אתם יודעים כבר מה מכינים לחג?

ladybug6

New member
אממ, אני לא יודעת

עוגות גזר מטבען דחוסות יותר ולכן תופחות פחות, היא לא יוצאת גדולה במיוחד.. מצד שני את תאפי אותם במנג'טים קטנים אז תצא לך כמות יפה יחסית.
תכפילי כמויות ותראי מה יוצא. יצא יותר מדי? תאפי את העודפים במיני-עוגה ותקפיאי ליום גשום (או תביאי לי!). לא יצא מספיק? תכיני עוד נגלה, זה צ'יק צ'ק..
 
ממש אין לי מושג

לערב החג אנחנו מוזמנים, אבל ערב סוכות אצלינו, וכבר מעכשיו אני שוברת את הראש...
רעיונות יתקבלו בברכה
 
אין לי שמץ

נהיה אצל משפחה בארה"ב בפורום קורנבורי למדי

נראה מה ידליק לי את היצירתיות כי שלוש צמחוניות יהיו בוודאות
ואני...
סלט שעועית ירוקה ,צהובה, רוטב עשבי תיבול ובצל מקורמל
סלט חסה מלא הפתעות שיכלול פטריות מוקפצות וגרעיני רימון ונראה מה עוד
ממולאים עם פטריות צלויות ואורז צבעוני , חמוציות ואגוזים/שקדים מרוסקים ונענע

השאר עוד נראה
 
אגב, אשמח לרעיונות לשדרוג כדורי שוקולד

לפני כשבועיים ניסיתי להכין כדורי שוקולד לפי המתכון בבלוג של אורי שביט, רק בלי התוספות. פשוט המסתי 4 חפיסות שוקולד מריר בחצי כוס חלב שיבולת שועל חם.
הצלחתי לעשות מהם כדורים אבל בהגשה הם פשוט נמסו ונעשו "נמרחים", זאת למרות שכמה שעות לפני ההגשה הם אפילו היו במקפיא.

מישהו הציע לי כדי לייצב אותם בפעם הבאה, להוסיף קוואקר גרוס. זה אולי רעיון לא רע כדי לייצב, השאלה היא אם זה יוצא טעים..
יש עוד רעיונות איך לייצב אותם ושייצאו גם טעימים?
 
את הגירסה עם הביסקוויטים אני מכירה

אבל זאת שאני מכירה כוללת גם מרגרינה וחיפשתי מתכון לכדורי שוקולד בלי מרגרינה
 

ladybug6

New member
קודם כל אפשר להמיר את המרגרינה בשמן

קוקוס,
אבל בלי קשר, יש אצלי בבלוג כדורי שוקולד בלי מרגרינה ובלי שמן, אלא קרם קוקוס -
http://tivonim-blog.co.il/כדורי-שוקולד/

(לא חייבים לשים בתבניות סיליקון, אפשר פשוט לקרר ולעשות מזה כדורים)
 
אני מתאמנת על אוכל טבעוני

בעקבות הבן שלי, שעבר לטבעונות, אני צריכה להכין כמה מאכלים טבעוניים לחג
היום עשיתי נסיון על קרפלך ממולאים עם תפוחי אדמה, במרק ירקות- לאחר שהנסיון הוכתר בהצלחה, זו תהיה המנה הראשונה בחג (שאלתי יום אחד על קניידלך, ובכן- אותם נשאיר לפסח)
לאחר מכן פטריות ממולאות, ב...פטריות בלת ,קישוא ופרורי לחם
הבלתי טבעונים (מהצד הפולני), יקבלו גם גפילטא -פיש, ישר מקופסא

זהו... נגמרה לי ההשראה,
מחר אמשיך לחפש מתכון למנה עיקרית

למנה אחרונה, אכין "עוגה", בצק מלאווח ממולא ברסק תפוחים, קצת סוכר מלמעלה, זה ילווה בסלט פירות- מספיק לא?
 
ארוחה טבעונית צריכה להיות גם בריאה ומזינה

אם כבר עושים שינוי תזונתי, כדאי ללמוד לעשות זאת נכון. בצק מלוואח אינו מזון בריאות, בלשון המעטה. וחשוב שהארוחה תכיל גם חלבונים. ולא לשכוח את הסידן והברזל .

אם כבר ממלאים בצק כלשהו, כדאי שגם הבצק או לפחות המילוי, יהיו עשירים יותר תזונתית. עדשים , למשל.
 
בצר מלאוח או בצק עלים אינו בריא

הרי זה ברור
דובר על חלק ממנה אחרונה, החלק השני שלה הוא סלט פירות
נראה לי בריא מספיק
 
למעלה