אתיקה והאיש השמן

yaakii

New member
כלומר, את בוחר את צעדיך מתוך

אינטרסים אישיים ולא לפי מה שנראה לך מוסרי.

Feanor75

New member
לא בדיוק

כשמפרקים לגורמים את הבעיה הזאת, מבינים שלאותם חמישה אין הרבה משמעות כי אתה לא מכיר אותם. אתה יכול לחוס על השמן הזה, ואח"כ להציל 10 רעבים באפריקה במחיר נמוך מהחוויה הלא נעימה של הריגת אדם.

yaakii

New member
מה זאת אומרת

"שלאותם חמישה אין הרבה משמעות כי אתה לא מכיר אותם"?? מוסרי יותר להרוג אדם זר מאשר אדם שאתה מכיר? האם עצם ההכרות של האדם איתך מקנה לו זכות ייתר לחיות? אתה יכול להרוג את השמן ולהציל את ה-5 ואחרי זה כם להציל 10 רעבים באפריקה. לא סותר.

Feanor75

New member
כן, פחותי משמעות עבורי כשלא מכיר אותם

לא אומר שאין להם חשיבות, אבל כשמפרקים הבעיה לגורמים רואים שהם מתקזזים עם 5 אנשים שגוועים ברעב באפריקה, וכל מה שנשאר בבעיה זה הטראומה של אותו אדם שהבחירה בידו.

Feanor75

New member
למעשה זה קשור לדילמה בעניין לגלעד שליט

התקשורת הישראלית שחייבת לספק כותרות והיא מעל לכל הרשויות במדינת ישראל -יצרה מצב שעבור אדם אחד מוכנים לעשות עסקה שגורמת נזק בל-ישוער: שחרור מאות מחבלים מסוכנים, אובדן הרתעה, ניצחון למחבלים, ומוטיבציה לחטיפות הבאות. כל זה בגלל שהציבור נחשף לסיפור האישי של גלעד, רואה את פניו בשער העיתון כל שני וחמישי ומאוד רוצה בשחרורו.

antreprize

New member
...

קודם כל, מה זה משנה אם הוא שמן? שנית, הייתי דוחף אותו. אני לא יכול להתחמק מהחלטה, אני לא יכול להודיע שאני נמנע ושמבחינתי זה לא עניין שנוגע לי. בגלל זה אני אדחף אותו, כי חיים של אדם אחד שווים פחות מחיים של חמישה אנשים.

yaakii

New member
הכוונה שבגלל שהוא שמן הוא יכול

לעצור את הקרון ואילו אם אתה תקפוץ הקרון פשוט ידרוס אותך וימשיך לסוע לעבר החמישה.

למעלה