אתם לא מבינים שהם עובדי אלילים

noamjen

New member
כן! לזה התכוונת...

שאם בתנ"ך כתוב לא תרצח, ובקוראן ובברית החדשה לא (אפילו שכן כתוב שם לא לרתוח ואפילו יותר מכך!) אז גם לך מותר לרצוח. נוצרים אוכלים חזיר, אז גם לך מותר?

מכאן נובעת השאלה

מה זה "תרצח" לעומת "תהרוג"? בבית המשפט יש הבדל גדול מאוד בין לרצוח לבין להרוג. אז "חכמינו" ז"ל החליטו שמותר להרוג למען כל מיני מטרות.

nooshP

New member
????

להרוג לדעתי זה בלי כוונה תחילה. לגנוב נשק משומר, ללכת למצוא פלסטינים ולצלוף בהם זה לרצוח...

לדעתך

אבל נסתרות דרכי חז"ל... נגיד בפורום פרסמו לפני כמה ימים שאיזה רבי אחד אמר שמותר להרוג גויים או משהו כזה. ואגב יש כזה דבר רצח במזיד ורצח לא במזיד... נגיד אם את באה למישהו ומרביצה לו עד שהוא מת, בלי להתכוון אז זה לא רצח?

nooshP

New member
אני לא מכירה את חז"ל בע"פ

אבל קשה לי להאמין שהם היו בעד רצח בדם קר של פועלים, שסה"כ באו לעבוד אצל יהודים בשכר של פחות ממינימום סביר להניח...

TheOrion

New member
הם לא היו בעד, נקודה.

להגיד אחרת, מבלי להביא הוכחה, זה פשוט שטות וזהו. ומצטער אם זה נשמע תוקפני, זה פשוט מעצבן שמאשימים אנשים ללא הוכחות.

silverhawk

New member
באם אתה מתכוון להרידה ביחס לערי

מקלט (שלכאורה מאשרות רצח) - אתה טועה. ערי מקלט מיועדות להורגים בשגגה, לא במזיד.

noamjen

New member
ההבדל בין הרג לרצח מבחינה משפטית...

הוא בכוונה תחילה. הרג זה לדוגמה כאשר ילד קופץ לפני אוטו והנהג לא מספיק לבלום. הרג זה כאשר נפל כדור. רצח זה עם מחשבה תחילה, עם רצון לפגוע. יש מקרה אחד בלבד של רצח מוצדק במשפט הישראלי וזה מתוך הגנה עצמית, כאשר הגנה עצמית היא רק כאשר יש איום ברור באופן שאינו משתמע לשני פנים. אבל, אם בזמן המאבק כנגד תוקף התוקף נוטרל לגמרי וכבר לא נשקפה סכנה ממשית לקורבן, והוא המשיך באלימות והתוקף מת- גם אז זה נחשב לרצח ע"פ החוק.

חה חה חה

"לא תרצח" נדמה לי שהכוונה ליהודים ולא לגוי שרוצה להורגך...ודרך אגב "הקם להורגך השכם להורגו..."

TheOrion

New member
"גוי שרוצה להורגך"

היש יותר גזענות מזה!? נו באמת! לא כל הערבים רוצחים. למעשה, רובם לא רוצחים! מאיפה הגיע הרעיון שהוא הלך להרוג אנשים שרוצים להרוג אותו?

סורי..

זאת מלחמה אתה לא חי בשומרון וכך גם לא אני ולכן אתה לא יכול לשפוט אותם עשרות שנים של פיגועי ירי וחולפות אנשים הכי קרובים לך נהרגים חיים בפחד [או שלא..] זאת מלחמה תנסה לעבור בשכם או ברמאללה בלי לצאת קבב...עברת פעם בחווארה??!!אז כן אני גזען!!

NimrodOZz

New member
נכון. הוא לא דתי.

כי ברגע שדתי רוצח הוא יוצא צההגדרה של דתי. אי אפשר להיות דתי בלי לקיים מצוות, או במקרה שלנו לעבור עבירה. אבל קוביק חמש, היהודי המשיחי טוען שהוא לא יהודי... מה לעושת שצריך יותר מאישור של קוביק כדי להיות יהודי. לא נורא. עוז.

kobik15

New member
אז אישור של מי? הרבנות המושחתת?

בעיני ההלכה היא לא חותם ליהדות. היא פן משיחי של היהדות. זה הכל. לא הנחת התפילין הטכנית שחל בבוקר, או מילוי המצוות חסר ההבנה והטכני שלך הוא שיקבע. מזמן אמר ישעיהו ליבוביץ שלא דרושה כל כוונה במילוי מצוות. אז עשייה טכנית של חוקים שאתה אפילו לא יודע למה אתה עושה אותם היא שעושה אותך יהודי? הצחקת אותי!!!

NimrodOZz

New member
באותה המידה ליבוביץ כינה אותך

"משומד" ו"עריק" ו"בוגד". תעשה לי טובה, אין לך מושג ביהדות, הדבר היחידי שאתה מנסה להציג פה זה שנאה למתנחלים משום שהם אויבים טבעיים לאמונה שלך. אל תנסה להגדיר מהי יהדות כשאתה לא חלק מזה, אתה מבזה את האינטילגנציה שלי ושל יושבי הפורום. עוז.

kobik15

New member
אתה עובד אלילים...

לך באמת אין זכות לקבוע מיהו יהודי. לך לרבנות המושחתת שלך ותעבוד שם.

NimrodOZz

New member
אולי תכתוב משהו עיניני?

ההאשמות שלך רק מראות שאתה בלחץ רציני. תענה לעניין, תגיב למה שכתבתי במקום להאשים אותי בעבודת אלילים ומשיחיות, במיוחד לא כשאתה בעצמך מאמין בישו ועובד אלילים בכך. עוז.

kobik15

New member
מי אתה שתקבע מיהו יהודי???

מי קבע שעבודת האלילים שלכם היא היהדות האמיתית??? מי קבע שכל מיני שטויות שהכנסתם לפה של הרמב"ם והרמב"ן והנודע מיהודה שאם היו חיים היום היו צוחקים ממה שעשיתם מהיהדות כפי שהם תפסו אותה. אתה חושב שזה שאתה דבק בהלכה בצורה קנאית משיחית זה מה שעושה אותך יהודי???? הצחקת אותי. אני שעזרתי ועוזר ותורם לאנשים מעוטי יכולת הרבה יותר יהודי ממך. אל תטיף לי להיות מה זה יהודי. לך תרים מזבח ותרגע.

live in hope

New member
כל הזמן אומרים לנו שאנחנו לא יהודים

עכשיו רואים מיהו הכופר הגדול,הרוצח האמיתי. כמה שאני מתביישת ברגע זה להיות חלק מהמדינה הזו,מהדת הזו-כמה מבייש שזה מה שעשו מהדת שלנן. מועצת יש"ע לפני שהיא הופכת לפש"ע חייבת לטפל במקרים האלו!!למגר אותם!!

Cornflakes

New member
מועצת יש"ע

הוכיחה מנהיגות יוצאת דופן בכל המאבק הזה. אין לה שום יכולת לרסן את הקיצוניים האלה, בדיוק כמו שלך אין יכולת כזאת. אין לך מושג כמה משקיעים מועצת יש"ע ורבני הציבור כדי להרגיע את הרוחות. אל תאשימי אנשים טובים בהאשמות חמורות בלי שיש לך מושג מה באמת קורה.

גזענות??

וזה לא גזענות ?? להפליל יישובים וציבור שלם בגלל מטורף אחד...שאת בטח לא יכולה לשפוט אותו כי בטח לא חיית יום אחד בשומרון [או שלא..אבל נראה לי ככה..]

למעלה