אתם מכירים את הבחורות עם השיער הקצר

טובהמ

New member
"בין רגליה כרע נפל.

בין רגליה כרע נפל שכב". לא נשמע לי תמים. לעניין הפמיניזם: צודקת כמובן. יש שיטות רבות, כתבתי כתובה קצרה ולא מקיפה או כוללת. תודה על ההפניות.

arandiera

New member
במחזור השירים של דוד אבידן

על שמשון ודלילה ("שמשון הגיבור: הרצאה פרשנית בחוג לחקר המקרא") יש שימוש פואטי קסום בציטוט הזה, בשיר 7 "למבוגרים בלבד": בין רגליה קרע, נפל. בין רגליה כרענפל. בין עמודיה חזר ונתואשש. עכשיו נותר רק לבקש את דלילה. מתוך: משהו בשביל מישהו, עמ' 225. *) אני מתארת לעצמי שאין כאן בעיה עם זכויות יוצרים כי זה קטע קטן מאד מתוך היצירה, וגם זה לצורכי לימוד.

פלגיה

New member
גם, אבל לא רק

לא רק דרך המיטה, אבל כן דרך הבית, דרך השקט, דרך המעשים הקטנים, אבל המשמעותיים מאוד, דרך אחורי הקלעים, ולא בקידמת הבמה.

אם כבר- מנוח ואישתו (הורי שימשון)

דוגמה כיצד האב הינו קטן אמונה, ספקן, קטנוני, הקיצר- לא מי שהיינו שמחים לארח לקפה. ואישתו לעומת זאת היא זו שאליה נגלה מלאך האלוהים...

פלגיה

New member
ואתה יודע מה אומר עליו המדרש?

"מנוח עם הארץ היה - שהלך אחר אישתו. את סיפור מנוח ואשתו אני תופסת בצורה סמלית - הרגש והחיבור לאלוהות ולשורש הטבע, לעומת השכל ומגבלותיו.

א ס נ ת י

New member
בסיפור בראשית

שימו לב שלוקח זמן לשכנע את חוה לאכול מפרי עץ הדעת. היא צריכה קודם הבטחה מהנחש שהיא ואישה לא ימותו אם יאכלו מהפרי. לאחר מכן היא בוחנת את הפרי: "ותרא האשה כי טוב העץ למאכל וכי תאוה הוא לעינים ונחמד העץ להשכיל..." ורק אז היא אוכלת: "ותקח מפריו ותאכל..." (בראשית ג,6). לעומת זאת אדם לא נזקק לשיכנועים, היא נותנת לו את הפרי והוא אוכל בלי התנגדות, בלי לחשוב יותר מדי, בלי לבחון את הפרי: "ותתן גם-לאישה עמה ויאכל" (שם). מקרה זה מראה לנו שכבר בתחילת האנושות - הנשים לא היו פתיות.

arandiera

New member
ראה יהודית גיבורת ספר יהודית

החיצוני, שבין אם היתה ובין אם לאו מייצגת אשה חזקה, דעתנית, חכמה ומיוחדת שהושיעה את העם כולו מקום בו המנהיגים (הגברים) לא יכלו לעשות דבר. אני מתה על הספר הזה.

טובהמ

New member
הערה

קשה קצת להתייחס ברצינות לשאלות שלך, עם כזאת חתימה דוחה.

arandiera

New member
הלוואי שהבעיה אצלך היתה רק בחתימה

אין לי מושג באיזו תקופה (או באיזה גיל) אתה חי, אם אתה באמת חושב שפמינסטיות הן נשים מעצבנות עם שער קצר. we are way over it darling

arandiera

New member
אתה רק רוצה להרגיז, נכון?

בשביל זה באת לפורום והצפת אותו בהודעות גסות ופרובקטיביות, שהכילו בין לבין כמה שאלות חצי מטופשות, ורק בזכות משתתפי הפורום הבוגרים והאינטלגנטים הצליחו ההודעות האלה להניב שרשורים על רמה. יש לי הרבה לומר לך, אבל נמאס לי, ואני גם מבינה שזה מיותר, לנהל כאן ויכוחים ללא קצה עם אנשים שרק רוצים להרגיז. אתה צודק. בטוח שהן גברים, או לסביות, או סתם מסוכנות לסביבה וצריך להעלות אותן על מוקד. אותן ואת כל הנשים שלא קשובות למרות הגברית החכמה והצודקת. טוב שבאת. באמת.

למעלה