🪴 אתם שותים תה עם נענע? 🍃 זה משהו שגיליתי לאחרונה מחדש💡

דגלמנגל

Well-known member
שלוס מלך השמנים? :giggle:

שמנים אתרים כמו גם ויטמינים ומינרלים אני קונה באייהרב .
כאן המחירים לא שפויים .
אם אתה נותן אמון, בייצרן - בבדיקת השמנים, מבחינת ריכוז החומרים הפעילים הרצויים - תקנה.
 

Cranio

Well-known member
תודה.
שווה חקירה, גם iHerb וגם יצרני השמנים עצמם, כי iHerb זה חנות שמוכרת כל מיני. זה לא יצרן.
בבקשה.
חברת now אמריקאית ,ידועה ואמינה.
וגם לאייהרב יש חברות בבעלותן שמייצרות תוספים וויטמינים כמו המוכרת שבהן :

California Gold Nutrition​

* צריך להיזהר מהחברות הסיניות

 

xyxy210

Well-known member
גם לאורגנו (אזובית פשוטה ) יש סגולות
אבל אני מעדיף את השמן האתרי .
ולפעמים אני עושה חליטה מאורגנו יבש.
זה לא הכי טעים אבל נסבל.
אני לא מתמחה בבישול, אבל אני "קצת" מבין במזון.
אורגנו ואיזובית [זעטר בלשון העם] אינם אותו צמח.
באורגנו , אכן יש שמן אתרי ארומטי חזק מאוד, [לא נעים בחיך] והיעוד העיקרי שלו בד"כ הוא יעוד רפואי.
השמן האתרי שנצרך ביותר הוא זה שמשמש כהתוספת לתה "ארל גריי".
הוא מופק מפרי שנקרא ברגמוט.
זה זן לא מוכר של פרי הדר .
גם לו תכונות רפואיות מרפאות , אבל הוא גם משפר טעם.
מאחר והשמן הוא בעל נדיפות גבוהה הוא עובר ביצור תהליך שנקרא אנקפסולציה. ENCAPSULATION [מדובר בתה ארל גריי של ליפטון]
שמונעת את יכולת הנידוף שלו.
כאשר הקפסולה פוגשת במים , היא מתמוססת ואז השמן מתערבב במים [בתהליך - דיפוזיה].

נ.ב לא להתבלבל עם תהליך ENCAPSULATION בתיכנות.
 

Cranio

Well-known member
אני לא מתמחה בבישול, אבל אני "קצת" מבין במזון.
אורגנו ואיזובית [זעטר בלשון העם] אינם אותו צמח.
באורגנו , אכן יש שמן אתרי ארומטי חזק מאוד, [לא נעים בחיך] והיעוד העיקרי שלו בד"כ הוא יעוד רפואי.
השמן האתרי שנצרך ביותר הוא זה שמשמש כהתוספת לתה "ארל גריי".
הוא מופק מפרי שנקרא ברגמוט.
זה זן לא מוכר של פרי הדר .
גם לו תכונות רפואיות מרפאות , אבל הוא גם משפר טעם.
מאחר והשמן הוא בעל נדיפות גבוהה הוא עובר ביצור תהליך שנקרא אנקפסולציה. ENCAPSULATION [מדובר בתה ארל גריי של ליפטון]
שמונעת את יכולת הנידוף שלו.
כאשר הקפסולה פוגשת במים , היא מתמוססת ואז השמן מתערבב במים [בתהליך - דיפוזיה].

נ.ב לא להתבלבל עם תהליך ENCAPSULATION בתיכנות.

אתה צודק לגבי אזוב מצוי = זעטר
אבל אזובית פשוטה = אורגנו.
נח נח דיבר על אזובית פשוטה.
 

דגלמנגל

Well-known member
כאשר הקפסולה פוגשת במים , היא מתמוססת ואז השמן מתערבב במים [בתהליך - דיפוזיה].
שמן אתרי לא מתערבב במים. הוא מתערבב בשמן ממוצה ולפעמים באלכוהול, לא כל השמנים האתריים.

קצת השכלה: שמן אתרי אינו שמן, במובן המקובל. אין לו פאזה שומנית. הוא נקרא כך, מסיבה היסטורית;
הקדמונים, שהחלו להפיק שמנים אתריים, הבחינו, שהם אינם מתערבבים במים, אבל כן בשמן. מכיוון
שעפ"י ידיעותיהם, רק שמנים מתערבבים זה בזה ואינם מתערבבים במים, הסיקו שהתרכובות הארומטיות
הללו, הן סוג של שמן.

לעניין ה"ארל גריי", השמן האתרי ברגמוט, צף על פני המים החמים, בכוס התה ונלגם ביחד אתם. מכיוון
שהמים, הנמזגים על עלי התה, הם בטמפרטורה גבוהה (100°c בתה שחור וכ-80°c בתה ירוק), השמן
האתרי למעשה, מתאדה ברובו, והשותה נהנה הן מהאדים שלו והן מטעמו. חובבי ה"ארל גריי" מוצאים על
דפנות כוסותיהם הריקות, כתמי משקע, של שאריות השמן האתרי, שלא התאדה ולא נלגם.
 

xyxy210

Well-known member
שמן אתרי לא מתערבב במים. הוא מתערבב בשמן ממוצה ולפעמים באלכוהול, לא כל השמנים האתריים.

קצת השכלה: שמן אתרי אינו שמן, במובן המקובל. אין לו פאזה שומנית. הוא נקרא כך, מסיבה היסטורית;
הקדמונים, שהחלו להפיק שמנים אתריים, הבחינו, שהם אינם מתערבבים במים, אבל כן בשמן. מכיוון
שעפ"י ידיעותיהם, רק שמנים מתערבבים זה בזה ואינם מתערבבים במים, הסיקו שהתרכובות הארומטיות
הללו, הן סוג של שמן.

לעניין ה"ארל גריי", השמן האתרי ברגמוט, צף על פני המים החמים, בכוס התה ונלגם ביחד אתם. מכיוון
שהמים, הנמזגים על עלי התה, הם בטמפרטורה גבוהה (100°c בתה שחור וכ-80°c בתה ירוק), השמן
האתרי למעשה, מתאדה ברובו, והשותה נהנה הן מהאדים שלו והן מטעמו. חובבי ה"ארל גריי" מוצאים על
דפנות כוסותיהם הריקות, כתמי משקע, של שאריות השמן האתרי, שלא התאדה ולא נלגם.
אין לי כוונה להיכנס איתך לדיון על מהו תה ארל גריי. גם לא ברור לי מה מקור "הידע" שלך.
אם היית קורא בעיון , כתבתי - הברגמוט "מתערבב" במי התה בתהליך שנקרא "דיפוזיה"
צא ולמד במה מדובר.
השמן הוא אכן ארומטי ונדיף [צא ולמד מה זה "לחץ אדים"].
תה ארל גריי נלגם בד"כ עם תוספת חלב.
עד כאן - רות סוף
 

דגלמנגל

Well-known member
אין לי כוונה להיכנס איתך לדיון על מהו תה ארל גריי. גם לא ברור לי מה מקור "הידע" שלך.
אם היית קורא בעיון , כתבתי - הברגמוט "מתערבב" במי התה בתהליך שנקרא "דיפוזיה"
צא ולמד במה מדובר.
דיפוזיה, בעברית היא פיעפוע, מעבר חומר מריכוז גבוה לריכוז נמוך.
העניין הוא שהשמן האתרי רק עובר דרך המים בדרכו למעלה והחוצה.
הוא לא יוצר בתוך המים שום שינוי בריכוז.
השמן הוא אכן ארומטי ונדיף [צא ולמד מה זה "לחץ אדים"].
צ'מע, מה שאני למדתי על שמנים אתריים, אתה לא חלמת.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
דיפוזיה, בעברית היא פיעפוע, מעבר חומר מריכוז גבוה לריכוז נמוך.
העניין הוא שהשמן האתרי רק עובר דרך המים בדרכו למעלה והחוצה.
הוא לא יוצר בתוך המים שום שינוי בריכוז.

צ'מע, מה שאני למדתי על שמנים אתריים, אתה לא חלמת.
:-]
 
למעלה