אתם חושבים שטראמפ יושבע ויהיה פה יותר טוב?

Harrington

Well-known member
מנהל
האיום האיראני והמשטר האיראני זה אחד
לא הם לא. אמנם נכון לסבור שאם המשטר האירני ייפול, תיפול איתה תוכנית הגרעין האירנית. אגב, זה כלל לא בטוח כמובן ולא שחור-לבן פשוט כל כך. יתכן בעניין הזה שזה יהיה נכון יותר אלמלא אירן תהיה קרובה לפצצה ביום החלפת המשטר. אבל ניחא. נזרום איתך בקטע הזה :). עדיין, גם אם נכון לומר שהפלת המשטר תביא לסיום תוכנית הגרעין, בהחלט לא נכון לומר שהשמדת תוכנית הגרעין בהכרח תוביל לסיום המשטר והחלפתו. כלומר הם לא "זה אחד". פשוט לא נכון.

אז בהחלט יתכן שיש מי שמכוון (גם) להפלת המשטר האירני ואני כמובן לגמרי בעד. אבל היעד העיקרי שלנו הוא פגיעה בתוכנית הגרעין דווקא. זאת בלי "זה אחד" ובלי בטיח.

evglev1

Well-known member
מנהל
אף אחד חוץ מארהב לא יכול טכנית להפיל את הממשל האיראני ההוכחה היא שאף אחד לא עשה את זה עד היום כולל ארהב וכולל ישראל וגם הם לא יעשו את זה אף פעם
וזאת בדיוק הסיבה שמניעת גרעין מהמשטר הנוכחי הוא אינטרס משותף של ישראל וארה"ב, הרבה יותר קל למנוע מאיראן להפוך לגרעינית מאשר להפיל את המשטר שלה.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
זה לא יקרה זה סתם תקוות שווא על עולם וורוד הטוב והרע במלחמה מתמדת בעולם רק שהטוב הוא פי חמש מאות והרבה יותר שקט ולכן העולם לא נחרב

Harrington

Well-known member
מנהל
יש ניגוד אינטרסים מאוד ברור ישראל מחכה שארהב תסיר את האיום האיראני וטראמפ לא יעשה את זה משיקולים כלכליים
א. ישראל לא מחכה שארה"ב תסיר את האיום הגרעיני האירני. היא מקווה שהיא תעשה זאת, אבל ממש לא "מחכה" לכך. למעשה הכל מעיד על ההיפך המוחלט.
ב. אחלה דוגמה שגם ישבה במוחי עת כתבתי את אחת מתגובותי הקודמות לדבריך :). זה אינטרס אמריקאי מובהק שלאירן לא תהיה פצצה גרעינית*. שום שיקול כלכלי לא ימנע מבעד ארצות הברית מלראות זאת כך ואף לוודא בפועל שזה לא יקרה. על כן למרות שללא ספק שיקולים כלכליים יכולים לשחק תפקיד חשוב בכל מיני דברים, הנה לך דוגמה בו הלכה למעשה אין שום סתירה בין האינטרסים האמריקאיים לאלו הישראלים.

* אם אינך מאמין לי, חזור לדברי כל נשיאי ארה"ב בשני העשורים האחרונים בסוגיה, הן הרפובליקנים והן הדמוקרטים שבהם.

Harrington

Well-known member
מנהל
ארהב היחידה שיכולה ואפילו היא לא תעשה את זה
נזכיר שישראל (וכנראה לא רק היא) פועלת כבר למעלה מעשור וחצי נגד תוכנית הגרעין האירנית ואף עושה זאת בהצלחה רבה. ישראל (ולא רק היא) הצהירה יותר מפעם אחת שלא תאפשר לאירן להגיע לפצצה. כלומר אם יגיע הרגע בו הפעולות שבוצעו עד כה מאחורי הקלעים כבר אינן יעילות דיין ו/או שאירן עומדת להגיע לפצצה בפועל, ישראל תעבור למתקפה גלויה. היא תדע לעשות זאת בכוחות עצמה, על אף שכמובן עדיף לה שארצות הברית תיקח זאת על עצמה.

לגבי האפשרות שכך יקרה, כאמור מעלה, כל נשיאי ארה"ב בשני העשורים האחרונים התחייבו לכך, גם בדרך של פעולה צבאית גלויה. האם הם כולם שיקרו? אינני יודע. אני גם לא מודאג במיוחד בנושא, מאחר ואני סומך על ישראל שתדע לעשות זאת ממילא גם אם ארה"ב תחטוף רגליים קרות ברגע האחרון.

אבל אם נחזור ברשותך רגע לענייננו, השורה התחתונה היא שאין בנושא הזה שום סתירה בין האינטרסים האמריקאיים לאלו הישראלים. לכל היותר וגם בזה אני כופר, תוכל לומר שארה"ב לא תיאות לקחת את זה על עצמה ורק תגבה את ישראל מאחורי הקלעים. עדיין, שום "ניגוד אינטרסים" אין כאן, בשום צורה.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
כי טענתי שיהיה פה יותר גרוע ואני אסביר הריחוק שלנו מהערבים גורם לכך שרוב הישראלים לא מבינים את המנטליות שלהם הם מאוד חזקים אמיצים וחכמים וכל עוד ארהב לא תכניס לפה כוחות שלה הם לא יכנעו וימשיכו לפגע בכל דרך אפשרית

Harrington

Well-known member
מנהל
כי טענתי שיהיה פה יותר גרוע ואני אסביר הריחוק שלנו מהערבים גורם לכך שרוב הישראלים לא מבינים את המנטליות שלהם הם מאוד חזקים אמיצים וחכמים וכל עוד ארהב לא תכניס לפה כוחות שלה הם לא יכנעו וימשיכו לפגע בכל דרך אפשרית
טענת שיהיו ניגודי אינטרסים (ושלכן יהיה יותר גרוע). בינתיים לא הצלחת להראות אף לא דוגמה אחת לניגוד אינטרסים פוטנציאלי ו/או כיצד ניגוד אינטרסים כזה בדיוק אמור להרע את המצב. הבאת דוגמה אחת, לגביה הראיתי לך שלא רק שאין ניגוד אינטרסים בין ישראל לארצות הברית אלא דווקא יש זהות אינטרסים (ושיתוף פעולה) מוחלט בין המדינות.

השאלה אם ישראלים כן או לא מבינים את המנטליות הערבית היא שאלה מרתקת שיכולה להתפתח לדיון ענייני ומענין, אבל אין לה כל קשר לנושא שלנו כאן. כך המצב גם בשאלה אם הערבים ימשיכו לנסות לפגוע ביהודים/ישראל(ים) אם ארה"ב לא תכניס כוחות שלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
איראן ושלוחותיה זה הבעיה שלנו כרגע . אתה חושב שזה יגמר כשטראמפ יושבע? או לאחר מכן?
אין לי שמץ של מושג. לא רואה קשר גם לא בין שאלה זו לדיון שלנו ולטענותיך ההתחלתיות.

סליחה שאני אומר, אבל על אף שאתה טוען שאתה "מסודר", אתה מתבזר בדקות האחרונות ל1,001 כיוונים ועניינים שאין להם שום קשר לדיון שלנו. אני פתוח לדיון ענייני בכל נושא שתבחר, אבל אני פחות בקטע של קפיצה מנושא לנושא כל אימת שאחד המתדיינים מסתבך עם הטיעונים וטיעוני הנגד שלו.

בינתיים נראה לי שהדיון הנוכחי (המקורי) שלנו מיצה את עצמו. המשך ערב שקט ונעים.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
אין לי שמץ של מושג. לא רואה קשר גם לא בין שאלה זו לדיון שלנו ולטענותיך ההתחלתיות.

סליחה שאני אומר, אבל על אף שאתה טוען שאתה "מסודר", אתה מתבזר בדקות האחרונות ל1,001 כיוונים ועניינים שאין להם שום קשר לדיון שלנו. אני פתוח לדיון ענייני בכל נושא שתבחר, אבל אני פחות בקטע של קפיצה מנושא לנושא כל אימת שאחד המתדיינים מסתבך עם הטיעונים וטיעוני הנגד שלו.

בינתיים נראה לי שהדיון הנוכחי (המקורי) שלנו מיצה את עצמו. המשך ערב שקט ונעים.
יש הלימה מוחלטת בין מה שאמרתי לטענה הפותחת

למעלה