי, זה לא ST ! " הייקום של ST לדעתי זה החוזק הכי גדול של הסידרה, ולא החיסרון שלו דווקא. צריך להשען על הייקום הזה, וליצור עלילות חדשות, דמויות חדשות ולהמשיך באותו קו כי זה הקו המנצח.

goldy

New member
../images/Emo151.gif שלא ימציא את הגלגל מחדש

לא קראתי את המסמך, אך אם הרעיון הבסיסי שלו הוא "חקירת היקום / חלל" אז הוא מבזבז את זמנו.

למעלה