🪴 אתם שותים תה עם נענע? 🍃 זה משהו שגיליתי לאחרונה מחדש💡

רוב הזמן נח

Well-known member
וזה הרבה יותר טוב מתה שמגיע עם נענע או כל מיני חליטות נענע שמגיעות מוכנות. אי אפשר לנצח עלים טריים.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
מברוק על ההיכרות ביניכם.
:ROFLMAO:
היכרות מחדש. אתה יודע שיש כל מיני זני נענע? אני מגדל במרפסת סוג מסויים שלפי ה- AI וגוגל, זאת נענע גינה. ומה שמוכרים בסופר זאת נענע ירוקה. הטעם דומה אבל לא זהה.
 

Cranio

Well-known member
היכרות מחדש. אתה יודע שיש כל מיני זני נענע? אני מגדל במרפסת סוג מסויים שלפי ה- AI וגוגל, זאת נענע גינה. ומה שמוכרים בסופר זאת נענע ירוקה. הטעם דומה אבל לא זהה.
לא ידעתי שיש זנים שונים של נענע .
מה יותר טעים? הגינה או הירוקה?

חוצמזה לנענע יש הרבה יתרונות.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ואיך זיהית את הזן? בעל המשתלה אמר לך?
ראיתי ששלי נראה אחרת. אז דרך ה- AI החינמי שיש היום וגוגל הבנתי שיש זן גינה וזן ירוק. ויש גם זן הולנדי שאולי זה זן הגינה, או עוד זן ששונה מהזן הירוק. יש גם זן מרוקאי וון מנטה.
 

Cranio

Well-known member
ראיתי ששלי נראה אחרת. אז דרך ה- AI החינמי שיש היום וגוגל הבנתי שיש זן גינה וזן ירוק. ויש גם זן הולנדי שאולי זה זן הגינה, או עוד זן ששונה מהזן הירוק. יש גם זן מרוקאי וון מנטה.
ואיזה זן הכי חריף ?
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, עוד צמח שאפשר לגדל במרפסת ולהשתמש בו מידי פעם. הפעם באוכל.

אזובית פשוטה. מי שלא מכיר שיעשה גוגל.

גם כאן הטרי הרבה יותר טוב מהמיובש שאפשר לקנות בסופר.
 

Cranio

Well-known member
אגב, עוד צמח שאפשר לגדל במרפסת ולהשתמש בו מידי פעם. הפעם באוכל.

אזובית פשוטה. מי שלא מכיר שיעשה גוגל.

גם כאן הטרי הרבה יותר טוב מהמיובש שאפשר לקנות בסופר.

גם לאורגנו (אזובית פשוטה ) יש סגולות
אבל אני מעדיף את השמן האתרי .
ולפעמים אני עושה חליטה מאורגנו יבש.
זה לא הכי טעים אבל נסבל.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
גם לאורגנו (אזובית פשוטה ) יש סגולות
אבל אני מעדיף את השמן האתרי .
ולפעמים אני עושה חליטה מאורגנו יבש.
זה לא הכי טעים אבל נסבל.
כשמכינים פסטה ברוטב, אז בסיום הבישול מפזרים כמה עלים טריים. זה עושה הבדל גדול בתוצאה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ואתה אוכל אותם?
כי אם אתה רוצה להפיק תועלת מהאורגנו אז צריך לצרוך אותו על בסיס קבוע .
בעיקר בבישול. אבל זה ברמה של חליטה. אתה מפזר אותם על האוכל. לפעמים אני אוכל ישירות את העלים, אבל העלים הטריים הם קצת חריפים.
 
נערך לאחרונה ב:

Cranio

Well-known member
בעיקר בבישול. אבל זה ברמה של חליטה. אתה מפזר אותם על האוכל. לפעמים אני אוכל ישירות את העלים, אבל העלים הטריים הם קצת חריפים.
אם הבנתי נכון אז אתה לא מבשל את העלים אלא מפזר אותם בתום הבישול לשיפור הטעם ואוכל אותם חיים.
אני לא חושב שאפשר להפיק תועלת מאכילה אקראית ולא רצופה של 2-3 עלים אבל אולי אני טועה.
 

דגלמנגל

Well-known member
אם הבנתי נכון אז אתה לא מבשל את העלים אלא מפזר אותם בתום הבישול לשיפור הטעם ואוכל אותם חיים.
אני לא חושב שאפשר להפיק תועלת מאכילה אקראית ולא רצופה של 2-3 עלים אבל אולי אני טועה.
הטעם נובע מהשמן האתרי של הצמח. אם אתה אוהב אותו, נגיד בסלט, אתה יכול להוסיף טיפות אחדות שלו, לבקבוק השמן שלך*, השמור לסלט ויש לך נענע בסלט, מבלי ללעוס את העלים עצמם. לגבי תוספת ע"ג תבשיל מוכן, אתה יכול להוסיף כמה טיפות שמן אתרי, למיכל מים, עם ראש ריסוס, לנער היטב, ליצירת תרחיף ולרסס.
________________________________________
* שמן אתרי באיכות טובה (לא סנו-פרש לשרותים, בשקל-תשעים בתחנה המרכזית) מתערבב היטב בשמן ממוצה. אני מוסיף טיפה סופר-זעירה, של שמן אתרי קפסיקום, לבקבוק שמן הזית שלי (נגיעה של קיסם שיניים מעץ והכנסתו לבקבוק, לשעה) ומקבל חריפות, שלא קיימת במקור. לפעמים, אני מוסיף גם כמה טיפות של שמן אתרי בזיל.
 

Cranio

Well-known member
הטעם נובע מהשמן האתרי של הצמח. אם אתה אוהב אותו, נגיד בסלט, אתה יכול להוסיף טיפות אחדות שלו, לבקבוק השמן שלך*, השמור לסלט ויש לך נענע בסלט, מבלי ללעוס את העלים עצמם. לגבי תוספת ע"ג תבשיל מוכן, אתה יכול להוסיף כמה טיפות שמן אתרי, למיכל מים, עם ראש ריסוס, לנער היטב, ליצירת תרחיף ולרסס.
________________________________________
* שמן אתרי באיכות טובה (לא סנו-פרש לשרותים, בשקל-תשעים בתחנה המרכזית) מתערבב היטב בשמן ממוצה. אני מוסיף טיפה סופר-זעירה, של שמן אתרי קפסיקום, לבקבוק שמן הזית שלי (נגיעה של קיסם שיניים מעץ והכנסתו לבקבוק, לשעה) ומקבל חריפות, שלא קיימת במקור. לפעמים, אני מוסיף גם כמה טיפות של שמן אתרי בזיל.
נתחיל מהכוכבית,
מיותר לציין , לי על כל פנים , שהתכוונת לשמן אתרי בלבד (ורצוי אפילו אורגני ) .
ותודה לגבי הטיפ לזלף את השמן על מזון או שתיה. בדר"כ אני משתמש בו לצרכים אחרים.
 
למעלה