גם לאורגנו (אזובית פשוטה ) יש סגולות
אבל אני מעדיף את השמן האתרי .
ולפעמים אני עושה חליטה מאורגנו יבש.
זה לא הכי טעים אבל נסבל.
אני לא מתמחה בבישול, אבל אני "קצת" מבין במזון.
אורגנו ואיזובית [זעטר בלשון העם] אינם אותו צמח.
באורגנו , אכן יש שמן אתרי ארומטי חזק מאוד, [לא נעים בחיך] והיעוד העיקרי שלו בד"כ הוא יעוד רפואי.
השמן האתרי שנצרך ביותר הוא זה שמשמש כהתוספת לתה "ארל גריי".
הוא מופק מפרי שנקרא ברגמוט.
זה זן לא מוכר של פרי הדר .
גם לו תכונות רפואיות מרפאות , אבל הוא גם משפר טעם.
מאחר והשמן הוא בעל נדיפות גבוהה הוא עובר ביצור תהליך שנקרא אנקפסולציה. ENCAPSULATION [מדובר בתה ארל גריי של ליפטון]
שמונעת את יכולת הנידוף שלו.
כאשר הקפסולה פוגשת במים , היא מתמוססת ואז השמן מתערבב במים [בתהליך - דיפוזיה].
נ.ב לא להתבלבל עם תהליך ENCAPSULATION בתיכנות.