אתם מאמינים שיש כזה דבר אישיות?

Larik

New member
בא אני אחזק את דבריך

אם אדם שנולד רגוע יחשף לפשע הוא יהיה כנראה בוס של איזו מאפיה (או מישהו אנהלה), לעומת אדם שהוא לא שליו בטבעו יהיה איזה רוצח שכי או משהו כזה! (כמובן שזה כמובן לפי ההשערה שלי שנתתי קודם לכן)
 

Larik

New member
בעיני התבלבלנו בשאלה בין

אופי לאישיות, גם אני התבלבלתי בהתחלה אבל סידרתי לי את המחשבות עכשיו! אדם נולד בלי אישיות אבל עם אופי שאחר כך עוזר לעצב את האישיות. למשל אמא שלי סיפרה לי שכאשר שאני והבן של חברה של אמא שלי ששנינו נולדנו באותו תאריך (24.11) הסתבר שיש לנו אופי שונה הוא היה חסר סבלנות ומלא אנרגיה ואני הייתי יותר רגוע וסקרן לגבי העולם, וכך אני חושב שלפי האופי התפתחה האישיות שלנו!
 

IC4

New member
המם יש בזה משהו

כי אני יודע שאני הייתי ילד בעל אופי של תינוק שאוהב לטפס על רהיטים ובלהבלה אמא שלי אמרה לי שהיא הלכה לרופא ואמרה אמרה לו שהתגלגלתי משהו כמו בגיל שבועיים והוא אמר שזה לא הגיוני כי לוקח יותר זמן לתינוקות להגיע לשלב הזה אז אני מניח שכל NEWBORN כבר יש לו אופי משלו אני הייתי תינוק-צומי. מה שכן זה גורם לך לערער בכמה דברים נגיד יש מזלות וכל הדברים האלה שאומרים שאם נולדת ביום כלשהו אז בגלל הכוכבים וכל מיני שמיקים אחרים אז יש לך אופי שכזה אולי בעצם זה מוכיח שכמה שנראה לך שאתה שונה ממישהו שנולד באותו יום כמוך - יש בכם עדיין הרבה מהמשותף באופן בסיסי
 

Larik

New member
זה לא חייב לערער!

אני נולדתי בבוקר והוא נולד בערב, יענו שאם אתה מאמין בכל הבולשיט האסטרולוגי אז "מערך הכוכבים" חייב להיות שונה בזמנים שונים של היממה
 

RedStorm

New member
לא לא

הבכוונתי שאתה צודק בזה שכם אני התכוונתתי לאופי ורשמתי אישיות אבל לדעתי אין כזה דבר שאדם נולד עם תכונות מסוימות , אופי מסויים
 

Gevakumon

New member
האישיות נגזרת מהאופי.

למען האמת המושג אישיות אינו כל כך ברור, אך נראה לי שהאישיות נגזרת מהאופי, ואי אפשר לדבר כל כך על אישיות בתור דבר נפרד ואופי בתור דבר נפרד. ועוד פעם אני יגיד את דעתי בנושא. האדם אכן נולד עם מן "ניצני" אופי שכן הוא לא יכול ממש לבטא אותם ואין לו ממש שימוש בהם כי תינוק אינו פעיל רגשית כל כך, אבל כשהוא מתבגר הניצנים האלה מתעצבים לפי החיים שלו ומה שהוא עובר.
 
אישיות

אולי זה יישמע מוזר אבל תינוק נולד בלי אישיות אבל האישיות כבר נקבעה לו- אז עכשיו נסביר להיגיון (ד"א יש כאן הקבלה לדת אבל אני לא אכניס אותה): תינוק, כמו שכבר די סיכמנו- לא עבר כלום, יודע מעט מאוד אבל הוא נולד לזוג הורים שמגדלים אותו בצורה שונה מתינוק אחר, אם נשווה, לכן דבקים בו דברים מסויימים מההורים, מקווה שהנקודה הובנה. ויש המוני מחקרים על הנושא שמראים שבהתאם לכך וכך אצל ההורים אז יש משהו אצל הילד.
 
זה האופי...

אולי אתה מתבלבל, האופי נקבע מראש. האישיות מתעצבת ע"י הסביבה אבל תלויה באופי. או שאני מתבלבל... לא יודע.
 
למעלה