אתם יודעים שאייקון מתחיל השבוע?

papal

New member
ואלה הסרטים שהבאתם?

אני מבין השקעה והכל, ובטוח יהיה עוד מלייאן דברים לרגל חגיגות ה 40 אבל פרי אנטרפרייז וטרקיז 2 אלה הם הסרטים שמהווים גולת הכותרת לחגיגות ה 40????? חבל אם כי מובן, בהתחשב ביכולות התקציביות המוגבלות

papal

New member
מה ?לא ברור?

אם כבר 40 שנה, אז תקרינו במהלך הפסטיבל את כל סרטי הטרק אבל מן הסתם לא תעשו את זה כי זה גדול עליכם כלכלית עם כל הסיפור הזה של ה 35 מ"מ. ולכן אמרתי- שזה נראה עלוב, אבל לא נראה שיש לכם יכולת כלכלית למשהוא אחר מינימום שבמינימום לדעתי, היה צורך להקרין סרט אחד או 2 מהמשמעותיים ביותר , באורך מלא עם כל ההשקעה- כי זה 40 שנה. מצד שני- בסופו של דבר, הכסף מדבר.....

sysiphus

New member
זה לא "לכם", זה "לנו"

להביא סרט ב-35 מ"מ = 400-500 דולר על זכויות להקרנה בודדת + סכום דומה על הובלה. וזה כשהוא לא מתורגם. לצערי אין סיכוי שיגיעו 100 איש לזה. אבל תתפלא, באייקון יוקרן ב-35 מ"מ עם כתוביות בעברית "מסע בין כוכבים 1". ההקרנות באוזן השלישית הן ב-DVD, ועל הסרטים האלו יש לנו זכויות. אה... והם גם די טובים.

oblique

New member
סתם שאלה

בואו נגיד שמכייוון שיש לכם רשות להקרין מסחרית בDVD מה הבעיה לשכור ברקו ליום אחד? כמה זה כבר עולה? 200 שקל? או אפילו בחינם אם למישהו יש אחד כזה? לפטופ עם DVD יש להרבה מאוד אנשים לצורך ההקרנה עצמה. ואני משוכנע שאם באולם ההקרנות יש חיבור לרמקולים מהברקו הרי שגם איכות הצליל תהיה בסדר גמור. מרימים את הכפפה?

oblique

New member
מה ההבדל בין ההקרנות באוזן השלישית

לכל מקום אחר?

sysiphus

New member
תלוי למה אתה מתכוון בהבדל

ההקרנות באוזן השלישית הן באולמות הקרנה פרטיים, 25-35 מושבים בכל אולם, וההקרנות הן ב-DVD, או כל פורמט הקרנה ביתי אחר. ההקרנות בסינמטק כמו גם במרבית הקולנועים הן בפורמטים שאינם ביתיים בד"כ, קלטות בטה, מיני-DV או פרינטים של 35 או 16 מ"מ. זה הבדל אחד. בנוגע לזכויות ההקרנה אולם, אין הבדל. יש לנו זכות להקרין את טרקיז 2 ו"Free Enterprise" מטעם יוצריהם, בכל פורמט שזה לא יהיה (כשהפורמט הזמין והקיים אצלנו ואצלם הוא DVD...). אין לנו את הזכות להקרין אף אחד מסרטי מסע בין כוכבים. עבור הזכות נדרש ליצור קשר עם חברת UIP בבריטניה ולשלם ראשית 500 דולר עבורה. הם מאשרים הקרנות ב-35 מ"מ בלבד, ע"מ שלא "להנמיך" את יוקרת הסרטים וחווית הצפייה בהם. אני מבין, תכלס. יש להם מותג יוקרתי שנקרא "מסע בין כוכבים" והם מנסים להתייחס אליו ככזה ולעשות ממנו כסף... את "מסע בין כוכבים 1" אנחנו מקבלים מארכיון הסרטים הישראלי שיושב בירושלים ומשותף לכל הסינמטקים בישראל, שם נמצא הסרט כבר מספר שנים טובות, משומר היטב ומתורגם לעברית... אבל ההקרנה תתקיים כמובן בסינמטק ת"א היות ומדובר ב-35 מ"מ.

papal

New member
אם זה ככה- אז כל הכבוד!

מסיר את הכובע!! שאפו!!!!!!! אין מה להוסיף! (חוץ מזה שאני כל כך מגיע להקרנה של הסרט היחיד של מס"ב שעוד לא יצא לי לראות ב 25 מ"מ) כל הכבוד!

sysiphus

New member
אחרי אתמול, אני כבר לא בטוח

3 אנשים הגיעו להקרנה באוזן השלישית. היה די משפיל.

papal

New member
יש הבדל משמעותי

בין הקרנה ב 35מ"מ על גבי מסך ענק, לסרט שיצא על 35 בשנה בה נולדתי ( תקנו אותי אם אני טועה- הוא יצא ב 82?) וטרם ראיתי אותו ב 35 מ"מ ואני מאמין שרוב חברי המועדון לא ראו אותו על גבי מסך גדול לבין הקרנה באוזן השלישית מה גם שזה נעשה באירוע מאוד גדול ובחגיגות 40 שנה אני יהיה שם ואקנה כרטיס לי ולעוד חבר, ואנסה למשוך כל מי שנאי רק יכול! זו בהחלט יוזמה מבורכת!!

papal

New member
נו אז עוד לפני שנולדתי

(וסליחה על הבורות בתאריכים של הסרטים)

Bajoran Priest

New member
אם יורשה לי להעיר משהו

אני באמת לא בא לבקר אף אחד ואף החלטה- באמת שיש הרבה אילוצים, את חלקם אני בוודאי לא מכיר, וגם הקהל של סטאר-טרק מצטמצם והולך. אבל אני לא חושב שיש יותצר מדי מה להתפלא אם לא יבואו הרבה אנשים להקרנה של מסע בין כוכבים 1, באוזן השלישית או באייקון. דעתי האישית הוא שמרבית האנשים- כן, גם מרבית הטרקים- ימצאו אותו היום משעמם. ראיתי אותו פעם אחת, וזה היה מעל ומעבר. עם כל הכבוד לחגיגות 40 מס"ב, ואני בהחלט מעוניין לחגוג את זה.. אני לא בטוח שאנשים ירצו לסבול בשביל זה, או להוציא את כספם על משהו, ובכן, שאת מוצאים משעמם. כמובן שיהיו המעריצים הנלהבים של הסדרה המקורית, או של הסרט, או טרקיז נאמנים בכל רמ"ח אבריהם שיבואו.. אבל, אני רק אומר שאין מה להתפלא אם לא יגיעו.

papal

New member
אם אתה לא בא להקרנה הזו

אז מבחינתי אתה לא ממש טרקי את האמת, יש שיתווכחו איתי על ההנחה הזו, אבל לדעתי הערצה של עולם מס"ב לא צריכה לבוא לידי ביטוי רק בידע מדוקדק ונרחב בהיסטוריה בטכנולוגיה או בשנים שבו יצאו סדרות וסרטים או במה שכל שחקן אוכל אלה- קודם כל לפני הכל, בחוויה המסב:י עצמה. והחוויה עצמה, היא לראות את הסרטים פי שהתכוונו שנראה אותם- בקולנוע על 35 מ"מ. ומי שלא ראה על 35 מ"מ ולא הולך לראות רק כי הוא ראה את זה בדר אחרת, בעיני הוא לא ממש טרקר או טרקי- כי האפשרות החד פעמית הזו לצפות בסרט בצורה אליה התכוונו שנצפה היא חווית הטרקיות במהוה לטעמי, והיא חלק מההערצת עולם המב"ב מצפה לתגובות

Bajoran Priest

New member
תגובות

1. שאלת "מיהו טרקי" היא שאלה סבוכה אולי לא פחות מאשר "מיהו יהודי", אבל אם אתה מתעקש להתווכח איתי על הטרקיות שלי אז אני חושב שיש לי כמה טיעונים די משכנעים. 2. לדעתי האישית "המהות" של להיות טרקי לאו דווקא אמורה להתבטא במיוחד בדברים שטחיים כמו אופן צפייה. נדמה לי שיש דברים יותר עמוקים מזה. 3. בהחלט מסכים ששווה לראות את הסרטים על המסך הגדול. בכיף הייתי משלם כסף כדי לראות את אחד הסרטים 6-8, ואולי גם כמה מהאחרים. אבל, ראה הסעיף הבא: 4. ראיתי את "מסע בין כוכבים 1", והוא, מה לעשות, שיעמם אותי נורא. וזה לא כזה נורא כי: 5. "מסע בין כוכבים 1" ממש לא מייצג בעיני את הטרק בכללותו. החשיבות היחידה שלו היא בהחזרת סטאר-טרק למסך.

sysiphus

New member
אתה צודק

הוצבו בתוכניה כמה דברים מתוך רגשות נוסטלגיה, אבל תכלס, זה נגמר. אין כרגע קהל שיגיע לעסק הזה, לפחות לא קהל שמצדיק את ההוצאה והמאמץ שסביב. שירת הברבור וכל זה...

למעלה