דגלמנגל
Well-known member
טוב לדעת. אגב, ההשוואה ל"סנו-פרש לשרותים" מגיעה הישר מחיים שלוס .נתחיל מהכוכבית,
מיותר לציין , לי על כל פנים , שהתכוונת לשמן אתרי בלבד (ורצוי אפילו אורגני ) .
טוב לדעת. אגב, ההשוואה ל"סנו-פרש לשרותים" מגיעה הישר מחיים שלוס .נתחיל מהכוכבית,
מיותר לציין , לי על כל פנים , שהתכוונת לשמן אתרי בלבד (ורצוי אפילו אורגני ) .
שלוס מלך השמנים?טוב לדעת. אגב, ההשוואה ל"סנו-פרש לשרותים" מגיעה הישר מחיים שלוס .
אם אתה נותן אמון, בייצרן - בבדיקת השמנים, מבחינת ריכוז החומרים הפעילים הרצויים - תקנה.שלוס מלך השמנים?
שמנים אתרים כמו גם ויטמינים ומינרלים אני קונה באייהרב .
כאן המחירים לא שפויים .
קניתי רק מהחברה הידועה הזו -אם אתה נותן אמון, בייצרן - בבדיקת השמנים, מבחינת ריכוז החומרים הפעילים הרצויים - תקנה.
תודה.קניתי רק מהחברה הידועה הזו -
בבקשה.תודה.
שווה חקירה, גם iHerb וגם יצרני השמנים עצמם, כי iHerb זה חנות שמוכרת כל מיני. זה לא יצרן.
אני לא מתמחה בבישול, אבל אני "קצת" מבין במזון.גם לאורגנו (אזובית פשוטה ) יש סגולות
אבל אני מעדיף את השמן האתרי .
ולפעמים אני עושה חליטה מאורגנו יבש.
זה לא הכי טעים אבל נסבל.
אני לא מתמחה בבישול, אבל אני "קצת" מבין במזון.
אורגנו ואיזובית [זעטר בלשון העם] אינם אותו צמח.
באורגנו , אכן יש שמן אתרי ארומטי חזק מאוד, [לא נעים בחיך] והיעוד העיקרי שלו בד"כ הוא יעוד רפואי.
השמן האתרי שנצרך ביותר הוא זה שמשמש כהתוספת לתה "ארל גריי".
הוא מופק מפרי שנקרא ברגמוט.
זה זן לא מוכר של פרי הדר .
גם לו תכונות רפואיות מרפאות , אבל הוא גם משפר טעם.
מאחר והשמן הוא בעל נדיפות גבוהה הוא עובר ביצור תהליך שנקרא אנקפסולציה. ENCAPSULATION [מדובר בתה ארל גריי של ליפטון]
שמונעת את יכולת הנידוף שלו.
כאשר הקפסולה פוגשת במים , היא מתמוססת ואז השמן מתערבב במים [בתהליך - דיפוזיה].
נ.ב לא להתבלבל עם תהליך ENCAPSULATION בתיכנות.
אגב, למה האזובית היא פשוטה והאזוב הוא מצוי?אתה צודק לגבי אזוב מצוי = זעטר
אבל אזובית פשוטה = אורגנו.
נח נח דיבר על אזובית פשוטה.
אומרים ש-אגב, למה האזובית היא פשוטה והאזוב הוא מצוי?
כי זכרים הם מצויים ונקבות הן פשוטות
שמן אתרי לא מתערבב במים. הוא מתערבב בשמן ממוצה ולפעמים באלכוהול, לא כל השמנים האתריים.כאשר הקפסולה פוגשת במים , היא מתמוססת ואז השמן מתערבב במים [בתהליך - דיפוזיה].
אין לי כוונה להיכנס איתך לדיון על מהו תה ארל גריי. גם לא ברור לי מה מקור "הידע" שלך.שמן אתרי לא מתערבב במים. הוא מתערבב בשמן ממוצה ולפעמים באלכוהול, לא כל השמנים האתריים.
קצת השכלה: שמן אתרי אינו שמן, במובן המקובל. אין לו פאזה שומנית. הוא נקרא כך, מסיבה היסטורית;
הקדמונים, שהחלו להפיק שמנים אתריים, הבחינו, שהם אינם מתערבבים במים, אבל כן בשמן. מכיוון
שעפ"י ידיעותיהם, רק שמנים מתערבבים זה בזה ואינם מתערבבים במים, הסיקו שהתרכובות הארומטיות
הללו, הן סוג של שמן.
לעניין ה"ארל גריי", השמן האתרי ברגמוט, צף על פני המים החמים, בכוס התה ונלגם ביחד אתם. מכיוון
שהמים, הנמזגים על עלי התה, הם בטמפרטורה גבוהה (100°c בתה שחור וכ-80°c בתה ירוק), השמן
האתרי למעשה, מתאדה ברובו, והשותה נהנה הן מהאדים שלו והן מטעמו. חובבי ה"ארל גריי" מוצאים על
דפנות כוסותיהם הריקות, כתמי משקע, של שאריות השמן האתרי, שלא התאדה ולא נלגם.
דיפוזיה, בעברית היא פיעפוע, מעבר חומר מריכוז גבוה לריכוז נמוך.אין לי כוונה להיכנס איתך לדיון על מהו תה ארל גריי. גם לא ברור לי מה מקור "הידע" שלך.
אם היית קורא בעיון , כתבתי - הברגמוט "מתערבב" במי התה בתהליך שנקרא "דיפוזיה"
צא ולמד במה מדובר.
צ'מע, מה שאני למדתי על שמנים אתריים, אתה לא חלמת.השמן הוא אכן ארומטי ונדיף [צא ולמד מה זה "לחץ אדים"].
דיפוזיה, בעברית היא פיעפוע, מעבר חומר מריכוז גבוה לריכוז נמוך.
העניין הוא שהשמן האתרי רק עובר דרך המים בדרכו למעלה והחוצה.
הוא לא יוצר בתוך המים שום שינוי בריכוז.
צ'מע, מה שאני למדתי על שמנים אתריים, אתה לא חלמת.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.