אתיקה או חוק

מנורה

New member
אתיקה או חוק

האם יש חוק או מגבלה לקשר בין מטפל למטופל (פסיכולוג/ית)לא קשר רומנטי לאחר גמר טיפול ואם כן אחרי כמה זמן? תודה.

קשר רומנטי בין פסיכולוג למטופל

חוק הפסיכולוגים קובע בסעיף 33 כי פסיכולוג עובר עבירת משמעת במידה והוא נוהג בצורה שאיננה הולמת את המקצוע או אם הוא מגלה חוסר יכולת , חוסר אחריות או רשלנות חמורה. מכאן נובע כי פסיכולוג היוצר קשר רומנטי עם פציינט לשעבר, חושף את עצמו לסיכון שיוטלו עליו כל מיני סנקציות בגין הרומן הזה , אם תקבע הועדה כי זוהי התנהגות שאיננה הולמת את המקצוע, או שזו התנהגות רשלנית. לאור הנ"ל עצתי היא להמנע מקשרים רומנטיים עם פציינטים, שכן למיטב הבנתי יצירת קשר עם פציינט שהיה בטיפול אצל פסיכולוג עשויה להיחשב כמעשה בלתי אחראי של הפסיכולוג, והפרה של חובת הזהירות המוטלת עליו.

מנורה - ראה/י גם תשובתי לעיל

מנורה ראה/י גם תשובתי לעיל בעניין האשה המטופלת טיפול מרפאתי כפוי: נראה לי שזה רלוונטי גם במקרה שלך.

מנורה

New member
תודה

תודה על התשובה אבל לא מדובר על קשר רומנטי כמו כן היכן אפשר למצוא את חוק 33

מנורה

New member
קשר חברי

קשר בין אנשים חברי שיש להם נושאים שונים משותפים האם קיימת תקופת צינון ואם כן אחרי כמה זמן ניתן להיות בקשר כזה.

מנורה

New member
קשר מטפל מטופל

האם סעיף 33 מדבר על קשר =לא= רומנטי בין מטפל מטופל לאחר סיום טיפול

לא חד משמעי

הסעיף מדבר על התנהגות שאינה הולמת ויתכנו גם קשרים אישיים אחרים שאינם רומנטיים שיש בהם התנהגות שאינה הולמת מטפפל, למשל אם יש בתוך הקשר סוג של ניצול של התלות שנוצרה בטיפול, או של מצוקות אחרות. בכלל, בייתי מייעצת לכל מטפל, פסיכולוג או אחר, לבדוק בשבע עיניים כל קשר לא-טיפולי עם מטופל, שנוצר עקב הטיפול (כלומר, שלא הכירו מקודם או משהו כזה ואיללא הטיפול הקשר כלל לא היה נוצר). לפעמים גם קשרים בין שני אנשים "סתם" יכולים להכיל אלמנטים מנצלים או חוסר-שוויון אחר. כאשר אחר הצדדים היה בעבר המטפל של השני, במיוחד בתחום בריאות הנפש - זה צריך להדליק מנורה אדומה

שאלה פרשנית ושאלה של נורמות

עקרונית, אני מסכימה עם הגישה שהציגה כאן חיותה שגם קשר לא רומנטי בין מטפל למטופל עשוי להיות "התנהגות שאינה הולמת". השאלה היא שאלה פרשנית: על מנת לענות על שאלתך צריך לקבוע מהו הפירוש של המושג "אינו הולם". לכן, כדי לדעת אם הקשר שנוצר כאן הוא הולם או לא צריך להכיר את כל הנסיבות של החברות והבסיס המשותף של היחסים שנוצרו ביניכם. מכל מקום, גם כאן- למען הזהירות- ההמלצה שלי דומה מאד להמלצה שנתתי בקשר לקשרים רומנטיים, אם כי כאן הגבולות פחות נוקשים. נראה לי שקשר חברי מתון הוא סביר. אבל, יחסים חבריים הדוקים וקרובים מדי עשויים להיות "תרגום" של יחסי התלות שנוצרו בין מטפל למטופל. האם יש לך גישה להחלטות של ועדת האתיקה של הפסיכולוגים? במידה ויש לך גישה להחלטות הללו, אפשר יהיה לבדוק מהי הגישה של הועדות ואם היו מקרים דומים לשלך. כמו כן, מציעה לך לבדוק אם יש אפשרות להתיעץ עם הועדה הזו - מראש.

למעלה