לא מסכים איתך, ואני אפרט:
אוקי אז גם בתקופתו "הצעירים" ראו ודחפו את TOS. כי היא הייתה בתקופתם "הדבר". כמו כן היא התאימה לרוח התקופה, במוזיקה ובסגנון הפרקים. לא הייתה נטישה לסדרה הנ"ל כי לא היה שום אלטרנטיבה ראויה, מה עוד ,שהסדרה ירדה ואפשר לומר נכשלה. TNG - אני מסכים איתך חלקית, אכן בעונות הראשונות, הסדרה הייתה דיי שמרנית, ואפילו משעממת, אבל לאט לאט היא הוכיחה את עצמה, ושוב לטעמי , כטובה ביותר איי פעם. לדעתי בעיקר בחיבור של השחקנים, אבל הכי חשוב היתקדמות הטכנולוגיה בטלויזיה. הסדרה התחילה בשנות ה80 וסיימה בשנות ה90, וההיתקדמות הטכנולוגית באותה תקופה הייתה חשובה לא פחות מהתסריט. דבר נוסף אין יכולת השוואה בין TNG לבין אבודים וגלקטיקה, בטח לא מבחינת צילום. התקופה שונה לחלוטין ותקצת היריעה מלפרט. וויאגר וDS9- כבר נוצרו בתקופות שהיו להם מתחרים רבים. בטלויזיה הפנימו שיש קהל חזק בז'אנר המדע בדיוני, והתחילו להשקיע יותר וגם החלו לקצור. אי לכך הנגיבה לדעתי הייתה בעיקר בשל האלטרנטיבות, תוסיפו לזה תסריט ומשחק בינוי + ותקבלו את המעבר מסדרות מס"ב לאחרות. האנטרפרייז לעניות דעתי מוכיחה את מוכיחה את האמור לעיל בצורה הטובה ביותר: סדרה איכותית ביותר הן מבחינת העלילה, ההפקה, התלבושות, השחקנים, וכו' לא ממש הצליחה להמריא לכל אורך חייה, בעיקר משום שאם אני כצופה לא חושב שהיא מספיק טובה, יש לי היום אלטרנטיבה בדמותה של נניח גלקטיקה, או SS1. בעבר זה לא היהה קורה. אם לא אהבתי מ"ס פרקים בTNG, לא היה לי לאן לברוח. דבר אחרון, אמרת "צעירים שבאו בשביל האקשן". ובכן גם במס"ב צריך להיות אקשן. ורצוי שיהיה טוב. כי מין הסתם יש חלליות אז כדאי שגם ימריאו ינחתו ואם אפשר גם שינהלו קצת תמרונים ויריות אחת בין השניה. חלק לא מבוטל אוהב את זה.