אתם שמחים שהילדים חזרו למסגרות?
או כמו שיצא לי לשמוע מהורים: "עכשו אנחנו יוצאים לחופש".
בשבוע האחרון שוב חזרו לרוץ ברשתות החברתיות בדיחות על היום הראשון ללימודים, בתמונות או בסרטונים: הורים קופצים משמחה ורוקדים כשהילדים יוצאים מהבית, אמא שרואה את הסוף באופק ( הקץ של חופשת הקיץ) ועוד רבות.
יצא לי לשמוע גם היום ברדיו שדרנית שפרצה בצחוק :"אני יצאתי לחופש? על איזה חופש אתם מדברים?"
שלא תבינו אותי לא נכון, אני מאד שמחה שהילדים חזרו למסגרות. אני מתרגשת בשבילם על ההתחלה החדשה, על השנה החדשה, אני נושמת לרווחה שחוזרים לשגרה כי אני חושבת ששגרה היא דבר חיובי. אבל אני לא קופצת משמחה, לא רוקדת ולא רואה את הראשון בספטמבר כשחרור עול. אני לא חושבת שהייתי חנוקה חודשיים (גם לא בשנים קודמות) ולא מרגישה שעכשו יצאתי לחופש.
זו דעתי האישית, כל אחד זכותו לחשוב אחרת, אך אני חושבת שהבדיחות האלו (והיו הרבה מהן), הדיבורים האלו והצגת המצב כעול שהיה כל כתפינו וכעת השתחררנו ממנו, נשמע מאד רע. אני מסכימה שלהורים לילדים קטנים יש אכן בעיה בחופשת הקיץ כאשר הילדים אינם נמצאים במסגרות. יש למצוא פתרונות חלופיות כמו קייטנות וכשאין אז סבא וסבתא, או ביבי סיטר וכדומה כאשר ההורים עובדים. זו הבעיה העיקרית.
חוץ ממנה.. אני די נהנית עם הילדים. לא צריכה לבדוק שהכל מוכן למחר, שיש שיעורי בית ותיקים מוכנים, אין צורך לשטוף בקבוקים ולמלא אותם, אין צורך להכין בבוקר כריכים, יש פחות פקקים בדרכים, לא צריך להסיע אותם לחוגים אחר הצהריים או לחברים. אין מרתון, איזה כיף....
אני גם נהנית איתם, לבלות עימם זמן איכות, פחות לחץ.
אני לא מבינה את המרתון הזה של חופשת הקיץ. קשה לי להבין הורים שחושבים שצריך להעסיק ילדים 24/7. ילדים יכולים להיות קצת בחוסר מעש. העולם לא יתפוצץ אם ילד יאמר: "משעמם לי". לא מבינה את הורים שחושבים שחופשת הקיץ היא עול אחד גדול חסר יתרונות ומרגישים הקלה רצינית אחריו.
זה נראה שבית הספר הוא ביביסיטר שפותר לנו בעיות, שאנחנו כבר מתים להיפטר מהם. תאמינו לי, זה נשמע ונראה רע.
מישהו יכול להסביר לי?
מי שחושב שילדים הם כזה עול, שלא יביא אותם לעולם.