אתם מכירים את השיר של להקת ג'נסיס

ד ר א ל

New member
אתם מכירים את השיר של להקת ג'נסיס

מתחילת שנות התשעים - Genesis - Jesus He Knows Me מעניין אותי לדעת - האם הקליפ הזה מרגיז אתכם? או שאתם אומרים - כל הכבוד. אגב למי שלא קלט את כל מילות השיר, הנה הן: You see the face on the tv screen Coming at you every sunday See that face on the billboard That man is me On the cover of the magazine Theres no question why Im smiling You buy a piece of paradise You buy a piece of me Ill get you everything you wanted Ill get you everything you need Dont need to believe in hereafter Just believe in me Cos jesus he knows me And he knows Im right Ive been talking to jesus all my life Oh yes he knows me And he knows Im right And hes been telling me Everything is alright I believe in the family With my ever loving wife beside me But she dont know about my girlfriend Or the man I met last night Do you believe in god Cos thats what Im selling And if you wanna get to heaven Ill see you right You wont even have to leave your house Or get outta your chair You dont even have to touch that dial Cos Im everywhere And jesus he knows me And he knows Im right Ive been talking to jesus all my life Oh yes he knows me And he knows Im right Well hes been telling me Everythings gonna be alright Wont find me practising what Im preaching Wont find me making no sacrifice But I can get you a pocketful of miracles If you promise to be good, try to be nice God will take good care of you Just do as I say, dont do as I do Im counting my blessings, Ive found true happiness Cos Im getting richer, day by day You can find me in the phone book, Just call my toll free number You can do it anyway you want Just do it right away Therell be no doubt in your mind Youll believe everything Im saying If you wanna get closer to him Get on your knees and start paying Cos jesus he knows me And he knows Im right Ive been talking to jesus all my life Oh yes he knows me And he knows Im right Well hes been telling me Everythings gonna be alright, alright Jesus he knows me Jesus he knows me, you know...

היי דראל, כל הכבוד?!

זה לא רק הקליפ - זה המילים... סוג של פרודיה! אני לא בטוחה למי לועגים?! לאנשים שמבינים את האמונה בצורה שגוייה וסוברים כי אמונה בישוע תביא להם ישועה חומרית?! או שמחברי השיר כלל לא מבינים את האמונה הנוצרית ולועגים לה...?? מרגיז אותי?? לא נראה לי, הרי זה באמת מגוחך (לדעתי) כיצד אנשים מפרשים את האמונה בישוע וכיצד מחברים אותה לדברים חומריים..

ד ר א ל

New member
היי אור

אני דווקא חשבתי שהלעג הוא על אותם מטיפים נוצריים טלוויזיונים שעושים ניסים. ובעיני הגיחוך באותם מטיפים נוצריים טלוויזיונים - מוצדק למדי, זה בהחלט לא נראה לי תואם לדברי ישוע.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהיי דראל אתה מכליל או מתייחס למטיפים

ספיציפיים.. ? כי ברמת העיקרון מה מפריע לך בזה שיש דרשות בתחנות טיוי נוצריות? ומטיפים שמלמדים את המילה הקדושה לכלל העמים שרואים..כולל אלו שבורכו במתנות ריפוי וניסים..?

ד ר א ל

New member
לי אישית בכלל לא מפריע כי אני לא צופה בהן

אבל את יודעת באופן כללי, הכנסייה עם כל העושר שלה, לא ממש פוסעת בנתיב שישוע היתווה.. וכמו כן כל הדרשות האלה.. הרי נאמר בבְּשׂוֹרָה הַקְּדוֹשָׁה עַל־פִּי מַתָּי פֶּרֶק ה, פסוק 19: לָכֵן הָאִישׁ אֲשֶׁר יָפֵר אַחַת מִן־הַמִּצְוֹת הַקְּטַנּוֹת הָאֵלֶּה וִילַמֵּד אֶת־בְּנֵי הָאָדָם לַעֲשׂוֹת כָּמוֹהוּ קָטוֹן יִקָּרֵא לוֹ בְּמַלְכוּת הַשָׁמָיִם וַאֲשֶׁר יַעָשֶׂה וִילַמֵּד אוֹתָן לָזֶה גָּדוֹל יִקָּרֵא בְּמַלְכוּת הַשָׁמָיִם׃ ואני בהחלט לא חושב שאף אחד מאותם מטיפים ראוי לומר עליו "גדול במלכות השמים" בייחוד אם כסף מעורב בדבר. כלל אצבע בעולם הרוח - אם מורה רוחי, או כלי קודש נוטל כסף עבור מעשיו - אין לו רוח, לא אמת ולא קודש. וכל שידורי הטלווזיה האלה עם "מתנות הריפוי והניסים" אם יש להם איזה מרפא רוחי, שיעשה את זה בצנעה.. זה מריח ממש ממש לא טוב. אתם לא זוכרים כאשר ישוע ריפא ביקש - לא לספר זאת ולא להעביר הלאה?

דהאמא

New member
../images/Emo45.gif

התופעה הזו כה מגוכחת, עד כי היא זכתה לכינוי משל עצמה - טלוונגליסטים - והשחיתות שמאחוריה מתועדת היטב.

ד ר א ל

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif היה שווה לפתוח את השרשור רק בשביל זה

ד ר א ל

New member
מבדר, היי דהאמא יש לך כישרון חבוי למצוא

דברים נחמדים, אבל למה זה נקטע באמצע? או ככה נדמה לי. דהאמא אני חושש שזה לא יצחיק פה את האנשים, הם די מאמינים לכל אותם מטיפים שעושים ניסים בטלוויזיה כלומר, אני חושב שהם מאמינים. באיזה שרשור על איזה כנס נוצרי מישהו אמר פה שחוללו שם ניסים על הבמה וריפוי וכו'.. ואני שואל - אם אותם מטיפים יודעים כל כך לרפא, למה הם לא הולכים למשל לבית חולים הדסה בירושלים ושולחים את כל החולים והגוססים הביתה בריאים ושלמים?

חברים להירגע ../images/Emo9.gif ראשית לא להכליל וגם לא להיות

ציניים מדיי!! לדעתי זה הכל קשור לכוחות של האמונה!! אומנם אני לא מאמינה לחלק גדול מאותם מטיפים שטוענים כי יש להם כוחות של ריפוי, אבל אני כן מאמינה בכוחה של האמונה שיכולה בהחלט לחולל ניסים!!

ד ר א ל

New member
כבר אמרתי זאת - אור העולם

שכאשר ישוע חולל ניסים - ביקש מתלמידיו - אל תפרסמו את העניין. (מה שלא ממש עזר) כל ההתרגשות הזאת שהמטיפים האלה גורמים - לא מריחים טוב.. זה לא ממש רוחי, זה שייך לחושים. וישוע מעבר לחושים. וחוץ מזה כבר אמרתי, אם מחוללים ניסים - שיחוללו בלי הרבה פרסומת בבי"ח רמב"ם (למשל) וירפאו חולים, ובסוף בית החולים יסגר כי לא יהיה בו צורך. אפרופו יש את הפסוק הנפלא ה' רופא חולים, איש אמונה אמיתי - לא נראה לי שצריך להסתמך על מדע הרפואה. אבל נראה לי שאנשים לא ממש מבינים מה זה איש אמונה אמיתי... וכמה מעטים כאלה יש, 1 בארץ? 5? 10? 50 בכל העולם? אין לי מושג

גם אני כבר אמרתי שאני מסכימה איתך ובכל זאת

מה שאני אומרת זה: כַּאֲשֶׁר יָצָא מִשָּׁם יֵשׁוּעַ הָלְכוּ אַחֲרָיו שְׁנֵי אֲנָשִׁים עִוְרִים כְּשֶׁהֵם צוֹעֲקִים: "בֶּן־דָּוִד, רַחֵם עָלֵינוּ!" 28 בְּהִכָּנְסוֹ הַבַּיְתָה נִגְּשׁוּ אֵלָיו הָעִוְרִים. אָמַר לָהֶם יֵשׁוּעַ: "הַאִם מַאֲמִינִים אַתֶּם שֶׁאֲנִי יָכוֹל לַעֲשׂוֹת זֹאת?" "כֵּן, אֲדוֹנֵנוּ!" הֵשִׁיבוּ. 29 נָגַע בְּעֵינֵיהֶם וְאָמַר: "יְהֵא לָכֶם כֶּאֱמוּנַתְכֶם!" מתי 9 - 27-29 האנשים שהולכים לכנסים אלו, יש להם אמונה מאוד חזקה ואדירה, ולכן אין פלא שיזכו לניסים של ישוע - עם או בלי מטיפים (לא רוצה להרחיב יותר מדיי על הנושא ומה אני חושבת.. אבל נראה לי שאת המסר שלי, העברתי
)

ד ר א ל

New member
אותי מעניין

אם אותם ניסים קורים להם גם בחייהם הפרטיים? למשל שמישהו מהם חולה אנוש בסרטן ובזכות אמונתו הוא מתפלל והסרטן נעלם כלא היה.. או לדוגמה, שאחד מהם יהיה בטיול ויאבד בשטח מדברי ויעמוד על סף התייבשות ויתפלל - ומעיין מים חיים יפרוץ לרגליו. או למשל, שמישהו הולךבמקום רחו וכדי שלא יאבד בחושך יתפלל שהשמש תישאר בשמיים עד שיגיע למקום מבטחים. את מתכוונת לאמונה חזקה ואדירה מהסוג הזה?

אני לא יכולה להעיד על אחרים, אבל אני יכולה

לומר לך בוודאות שחברינו בפורום למשל שלוקחים חלק מכנסים אלו, כן יש להם את האמונה החזקה גם, מה שקראת לזה "בחייהם הפרטיים".... אם אני לא מוצאת את אותו מעיין מים אז אני יודעת שזה לא בגלל שאין מי שיוליך אותי לדרך הנכונה ויחולל בי ניסים, אלא שמעיין אחר, טוב יותר, מחכה לי במקום אחר
(באופן מטאפורי כמובן) לא קשור?? יכול להיות
שעה מאוחרת!

ד ר א ל

New member
נראה לי שאני חייב להבהיר את כוונתי

מאמין של אמת הוא אדם שיתפלל לאלהים ומבוקשתו ינתן לו בשלמות. כשאת אומרת "אם אני לא מוצאת אותו מעיין מים אז אני יודעת וכו'.." לא זה העניין, העניין- התפללת למעיין - המעיין יפרוץ. זאת אמונה חזקה, אמונת אמת. אם אין מעיין - אין אמונה, אין חוזק, ובעצם נשאר רק ספק גדול מאד.

דהאמא

New member
דראל חביבי

העניין הוא כזה: אמונה היא, מעצם מהותה, נטולת ראיות: "אשרי אלה שאינם רואים ועם זאת מאמינים" (הבשורה על פי יוחנן כ':29). ואולם, האמונה היא שרלטנית. הדבר מתברר לנו כאשר אנחנו רואים איך המאמינים נאחזים בכל תופעה יוצאת מן הכלל בחיים הדתיים - דמעות הזולגות מפסל של מריה, ילד המשליך אל הארץ את קביו, תכריכי טורינו - ורואים בה אישור לאמונתם. ברגעים אלה, מאמיני הדת נראים כמו אנשים התועים במדבר אי הוודאות, המקבלים משקה צונן של נתונים. ו"ניסים" המתרחשים לעיני המצלמות הם בדיוק דוגמא לנתונים כאלה. הרי אתה יודע בדיוק כמוני, אי שם עמוק בגולגלתך, שמדובר בתרמיות, ולו היה שביב של הוכחה לטענות הפנטסטיות של ריפוי ממחלות סופניות, הדבר היה זוכה לתהודה שחוצה את כותלי הכנסיה. זוהי בדיוק אותה אמונה המסרבת לכוף את ראשה בפני ההגיון כאשר אין לה סיבות טובות להאמין. לעומת זאת, ברגע שמופיע בדל ראיה התומכת באמונתם, אוזניהם של המאמינים כרויות לנתונים לא פחות מאוזני ה'ארורים' (אנשי מדע). ואם "אור העולם" צודקת ("זה הכל קשור לכוחות של האמונה!! ... אני כן מאמינה בכוחה של האמונה שיכולה בהחלט לחולל ניסים!!"), הרי שכל אמונה, גם בפיל ורוד או חד-קרן, אם היא חזקה דיו, תביא לריפוי. ואין צורך בעל-טבעי בכדי להסביר תופעה זו; זהו אפקט פלצבו, המתועד היטב בספרות המדעית.

ד ר א ל

New member
אהלן דהאמא

דונט חביבי מי :) חחחח סתם, פשוט משעשע אותי להגיד את המשפט הזה. הזכרת לי סיפור ידוע מטיבט נדמה לי, שאיש עסקים אחד עסוק מאד הבטיח לאמו איזה שריד של קדוש מאותם קדושים בודהיסטים שזכו לאותו ניתוק מפורסם הידוע בכינוי נירוונה, וכל מסע עסקים הוא שוכח את הבטחתו לאמו הקשישה שמתאכזבת עמוקות כל פעם. יום אחד כאשר הוא חוזר ממסע סחר נוסף, הוא נזכר בהבטחתו לאמו כאשר הוא במרחק קילומטר מהכפר. הוא ממש הצטער על כך, והחליט בכל מחיר להביא לה משהו , ולפתע צדה את עינו עצם מלבינה בצד הדרך, עצם לסת שבורה של כלב לקח את העצם ושפשף ושפשף עד שהבריקה מניקיון, עטף אותה בבד משי יקר והביא אותה לאימו בדחילו ורחימו, כמובן שאמו שמחה מאד. להפתעתו הרבה של אותו סוחר, לאחר שנה של עבודת קודש על ידי אמו ושכנותיה, עצם הלסת של הכלב האלמוני התחילה זוהרת.. זוהר קדוש לכל דבר.. אכן, "פיל ורוד, או חד קרן" יספקו את הסחורה. אך לראות עיני, קיימים דברים בלתי מוסברים בעליל (שהנטייה הטבעית של "המאמינים" לנפח ולהגזים כל תופעה טבעית לחלוטין ולהפוך אותה למשהו אלוהי). למשל תכריכי טורינו, לדעתי הם הם המקוריים של ישוע. (לפני כמה מאות שנים ניסה אחד מהחוכמים לשחזר את כתמי הדם העתיקים ודי שיבש את המקור), אבל מכאן ועד לסגוד לאותם תכריכים זה קצת מוגזם לפי דעתי. דיברת על דמעות סזולגות מפסל של מריה וכו', או ניסים שמתחוללים וכו'.. לא כל כך מתלהב מדברים כאלה, אבל לפחות 3 התגלויות צדו את עיני. התגלות בגוואדלופ במקסיקו (שם הוטבעה דמות מרים (נדמה לי על בד של איזה איכר). התגלות מרים לנערה צרפתיה בעיר לורד שהורתה לה לחפור במזבלה העירנית ופרץ שם מעיין שעדות רופאים ספקטיים למדי לאמונה הנוצית מראה שהיו שם דברים שהם לחלוטין לא יכולים להסביר, (אגב, הסופר היהודי פרנץ וורפל שכתב בין היתר על שואת הארמנים בספר 40 הימים של מוסא דאג, כתב בספר שירת ברנדט בו הוא מתאר את כל הסיפור ברגשנות מה 'אבל באופן יפה מאד לטעמי' תיאר איך הנס הראשון של הריפוי על ידי המעיין - עולל משותק בכל גופו שהתרפא ריפוי מיידי - לאחר 50 שנה, היה הראשון בתהלוכה ברומא עת נקבע שברנדט סובירו, אותה נערה - היא קדושה.) וההתגלות השלישית קרתה במצרים בקהיר בשנים 1968-70 מליוני אנשים מכל הדתות חזו בדמות של אור מרחפת מעל כנסייה על שם מרים הבתולה בשכונה זייתוון בקהיר, דמות אור זו ועוד דמויות (למשל ציפורי אור מכונפות) ניצפו לילות רבים באותן שנתיים, ושוב המדע מושך את ידיו - לא יכול להסביר, אז אין מה לחקור (אגב, העיתונות העברית בישראל התעלמה לגמרי מהמקרה שפורסם בכל העולם). אז אולי אני שייך לכל אותם מאמיני שאתה מדבר עליהם? אולי.. ואולי לא.

למעלה