אתם מכירים את השיר של להקת ג'נסיס

נראה לי שאנחנו לא באותה סירה!! אתם נוטים

להכללות, ולהסכלות על צד אחד של המטבע... אם אני עידה לניסים כאלה או אחרים, למשל כאלה שהוותיקאן הכיר בהם אחרי שנים של חקירות מדעיות זה לא מחזק לי את האמונה!! האמונה שלי לא קשורה לאותם ניסים, זה אומנם מזכיר לי את גדולתו של אלוהינו ואדונינו, אבל האמונה היא אותה אמונה, אני לא צריכה עדויות חומריות שיחזקו לי את האמונה - יש לי את הברית החדשה, העדות החיה היחידה אותה אני צריכה. דראל, ניסים והתגלויות של מרים הקדושה למשל, יש עוד הרבה שזכו להכרה רשמית מהוואתיקן (גם, אני לא צריכה הכרה רשמית כדי להאמין כי התחוללו כאלה ניסים, אבל הכרה כזו, שוב, נהיית לאחר שנים של חקירות......). אני מסכימה איתכם שמאמינים נוטים לשכוח את מהות העניין, את מהות האמונה... אבל זה לא אומר שזה נכון וזה לא אומר שזו עיקרה של הנצרות וזה לא אומר שכולם כאלה.... חוץ מזה, הלכתם רחוק מדיי, לא?? אתם משווים את הנצרות בעבודות אלילים למיניהם?????????????????????????????????????????????? דהאמא, ראית מי שנרפא מקרן של פיל?? אפילו עם אמונה חזקה?!

ד ר א ל

New member
שלום לייט

תלוי למה את קוראת עבודת אלילים, מוזר, כי יהודים דתיים קוראים לנצרות "עבודת אלילים" לגבי ה"ניסים", עם ישראל חי ונשם נס 24 שעות. (עמוד העשן ועמוד האש בהיותו במדבר - ועדיין ביכר את סיר הבשר במצרים), לכן ניסים זה דבר נחמד, אבל לא ממש חיוני ולא ממש עוזר, ובכל זאת מבליטים אותו מאד. אני אישית קולט מידע בעיקר ממקור אחד שהוא לגבי האמין ביותר. אז אותן התגלויות של מרים אם האלהים, קלטתי מאותו מקור. לגבי מקרים אחרים, לא יודע, לא שמעתי, לא יכול לקבוע. ונחזור למשפט הראשון שכתבתי, למשל הינדואיזם, אותה דת עתיקה בהודו שלבטח את קוראת לה עבודת אלילים, קראתי חיבור עתיק מאותה דת שלפי ראות עיני אין ספק שחיבור זה אלהי הוא בדיוק כמו הברית החדשה, אבל את יודעת, על טעם ועל ריח.....

כן, ידוע לי שאנחנו "עובדי אלילים" עבור חלק

גדול מהדתיים היהודים. לא ידוע לי הרבה על ההידואיזם, מה שכן ידוע לי שגם היא דת של אהבה וחמלה, אומנם אין הם עובדים את אלוהים האחד... אלוהינו.. בכל אופן זו לא הפואנטה... עזוב אותך עכשיו, אז מה אתה אומר?? תצטרף לפגישת הפורום שלנו???
אולי תשתכנע למה כן היו צריכים "לעשות מזה דת"

ד ר א ל

New member
אהלן לייט - והשרשור נמשך לקול מצהלות הקהל

נדמה לי שיש אצל ההינדים כן מושג של אל בורא אחד, למרות שהם מתפזרים להם ועובדים כל מיני ישויות רוחניות עילאיות.. בדרגות שונות ומשונות.. (לא ממש מבין בזה). להצטרף לפגישת פורום, צריך להרהר בדבר חחחח, אבל לא חושב שאשתכנע שהיו צריכים לעשות מדברי ישוע דת, ובהחלט לא אשתכנע שהנצרות כיום מייצגת דברי ישוע על כל פלגי השונים. אבל לא פוסל על הסף כלל וכלל שיש בין מאות מליוני הנוצרים בודדים, (כן בודדים, עד עשרות ואולי פחות) שכן יודעים על מה דיבר ישוע, וכן מקיימים דבריו.

תן לנו קצת קרדיט - אנחנו יכולים להפתיע אותך

חוץ מזה, אך תדאג, לא נעשה לך חיים קשים אפילו אם לא תסכים איתנו.

Get over it already! במקום להיאחז בטיעונים כה

מיושנים, הייתי מציעה לך להרחיב מעט את הידע שלך אודות הנצרות ואודות דרכה של הכנסייה כיום. כל טוב.

למעלה