רוב הזמן נח
Well-known member
וזה הרבה יותר טוב מתה שמגיע עם נענע או כל מיני חליטות נענע שמגיעות מוכנות. אי אפשר לנצח עלים טריים.
נפלתי על נענעחחחחההההה
מאיפה נפלת?
מברוק על ההיכרות ביניכם.נפלתי על נענע
היכרות מחדש. אתה יודע שיש כל מיני זני נענע? אני מגדל במרפסת סוג מסויים שלפי ה- AI וגוגל, זאת נענע גינה. ומה שמוכרים בסופר זאת נענע ירוקה. הטעם דומה אבל לא זהה.מברוק על ההיכרות ביניכם.
לא ידעתי שיש זנים שונים של נענע .היכרות מחדש. אתה יודע שיש כל מיני זני נענע? אני מגדל במרפסת סוג מסויים שלפי ה- AI וגוגל, זאת נענע גינה. ומה שמוכרים בסופר זאת נענע ירוקה. הטעם דומה אבל לא זהה.
לדעתי הירוקה.לא ידעתי שיש זנים שונים של נענע .
מה יותר טעים? הגינה או הירוקה?
חוצמזה לנענע יש הרבה יתרונות.
ואיך זיהית את הזן? בעל המשתלה אמר לך?לדעתי הירוקה.
לא מצאתי את הזן הזה במשתלה.
ראיתי ששלי נראה אחרת. אז דרך ה- AI החינמי שיש היום וגוגל הבנתי שיש זן גינה וזן ירוק. ויש גם זן הולנדי שאולי זה זן הגינה, או עוד זן ששונה מהזן הירוק. יש גם זן מרוקאי וון מנטה.ואיך זיהית את הזן? בעל המשתלה אמר לך?
ואיזה זן הכי חריף ?ראיתי ששלי נראה אחרת. אז דרך ה- AI החינמי שיש היום וגוגל הבנתי שיש זן גינה וזן ירוק. ויש גם זן הולנדי שאולי זה זן הגינה, או עוד זן ששונה מהזן הירוק. יש גם זן מרוקאי וון מנטה.
יש גם זן חריף. אבל זה לא הירוק ולא הגינה.ואיזה זן הכי חריף ?
יש הרבה - גלול מטה, אל סוגי הנענע.לא ידעתי שיש זנים שונים של נענע .
אגב, עוד צמח שאפשר לגדל במרפסת ולהשתמש בו מידי פעם. הפעם באוכל.
אזובית פשוטה. מי שלא מכיר שיעשה גוגל.
גם כאן הטרי הרבה יותר טוב מהמיובש שאפשר לקנות בסופר.
כשמכינים פסטה ברוטב, אז בסיום הבישול מפזרים כמה עלים טריים. זה עושה הבדל גדול בתוצאה.גם לאורגנו (אזובית פשוטה ) יש סגולות
אבל אני מעדיף את השמן האתרי .
ולפעמים אני עושה חליטה מאורגנו יבש.
זה לא הכי טעים אבל נסבל.
ואתה אוכל אותם?כשמכינים פסטה ברוטב, אז בסיום הבישול מפזרים כמה עלים טריים. זה עושה הבדל גדול בתוצאה.
בעיקר בבישול. אבל זה ברמה של חליטה. אתה מפזר אותם על האוכל. לפעמים אני אוכל ישירות את העלים, אבל העלים הטריים הם קצת חריפים.ואתה אוכל אותם?
כי אם אתה רוצה להפיק תועלת מהאורגנו אז צריך לצרוך אותו על בסיס קבוע .
אם הבנתי נכון אז אתה לא מבשל את העלים אלא מפזר אותם בתום הבישול לשיפור הטעם ואוכל אותם חיים.בעיקר בבישול. אבל זה ברמה של חליטה. אתה מפזר אותם על האוכל. לפעמים אני אוכל ישירות את העלים, אבל העלים הטריים הם קצת חריפים.
הטעם נובע מהשמן האתרי של הצמח. אם אתה אוהב אותו, נגיד בסלט, אתה יכול להוסיף טיפות אחדות שלו, לבקבוק השמן שלך*, השמור לסלט ויש לך נענע בסלט, מבלי ללעוס את העלים עצמם. לגבי תוספת ע"ג תבשיל מוכן, אתה יכול להוסיף כמה טיפות שמן אתרי, למיכל מים, עם ראש ריסוס, לנער היטב, ליצירת תרחיף ולרסס.אם הבנתי נכון אז אתה לא מבשל את העלים אלא מפזר אותם בתום הבישול לשיפור הטעם ואוכל אותם חיים.
אני לא חושב שאפשר להפיק תועלת מאכילה אקראית ולא רצופה של 2-3 עלים אבל אולי אני טועה.
נתחיל מהכוכבית,הטעם נובע מהשמן האתרי של הצמח. אם אתה אוהב אותו, נגיד בסלט, אתה יכול להוסיף טיפות אחדות שלו, לבקבוק השמן שלך*, השמור לסלט ויש לך נענע בסלט, מבלי ללעוס את העלים עצמם. לגבי תוספת ע"ג תבשיל מוכן, אתה יכול להוסיף כמה טיפות שמן אתרי, למיכל מים, עם ראש ריסוס, לנער היטב, ליצירת תרחיף ולרסס.
________________________________________
* שמן אתרי באיכות טובה (לא סנו-פרש לשרותים, בשקל-תשעים בתחנה המרכזית) מתערבב היטב בשמן ממוצה. אני מוסיף טיפה סופר-זעירה, של שמן אתרי קפסיקום, לבקבוק שמן הזית שלי (נגיעה של קיסם שיניים מעץ והכנסתו לבקבוק, לשעה) ומקבל חריפות, שלא קיימת במקור. לפעמים, אני מוסיף גם כמה טיפות של שמן אתרי בזיל.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.