אתם יודעים מה השעה? רק חמש וחצי

yaely2

New member
מנהל
אתם יודעים מה השעה? רק חמש וחצי

המון בריאות שמחה ונחת לכולנו.

תודה לך בת אל על המחמאה.

אני טיפוס די אסרטיבי, נוטה להעביר ביקורת בונה. אדם טועה, מגזים, משקר ועוד, מייד אני קופצת לתקן.
יש נושא אחד בעולם שבו לא איכפת לי שטועים, מגזימים או משקרים אותי, אני ממש מעלימה עין וזה "המחמאות" או בלעז "קומללימנטיים". מה איכפת לי אם זה נכון או לא העיקר אמרו עליי מילה טובה, אני תמיד אומרת "תודה".

חיוכון:
כסף הוא הדבר הכי לא נאמן שאני מכירה:
בכל פעם שאנו יוצאים יחד, אני חוזרת לבד!

יעלי

הדסהש1

New member
שבוע טוב אני ערה משעה 3.30 בבוקר .עד שאתרגל

לשעון החורף..היום עלמה תהייה אצלינו.היא נפלה אתמול על הפנים ושן שלה זזה מהמקום בפה התנפח..הם הלכו למרפאת שיניים דחופה.הרבה אין מה לעשות רק
לקבל אנטיביוטיקה לשבוע ולחזור לעשות צילום כדי לראות שהכל בסדר.אתמול באו עינת והבנות ויפעת...לליאת לא היה זמן כי היא עסוקה בנקיון הבית שלה זה דבר שאי אפשר
לקחת ממנה האובסיסיביות לנקיון...
היום רמי מציין 75.שניום..אנו נחגוג לו באמצע נובמבר יחד עם ציון 50 שנות נישואינו.מקווה שהחודש יהיה טוב יותר ומשמח.

בוקר טוב

לא חסרה לי השעה ולא מרגישה שינוי, אתמול בשעה 20.00, הזזנו את כל
השעונים בבית והתנהלנו כבר לפי השעה החדשה, אז היום הכל כרגיל,
העוזרת פה ואני מסולקת מהמקום, נתראה בהמשך, אם יתחשק לי ואם
יהיה לי זמן.
שבוע טוב

חביף

New member
התעוררתי כרגיל בתשע בבקר, אבל השעה היתה שמונה

בקר מקסים. גם דרך החלון בחדר השינה וגם דרך חלון חדר העבודה. רוח נעימה מאוד, הגינה על אדן החלון חיה את חייה היפים והירוקים [ שני מטפסים וכחמישה קקטוסים, שורש ג'ינג'ר ושורש סלרי
]
התרופות עובדות מצויין, בחיי, פחות חרדות מכרגיל [ יום ראשון הוא יום מלא פחדים כי מחר, יום שני, הוא יום עבודה בשבילי ], וזה כבר טוב

הדסה, אני קורא ספרים בשעות הללו. לטלוויזיה אין מה להציע, המחשב מרחיק אותי באור המנוכר והקר שלו. מנורת קריאה וספר.

בת אל57751

New member
בקר אור יעלי אני

לא אתן לעולם מחמאה לאיש כאשר אני חושבת עליו דבר לא נכון
ואכן את אשה נבונה וזה נכון,

אבל במחילה ממך מאחר ואני טיפוס ישר ואומר את האמת שלו ורק שלן כי כל אחד
והאמת שלו,לא מאמינה בבקרת בונה

אין דבר כזה בקרת בונה,,כי היא יכולה להיות נכונה בעיני אדם אחד ובעיני האדם השני לא
גם אין צדק כל אחד והצדק שלו

ובאשר לבקרת בונה נזכרתי ,היתה לנו אשה בעבודה שכל דבר הכי פעוט היתה טעות קטנה היתה רצה להלשין למנהל
כאשר אמרתי לה למה את רצה כל דבר פעוט להלשין למנהל זה לא חברי,
היא תרצה זאת בבקורת בונה,, יכולת להגיד לפקידה להעיר את תשומת ליבה
למה להלשין???
זה לא בא מבקורת בונה , היא רצתה להבאיש את העובדות על מנת שתצא שרק היא עובדת בסדר
אינני מאמינה בבקרת בונה ,רק בקרת לשם ביקורת ויתרה מזאת אנשים בדרך כלל לא אוהבים ביקרת , זה מטעה, לפעמים נוצר הרושם שהשני לא יודע רק אני

גם מאד חשוב הקירבה בין האנשים,,,לעיתים אנשים שהם במצב חברי טוב מאד
עוד יקבלו איכשהוא,לא תמיד , אבל עם ביקרת חיבים מאד להזהר ,זה יכול להוביל למקומות לא רצויים
יום טוב

הדסהש1

New member
צהריים טובים עלמה אצלינו .היא בסדר רק חוששת לאכול

יש לה פצע על השפה.הם עשו לה צילום בבוקר אצל רופא שיניים.ונאמר שאין צורף באנטיביוטיקה.אתמול הלכו למרפאת חירום ושם כן אמרו שצריך אנטיביוטיקה..כל רופא
והחלטתו.השן בסדר היא תסתדר מעצמה אין צורך לעקור אותה....כך ילדים גדלים יש הפתעות ....

yaely2

New member
מנהל
בת אל, תתפלאי

גם אני לא מאמינה בביקורת בונה. שתי המילים "ביקורת בונה" עזרו לי לתאר למה בדיוק אני מתכוונת.

כול מה שכתבת על ביקורת בונה כיוונת ממש לדעתי, העיקר המסר הוא שאני על מחמאה אומרת תודה ולא מחפשת מאיפה הרגליים צומחות

יעלי

בוקר טוב לכולן/ם

הבוקר ביקרתי את רופאת המשפחה שלנו , היא מרגישה מצוין , תודה . חזרתי עם משאית עמוסת תרופות . בזכות התרופות האלו , גם אני מרגישה מצוין .
לא מזמן , ישבתי עם חברה , לארוחת בוקר ארוכה , בבית קפה בקניון . לפתע עברה שם חברה של החברה ,גם היא בת גילינו , החליפו מספר מילים והחברה המשיכה בדרכה , והתישבה בקפה סמוך . ואז חברתי אומרת : " אני לא מבינה אותה , עוד לא חלפו 3 חודשים מאז שהתאלמנה וכבר עושה חיים בקניון " . לא עניתי , אך חשבתי לעצמי , בגילינו , אם נמתין לסיום שנת האבל , לא נספיק להנות .
מה דעתכן להמתין עד סיום שנת האבל , או אכול ושתו כי מחר ............ אופציה שלישית , כל אחד/ת יעשה מה שמתאים לו .

הדסהש1

New member
כל אחד ינהג איך שהוא רוצה

ללכת לקניון זה אולי לשבור את מצב הרוח למספר שעות.זה לא אומר כלום.העצב נשאר בלב.

בת אל57751

New member
בושה,,וזאת בקרת שאני מתעבת,,מאין היא יודעת מה היא מרגישה

בלב?? אולי באה כדי לשפוך את ליבה בפני חברתה??
יש פתגם שכולם מכירים אל תדון חברך עד שתגיעו למקומו
אני לא מאחלת שתגיעה לאותו מקום
אבל בזה לה,
ולא ענין של שתה ואכול כי מחר נמות
זו ענין ביקרות רשעית,

מינהר

New member
תמר, יופי שאת מרגישה טוב. וההומור ישנו.

בעניין החברה וההערה, היא מרושעת. לשבת בבית קפה זה נקרא לעשות חיים?
ואם היא מדוכאת ויצאה קצת לראות עולם מה קרה?

בת אל ומינהר , אם הייתי יודעת

שככה תגיבו , לא הייתי מפרסמת זאת . יש רבים שדובקים במנהג של שנת אבל , כלומר אין אירועים , שמחות משפחתיות , t.v. מוזיקה וכדומה . ויש יותר ליברלים . כל אדם מגיב אחרת , מרגיש שונה . החברה ממש לא מרושעת ואין מקום לבוז לה . כך היא חושבת, וזו זכותה . האמת , חששתי שהתגובות תהינה הפוכות, שתגידו הדת היהודית , הנוהג המקובל בחברה שלנו ............
בת אל , באשר למה שכתבת על ביקורת בונה , זה הזכיר לי את הסרט היפני משמות החמישים , "רשומון" , שבו כל אחד מדמויות המפתח בעלילה, מספר את מקרה האונס מנקודת מבטו, ולכל אחד יצא סיפור אחר .

עד כמה אני קרובה לד"ר אלצהיימר ?

כשסימתי בקופ"ח , בדרך הביתה עצרתי בבנק למשיכת כסף . הכנסתי לכיס , ושמחה וטובת לב המשכתי רגלית לסופרמרקט , הצמוד לבנק . קניתי מה שקניתי ,[2 אשל , אם זה כל כך מענין אותכן ] ,שילמתי מהכסף שהיה בכיס מכנסי , אותו הכסף הזכור לטוב מתחילת ה"סיפור" . הגעתי הביתה פירקתי את השמונצעס שהיו לי החלפתי בגדים ובדרך למיטה נזכרתי שלא הוצאתי את הכסף מהכיס. חזרתי למכנסים שומו שמים הכסף יוק ! חפשתי בתיק , בארנק, נאדה . התקשרתי לסופר אין תשובה. נסיתי להשיג אותם ללא הצלחה . בסוף מרוב יאוש הסתכלתי במחבוא הכסף , אתן מכירות את המקום ,גם הגנבים מכירים , בתא התחתון בפריזר בתוך העוף הקפוא , לכל אחת יש מחבוא כזה . כל הכסף היה שם . ואני לא זוכרת בכלל ששמתי אותו .
כשקמתי בא לי לשתף אותכן בסיפור . עליתי למחשב, ראיתי מה בת אל ומנהר ענו לי , שכחתי בשביל מה עלית , ועניתי להן .
הקיצקץ , סוף טוב הכל טוב. יורדת להכין קפה ולשתות עם אלי רכלין והחדשות .
תחזיקו לי אצבעות שעד שאגיע למטה , לא אשכח לשם מה ירדתי . באאיוש , תמר.

הדסהש1

New member
תמר תרגעי זה קורה לי לעיתים .שאלתי את הרופאה

היא אמרה לי שזה שאני מודעת שיש בעית זכרון זה עדיין לא אלציימר.אבל כדאי להבדק ע"י נארולוג...זה לא נעים אך זה עניין גם של גיל

מינהר

New member
תמר, הגנבים מכירים את המחבוא בפריזר.

תחפשי מחבוא אחר.
בעניין החברה, אני עדיין חושבת, שהיא הגיבה בגסות. יש מנהגי אבל, כל אחד ומנהגיו, ולשבת בבית קפה עדיין מותר.
לידיעתך, אני חזרתי לריקודי עם שבועות ספורים לאחר שאמי נפטרה. כי פעילות גופנית שומרת לי על הגב, וממש לא הייתי צריכה גם כאבי גב בנוסף לעצב על הסתלקותה מן העולם.

בת אל57751

New member
תמר כל היופי בפורמים שלכל אחד יש דיעה אחרת אחרת זה משעמם

כל מי שנותן בקרת רעה על השני זה לא בא ממקום טוב,
אין זכות לאף אחד להגיד מה שהשני צריך לעשות,
יש לה חיים שתחיה אותם איך שהיא מבינה
אבל לרצות שהשני יחיה כמוהו,,אני כן בזה לאשה כזו,

וחוצמזה קניון זה לא בילוי היא לא שרה ורוקדה
והלב שלה בטח מר עליה

אפילו אם הדת היהודית אומרת
אחרת ,,כל אחד בוחר לו איך לחיות
ואל תפחדי אין לך הלצהימר זה קורה לכולנו,

חביף

New member
יש מילה אחת שמכלילה את כל דברייך

היא נקראת סובייקטיביזם, במקרה שלך הטקסט שלך - קיצוני.
במצב כזה, האדם גם לא יכול לקנות במכולת, כי חציל שלי אינו חציל שלך, בן אדם אינו יכול לתבוע בבית משפט, כי הגניבה לפי דעתו היא תרומה לפי האחר.
ויתור קיצוני על מרחב ציבורי, אובייקטיבי, נטול "סובייקטיביזם מבטל את כל מוסדות החברה, מוביל לאנרכיזם ולכל דאלים גבר, בהחלט.
אז ברור -
כיוון שכאן נכתבים דברים מתוך הנחה שהקורא מבין אותם, שהכותבת איננה בעצם סובייקטיביסטית קיצונית ממש, אלא מצהירה עליו. לצער כולנו, זה נגמר ברגע שאומרים מילה אחת בקול.
ביקורת בונה בנוויה כלהלן:
פותחים באמירה חיובית, עוברים להצבעה על הפגום, מציעים דרך לתקן וסוגרים באמירה חיובית. זה דורש מיומנות גבוהה, התנסויות רבות מאוד [ תאמיני לי כמורה, לו פעלתי לשיטתך התלמידים לא היו מצליחים בכלום
].

yaely2

New member
מנהל
ושוב אתכם ושוב אתכם

שלום כולם שלום תמר,

כבר זמן רב שלא יצא לי להגיב לתמר, כשאני מתכננת להגיב אני שוכחת (מי דיבר על אלצהיימר?) וכשאני נזכרת כבר עברו יומיים ואיןי טעם לטעמי לחזור לנושא ששכחנו. אז עכשיו ככה, תמר אני אוהבת את צורת הכתיבה שלך על ההומור השזור בו.

לגבי החברה של החברה. גם היהדות הגבילה את האבל לשבעה ימי אבלות ועוד חודש אבלות שבה עובדים, קונים מוכרים וכו.. זה באמת מוגזם לדרוש מהזולת שלא ילך לקניון לאחר שלושה חודשים. אדם יכול לדרוש זאת מעצמו, לא מהשני.

בתור מומחית לאלצהיימר אין לך שום אלצהיימר ושום נעלים, את יכולה רק לשמוח על שאת זו את.

למורים ניתנה הזכות לביקורת בונה כפי שאתה חביף תיארת, כמו שאת השאלות הכי מביכות מותר לרופא לשאול.

לילה טוב לכולם

יעלי
.

בת אל57751

New member
לא, אתה מערבב חוקים בדיעות יש חוקים שאותם צריכים לקים

אבל דיעה שהשני חיב לחיות כמוני,,לא מקובל ולעיתים בא מקור של רשע
לא חוזרת בי,בדיוק כמו שאנשים מתנגדים לכפיה דתית
לא הבנתי את ההגיון של החציל אין לי זכות להגיד לשני איזה חציל יקנה
מה זה חציל שלי לא החציל שלך,,,האם נאמרה פה איזשהוא דיעה
האם נאסר על משהוא לקנות חציל מסיוים??

ערבבת דיעות ,וחוקים שחיבים לקים,