אתם יודעים כבר מה מכינים לחג?

merav999

New member
אתם יודעים כבר מה מכינים לחג?

אני מתכננת על החצילונים הממולאים ועל הפולנטה עם אפונת שלג ופורטבלו של
.

לא בטוחה אם אעשה עוד משהו.

לקינוח, היה מתכון בלאישה לעוגה טבעונית (עוגת תפוחים אם אני זוכרת נכון) שכנראה גם תהיה ואם ייצא לי לקפוץ לשופרסל הבנתי שיש שם עוגת פנטזיה בטעם תות טבעונית במבצע.

מה איתכם?

יוספה 51

New member
אני די שוברת את הראש.

חשבתי לעשות דלעות ממולאות, אבל אמי עושה ממולאים מצוינים כך שאין הגיון. חושבת שאלך על הכיוון של הקינואה עם התוספות. אכלתי בצפון קינואה עם אפונה ירוקה, שעועית צהובה ושחורה ועוד כל מיני. נשמע לי מעניין. כיוון אחר, אכלנו בגנוסר תבשיל לבנוני ממש טעים, בעקרון זה בורגול מבושל עם עגבניות וגמבות, אני צריכה לחפש מתכון שלו. מעולה ממש. ובטח עוד סלט או שניים מעניינים

יוספה 51

New member
בדיוק הכנתי שולבטה, בהשראת

המסעדה של גינוסר בצפון. ויש לזה טעם שילדים ישמחו לאכול, אם מדובר בילדים בסדר. אז ככה: בצל מטוגן, גמבה קצוצה, עגבניות קצוצות, שום, כוס בורגול, במתכון היה כתוב שתי כוסות מיץ עגבניות אבל אני לקחת עגבניות מרוסקות והוספתי קצת נוזלים. כמון ופפריקה, פלפל שחור ומלח. טעים טעים טעים. קשה להפסיק לאכול.

ladybug6

New member
צריכה המלצות?

גלילות זוקיני ממולאות פטה שקדים ברוטב רימונים (את הרעיון לרוטב אני גונבת מגבי שהמליץ עליו בפורום השכן, תודה גבי!)

סלט טבולה עשיר עם גרגרי רימון

פטריות ממולאות

רצועות/קוביות דלורית בזיגוג סילאן וסויה

אורז חגיגי עם קצת כורכום לצבע צהוב, ומלמעלה תערובת של בצל מטוגן מושחם, פרוסות שקדים, צימוקים, צנוברים, ומעל הכל קצת גרגרי רימון לקישוט

לביבות בטטה וכרובית
יש בבלוג שלי מתכון מעולה.

ladybug6

New member
גבי

עד כמה שידוע לי רוטב רימונים עושים בדר"כ עם רכז רימונים, יין, שום, בצל, גרגרי כוסברה, משהו להמתקה כמו סוכר/סילאן, לפעמים תוספות כמו נענע או דברים אחרים..
לא יצא לי להכין רוטב כזה אז אין לי מתכון מדויק, אולי לגבי יש!

אני מתארחת

כרגיל במרכז ליוגה ששם הארוחות הן צמחוניות ולאחרונה בארוחות רוב האוכל הוא גם טבעוני.
בראש השנה הבעיה העיקרית היא עם הדבש אבל מקווה שיהיו גם מספיק תבשילים שלא מכילים אותו.
כבר יצא לי לחגוג שם ראש השנה כטבעונית ועבר די טוב ובשלום ואפילו נהניתי

יכול להיות שאכין ואביא לשם עוגת סילאן לפי המתכון באנונימוס.

גם אני מתארחת

אני אביא את הלחמניות שיפון + כוסמין שלי, ירקות מוקפצים, סלט טבול וסלט ירקות חמוצים בסגנון סיני
וגם 5-6 עוגות

אבל אני לא יודעת איך אני הולכת לעבור 3 ימים עם סבתא מרוקאית וסבא פולני שבטוחים שטבעונות זה סוג של הפרעה נפשית וצמחונות זו הפרעת אכילה?

הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה להוציא מרשם לכדורי שינה או לזייף קלקול קיבה שבגללו מותר לי לאכול רק ירקות ופירות

RSPA

New member
בטח חוקי ! אבל אין ספק שזו

הפרעה התנהגותית חמורה.

(זורם עם הגדרות השואלת)....

SigaLin1

New member
סבתי הפולניה עליה השלום

לקחה מאד קשה את זה שנהפכתי לצמחונית בגיל שבע. היא כעסה על בתה, אמא שלי, שלא נלחמה בי אלא הלכה אתי לגמרי למרות שכולם אצלנו קרניבורים, ותמיד היתה לה נבואת זעם: "הילדה לא תגדל! אתם תראו! בגללכם הילדה לא תגדל!"
הילדה, קרי אני, היתה היחידה במשפחה שגדלה לגובה ולא לרוחב אבל סבתא שלי לא נתנה לעובדות לבלבל אותה גם כשעברתי אותה בעשרים וחמישה סנטימטר
כשנהייתי טבעונית כמעט יכולתי לשמוע אותה אומרת "מזל שאני כבר איננה כי זה בטוח כבר היה הורג אותי"...
בקיצור אל תתרגשי, הכי הכל מאהבה וסך הכל הם דואגים לך

ladybug6

New member
אני מתארחת והתבקשתי להביא

פרחי כרובית בפרורי לחם ואפונה/שעועית ברוטב אדום.. (לא נתנו לי לבחור מה להביא, הכתיבו לי!)

SigaLin1

New member
גם אני מתארחת ואביא קובה דלעת, טבעוני כמובן

וגם מג'דרה
ואני שוקלת אם להביא מיני קאפקייקס גזר עם ציפוי קצפת ריץ' בצורת שושנה, רק כי בא לי להשוויץ עם הצנתר החדש של וילטון.
.. יש למישהו מתכון טוב אולי?

SigaLin1

New member
תודה!!
לכמה מיני קאפקייקס נראה לך שיספיק

נראה לי ששווה להכפיל כמויות בכל מקרה אבל השאלה לכמה יספיק לי לדעתך, אני צריכה לפחות 40...

למעלה