אני נוטה לחשוב שלא ...פשוט ....לא כשההורים שלי צועקים עליי שאין לי אישיות כשאני בוחר בדרכים הקלות... בהתחלה...זה הפריעה לי מה שהם אמרו , אבל כשחשבתי על זה.... נח לחשוב שיש כזה דבר אישיות ..... אבל אני חושב...אולי זה אשליה?
טוב, אז אני חושבת שכן יש אישיות לכל אדם (מן הסתם, זה מה שמבדיל אותך ממני ומשאר משתתפי הפורום). ולדעתי כן, "רע נולד רע" ונשאר כזה כל חייו, הבסיס של האישיותשלו נשאר אותו הדבר.
האדם נולד בהתחלה כ"לוח חלק" בעיני ובמשך חייו הוא עובר חשיפה לאנשים לעצמים ואליהם הוא מתחיל לפתח יחס כל שהוא תוך כדי זה שדבר אחד משפיע על שני (אם הילד רואה יותר מידי מחשבים ולא כדורגל אז הוא יפתח חיבה למחשבים ושנאה לכדורגל). בעיני ניתן להשוות את זה לסרט צילום, כמו שכל סרט צילום מקבל חשיפה שונה (תמונות שצילמו עליו) כך גם לכל ילד יש חשיפה שונה למציאות ומכאן לכל אחד יש אישיות שונה. בכל מקרה זאת ההשערה שלי ואני הרגע המצאתי את זה מהראש.
עם מה שכתבת אבל לאין נעלמה הגנטיקה? מה עם התורשה? מה עם זיכרון הנשמה מגילגוליו הקודמים? אולי הלוח חלק אבל כל לוח עשוי מחומר אחר. יש אנשים שהאישיות נוזלת להם מהאוזניים לכן אי אפשר להגיד שאין דבר כזה כש זה כל כך מוחשי.
ואני חושב, טוב אני מתאפק לא להגיד אני יודע, כי אני יודע, שאדם כן נולד עם אישיות, אכן הדברים שהוא עובר בחייו ובמחיוד בילדותו מעצבים אותה ביותר, אך עדיין תינוק אכן נולד עם אישיות, אפילו ראיתי על זה תוכנית בערוץ 8 שהם חקרו איזה תינוקות הם ביישנים ואיזה לא וציפו איך הם יפתחו לפי זה. קיצר, אני חושב שזה הולך משהו 20 אחוז גנים 80 אחוז השפעה במשך החיים, במיוחד ילדות. אולי אני טועה
אדם נולד עם אישיות, אך היא מתפתחת ומתעצבת כשהוא גדל עם השפעות שונות, כמו של הסביבה. לכן, יש הרבה גורמים שישפיעו על אישיות של אדם.. אממ.. מה הנקודה שלי פה? השורה הראשונה הבהירה אותה לא? אז דיייייי למרוח!
אדם נולד עם אישיות, אך היא מתפתחת ומתעצבת כשהוא גדל עם השפעות שונות"? אז מה הבדל אם הוא נולד כמו שאמרת, או שהוא נולד בלי אישיות, והאישיות שלו מפתחת ומתעבצבת ככל שהוא גדל?...
שאנחנו נולדים "רעים" (כן, כן כמו המשפט: יצר האדם רע מטבעו), ז"א שאנחנו רעים בבסיסנו, אך יחד עם זאת מושפעים מהסביבה (משפחה, חברים וכו´)ומתפתחים בהתאם, חלק נהיים רעים יותר וחלק דווקא נהיים אנשים טובים. או שאולי אני סתם מבלבלת במוח...
הוא לא רע ולא טוב. האינטראקציה עם החברה הופכת אותו לרע (או לטוב איך שתרצו). יש מספר תכונות אופי מולדות אבל רק התוספת הקריטית של אינטראקציה עם החברה (אנשים אחרים) תקבע את אישיותו.
בנאדם נולד זהו מה זה לעזאזל טוב ורע? כל מה שקיים - קיים זה שאנחנו קובעים אחר כך שזה טוב או רע זה בעיה שלנו תינוק לא אשם שהוא נולד אבל לאאאא אנחנו ישר קובעים שהוא רע...
תינוק נולד. ילד טבע... מה שיבוא עליו אחר כך, יבוא עליו אחר כך כבר
אם לא שמתם לב (אני כן) התינוקות רוצים כל דבר שהם רואים וחושבים שכל דבר שייך להם, וכל האנשים בעולם קיימים על מנת לבדר אותם, אבל זה לא נכון (חוץ מביל גייטס שבאמת אם הוא ירצה הכל יהיה שייך לו) ואם מנסים לקחת את זה מהם אז הם בוכים וחושבים שהאנשים "הרעים" פוגעים להם בחיים! לצערי הרב בבית סיפרי הדפוק מחריכים אותנו אנשי המחשבים ללמוד סוציולוגיה ופסיכולוגיה (על קצה המזלג), וכמובן שאני עם כל הזבל שלמדתי אני חייב להגיד משהו: לבן אדם יש שלושה חלקים באישיות ID-החלק הרע (המצפון הרע אם אפשר לקרא לו כך) שעושה כל מה שבא לו! EGO-החלק שמחליט מה טוב לעשות ומה שרע לעשות ביחס לנורמות החברה SUPER EGO-החלק המוסרי (המצפון הטוב אם אפשר לקרא לו כך) האומר מה נכון לעשות ביחס לחברה. ולפי מה שאמרתי עכשיו האגו הוא החלק שמחליט מה שהאדם רוצה לעשות ולפי איזה צד הוא רוצה לפעול, אצל תינוקות לדוגמה הצד של הסופר אגו עדיין לא מפותח ולכן הם עושים מה שבא להם!
תינוק - אימת האדם, יצור שתלטתי שרק רוצה לשרוד בכמה סבבה שהוא יכול בתנאים הכי נוחים... בקיצר תינוקות הם ממש וירוס - תארו לכם שהם גם היו מתרבים בצורה אל מינית ובקצב מהיר... בררררררררררררר
יש הבדל והוא- אם אדם נולד עם אישיות, אז היא תתפתח ותתעצב לפי ההשפעות, אבל גם לפי מה שכבר יש בו! זאת אומרת שהאישיות שלו לא סתם תשתנה לגמרי.. אבל אם מישהו נולד בלי אישיות אז הוא בעצם מתחיל מ0, והאישיות שלו נקבעת אך ורק לפי השפעות הסביבה. מקווה שזה יותר ברור כי אני מזה לא יודעת להסביר את עצמי...
אישיות זה קבוצה של תכונות אופי שנולדים איתם אך עדיין מושפעות מהסביבה שאנו חיים בה. אם מישהו שנולד "טוב" יחשף לאלימות ופשע במשך חייו אז הוא ייהפוך "לרע" וההפך. זה ברור אבל שיש אישיות כי האופן שאני מתנהג והאופן שאתה מתנהג שונה זה מוכיח שיש אישיות.
למשל הבדל אישיות בין בן לבת ראיתי בסרט בשיעור ביולוגיה. אם תשימו בן מאחורי חלון פלסטיק והאמא בצד השני אז הבן ינסה לדחוף את הקיר (זה נראה פתטי לגמרי). אם ישימו בת מאחורי החלון והאמא בצד השני היא תתחיל לבכות. למרות שזה שוני בין בן לבת זה עדיין אישיות.