אתם צמחונים?

Annie46

New member
ל-Piper H

לדעתי - אינך חייבת להיות צמחונית. חוץ מזה יש אנשים שממש זקוקים לאכול בשר אדום (במיוחד אנשים בעלי דם O). העיקר זה באמת להילחם על כך שבעלי החיים יקבלו יחס הומאני ולא יתעללו בהם. וכמובן להימנע עד כמה שניתן מעשיית ניסויים בבעלי חיים וכו´ (ראי את הודעתי לקראת סוף השרשור).

vegi force 1980

New member
לי יש דם O+ ואני מסתדר בלי בשר

ואפילו מסתדר מצויין היחידים שלדעתי עוד אייכשהו קשה להם לוותר על בשר אלו אנשים אנמים למרות שיש לי ידידה אנמית שהיא צימחונית מגיל 4 וחיה מצויין

Ayelet 1986

New member
נכון שהיו מחקרים שלפיהם

דם מסוג O זקוק יותר לבשר, אבל אני לא מאמינה לזה, כי כמו אייל, אני בעלת דם מסוג +O, ואין לי צורך בבשר בכלל. בנוסף, אני אנמית, ומעדיפה לחיות על כדורים כל חיי מאשר שזה יגרום לי לוותר לגמרי על העקרונות שלי.

Annie46

New member
לאיילת

בינתיים זה לא נורא שאת אינך אוכלת בשר. אבל לפחות תאכלי דגים! וחוץ מזה מצבך הבריאותי עלול להדרדר בשל כך... כאשר תהיי בהריון - אז תצטרכי להקפיד על תזונה יותר מאוזנת. בהצלחה!

Ayelet 1986

New member
דגים לא אכלתי גם לפני זה

גם לפני שהפכתי לצמחונית לא הייתי אוכלת דגים. וכן, אני מניחה שיום אחד יהיו לי בעיות עם זה, אבל זה לא מה שימנע ממני להלחם למען העקרונות שלי.

Annie46

New member
שים לב בבדיקות הדם

שלא חסר לך B12. ואיזה מזל שאני בעלת סוג דם A - ולי הבשר בכלל מזיק...
וגם אף פעם לא אהבתי במיוחד בשר (זה כבד לי לעיכול וכמו רבים בפורום כאן - גם לי לא הכי נעים לאכול חיות...) - כך שלמזלי המזון שאני אוכלת מתאים לעקרונות הצמחונות / טבעונות (פחות או יותר). אבל שוב: מי שחש שהוא צריך או מאוד אוהב לאכול בשר - אז שיאכל! רק לפחות שיקפיד ושיילחם כי בעלי החיים יקבלו יחס הומאני ולא יתעללו בהם! ולגבי כבד אווז וכו´ - יש (לדעתי) להחרים מזון זה, עד שיימצאו דרכים נאותו לגידול אווזים, בלי התעללות בהם! שבת שלום.

vegi force 1980

New member
אני לא מההתחלה לקחתי

ויטמינים או B12 ועשו לי בדיקות דם והכל היה תקין אני עכשיו לוקח ויטמינים וB12 רק כדיי שלא יקרה כלום... ובדוגרי אני מעדיף למות ולא לאכול בשר מעדיף לחיות כל החיים בבתיי חולים על זריקות ותרופות ולא לאכול בשר ועוד משהו אנני בשר ודגים זה אותו הדבר!!! גם דג היה חי פעם גם את הדג הרגו מה הקטע של אם לא לאכול בשר אז לפחות דגים????????

adva g

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

vegi force 1980

New member
אייך זה אפשרי באמת?

אולי את מציעה שאני אגדל את הפרה ואת התרנגולת ואתן להם יחס של מלכים ואז אשחוט אותם? כי רק ככה הם לא יעברו התעללות ורק ככה יקבלו יחס הומאני... או שאולי אני אלך למעדניה בשוק ואשאל אותם אם לפרה היה כייף כשהיא הייתה חיה וכולם נתנו לה כבוד? וואללה אני הגעתי למסקנה מסויימת.. אולי אומר אותה בהודעות אחרות........

m_shy

New member
כדאי לקרוא - על צמחונות ויהדות!

תודה רבה לזמן מחצית חיים, שכהרגלו מביא קישורים חשובים! לגבי המאמר הראשון, ד"א - הוא נמצא גם אצלנו כאחד מהמאמרים בפורום. עוד שני מאמרים אחרים מאת ד"ר יעל שמש נמצאים כאן בפורום בעמוד המאמרים על צמחונות ויהדות אצלנו בפורום

Eclipsed 0

New member
צמחונית+טבעונית

ולפני שמישהו יקפוץ בטענה ש"כל הטבעונים הם צמחונים"... מדובר ברוב גדול, אבל יש טבעונים שנמנעים מאוכל מבושל, והם אוכלים בשר. אני בכל מקרה, לא משתמשת במוצרים מהחי.

Glass

New member
אני צמחונית

ולמתעניינים אני גם לא מאמינה ביהדות. בנושא כח הרצון הייתי רוצה להוסיף שכשאת מבינה את כל הסבל שנגרם לחיות ואת יודעת מה הן רגשות אשמה אחרי אכילת בשר, זה כבר מספיק כדי לגרום לך לא לאכול בשר. חוץ מזה זה גם ממש קל להפסיק עם כל מוצרי הטבע שיש כיום בסופרמארקטים.

CowLover

New member
טבעוני?

טבעוני הוא אדם שאינו צרוך מוצרים מהחי, אלא רק מזון וביגוד מן הצומח... איפה שמעת על מישהו שמכנה את עצמו טבעוני אבל אוכל בשר? וחוץ מזה... אם הוא אוכל בשר ולא מבשל אותו - איך הוא עדיין לא מת מאיזה הרעלה מכל החיידקים והכימיקלים בתוך הבשר שהוא אוכל.... (סתם מחשבה...
) אליזבת.

Eclipsed 0

New member
יש הרבה מאוד סוגים של טבעונים.

הסוג הנפוץ ביותר הוא של אלה שלא צורכים מוצרים מהחי. אבל יש כאלה שנמנעים מאוכל מבושל, או כאלה שלא אוכלים אוכל עם חומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר הזבל, כמו שנהוג באמירים למשל.

Annie46

New member
לדעתי, ורק לדעתי

אני אישית כמעט ואיני נוגעת בבשר בקר. יחד עם זאת - אני בהחלט מאמינה כי מי שרוצה - יכול בהחלט לאכול מוצרים מן החי, כולל בשר בקר וכו´. לגבי ניסויים בבעלי-חיים - יש להימנע מכך כמעט לחלוטין! ראיית החיים שלי (ורק שלי, לא של הפורום. חוץ מזה אני אורחת כאן, ובדרך-כלל כותבת בפורומים אחרים) אומרת כך: מותר לאכול בשר במשורה ובמתינות, אבל חייבים לדאוג לגידול נאות של בעלי החיים ואסורה התעללות כלשהי בבעלי החיים, ויש לכבד אותם (אפילו אם בסופו של דבר אוכלים אותם)! יש לדאוג לשחיטה אשר מצד אחד לא תתנגש באמונה היהודית, אך מהצד האחר תוריד עד למינימום את סבלה וייסוריה של הפרה ושל כל בעל חי אחר. מותר - במקרים יוצאי דופן לערוך ניסויים בבעלי-חיים, אבל רק במקרים יוצאי דופן (כגון מציאת חיסון נחוץ), אבל לא ניסויים למען הקוסמטיקה או למען חומרי ניקוי! - אלא רק ניסויים הקרובים לפיקוח נפש של ממש! יש לגדל את בעלי החיים בתנאים האופטימליים ביותר - כלומר בטבע, עד כמה שניתן. אסור (לדעתי) להאכיל פרות בקמח עצמות (זה בעל חי צמחוני מטבעו, ובהאכלתו במזון קלוקל הנוגד את טבעו - זוהי לדעתי התעללות לשמה!) אם אין מספיק כרי מרעה בארץ, ניתן (לדעתי) להאכיל את הפרות בעשב קפוא, אך בשום פנים ואופן לא בקמח עצמות של בעלי חיים אחרים! יש לאפשר לכל בעלי החיים להזדווג באופן טבעי ולתת לאמהות להיניק את העגלים שלהן כדרך הטבע. או.קיי. זוהי משנתי. מצטערת אם הארכתי בדבריי.

m_shy

New member
נעשה על זה סקר בין חברי הפורום../images/Emo70.gif

אפשר לראות את תוצאותיו כאן

למעלה